Mesteri gondolatok a BLSZ1. 5. fordulója előtt

Írta: Pestifoci.hu

szac reac233

Visszatértünk hagyományainkhoz, és ismét megkérdeztük Budapest legmagasabb osztályának vezetőedzőit az aktuális forduló előtt. 

 

 

Újbudai Voyage  - Csep-Gól FC

2018.09.14 20:00 Sport 11

 

Suskó Ferenc (az Újbudai FC vezetőedzője): - Jelentős átalakuláson estünk át. Érkeztek fiatalok, és olyanok is, akik már nevet szereztek, mint például Polonkai Attila. Még nem álltunk igazán össze, nekünk később indult a szezon. Nehezen lendülünk bele, de bízunk benne, hogy elindulunk felfelé. Nem lebecsülve senkit, azt gondolom, hogy ez sikerülni fog. A Csep-Gól előző évi teljesítménye tiszteletreméltó, de reméljük, már ezen a meccsen győzni tudunk. 

 

Ambruzs József (a Csep-Gól FC vezetőedzője): - Újoncként a bennmaradás a célunk. Saját bőrünkön érezzük, hogy az első osztályban nagyobb a tempó és képzettebbek a játkosok. Jóval kevesebbet hibázhatunk elől és hátul is. Ugyanakkor az is igaz, hogy erős csapatokkal kezdtünk. A REAC ellen értékes pontot szereztünk, a RAFC ellen viszont úgy érzem, nyernünk kellett volna. Múlt héten a Vízművek nagyobb játékerőt képviselt, mint mi, ott reális volt a vereségünk. Az 5., 6. fordulóra gondoltuk, hogy felvesszük a ritmust, így a gyengébb kezdés benne volt a pakliban.  A vereségeket ugyanakkor az elmúlt év sikerei után (amikor kevés volt belőlük) fel kell tudni dolgozni. Jelenleg sportpszichológus segíti ebben a csapatot. Úgy érzem az edzőkre és a játékosokra is jó hatással van. Remélem, hogy ezen a hétvégén már más képet fogunk mutatni, egységesebbek leszünk!

 

Ikarus - Újpest II

2018.09.15 10:00 Ikarus BSE

 

Borgulya István (az Ikarus vezetőedzője):  - Eddigi mérkőzések eredménysora abszolút vegyes. Eddigi 3 mérkőzésünkön, győztünk, döntetleneztünk, kikaptunk. Nincs könnyű dolgunk, mert nálunk is az amatőr problémák vannak, sok minden azon múlik, hogy ki mikor tud ráérni. Mindhárom meccsen vegyes volt a kép az összeállításban is. Most is nehéz mérkőzésünk jön, a bajnokesélyes Újpestet fogadjuk, de mindenféleképpen szeretnénk otthon tartani a 3 pontot.

 

Mundi Viktor (Újpest II vezetőedzője): - A múlt heti volt az első mérkőzésünk, amelyen maradéktalanul elégedett voltam a csapattal. Felállt védelemmel szemben is gólokat tudtunk elérni, a védekezésünk pedig stabil volt. Nem az eredmény, hanem a mutatott játék miatt mondom, hogy ez volt az eddigi legjobb teljesítményünk.  Ennek a csapatnak mindig így kell játszani. Idegenben még nem sikerült hasonlót nyújtani, az Ikarus ráadásul pont egy brusztos, kemény csapat. Ha nem ijedünk meg és a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor győzelmet várok ezen a mérkőzésen is.

 

 

ASR Gázgyár - 43.sz. Építők SK

2018. 09.15. 11:00 ASR Gázgyár sporttelep

 

Metzger Tibor (az ASR Gázgyár vezetőedzője): - Az ASR Gázgyár életében a nyáron egy jelentős fejezethez érkeztünk. A játékoskeretet illetően az újjászervezés mellett döntöttünk.

Nyilván egy ilyen megújulás, hozhat olyan eredményeket még az elején, mint például a múlt heti vereségünk. Nem kisebbítve a Hegyvidék érdemeit, amely megérdemelten nyert. Nekünk nagyon fájó vereség volt, de tanulunk a hibákból és biztos vagyok benne 100 százalékig, hogy jönni fognak a jobb eredmények. A jelenlegi helyezésünk nem méltó hozzánk, a felső házba tartozunk és oda is fogunk kerülni!

