Beszámolók a BLSZ3. és a BLSZ4. 23. fordulójából

Írta: Szabó Miklós

lorincikitartas

Megkezdődött a tavaszi ébredés a BLSZ 3. és 4. osztályai számára, az utolsó rohamokra készülhetnek a csapatok. Nézzük, hogyan alakultak a mérkőzések.

Legeredményesebb játékosok:


- Eszes Zoltán (BME Wanderers) 6 gól
- Széll András (Vizafogó) 6 gól
- Tomasovszky Péter (MUN SE II) 5 gól
- Horváth Balázs (CSHC) 4 gól
- Fehér Gyula ( Piramis SE) 4 gól
- Bartha Péter (Unione II) 3 gól
- Lakatos Zsolt (Unione II) 3 gól
- Fodor László (Margitsziget) 3 gól
- Chevriat Zsolt (Budatétény )3 gól
- Szukob Tamás (Budatétény ) 3 gól
- Barócsi László ( Budatétény ) 3 gól
- Kerezsi Szilárd (MUN SE) 3 gól
- Győri Zoltán (Tabán LC) 3 gól
- Lippai Krisztián (Lánchíd FC) 3 gól
- Vakulya Ákos (Lőrinci Kitartás) 3 gól
- Alberti Máté (Mahatma Gandi) 3 gól
- Kiss Gergő (Pestszentlőrinci SFA) 3 gól

 

BLSZ III/1 csoport
Az első helyen álló CSHC tovább folytatta hibátlan sorozatát, most az Istenhegy próbálta megnehezíteni dolgukat, de igazán nagy ellenállást nem tudtak kifejteni.
A listavezető csepeli csapat Horváth Balázs 4 góljával 7:1 arányban diadalmaskodott és tartja 4 pontos előnyét a Szabadkikötő előtt, akik a Kormányőr SE vendégeként nyertek 2:1-re.
A Margitsziget 5-1-re győzött a Previfitt SE ellen, itt Fodor László 3 gólt ért el, és szintén 5:1-re tudott nyerni a DINI SE is, a hajdan szebb napokat látott legrégebbi magyar sport klub a MAC-Grund (a Magyar Athlétikai Club-ot 1875-ben alapították Gróf Eszterházy Miksa kezdeményezésére, de 1945-89 között központi parancsra nem működött) ellen.
Az Inter 04 3 győzelem után 1:1-es döntetlent játszott a Közgáz DSE-vel, és a jelenlegi utolsó és a BLSZ III-tól búcsúzni kényszerülő Rúg-6 sem járt jól az MFC Favorit vendéglátójaként, mert hazai pályán 4:1-es vereséget szenvedett.
DINI SE
MAC-GRUND-DINI SE 1-5(0-1)
Gólszerző:Petike Á 28',87',Kamráth F 65',89',Viola Z 55',Rebák B 55'
Sárga Lap:Kiss P 27',Magyar M 58',Lits T 58',Benedek Zs 67',Záborszki G 70',Kádas A 85'
MAC-GRUND:(2) Majerik N,(7) Rebák B,(8) Benedek Zs,(9) Magyar G,(11) Ambrusi L,(15) Juhász Z,(16) Thaly G,(17) Magyar M,(20) Fehér T,(21) Megyeri P,(22) Bencsik B
Csere:(10) Záborszki G,(12) Bujtás Cs,(14) Kádas A,(19) Ladányi Zs
DINI SE:(1) Kiss P,(3) Viola Z,(5) Lits T,(6) Fábián J,(7) Hajdú Á,(8) Máthé Z,(9) Csende Z,(10) Petike Á,(11) Barcsai G,(13) Kiss A,(14) Szarka I
Csere:(4) Szilágyi,(12) Kamráth F
Edző:Dalkó László
A meccset végig irányítva,gyönyörű gólokat szerezve,magabiztos győzelmet arattunk riválisunkkal szemben,így előnyünk három fordulóval a vége előtt nyolc pontra nőtt velük szemben,ami most már nyugodtan kijelenthető hogy számunkra bennmaradást ér. Gratuláció illeti a csapat minden tagját,és azokat akik egész évben munkájukkal hozzájárultak ehhez a sikerhez. SZÉP VOLT FIÚK!!!

