Beszámoló a BLSZ3. és a BLSZ4. 26. fordulójából

Írta: Szabó Miklós

nimrodface

Befejeződtek a mérkőzések a BLSZ III-IV csoportjaiban így megvannak a bajnokok és a kiesők is. Kiderült, hogy jövőre kik folytathatják magasabb illetve alacsonyabb osztályban a küzdelmeket, valamint a gólkirályok személyére is fény derült. (képen: Nimród SE)

Legeredményesebb játékosok:

- Tóth Norbert (Nimród SE) 7 gól
- Altorjai Richárd Sándor (Goldball) 5 gól
- Bagó József (Bp.Erdért SE) 5 gól
- Andrejszki Tamás (Káposztásmegyer) 5 gól
- Kiss Gergő (Pestszentlőrinci SFA) 5 gól
- Horváth Zsolt (Issimo SE II) 5 gól
- Hausner Emil (Goldball ) 4 gól
- Bernáth György (Duna SK) 4 gól
- Kovács Gyula László (Lurkó SE) 4 gól
- Kelemen Gábor Jenő (FC Pifu 04) 4 gól
- Kaltenekker Attila (Gázgyár II) 4 gól
- Könczey Zsolt (Nimród SE) 4 gól
- Vass Gyula (Vizafogó) 3 gól
- Tóth Zalán (Budai XI) 3 gól
- Vértesi Donát (Issimo SE) 3 gól

 

pfbajnokok t

 

BLSZ III/1 csoport
A bajnok CSHC szépen búcsúzott a szezontól. A csepeliek hazai pályán 2:0-ra verték a Margitsziget csapatát és meggyőző fölénnyel, 9 ponttal nyerték el a csoport bajnoki címét.
Az őket üldöző Szabadkikötő szintén hazai pályán 3:3-ra végzett a jól hajrázó Previfitt ellen (3:3), az Inter 04 FC 5:1-re nyert a szezon végére kiengedő Istenhegy ellenében, valamint a Goldball alaposan kioktatta a Kormányőrt, mert 14:0-ra nyert ellenük. Altorjai Richárd Sándor az első félidőben 35 perc alatt szerzett 5 gólt a találkozón valamint Hausner Emil is 4 találatig jutott.

 

BLSZ III/2 csoport
A harmadik helyen végzett Duna SK, amely a Nemes Iván Sándorral (Büske) holtversenyben gólkirály Bernáth György 4 góljával 7:1-re verte a TFSE II-t.
A második helyre Budatétény futott bem mert bár a Mahatma Gandi ellen 2:1-es vereséget szenvedett, de jogos óvását elfogadta a versenybizottság, így megkapta a 3 pontot. A BEAC, így bár 2:0-ra győzött a Műegyetem II ellen lemaradt a dobogóról.A MUNSE bajnokként nem lépett pályára, mert a Büske nem tudott kiállni

A Budai XI sok gólt szerzett az utolsó helyezett 3R Spartacus ellen, amikor többek között Tóth Zalán 3 góljával 6:0-ra győzött vetélytársa ellen, de a Bp.Erdért SE még ennél is több találatot ért el, amikor 8:0-ra nyert idegenben a BVSC II ellen. Itt Bagó József 5 alkalommal volt eredményes.

 

BLSZ III/3 csoport
Az első helyét már korábban bebiztosító Törökbálint nem adta alább és hazai pályán győzelemmel búcsúzott a szezontól. Ezúttal a Piramis SE volt kénytelen megemelni a kalapját a bajnok előtt, annál is inkább, mert a Törökbálint 5:3-ra nyert és sorozatban hetedik győzelmét aratta.
A Második Testvériség II alaposan megszenvedett az Újpesti Flotta otthonában, ugyanis csak 3:2-re tudtak nyerni, de ez is elég volt, mert a 33 FC nem bírta a bajnokság hajráját és újabb fájó vereséggel búcsúztak a bajnoki küzdelmektől. Most a Káposztásmegyer nyert a 33 FC otthonában, méghozzá imponáló fölénnyel 7:3 (!) arányban. Andrejszki Tamás volt különösen elemében, ő 5 találatot ért el a találkozón.
Az MLTC hazai környezetben 4:0-ra nyert a Futbalféria ellen, és az Issimo SE is Vértesi Donát 3 góljával 6:2-re verte az MTK Baráti Kör csapatát.
A Rákosliget pedig épphogy kikapott a BFCE csapatától (3:4).
Issimo SE

