Beszámolók a BLSZ3. és a BLSZ4. 21. fordulójából

Írta: Szabó Miklós

kormanyor seblsz3

Újabb fordulón vagyunk túl a csoportokban és szép számmal születtek érdekes eredmények, illetve a gólokkal sem spóroltak a csapatok. Voltak helycserék a tabellákon, és voltak olyanok is akiknek sikerült megszilárdítaniuk helyüket.

 

Legeredményesebb játékosok:
- Berta Norbert (Gamma LSE) 5 gól
- Tomasovszky Péter (MUN SE II) 4 gól
- Kaltenekker Attila (Gázgyár II) 4 gól
- Flaskay Miklós (BEAC) 3 gól
- Galamb Péter (Futbalféria) 3 gól
- Kemény Norbert (Lurkó SE) 3 gól
- Laskai Zoltán (Külker SC ) 3 gól
- Légrády Attila János (Budatétény II) 3 gól

BLSZ III/1 csoport

Az első helyét hetek óta tartó CSHC  nagy győzelmet aratott idegenben a MAC – Grund ellen. A 6:1-re megnyert találkozó után járó 3 pont azt jelenti, hogy maradt a csapat az első helyen, ráadásul úgy, hogy növelni is tudta az előnyét az üldöző Szabadkikötővel szemben, akik 2-1-es vereséget szenvedtek a Közgáz DSE csapatától.
Az MFC Favorit gól nélküli döntetlent játszott a Kormányőr SE vendégeként, így hosszú idő után pontot veszített, de 1 pont előnnyel még tartja harmadik helyét a Margitsziget előtt, amely az Istenhegy vendégeként szenvedett 4:1-es vereséget.
A Dini SE nagy skalpot gyűjtött be a manapság eléggé gyengélkedő Goldball idegenbeli 1:0-s legyőzésével, a Rúg-6 pedig hazai pályán 2 percig újra győzelemre állt a Previfitt SE ellen, de a vendégek hamar egyenlítettek, így pontosztozkodás lett a vége (1:1).

Kormányőr SE (forrás:kormanyorse.hu)

Kormányőr SE I. – MFC Favorit 0-0

Hazai, de mégis idegenbeli mérkőzést játszottunk szombaton. Ellenfelünk pályáját kellett bérelnünk, mert a mi hazai pályánkon rendezvény volt, így idegenben fogadtuk ellenfelünket. A múlt héten jól megvertük magunkat, ezért Lipy mester elsősorban a védelemre összpontosított. Ezt remekül tette. Ellenfelünk talán legidősebb tagja 25 éves lehet, így tudtuk, hogy kemény meccs vár ránk. Nem kezdtünk rosszul és jól is játszottunk, de labda birtoklása inkább ellenfelünknél volt. Sokat passzoltak és rengeteget futottak. Erre is készültünk. Nem toltuk fel nagyon a támadást, így a védőink közelebb helyezkedhettek támadóinkhoz. Ezzel a területszűkítéssel sorra megszereztük a labdát ellenfelünk indításaiból. Helyzetekig nem jutottak el. Az első félidőben két lövésük volt, amikor Baranyai Zolinak tornáznia kellett. Nálunk viszont volt jó pár szabadrúgás, lövés és két gól is. Ugyan a játékvezető és segédje mindkétszer les helyzetet látott, a második találatnál nem tudjuk elhinni, hogy ez így volt, de nem tudunk ellene tenni sajnos.

A második félidőben kicsit megélénkült minkét oldalon a játék. Ellenfelünk is és mi is frissítettünk. Lipy mester a fiatalok által kicsit futósabbá tette a középpályát, így többször nyílt alkalom ellenfelünk kapuja elé kerülni. Nagyon kinyitottak, hiszen csak a támadásra koncentráltak. Ősz Bandinak volt három lövése 15 méterről, de sajnos mindegyikből csak szöglet lett. Tóth Csabi lépett meg párszor és remekül játszotta a labdát középre, de sajnos nem jó ütemben érkeztünk ezekre. Domán Attinak volt egy nagyon jó lövése 14 méterről, de sajnos fölé szállt. Gömbicz Gabi lövései sem értek célba. Ignácz Dave sem talált be, így mi gól nélkül zártuk a mérkőzést. Ellenfelünk tartotta a labdát és járatták, de azt kell mondanom, hogy a védelmünk ma zseniális volt. Domán Atti, Lakatos Jani, Drahos Dani, Ősz Máté, de a csereként beállt Szabó Dave is szenzációsan szállt be a meccsbe. Mindehhez hozzá kell tennem, hogy a középpályánk sem nyitott ki nagyon, így nem volt akkora terület ellenfelünk előtt, amit be tudtak volna játszani. Közelebb voltunk a gólhoz, gólokhoz és talán nyerhettünk volna, de a döntetlen is igazságosnak tűnhet a játék képe alapján. Gratulálunk srácok. Jó meccs volt és megmutattátok, hogy a rutin még mindig felveszi a versenyt a fiatalság és a lendülettel szemben. Csak a Kormányőr!

