Beszámolók a BLSZ3. és a BLSZ4. 22. fordulójából

Írta: Szabó Miklós

mun231

Lassan a hajrához érkeznek a küzdelmek a csoportokban és ezt érezték a játékosok is, mert igencsak sokan szerepelnek a kiemelt teljesítményt nyújtók között. Sok gól esett a fordulóban és voltak igazán érdekes eredmények is.

Legeredményesebb játékosok:
- Szakolczi-Sándor Balázs (Budai XI) 5 gól
- Budai Gergely (Lánchíd SE) 5 gól
- Bangó Tibor (Újpesti Flotta) 4 gól
- Simonyi Gábor (Pestszentlőrinci SFA) 4 gól
- Horváth Balázs (CSHC) 3 gól
- Marton Zoltán (Szabadkikötő) 3 gól
- Gorgosilich Lukas (Inter 04 FC) 3 gól
- Nemes Iván Sándor (BÜSKE) 3 gól
- Kutasi Vitéz Bálint (MLTC) 3 gól
- Kaszás Rudolf (Csabagyöngye) 3 gól
- Cseh Roland (BME Kármán) 3 gól
- Eszes Zoltán (BME Kármán) 3 gól
- Kolber István (Kőbányai Egyetértés) 3 gól
- Knapp Zoltán (Zuglói Kinizsi) 3 gól
- Bartha Péter (Unione II) 3 gól

BLSZ III/1 csoport

Mindhárom élen álló csapat nyert a fordulóban, így a dobogón a helyzet változatlan. Az első helyezett CSHC Horváth Balázs hathatós segítségével és 3 góljával 6:2-re verte a Kormányőr SE-t, így maradt az élen állva 4 pont előnnyel az előtt a Szabadkikötő előtt, akik Marton Zoltán klasszikus mesterhármasával verték 3:0-ra a MAC-Grund csapatát.
A Margitsziget hozta a kötelezőt a Rúg-6  3:1-es legyőzése alkalmával és némi előnnyel megtartották harmadik helyüket, mert a negyedik helyezett MFC Favorit mérkőzése elmaradt az Istenhegy ellen.
A Goldball hajója zátonyra futott és az utóbbi időben nehezen tudják lekormányozni onnan. Újabb lék jelentkezett a hajótesten, amikor az Inter 04 FC 5:1-re nyert ellenük. Így a korábbi feljutási esélyeik elúszni látszanak. A Dini SE 1:1-re végzett a Közgáz DSE elleni összecsapáson.

 

BLSZ III/2 csoport

Szépen hullottak a gólok a fordulóban. Ebben élen járt a Budai XI, amely a korábbi NB3-as és BLSZ1-es gólkirály Szakolczi-Sándor Balázs 5 (!) góljával, 6:2-re nyertek a TFSE II ellen. De még náluk is több találatot szerzett a BÜSKE csapata. A 3R Spartacus vendégeként nyertek 7:0-ra, itt a gólkirályi címért sorban álló Nemes Iván Sándor 3 gólt szerzett.
A BEAC is folytatta győzelmi szériáját, mivel 4:2-re verték a Bp. Erdért SE csapatát, azonban a forduló meglepését a BVSC II szállította, akik nagy meglepetésre 3:2-re nyerni tudott az eddig második Duna SK ellen. A Duna SK így átadni kényszerült helyét a Budatéténynek, akik szintén 3:2-re végeztek, de ők nyertek a Műegyetemi FC II ellen. A MUN SE gyorsan feledtette a múlt heti fiaskót és a forduló divatos eredményét produkálva 3:2-re nyert a Bp.Polgári SC ellen, megerősítve a vezető pozíciót.

MUN SE

Hatalmas küzdelemben szereztük meg a győzelmet!