 

dr. Hevesi Tamás (a 43.sz. Építők vezetőedzője)

Az elmúlt két mérkőzésen messze valós tudásunk alatt játszottunk. Most egy olyan mérkőzés következik, amely az elmúlt években mindig rangadó volt. Remélem, hogy fel tudunk nőni a feladathoz és számunkra kedvező eredmény születik.

 

 

BMTE II - XII. Kerület Svábhegy

2018.09.15. 15:00 BMTE Sporttelep

 

Schróth Lajos (a Budafoki MTE II vezetőedzője): - Ki-ki mérkőzés következik a Hegyvidék ellen, a helyzetekkel jobban sáfárkodó csapat fog nyerni. Nem könnyen legyőzhető ellenfél jön, de nyerni szeretnénk. A hangulat nem rossz a csapatnál, nem volt könnyű a sorsolásunk az első meccseken, és még építkezésben vagyunk, mert sok távozónk volt. Ráadásul a céljaink között is nem csak a helyezés a fő szempont, hanem a fiatalok beépítése. Lassan teljes lesz a keretünk, több visszatérőnk is van, akik nem álltak eddig rendelkezésre, feljebb fogunk lépkedni a tabellán.

 

Veress Balázs (a Svábhegy játékosa és edzője): - A csapat magja nyáron megmaradt, de jött erősítés is, és velük az a célunk, hogy a bennmaradást ne az utolsó fordulókban kelljen kiharcolni. Nyugodtabb évadot szeretnénk.  A  múlt heti Gázgyár elleni győzelem nagyon fontos volt lelkileg a csapatnak és nagyon szeretnénk Budafokon is 3 pontot szerezni. Ha ez sikerül, akkor kijelenthetjük, hogy viszonylag jól kezdtük a bajnokságot.

 

Fővárosi Vízművek - RAFC

2018.09.15 15:00 Fővárosi Vízművek SK Sporttelep

 

Véber György (a Vízművek vezetőedzője): - Egy jól sikerült felkészülés és szép Magyar Kupa menetelés után az első bajnokinkon az Építők ellen egy jókor jött pofont kaptunk. Egy kicsit el is volt szállva éppen a csapat. Gólyatáborok, és egyéb okok miatti lemondások is nehezítették a dolgunk, amiket persze én nehezen szokok meg azért ebben az osztályban. Ezeken csúsztunk el akkor. Ezután észhez tért a csapat, és bár egy győzelmet szalasztottunk el a 2. fordulóban, mégis azt mondom, hogy a hozzáállás már jó volt, minőségi fölényben voltunk, elszórakoztuk a mérkőzést Pestszentimrén. Azóta viszont már tényleg nem lehet panaszom, a REAC ellen óriási küzdelemben egy taktikai harcban győzelmet arattunk. A Csep-Gól ellen pedig magabiztos sikert arattunk, és hellyel közzel már jól néztünk ki. 

Ezen a héten is teli kerettel készülünk a meccsre, most már tényleg olyan munkát végzünk, amit terveztem. A teljesítmény pedig ugyanilyen arányban felfelé ívelő kell legyen, természetesen győzelmet várok a RAFC ellen.

 

Gálosi Csongor (a RAFC vezetőedzője): - Nyáron átalakultunk, megfiatalodott a gárda. Más játékot próbálunk játszani, mint az előző évben.  A lendület jelenleg visz minket. Bár a Kelentől kikaptunk, de egy jobb csapattól nem szégyen. Reális volt a kétgólos különbség, gyorsabbak, erősebbek, fiatalabbak voltak. Jó keret formálódik a RAFC-nál. A csapat egységes, a keddi edzésen 24-en voltunk, a lelkesedés érezhetően megvan. Lelkes, szervezett, tudatos labdarúgást próbálunk játszani, amellyel szerencsére eddig már három csapatnak meggyűlt a baja. Megyünk tovább, és a Vízművek meglepésére készülünk. 

 

 

Testvériség - Pestszentimrei SK

2018.09.15 16:30 Testvériség SE Sporttelep 

 

Kollár Zsolt (a Testvériség vezetőedzője): - Még nem álltunk össze, mert folyamatosan vannak hiányzóink. Lassan épülget a játékunk, a 43-as ellen már voltak biztató jelek, bízom a jó folytatásban.

A PSK tavaly a kiesés ellen küzdött, de ez semmit sem jelent. Jó csapat, fiatalok jó szakemberrel. Kiélezett, jó mérkőzést várok, amely remélem, hogy a mi javunkra fog eldőlni.