BLSZ III/2 csoport
A listavezető MUN végig azon munkálkodott, hogy tudna borsot törni a hazai pályán játszó Budakeszi orra alá. A végeredményt tekintve megtalálták a módját, mert végig vezetve a mérkőzésen 4:2-re tudtak nyerni és megtartották 8 pontos előnyüket a kétszámjegyű győzelmet arató Budatétény előtt. A Tétényiek 12:0-ra abszolválták a mérkőzésüket a 3R Spartacus ellen. Ezen a mérkőzésen Chevriat Zsolt, Szukob Tamás és a csereként beálló Barócsi László is 3-3 gólt ért el.
A Duna SK javította legutóbbi botlását és a Műegyetem II elleni 3:1-es győzelemmel versenyben maradt a bajnoki címért. A BEAC is hozta a meccsét a BÜSKE ellen (1:0). A végére kissé megtorpanó, az utóbbi négy mérkőzéséből 3 vereséget szenvedő TFSE II megint kikapott. Most a Mahatma Gandhi
nyert ellenük 5:3-ra Alberti Máté 3 góljának is köszönhetően.
A Budai XI 3 győzelem után nem tudta tovább folytatni jó sorozatát, mert a Bp. Erdért SE 4:2- es győzelmet aratott ellenük.

MUN SE
Fontos győzelem Budakeszin!
23.forduló: Budakeszi SC - MUN SE 2-4 (1-3)
Gólszerzők: Kerezsi Sz (3), Kozma Z (1)
Rendkívül jól kezdődött számunkra a találkozó, mert a 4. percben egy szélen kidolgozott játék után Szenti Levi betört a 16-oson belülre és önzetlenül passzolta a labdát a kiválóan helyezkedő Kero elé, aki közelről kihasználta a ziccert, ezzel megszerezte a meccs és saját maga első gólját. Ezek után sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de nagy szerencséje volt ellenfelünknek, mert a kapuba nem tudtuk bejuttatni a labdát. Egészen a 17. percig, amikor is egy szögletrúgás után Kero ismét eredményes volt, de most fejjel juttatta a bőrt a hálóba. Pár perc múlva a Budakeszi csapata vette be a kapunkat ezzel közelebb zárkóztak, de csak újabb 5 percet kellett várni és jött Kero, hogy visszaállítsa a két gólos vezetést, és megszerezze magának a klasszikus mesterhármast.
A szünetre 3-1-es állással vonulhatunk le a pályáról. Sajnos sérülés miatt egyik fontos védőnk nem tudta folytatni a játékot. A fordulás után a Budakeszi csapata nagyobb sebességre kapcsolt, ez az ő időszakuk volt, és megint sikerült gól szerezniük az 53. percben. Vérszemet is kaptak, mindent egy lapra feltéve indították a támadásaikat, amikre mi kontrákkal próbáltunk válaszolni.
Mindkét csapat alakított ki gólhelyzeteket, de vagy a pálya vagy a védelmek akadályozták meg az újabb találatot. A 83. percben egy oldalról érkező labdát Kozi szelídített meg és egy jó 18-20 méterről lövésre szánta el magát, és milyen jól tette, mert védhetetlenül szállt a kapuba a bőr.
Mondjuk ennél sokkal nagyobb helyzetei maradtak ki, de amikor igazán fontos volt, akkor nem remegett meg a lába, és ezzel a találattal bebiztosította a győzelmet. Összességében egy nehéz mérkőzés volt, a hirtelen jött meleg és az egyenetlen talaj is rányomta a bélyegét a meccsre, ahol nem tudtunk szépen játszani, de legalább eredményesek voltunk, és egy meccsel közelebb kerültünk a célunkhoz.
Keronak külön gratulálunk a nagyszerű teljesítményéhez! A héten a TF második csapatával játszunk Budafokon, várunk szeretettel mindenkit!

BLSZ III/ 3 csoport
Két rangadóval folytatódtak a küzdelmek a csoportban, eldöntendő az élen állók sorrendjét és meg is történt az őrségváltás az első helyen. A Testvériség II hazai pályán játszott 4:4-es döntetlent az MLTC-vel. Izgalmas, fordulatos mérkőzésen mindkét fél vezetett a másik ellen, de 4:2-es Testvériség előny után mégis elosztozkodtak a pontokon.
Jóformán hasonlóan jártak a csapatok a Futbalféria – Törökbálint találkozón is, ahol a vendégek 4:1-es előny után majdnem kénytelenek voltak megelégedni egy ponttal, mert a Futbalféria egy komoly hajrát produkálva Boros Dávid révén a 82. és a 86. percben is gólt szerezve kis híján pontot mentett a listavezető ellen, de az idő kevésnek bizonyult az egyenlítéshez (3:4). A 33 FC is ismét nyert, ezúttal a kissé megtorpanó MTK Baráti Kör ellen sikerült a győzelem 3:0-ra. Ez volt az ötödik sikerük zsinórban. A Piramis SE kétszámjegyű győzelmet aratott, amikor 10:1-re verte a Ráksoliget csapatát, és Fehér Gyula négy alkalommal mattolta a vendégek védelmét.
A tabella közepén álló csapatok összecsapásán a Káposztásmegyer a sokadik vereséget mérte a BFCE csapatára (3:4) illetve a Hidegkút II – Issimo SE mérkőzésen nem esett gól.