 

Magabiztos győzelemmel zártuk a BLSZIII-as bajnoki évet.
A 2016/17-es szezon utolsó mérkőzésén hazai pályán fogadtuk az MTK BarátiKör csapatát. Egy esetleges győzelem esetén még léphetünk előre a tabellán,tehát volt tétje számunkra a mérkőzésnek. A csapat névsor megint elég hiányos volt, összesen két cserénk volt a kezdősípszó pillanatában a kispadon, egy U17-es és egy SEnior játékosunk.
Jól kezdtük a játékot a nagy melegben, mert Cami már a 4. percben megszerezte a vezetést. Reméltük hogy a gyors gól megnyugtatja a csapatot és nyugodt meccsünk lesz, de a vendég csapat már a 12. percben egyenlíteni tudott egy rossz les csapda miatt. Gólra-gól szokták mondani a futballpályák környékén, érezhette ezt mindenki hazai és vendég oldalon egyaránt, mert újabb egy perc elteltével már vezettünk is. Donát egy jobb oldali beadása rosszul sikerült, ami így lett a legjobb, mert a kapu hosszú oldalán hullott be a kapuba. Az első játékrész hátralévő 30 percében már nem esett gól, pedig alakultak ki helyzetek, kapufát is rúgtunk, de az újabb találat nem jött össze.
A második félidőben ismét remekül kezdtünk, már a legelején Taki remek ütemben indított Donátot a jobb oldalon, aki kilépett a védők között és kilőtte a hosszú alsó sarkot. Ez a gól már a megnyugtató előnyt jelentette számunkra, az MTK is beletörődni látszott az eredménybe, így a három pont sorsa már ekkor eldőlt, csak a gól arány volt kérdéses. Az 53. percben Taki lőtt gólt büntetőből, majd a 70. percben lőtt Taki egy újabb gólt, kicselezve a fél védelmet. Az idei utolsó gólunkat Donát lőtte, Taki remek beadásából, fejjel előzte meg a kapust. A mérkőzés utolsó percében az MTK szurkolóké volt az utolsó szó, egy hátul eladott labdánkból lőttek gólt,
kialakítva így a 6-2es végeredményt.
Összességében megérdemelten nyertük meg a meccset, támadóink remek napot
fogtak ki, mindhárman gólt szereztek.
Ezzel a győzelemmel végül az 5. helyet szereztük meg a bajnokságban.
Köszönjük a szurkolóknak az egész éves buzdítást!
Most jön a nyári szünet, júliusban kezdjük a következő szezont.

ISSIMO SE - MTK BK 6 - 2
2017.06.03. Szombat 09:00
XIV. Kövér Lajos utca, 20 néző
ISSIMO SE: Szabó T - Ungi, Gonda, Pető, Szijer - Terjéki, Böjtös, Szilágyi B - Camara, Takáts, Vértesi
Csereként játszott: Tóth B, Mátrai
Gólszerző: Vértesi (3), Takáts (2), Camara

BLSZ IV/1 csoport
A Pestszntlőrinci SFA bajnoki címe már rég nem forgott veszélyben, amikor látogatóba érkeztek a Gamma LSE csapatához és ahol bajnokként is viselkedtek. 7:1-re nyerték a mérkőzést, úgy, hogy Kiss Gergő 5 gólt vállalt magára a hétből.
A Lőrinci Kitartás szintén 7 gólig jutott a Siketek SC vendégeként (0:7), és a harmadik helyen végző Lánchíd SE is kitett magáért, mert idegenben 4:2-re nyerni tudott a 2011 Champion SE vendégeként.
A Tabáni LC is 4:2-re nyert a Dini SE II ellen, valamint az Inter 04 FC II 4:1-re verte a Róna SC-t. A Híd-Unió is folytatta rossz sorozatát, ami újabb vereséghez vezetett. Most a Lurkó SE nyert ellenük 9:2-re. Ezen a mérkőzésen Kovács Gyula László 4 alkalommal volt eredményes.
A forduló legfordulatosabb mérkőzését a Wolfs játszotta az FC Pifu 04 csapatával. A farkasok az első félidőben már 3:0-ra vezettek, ahonnan a Pifu Kelemen Gábor Jenő mesternégyesével fordítani tudott. A Wolfs még egyenlített 4:4-re, de innen a Pifu újabb 2 gólt szerzett, amire a hazaiaknak csak egy válaszuk volt, így Wolfs FC - FC Pifu 04 5:6.