Keret: Baranyai, Lakatos J., Domán, Ősz M., Drahos, Gömbicz, Tóth Cs.(Lipcsey), Kurucz (Rieger), Lakatos S. Szabó D.), Ignácz, Ősz A.

Istenhegy

3. helyezett Margitsziget ellen, egy parádé. Istenhegy - Margitsziget 4:1 gól: Tamás Szabó 2, Béndek András, Balázs Dudinszky

Az egész középpálya hiba nélkül játszott, a Margitszigetnek ez a 20 méteres, jól helyezett lövése volt, helyzetig nem jutottak. Kiemelném Tamás Szabó, Béndek András, Milák Tamás, András Siegler, Gabor Weissés Polgár Tibor teljesítményét! Szeretném megköszönni Dávid Nagy és Balázs Dudinszky futómennyiségét és a cseréknek, akik nem kicsit tettek hozzá a második félidőben (Prail Kornél Richárd és Palotai Zoltan,Eberswalde Siegler Márk)..Áron Siegler verhetetlen volt ma este is! Czerok Péter múlhatatlan érdemeket szerzett a támadójáték hatékonnyá tételében, hogy 1:0-lal hoztuk az első félidőt, Szabó Gyula meg éles volt, mint ahogy egy fekete párductól elvárható. Hajrá Istenhegy, haaaajrá!

 

BLSZ III/2 csoport

A Budakeszi – Budai XI félbeszakadt, a Büske – Budatétény pedig elmaradt a fordulóban. A többiek viszont játszottak és a forduló rangadóján a Duna SK a gólkirályi címért sorban álló Bernáth György két góljával 2:1-es győzelmet aratott az éllovas MUN SE ellen, de veresége ellenére a MUN továbbra is tartja első helyét.
A BEAC kilencet rúgott idegenben a TFSE II-nek. A 9:3-as mérkőzésen már a félidő is 3:3 volt, a játékosok között pedig Flaskay Miklós volt a legügyesebb az egymaga által szerzett 3 góllal. A Bp. Erdért SE sem akart lemaradni a hétvégi eredményességi versenyben és minden tőlük telhetőt meg is tettek a gólszerzésért. A 3R Spartacus csapatát verték 8:0-ra, így 4 vereség után tudtak újra győzni.
A Mahatma Gandi újra nyert, ezúttal a Bp. Polgári SC ellen sikerül nyerniük 1:0 arányban, és a Műegyetem FC II a BVSC II –vel játszott 2:2-es döntetlent.

MUN SE

Közelebb álltunk a győzelemhez, de ..........!

21.forduló: DUNA SK - MUN SE 2-1 (1-0)
Gólszerző: Kozma Z

Vasárnap délután a forduló rangadójára került sor Újpesten, ahova sok szurkolónk elkísért, és remek hangulatot teremtett. Rangadóhoz illően, kemény játék alakult ki a mérkőzés elejétől, ami egészen a végéig tartott. Inkább mi domináltunk, de az ellenfél szerezte meg a vezetést egy szabadrúgásból a 36. percben. Érdekes, hogy ezután már elindult az időhúzó taktika, amihez sajnos a játékvezető is asszisztált, de persze nem erre akarom fogni a vereséget. Már ebben a félidőben is bőven megvoltak a helyzeteink az egyenlítésre vagy a vezetésre, de sajnos a kaput nem tudtuk bevenni. A szünetben nem kellett sokat magyarázni, mert a játékunk jó volt, "csak" a gól hiányzott.
Ennek megfelelően türelmesen játszottuk tovább, amit szoktunk, de sajnos az 51. percben kettőre nőtt a hátrányunk egy újabb szabadrúgásból szerzett gól után. Ez egy időre megfogta a csapatot, de utána kettőzött erővel hajtottunk az egyenlítés vagy fordítás reményében. Egészen a 85. percig nem sikerült gólt lőnünk, amikor is Kozi szépen átemelte a Duna kapusát, aki még bele tudott piszkálni a labdába, de így is a kapuban kötött ki a játékszer. Mindent egy lapra feltéve támadtunk, a második félidőben passzívan védekező ellenféllel szemben, de az egyenlítés már nem sikerült. Összegezve a mérkőzést egyáltalán nem érdemeltünk vereséget, mert ellenfelünknek a két rúgott gólon kívül, még két veszélyesebb helyzete volt, amíg nekünk számtalan helyzetünk maradt ki, többek között 3 felső kapufa egy meg nem adott gól, egy véleményes szituáció a tizenhatoson belül. Viszont a focit gólra játsszák, így maradt a Duna csapatánál a 3 pont, amivel közeledtek hozzánk a táblázaton. Nincs ok a csüggedésre vasárnap újra pályán vagyunk, és bizonyíthatjuk, hogy nem hiába állunk az élen!