Törökbálinti FC
Ma csapatunk a 4. helyezett Futbalféria SC csapatához látogatott . Küzdelmes brusztos mérkőzésen sikerült 4 - 0 ra meglépni az ellenféltől . A srácok a magabiztos eredmény tudatában kicsit visszábbvettek ami majdnem megbosszúlta magát mert az ellenfélnek sikerült 3 gólt szereznie amivel izgalmassá tették a mérkőzés végét . Több gól a hajrába már nem esett így győztesen hagytuk el Újpestet !!!
Futbalféria SC - Törökbálinti FC 3 - 4
Gól szerzők : Ivitz Zoltán ( 2 ) , Levente Nádasi , Korozmán Gergely


BLSZ IV/1 csoport
A tabellát vezető Pestszentlőrinci SFA többek közt Kiss Gergő 3 góljának is köszönhetően 5:1-re verte a Siketek csapatát, akik kicsit leálltak mostanában. Az SFA ezzel behozhatatlan előnyre tett szert, így megszerezte a bajnoki címet! A Lánchíd FC is hozta a kötelezőt a Dini SE II elleni 4:2-es győzelem alkalmával, ahol is Lippai Krisztián igyekezett a legjobban, a maga által elért 3 góllal.


A Lőrinci Kitartás sorozatban 5. győzelmét aratta a Híd-Unió elleni 6:0 alkalmával, ahol Vakulya Ákos 3 találatot ért el.
A negyedik helyen tanyázó Tabán LC 2:2 után a gólkirályi címre kifejezetten esélyes Győri Zoltán mesterhármasával 5:2-re nyert a Róna SC vendégeként.
A Wolfs is győzött hosszú idő után, most a Lurkó SE otthonából ragadták el a 3 pontot (2:1), az FC Pifu 04 szintén 2:1-re diadalmaskodott a 2011 Champion felett és a Gamma is hosszú idő után élhette át a vesztesek keserű sorsát, mert otthon véreztek el a Inter 04 FC II ellen (2:4).

 

Róna:
BLSZ IV. 1. csoport 23. forduló
Róna S.C. - Tabáni LC 2-5 (2-2)
Róna S.C.: Horváth G. (Kertész R.) - Turay L., Lits B., Rabay K. (Lakatos I.), Gódor Zs. - Mihály Zs. (Faliszek R.), Bíró I., Antal J. - Bubori D., Szekeres Sz. - Váradi Zs.
Gól.: Bubori D., Váradi Zs.
A gyorsan bekapott gól ellenére, nagyon jó első félidőt produkált a csapat, és bár kétszer mi egyenlítettünk, egyáltalán nem lett volna túlzás, ha 2-3 gólos előnnyel várjuk a szünet utáni folytatást! A második félidőre sérülések miatt át kellett szervezni a csapatot és ezáltal nem tudtuk stabilizálni a középpályánkat, valamint el is fáradtunk és a védekezésünk szétesett a mérkőzés utolsó harmadában! Sajnálatos, hogy ismét egy ilyen végeredménnyel kellett befejeznünk egy olyan mérkőzést, ahol irányítani tudtuk a játékot a meccs nagy részében és több helyzetet sikerült kialakítanunk, mint ellenfelünknek!
Reméljük a következő fordulóban ismét visszatérünk a győzelem útjára!
Hajrá Róna!

 

FC Pifu 04'
Csapatunk egy hajtós küzdős meccsen a hajrában szerezte meg a győzelmet 2-1 arányban a Champion ellen! Srácok nagyot küzdöttek, és a.végén jobban akartuk,hittünk a győzelemben melynek meg is lett az eredménye! Egy remek szabadrúgás góllal szereztünk vezetést a.2.félidőben,melyet egy beívelés során a védőink sajnos lemaradtak és az ellenfél kiegyenlített. A hajrában egy szabadrúgást követően a házi góllövőlista éllovasa remekül érkezett és ezzel.csapatunk újabb 3 pontot szerzett!
Szerdán elmaradt mérkőzés lesz a.2. Kerületben a tabella második helyzettje a Lánchíd ellen! Fontos meccs lesz h versenyben maradjunk a dobogóért!