 

BLSZ IV/2 csoport
A bajnok Erős Vár hosszú idő után pontot vesztett, bár ez már nem osztott, nem szorzott. A Külker SC tudott egy pontot szerezni a bajnok ellen (1:1).
A BME Kármán futott be a második helyre. 2:0-ra nyertek a Henger VL FC ellen így két ponttal szereztek többet, mint a végül harmadik helyet elfoglaló Nimród SE. A Nimród nem bízott semmit a véletlenre, mert a Kormányőr második csapatára egy kiadós verést mért. A 7 gólt szerző Tóth Norbert vezérletével 15:2 arányban győzött a Nimród a mérkőzésen ahol Könczey Zsolt volt még elemében, ő 4 találatig jutott.
A Sziget Sport Akadémia 6:1-re győzött a Rend-őr 07 csapata ellen, míg a Csabagyöngye 5:3-ra nyert a Dinamo Torpedo SE ellenében. Az ULC Vasló pedig 4:3-ra nyert az utolsó helyen záró Than Károly csapata ellen.

Erős Vár

Döntetlennel búcsúztattuk a szezont
Külker SC – EVFC 1-1
Gólszerző: Fabiny Márton
Tegnap délután idei utolsó meccsünket játszottuk, a Külker SC otthonába látogattunk. Számunkra nem volt tétje a mérkőzésnek, ennek ellenére szerettük volna szépen lezárni első szezonunkat.
Az első félidőben azonban úgy tűnt, hogy ez nem fog sikerülni. A 12. percben vezetést szerzett a Külker, mi pedig csak árnyéka voltunk önmagunknak, egyáltalán nem úgy ment a játék mint a bajnokság eddigi meccsein.
A szünet után viszont magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, mi birtokoltuk a labdát, ellenfelünk pedig mintha elfáradt volna. Kontrákból ugyan próbáltak veszélyeztetni de Traply Zsolt magabiztosan állt kapunkban. A gólunkra a 75. percig kellett várni: Fabiny Marci távoli lövését nem tudta védeni a Külker kapusa, ezzel a találattal pedig egy fantasztikus szezont zártunk le.
A hármas sípszó után sor került a díjátadóra, szurkolóink egy kis meglepetéssel is készültek nekünk amit ezúton is köszönünk nekik az egész éves támogatásukkal együtt. Folytatás ősztől a BLSZ 3-ban! Hajrá EVFC!

 

NIMRÓD SE
Nimród Se - Kormányőr II 15:2 (5:1)
Gól :
Tóth Norbert 7
Könczey Zsolt 4
Könczey Balázs 2
Soóky Norbert
Sipos István
Utolsó forduló, mely számunkra már tét nélküli volt. A Külker pontokat veszített az Erősvár, a BME pedig nyert a Henger csapata ellen, azaz így biztossá vált, hogy a 3. helyről sem feljebb sem lejjebb nem kerülhetünk.
Azért, hogy ne céltalanul játszunk -a győzelmen kívül- Tóth Norbertet hozzuk fel a góllövő lista harmadik helyére. Ehhez számára 5 találatra volt szükség. Sajnos Keresztessy Tibor a mérkőzés előtti bemelegítésnél kisebb sérülést szedett össze , így Tóth került a kezdőbe.
Az első pillanattól kezdve mi irányítottuk a mérkőzést , az első találatra 15 percet kellett várnunk. Tóth Norbert megszerezte a vezetést, majd 5 perc leforgása alatt meg négy szerezte jómaga és csapata találatainak számát. Az már biztos volt hogy a csoport gólkirálya Könczey Zsolt lesz, kérdés csak az volt hogy hány találattal, így hogy ne maradjon le Tóth mögött ő is elkezdte rugdosni a gólokat. Szünet után ott folytattuk ahol abbahagytuk, így a vége nagy arányú győzelem lett.