 

BLSZ III/3 csoport

A Testvériség II feledtette múlt heti kisiklását és hazai pályán 3:1-re verte a BFCE csapatát, tartva egy pontos előnyét az Újpesti Flottát szintén 3:1-re verő Törökbálinttal szemben. A szezon hajrájához közeledve komoly versenyfutás várható a két csapat között, amibe kis jóindulattal még az a 33 FC is beleszólhat, akik ezen a hétvégén a vereséget vereségre halmozó Újpesti Haladás otthonában alaposat javítva gólarányukon 9:0-ra nyertek.
A sorozatban 4. győzelmét arató Futballféria SC 6:2-re győzött az Issimo SE ellen, amely így az egyetlen olyan az élbolyhoz tartozó csapat volt a hétvégén, amely nem tudott nyerni. Az MLTC is szállította a győzelmet a Piramis SE 2:1-es idegenbeli legyőzése alkalmával.
A Hidegkút II 4:0-ra verte a Rákosliget csapatát, valamint az MTK Baráti Kör sorozatban harmadik győzelmét aratta. Most a Káposztásmegyer volt az áldozat (4:0) és kis túlzással lassan jobban állnak, mint a nagy csapat, akinek barátaiból áll a társaság.

BLSZ IV/1 csoport

A Pestszentlőrinci SFA sorozatos győzelmének köszönhetően már karnyújtásnyira van céljától. Most a Tabán LC-t verték 4:1 arányban, és még növelni is tudták előnyüket, mert a forduló rangadóján a Lőrinci Kitartás Kovács Roland 68. percben szerzett góljával 1:0 arányban diadalmaskodott a Lánchíd FC elle, szorosabbá téve az üldözők táborát.
Az FC Pifu 04 3:2- re nyert a Híd-Unió csapata ellen, valamint a Róna SC is hozta mérkőzését a Dini Se II ellen (5:2).
A Gamma LSE is nagyot javított a gólarányán, a 2011 Champion elleni 7:1-re megnyert találkozón. Berta Norbert 5 góllal járult hozzá a győzelemhez és ahhoz, hogy a csapat gólaránya egyensúlyba kerüljön. A csapat meglehetősen gólerős elöl és hátul is egyaránt, a gólarányuk 71-71!
Kemény Norbert 3 góljával a Lurkó SE 3:0-ra verte az Inter 04 FC II-t.

Lőrinci Kitartás

Lőrinci Kitartás SE - Lánchíd FC 1-0 (0-0)
Gólszerző.: Kovács Roland (Magyar Dániel)

Sikerült rangadót nyernünk és ezzel visszakerültünk a dobogóra. Gyakorlatilag végig fölényben tudtunk játszani, sok helyzetet alakítottunk ki az elejétől kezdve, a félidőre azonban még 0-0 val vonulhattak a csapatok.
A második félidőben sikerült megtartani a lendületet ami eredményhez vezetett.
Kovács Roland előbb az 55.perc környékén szerzett egy kezezés gyanánt érvénytelenített találatot, majd a 68.percben Magyar Dániel került ziccerbe, a kapus jól jött ki, de Kovács Roland elé került a labda aki a kapuba bólintott.
Ezután sem tört meg a lendület, de kicsit visszavettünk a tempóból.
A 85.percben Tóth Balázs beadását az ellenfél védője a kapufára fejelte, így került Albrecht Damján elé aki kapásból lőtt, lövése viszont sajnos a kapufának pontosan ugyanarról a pontjáról pattant kifelé.
A mérkőzés végén volt az ellenfélnek 2 szöglete és 2 szabadrúgása a kapu közeléből, de ezeket is sikerült kivédekeznünk, így ismét kapott gól nélküli fontos győzelemnek örülhettünk.
A hétvégén 2017.05.07. én Vasárnap 10.00 kor a Dini SE II. csapatával játszunk a Vasas Sporttelepen és szeretnénk tovább folytatni remek szériánkat.

LŐRINCI KITARTÁS SPORT EGYESÜLET

 

FC Pifu 04

Csapatunk újabb fontos lépést tett a dobogó felé, ezúttal a Híd Unió csapatát vertük meg 3-2-re! Szép volt srácok,értékes győzelem,néha a kötelezőt nehezebb hozni! Sajnos sok sérültünk van, de végig küzdöttünk és nyertünk,most ez a lényeg! Így tovább! Hajrá srácok!