 

Siketek SC
VERESSÉG A LISTAVEZETŐK ELLEN
23. fordulójában idegenbe mentünk játszani a Deák Ferenc "Bamba" sporttelepre a listavezető Pestszenlőrinci SFA ellen.
A mérkőzés megkezdése után láttuk, hogy hazaiak taktikusan és ésszel fociznak. Helyzeteink voltak, de nem került a labda a hálóba. 21. percében vezetés szereztek a hazaiak, majd további két gólt szereztek. A második félidőben kissé felpörögtünk és próbálkoztunk helyzeteket ki alakítani, de nem jött össze. A találkozó végén legalább szépítettünk Pap Attila góljával.
Nagyon sportszerű és tisztelettudó volt a Pestszentlőrinci SFA csapata. Kimodottan Respect volt ez a találkozó.


BLSZ 2016/2017 - IV. osztály/1.csoport: 23. forduló
Pestszentlőrinci SFA - Siketek SC 5-1 (3-0)
Bánki - Kordován (Gál Gy.), Nagy, Szabó, Gál N. - Baranyai, Kun B., Nemes, Duong. - Pap, Kun K.
Gólszerző: Pap
Sárgalap: -
Kiállitva: -

 


BLSZ IV/ 2 csoport
A csoportban a forduló rangadóját már pénteken este megrendezték, ahol az Erős Vár vendége a Nimród SE volt. Alaposan egymásnak is estek a csapatok, mert 26 perc alatt kialakították az eredményt, ami az Erős Vár-nak kedvezett, minek után 2:1-re nyerni tudtak, megerősítve vezető helyüket a BME Kármán előtt, akik azért rúgta hetet a Kormányőr SE II-nek (7:1).
A Csabagyöngye – Merkapt mérkőzés szünetében (0:0) még senki sem sejtette, hogy a hajrában 8 (!) gól esik 2:6 arányban elosztva.
A Mun SE II tucatnyi gólt rámolt be a kevesebb emberrel kiálló, de a mérkőzést így is vállaló ULC Vasló hálójába (12:1). Tomasovszky Péternek egy félidő is elég volt az aktuális 5 találatához.
A Than Károly nem tudta megismételni a múlt heti bravúros győzelmet, ezúttal vesztesen voltak kénytelenek elhagyni a pályát, mert a Henger VL hengerelte le őket 3:0-ra, a középcsapatok találkozóján pedig a Dinamo Torpedo 3:2-re kikapott otthon a Sziget Sport Akadémia csapatától.

BLSZ IV/3 csoport
A Bp.Erdért SE II ellen hiába hangoskodott a Hangos SE nem tudott több gólt szerezni, mint a házigazda Erdért, akik így 3:1 arányban hozták a mérkőzést tartva, sőt növelve előnyüket a Tizenhárom FC ellen 0:0-át játszó, mostanában újra magára találó Respect SE előtt. A BME Wanderers viszont nem vacakolt, simán lenyomta az Erzsébet SK-t. A 10:1-re megnyert mérkőzésen Eszes Zoltán ésszel játszott és 6 találatot jegyzett. A Vizafogó sem akart lemaradni a gólszerzésben és ők is tízet rúgtak a Kőbányai Egyetértés-nek, viszont többet is kaptak. A 10:3-ra végződött mérkőzés legeredményesebb játékosa Széll András volt a maga 6 góljával. A Zuglói Kinizsi csak megközelíteni tudta a forduló gólrekordját hozó mérkőzést, de nem tudta túlszárnyalni azt, mert a mostanában igencsak gólerős és a szezonban már másodszor 4 gólt szerző Knapp Zoltán 4 góljával „csak” 8:2-re nyert a BMC ellen.
Az Amatőr SE hátrányból még fordított a Pestújhely ellen, de a végén mégis az ellenfele örülhetett a 3:2-re megnyert mérkőzésen.

BLSZ IV/4 csoport
A BEAC II 6:1-re nyert a mostanában sok vereséget szenvedő Rákosszentmihályi SC II ellen, az Unione II pedig még náluk is több gólt szerzett a Budatétény II elleni 8:3 alkalmával. Itt Bartha Péter és Lakatos Zsolt 3-3 gólt ért el. Az RTK Vasló pedig a hajrában szerzett góllal tudott győzni a Hegyvidék SE II ellen.

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.