A rossz idő ellenére köszönjük a kilátogató szurkolóknak a biztatást.
Most egy kis szünet következik , de nemsokára, amint lesz hír jelentkezünk.
Mindenkinek kellemes pihenést , feltöltődést kívánunk!
Jövőre egy osztállyal feljebb!
Hajrá Nimród !

BLSZ IV/3 csoport
A korábban már bajnoki címet szerző Bp.Erdért SE II csapatának belefért, hogy a végén 4:2-re kikapjanak a Pestújhelyi SC csapatától. Ha ez az eredmény születik a bajnokság valamelyik korábbi fordulójában, biztosan felkaptuk volna a fejünket, így csak nyugtázzuk.
A BME Wanderers szerezte meg a második helyet a csoportban. Az utolsó fordulóban 5:0-ra nyertek idegenben a BMC vendégeként, míg a harmadik helyre a Kőbányai Egyetértést idegenben Horváth Zsolt 5 góljával 9:2-re verő Issimo SE II ért oda, megelőzve a csoportot sokáig vezető, de a végére leengedő, azonban az utolsó fordulóban a Zuglói Kinizsit 2:0-ra verő Respect SE-t.
A Vizafogó Vass Gyula három góljának is köszönhetően alaposan ellátta az utolsó helyezett Amatőr SE csapatának dolgát a 8:1-re megnyert mérkőzésen, illetve a Hangos SE 4:3-ra nyert az Erzsébet SK ellen.

 

Issimo SE II
BLSZ4es győzelem a bronzért
Szombaton kutya hőségben, vendégként érkeztünk a Kövér Lajos utcába a Kőbánya vendégeként. Számunkra csakis a három pont volt a cél a dobogós álmaink miatt. Nem volt könnyű dolgunk mert rengeteg hianyzonk volt eltiltás és sérülés miatt. A kapuban például M Tóth Gabi helyettesítette Vályi Nagy Gabit.
Az egyetlen célunk szellemében kezdtük a mérkőzést, támadólag játszottunk. Első gólunkat Horváth Zsolti szerezte szabadrúgásból. Erre a gólra még válaszolt a Kőbánya, de jöttek sorba az Issimo gólok az első félidőben. Horváth Zsolti szerzett meg egy labdát az ellenfél védőjétől, elvitte a kapus mellett és máris újra vezettünk. A félidő végén egy remek gyors kontra végén Temesvári passza után Reszeli Soós Ádi volt eredményes.

A második félidőben is sok gól esett, nehéz is volt nyomon követni. Horváth Zsolti lőtt még hármat, távolról kettőt és egy kontra után egyet. Rajta kívül Máté, Ricky és Reök Bandi is betalált, miközben a Kőbánya csak egy gólt lőtt, összességében 9-2re alakítva az eredményt.
Kicsit paprikás volt a meccs hangulata, de számunkra a tét is nagy volt, és valószínűleg a meleg is megnyomta a csapatokat. Szerencsére komolyabb sérülés nem történt egyik oldalon sem.
A lefújás után kisebb ünneplést csaptunk a bronz érem megszerzése miatt, majd a csapat fel kerekedett és egy közös bográcsozás, majd az esti Bl döntő közös megnézés után ki tudja ki mikor ért haza. 

Kőbánya EFC - Issimo SE II 2 - 9
2017.06.03. Szombat 13:00
XIV Kövér Lajos utca, 30 néző
Issimo SE: M Tóth - Nagy V, Vinh, Zsilinszky, Bíró - Reszeli Soós, Simon, Iványi - Rajna, Horváth, Temesvári
Csereként játszott: Reök, László, Tálai
Gólszerzők: Horváth (5), Simon, Temesvári, Reszeli Soós, Reök

BLSZ IV/4 csoport
Az első helyen záró ASR Gázgyár Kaltenekker Attila vezérletével és 4 góljával 6:3-ra nyert idegenben az RTK Vaskó II ellen. A második Hegyvidék II 5:2-re lépett túl az Unione II-n, valamint most a BEAC II rúghatott hatot a Rúg-6 II csapatának. A Rákosszentmihályi SC pedig otthon szenvedett vereséget a Budatétény II csapatától (1:6).

 

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.