22.forduló: MUN SE - BP Polgári SC 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Major T (1), Szenti L (1), Szabó D (1)

A mai napunk egy közjátékkal kezdődött, amikor is kiderült, hogy a hazai pályánk, nem csak a mi meccsünkre, de a Budafok U15-ös meccsre is egy időben lett "kiadva". Szerencsére a közelünkben lévő Budatétényi pályát a rendelkezésünkre bocsájtották, és ebbe nagyon együttműködő volt az ellenfél és a bírói hármas is. Ezért minden résztvevőnek hatalmas RESPECT!
Ezek után közös megegyezéssel, és egy kis csúszással kezdetét vette a mérkőzés a Jókai Mór utcai pályán. Ellenfelünk a tabellán elfoglalt helyezését cáfolva, nagy kedvvel és lendületesen játszott ellenünk. Egyenlő erők küzdelme volt a középpályán, de a támadásokban inkább mi domináltunk. A 18. percben Titi mentett meg egy labdát az oldalvonal előtt, befele vezette majd gondolt egyet és kapura tekerte. A lövése egy védőn megpattanva a hálóba kötött ki. Megszereztük a vezetést, de nem tudtuk növelni az előnyünket. A befejezéseinkkel gondunk volt.

A második félidő elején ellenfelünk büntetőhöz jutott, amit tudtak is érvényesíteni ezzel egalizálva az eredményt. Tovább dolgoztunk a győzelemért, és 8 percre az egyenlítő találat után, Dave nagyot küzdve a labdáért jó helyzetbe hozta Levit, aki higgadtan kihasználta az adódó lehetőséget, újra vezetést szerezett csapatunknak. Mikor már úgy éreztük kezünkben a meccs, jött az újabb pofon, egy hibánkat kihasználta a Polgári csapata, és újból egyenlítettek.
Mi minden erőnket mozgósítva rohamoztunk, a győztes találatért, többen utolsó erőtartalékaikat bevetve küzdöttek egymásért, és a csapatért. Ennek az odaszánásnak a 84. percben meglett a gyümölcse, amikor is hátulról feljuttatott labdával Kozi forgolódott a 16-oson belül, és szépen tálalt Dave elé, aki nem hibázott és megszerezte a győztes találatunkat.
Nagyon nehéz mérkőzésen, rettentő fontos 3 pontot szereztünk, és ha a játékunk nem is volt lenyűgöző, küzdeni tudásból ötös! Fárasztó, de jó érzés volt ma is a MUN SE kispadján ülni!

 

BLSZ III/3 csoport

Az élen álló négy csapat mindegyike győzni tudott, így maradtak a megszilárdult helyek a táblázaton. A Testvériség II a hajrában nyert 3:1-re a Káposztásmegyer otthonában, a Törökbálint pedig a mostanában megtorpanó Issimo SE ellen tudott győzni Idegenben szintén 3:1-re.
A 33 FC is természetesen 3:1-re nyert a Piramis SE ellen, és az élen állók győzelmi sorozatát csak a Futbalféria törte meg, amikor „csak” 2:1-re verte a BFCE csapatát.
Az MLTC sorozatban negyedik győzelmét aratva zárkózik az élbolyhoz. Most az MTK Baráti Kör ellen diadalmaskodtak 4:2-re.  Az utolsó pillanatokban megnyert mérkőzésen Kutasi Vitéz Bálint 3 gólt szerzett.
Az eddig utolsó Rákosliget hosszú idő után nyert újra. Ezúttal az Újpesti Haladást fektették két vállra, és ezzel a 3 ponttal helyet is cseréltek a tabella utolsó helyén.
Az újpesti csapatok becsületét a Flotta mentette meg, mert többek között Bangó Tibor 4 góljának is köszönhetően 8:2-re verték a Hidegkút II-t.

 