 

BLSZ IV/2 csoport

Az Erős Vár sorra hozza mérkőzéseit. Most a Merkapt SE ellen sikerült 3:0-ra győzniük megtartva előnyüket a második helyezett szintén győztes BME Kármán előtt. A BME a Csabagyöngye otthonában győzött 5:2 arányban.
A MUN SE II még náluk is több gólt rúgott amikor Tomasovszky Péter mesternégyesével 6:2-re verték a Than Károly SE-t, de még őket is felül múlta a mostanában hibátlan Külker SC, akik 7:2-re verték idegenben a Kormányőr SE II-t. Laskai Zoltán megint elemében volt, mert 3 gólt ért el a mérkőzésen.

Erős Vár

Kulcsfontosságú győzelmet arattunk

21. forduló
Erős Vár FC – Merkapt SE 3-0
Gólszerzők: Reichert Dávid 2, Schranz Ambrus

Tegnap este a bajnoki tabella ötödik helyén álló Merkapt SE csapatát fogadtuk hazai pályán. Számos hiányzóval vágtunk neki a mérkőzésnek, és tudtuk, hogy a vendég együttes a bajnokság bármelyik csapatára veszélyes lehet, nem számítottunk tehát könnyű mérkőzésre.

Bár az összecsapás legelején aktívabb volt ellenfelünk, a 7. percben mégis mi szereztünk vezetést: Fabiny Marci ugratta ki Reichert Dávidot, aki higgadt maradt a 100%-os ziccerben. Nem sokkal később megdupláztuk előnyünket: Nagy Ádám révén ígéretes szabadrúgáshoz jutottunk, melyet Schranz Ambrus értékesített egy élesen csapódó lövéssel. Ez volt balbekkünk első hivatalos gólja csapatunk színeiben, innen is gratulálunk neki! Ezt követően érezhetően megtört a vendégek kezdeti lelkesedése, s akár növelhettük is volna előnyünket az első játékrész hátralevő részében. Nem szabad megfeledkeznünk azonban Orosz Bence teljesítményéről sem: kapusunknak időről-időre még így is bravúros védésekkel kellett biztosítania, hogy együttesünk ne kerüljön kritikus helyzetbe.

A második félidőben aztán jött az újabb gólunk: ismét Marci indította Dávidot, aki kiszorított helyzetből vette be a Merkapt kapuját, megduplázva ezzel találatainak számát. A meccs utolsó fél órájában szétszakadt a pálya, ennek köszönhetően pedig számos lehetőséget alakítottunk ki: előbb az egész mérkőzésen kiválóan futballozó Dávid lőhette volna meg harmadik gólját, majd ifjú játékosunk, Angler Ajtony szabályosnak tűnő találatát érvénytelenítette a játékvezető.

Újabb gól tehát már nem született, de így sem lehet okunk a panaszra, hisz kulcsfontosságú három pontot gyűjtöttünk be egy jó erőkből álló együttes ellen. Köszönjük mindazoknak, akik a kellemetlen időjárás ellenére is kilátogattak a mérkőzésre, és buzdításukkal hozzásegítették csapatunkat a győzelemhez! Hajrá EVFC!

 

BLSZ IV/3 csoport

A Bp. Erdért SE II ki tudja már hányadik győzelmén van túl a csoportban. Most az Erzsébet SK próbálta útjukat állni, de eredménytelenül tették, mert az eredmény 6:0 lett az éllovasnak, akiknek 7 pont az előnyük a mostanára magára találó Respect FC SE előtt.
A Respect ugyan 7:1-re verte a Kőbányai Egyetértést és elkezdte a tavasz elején elszórt pontokat behozni, és most kapóra jött nekik az Issimo SE II botlása a BME Wanderers ellen (3:5), így előnyük két pont a második helyen állva.
2:2-re végzett a Hangos SE a Vizafogó vendégeként, és ugyanúgy 2:2 lett az eredménye a Tizenhárom FC és a Pestújhelyi FC összecsapásának. De a pontokon kénytelenek voltak elosztozni az Amatőr SE és a BMC csapatai is (1:1).

BLSZ IV/4 csoport

Az első helyezett Gázgyár II Kaltenekker Attila vezérletével és 4 góljával 7:0-ra verte a Rákosszentmihály SC II-t így most gólkülönbségük jelenleg pont 100.
A második Hegyvidék II 5:0-ra nyert a BEAC II ellen, valamint az Unione II is hozta mérkőzését az RTK Vasló II ellen (3:1). A Rúg-6 II nem rúgott, hanem kapott hatot a Budatétény II –től (1:6). Itt Légrády Attila János 3 gólt ért el.Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.