 

Mészáros Dániel (a PSK vezetőedzője): - Megfelelő úton haladunk. Jött jópár új játékos, kell idő ahhoz, hogy összeszokjunk.  Erősödünk hétről hétre. Nagyon fiatal a jelenlegi Pestszentimre, az átlagéletkor 20-21- év. Az első vereségünkkor a RAFC ellen nagyon rosszul játszottunk, egy pontot mindenképp el kellett volna hoznunk. A Vízművekkel jó meccsen döntetleneztünk, ahogy a kerületi rangadón is egy pontot szereztünk, az Újbudát pedig megvertük. Magával az eredményekkel a RAFC elleni mérkőzésen kívül elégedettek lehetünk, a mutatott játékkal nem mindig.

Nem számítunk könnyű meccsre, egy fizikálisan erős csapat ellen fogunk játszani, amely jól össze van rakva. Bízom benne, hogy a fiatal játékosaink kreativitása a mi oldalunkra billenti a mérleg nyelvét. Győzni indulunk mindenesetre.

 

 

1908 SZAC Budapest - REAC

2018.09.15 16:30  Deák Ferenc Bamba Sporttelep

 

Hargitai László (az 1908 SZAC vezetőedzője): - Nagyon várjuk a következő két mérkőzést, a REAC elleni bajnokit és a Békéscsaba elleni Magyar Kupa meccset. Most még elsősorban a REAC-ra készülünk! Szeretnénk meglepetést okozni. Nagyon örülnék a döntetlennek is, annak ha megtartanánk a veretlenségünket. Azt látjuk, hogy a REAC kezd régi formájába kerülni. Van egy kis tartás is bennem, de bízom a fiúkban és a jó teljesítményben. Vannak sérültjeink, ez nehezíteni fogja a dolgunk.

Feljutó csapatként úgy gondolom, hogy eddig nagyon szépen szerepelünk. Annak ellenére mondom ezt, hogy a meglévő 6 helyett, akár 12 pontunk is lehetne, ha kicsit szerencsésebbek vagyunk.

 

Lászka Balázs (a REAC vezetőedzője):  - Az Újbuda ellen egy jó ellenfél ellen már tudtuk azt játszani, amit a közeli és távoli jövőben is szeretnék látni a csapattól. Magabiztos győzelmet arattunk úgy, hogy az ellenfélnek nem volt gólhelyzetre lehetősége. Az első gólunknál hatalmas kő esett le mindenki szívéről, vezetőknek, edzőknek, játékosoknak egyaránt. Megszűnt a görcsösség. Remélem, hogy a SZAC ellen ott folytatjuk, ahol az Újbuda ellen abbahagytuk. Úgy érzem, hogy újra el kezdtük élvezni a focit, ahogy tavaly is élveztük.

 

 

Kelen SC - Unione FC

2018.09.15 16:30  Kelen SC Sporttelep

 

Harmati Tamás (a Kelen SC vezetőedzője): - Jól sikerült a bajnokság kezdete, az eredmények nagyon jól alakultak. Az nagyon fontos, hogy ettől a csapat nem bízta el magát, és folyamatosan látjuk, hogy miben kell fejlődnünk. Ez az elsődleges célunk, hogy egyénileg és csapatszinten is tudjunk fejlődni.

A továbbiakban is ez a fő cél. Most az Unione érkezik hozzánk. Nagyon tiszteljük őket, ugyanúgy ahogy egyébként az összes többi ellenfelünket is, de senkitől nem tartunk és nem is fogunk. Egy nagyon jó mérkőzésre számítunk, amelyen remélhetőleg nagyon sok néző lesz és sok Kelenes kisgyerek!

 

Szabó András (az Unione vezetőedzője): - Közepesen kezdtük a szezont, a Testvériség ellen reális döntetlen született, a Gázgyár szerencsés győzelmet aratott ellenünk, a Budafok ellen viszont rendben volt a csapat.

Nálunk mindig az a nagy kérdés, hogy hogyan tudunk felállni, ha jól, akkor erősek vagyunk. Ha mindig mindenki jönne, akkor a reális cél az lenne, hogy az első ötben végezzünk. Minden mérkőzésen nyerni próbálunk. Ebben az erősödő BLSZ1-ben élvezni próbájuk a futballt. A Kelen ellen rangadót fogunk játszani és ez minden futballistának egy ünnepnap!

 

Tippelj az 5. forduló meccseire: ITT

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.