BLSZ IV/1 csoport

Az éllovas Pestszentimrei SFA könnyedén lépett túl a 2011 Champion csapatán. A 11:2-re megnyert mérkőzésen Takács Attila nyitotta és zárta a gólok sorát, de közben még Simonyi Gábor 4 gólt szerzett.
A Lánchíd SE sem akart lemaradni sem a táblázaton, sem a góllövésben. Ők nyolcat termeltek be a Lurkó SE kapujába (8:1). Itt a csereként beállt Budai Gergely volt a legaktívabb a maga 5 góljával. A harmadik Lőrinci Kitartás kitartott a végéig és ez 3:1-es győzelmet és 3 pontot hozott számukra. Ez volt számukra a negyedik győzelem zsinórban, míg a Dini SE II-nek pedig a negyedik veresége zsinórban.
A Tabáni is hozta a 3 pontot a mögötte lopakodó Pifu 04 2:0-s legyőzésével.
A Híd-Unió sorozatos sokadik vereségét szenvedte el. Ezúttal a Róna SC nyert ellenük 2:1-re és sokkal jobban a farkasok sem állnak, mert mostanában elég sok a 0 pontot hozó meccsük. Most az Inter 04FC II tolt ki a Wolfs Fc-vel egy 2:0-s mérkőzésen.
A Siketek nem folytatták győzelmi sorozatukat, és hosszú idő után kikaptak, ezúttal a Gamma LSE elleni 3:0-s vereség után nem könyvelhettek el pontot.

 

BLSZ IV/2 csoport

Az első helyét tartó Erős Vár ha nem is hengerelte le a Henger VL FC-t, de 3:2-re diadalmaskodott felette és 4 pont előnnyel vezeti a tabellát a BME Kármán előtt, akik alaposan megtorpedózták a Dinamo Torpedo csapatát (6:0).
A harmadik Nimród SE idegenben rúgott 5 góljára kettőt kapott a Merkapt-tól (5:2). A már 46.(!)  góljánál tartó Könczey Zsolt most egy találattal tudta növelni góljai számát.
A Külker részéről Laskai Zoltán sem akar lemaradni a góllövők versenyében, mert a Külker – Mun SE II 4:0-ás mérkőzésen kétszer talált a kapuba.
Az ULC Vasló ismét kikapott, most a Kormányőr SE II győzött ellenük 3:2-re.
A Csabagyöngye hol nyer, hol veszít. Most 5:3-ra nyert a Sziget Sport Akadémia vendégeként, ahol Kaszás Rudolf 3 gólt ért el, és a végére maradt a lényeg, hogy a Than Károly is megszerezte első győzelmét a szezonban, 2:0-ra verték a Rend-Őr 07 FC-t, de ettől még az utolsó helyen állnak.

 

Erős Vár

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

Henger VL FC - EVFC 2-3
Gólszerzők: Regős László, Regős Mátyás (2)

Ma délután a tabella középmezőnyében tanyázó Henger VL FC csapatához látogattunk. Ellenfelünk a bajnokság során okozott már meglepetéseket élcsapatok ellen, ősszel mi is nehezen gyűrtük le őket, tudtuk, hogy kemény, szívós csapattal lesz dolgunk.

Várakozásunk be is igazolódott, ellenfelünk visszaállt a saját térfelére, védekezésre rendezkedtek be. A 13. percben megszereztük a vezetést: Regős Laca érkezett jól Schranz Ambrus oldalról beívelt szabadrúgására, és jobb lábával belepiszkálva a hálóba juttatta a játékszert. Vezetésünk tudatában kicsit visszább vettünk ellenfelünk pedig egy szabadrúgásból egyenlíteni tudott. Ez megfogott minket, a félidő hátralévő részében nem ment jól a játék, döntetlennel mentünk a szünetre.

A második játékrész elején ha nem is nagyon, de feljavult a játékunk. A 49. percben Regős Matyi szólója után védhetetlenül lőtt ballal a rövid felső sarokba, ezzel újra megszereztük a vezetést, majd az 57. percben ismét betalált házi gólkirályunk: Bakonyi Peti akrobatikus mozdulattal, sarokkal továbbított Domokos Bencének, aki egyből passzolta Regős Matyinak, ő pedig fordulásból 5 méterről ballal a kapuba lőtte a labdát. Egy szöglet utáni kavarodásból a Henger a 79. percben szépíteni tudott, de ki tudtuk húzni a meccs végéig egygólos vezetéssel, ezzel értékes három pontot szereztünk.

Jövő pénteken, a tabellán közvetlenül mögöttünk álló Nimród SE lesz a vendégünk. A szezon talán legfontosabb meccsére már most szeretettel hívjuk szurkolóinkat! Hajrá EVFC!

 

Nimród SE

Merkapt Se - Nimród Se 2:5 (1:2)
Gól :
Könczey Balázs 2
Könczey Zsolt 
Soóky Norbert 
Tóth Norbert

Szombat kora délelőtt játszottuk a 22. forduló nyitó mérkőzését a Merkapt csapata ellen. Többeknek is kérdéses volt a játéka, de szerencsére erős kerettel érkeztünk a vendéglátónkhoz.
Kezdetét vette a mérkőzés , melynek az első 15 perce még nem a mienk volt , igy történhetett meg az hogy ellenfelünk megszerezte a vezetést. Jót is tett nekünk , mert ezután szépen jöttek a helyzetek majd az egyenlítő gól is Könczey Balázs révén, aki nem sokkal a félidő előtt jelezte cserét kér egy kisebb sérülés miatt, de mielőtt a spori lefújta volna az első etapot Balázs megszerezte a vezetést , saját maga második találatával. 
Második félidő elején az idősebbik Könczey sem akart lemaradni , és egy szép akció végén ő is feliratkozott a góllövők listájára. 1:3! Ellenfelünknek sikerült ismét bevenni a kapunkat -2:3- ezzel szorosabbá téve a mérkőzést, amire nem sokkal később egy gyönyörű Soóky szóló, majd csapatunk 4. jómaga idei első találata következett. Mi újabb cseréket hajtottunk végre , és mivel ellenfelünk csere nélkül játszotta végig a mérkőzést, a hajrára elfáradtak ennek eredménye pedig egy újabb találat volt részünkről, lezárva ezzel a mérkőzést. 
Ellenfelünket ezzel a győzelemmel sikerült le szakítani az üldöző csapatok közül , mi pedig tovább tapadunk az Erősvár Fc-re.

És ha már Erősvár. A következő fordulóban pont Ők látnak vendégül minket, azaz a forduló rangadója következik, amely akár a bajnoki címről is dönthet. 
Éppen ezért minden buzdításra szükségünk van , így minden szurkolónkat várjuk szeretettel !!

Hajrá Nimród !

BLSZ IV/3 csoport

A tavaszt pocsékul kezdő Respect SE már rég feledtette a rossz rajtot és csupa győzelemmel a háta mögött lohol az BP. Erdért II után. Most ha nagyon nem is, de 3:2-re azért meg tudták verni a Pestújhelyi FC-t.
A BME Wanderers -Tizenhárom FC mérkőzésen valóban 13 találat esett, de a Tizenhárom FC ennek annyira nem örülhet, mert a BME 11:2-re győzött. Már a 13. percben 4:1 volt az eredmény a találkozón, ahol Cseh Roland és Eszes Zoltán 3-3 gólt szerzett.
A Kőbányai Egyetértés alaposan megnyomta a második félidőt, mert 2:1-es első játékrész után 7:2-re nyertek az Amatőr SE ellen. Kolber István 3 góllal szolgálta csapatát.
Knapp Zoltán 3 góljának is köszönhetően a Zuglói Kinizsi klasszikus eredményt produkálva 6:3-ra tudott győzni a Hangos SE vendégeként. A szünet még 3:1 volt a hazaiak javára, innen fordított a Kinizsi a második félidőben 5 gólt szerezve.
A BMC 5:2-es győzelemmel jutott túl a Vizafogó FC-n.

BLSZ IV/4 csoport

Az első helyezett ASR Gázgyár 5:1-re nyert idegenben a Budatétény II ellen, a második Hegyvidék II pedig 5:0-ra nyert a Rúg-6 II csapata ellenében.
Az RTK Vasló komoly előnyt kovácsolt a Kovács nevű játékosai játékából. Az összes góljukat Kovács nevű játékos szerezte a BEAC II elleni 4:1 alkalmával (Kovács Krisztián 2, Kovács Gábor, Kovács Domonkos).
A Rákosszentmihályi SC II sem találja a győzelmi ösvényt, mert hazai pályán kaptak ki 8:4-re az Unione II ellen. Itt Bartha Péter 3 gólt szerzett.


Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.