Beszámolók a BLSZ3. és a BLSZ4. 20. fordulójából

Írta: Szabó Miklós

munse foto

A BLSZ III. és BLSZ IV. csoportjaiban igencsak kitettek magukért a csapatok, már ami a gólok számát illeti. Örömmel jelenthetjük, hogy a kiemelt gólszerzők száma is magasabb, mint a múlt héten, illetve a csapatok is okoztak itt-ott meglepetéseket. Nézzük csoportról, csoportra az eseményeket.

Fotó: Mun SE

 

Legeredményesebb játékosok:

- De Rossi Marcell (Amatőr SE) 4 gól
- Lengyel Dániel (MUN SE) 3 gól
- Porogi Mátyás (BEAC) 3 gól
- Flaskay Miklós(BEAC) 3 gól
- Tóth Barnabás (Budakeszi) 3 gól
- Horváth Ákos (TFSE II) 3 gól
- Murányi Domonkos (33 FC) 3 gól
- Zubnyai Viktor (MLTC ) 3 gól
- Kiss Gergő (Pestszentlőrinci SFA ) 3 gól
- Lippai Krisztián (lánchíd FC) 3 gól
- Léber Tibor ( Sziget Sport Ak.) 3 gól
- Kovács Bálint ( Bp. Erdért II) 3 gól
- Kaltenekker Attila (ASR Gázgyár II) 3 gól


BLSZ III/1 csoport

Az első helyen álló CSHC hozta a meccsét feledtetve a múlt heti kisebb botlását, amikor is pontot veszített a Goldball elleni 3:3 alkalmával. Most a sorozatban harmadik vereségét elszenvedő Közgázon jutottak túl 1:0 arányban, így megtartva vezető helyüket.
Azonban bírja velük a lépést a Szabadkikötő csapata, amely most a Goldballon jutott túl simán egy 5:0-s mérkőzésen.
A Mac- Grund ellen az MFC Favorit SE volt a favorit és élt is a lehetőséggel, mert egy gólokban gazdag mérkőzésen 4:3-ra nyert a Mac ellen, így jogosultságot szerzett a harmadik helyre.
A Margitsziget is feltámadóban van. Harmadik győzelmüket szerezték sorozatban a hétvégén. Most a Kormányőr SE volt az áldozat egy 5:2-es mérkőzésen, úgy, hogy a 62. percben még 0:2 volt a Kormányőr-nek. Ez ám a hajrá!
Az Inter 04 FC Takács László 2 góljával 2:0-ra nyert a zsinórban 4. vereségét jegyző DINI SE ellen, valamint a két középcsapat találkozóján a Previfitt 1:0-ra nyert a tavaszt jól kezdő, de sorozatban 3 vereséget szenvedő Istenhegy ellen.

 

Kormányőr SE (forras. kormanyorse.hu

Érthetetlen vereség (BLSZ III)

Margitsziget – Kormányőr SE I. 5-2 (0-2)

Vasárnap este találkoztunk a Margitsziget csapatával, akik tudtuk, hogy erősek, de jó formában vagyunk, így bizakodtunk a győzelemben. A mérkőzés elején megbeszéltük, hogy játszunk egy nyílt meccset velük. Így is kezdtük a mérkőzést. Szerencsére hamar megszereztük a vezetést. Lakatos Sankó ívelte a védők mögé a labdát, a védő nem tudott felszabadítani Ősz Bandi a rövid felsőbe lőtt, ezzel megszerezve csapatunknak a vezetést (0-1). Ugyanezt a harcos játékot folytattuk és sorra alakultak jobbnál-jobb helyzetek, de sajnos kimaradt vagy három. ellőttük, amit talán passzolni kellett volna. Ellenfelünknek is adódtak helyzetei, de védelmünk vagy Baranyai Zoli mindig remekelt, így elkerültük a gólt. Aztán egy baranyai Zoli óriás kirúgás, ami Papp Martin elé hullott, Ő pedig a kapuig gyalogolt, majd gurított a kapus lába mellett a hálóba (0-2). Ellenfelünk kicsit szétesett, ezt kihasználva eljutottunk a kapujukig mér párszor, de sajnos nem született több találat.

A második félidőben valami nagyon megváltozott. Ellenfelünk mindegy alapon benyomott minket a kapunk elé sajnos. A labda szinte semmit sem volt nálunk, így nehéz volt bármit is tenni. csak védekeztünk olyan 20 méterre. Ebben benne voltak a szabálytalanságok. A 65. percben a tizenhatos vonala előtt szabálytalankodtunk, amiből ellenfelünk megszerezte a szépítő találatot (1-2). Ezek nagyon nehéz percek voltak és a koncentráció egyáltalán nem működött. Olyannyira, hogy öt percen belül elkövettük kétszer ugyanazt a hibát.
Ellenfelünk centerét üresen hagytuk Ő pedig mindkétszer kihasználta azt, így nem egész tíz perc alatt fordítottak. Hozzá kell tennem, hogy mindemellett zseniális Baranyai védések voltak. ha azok nem lettek volna, akkor már sokkal hamarabb gólokat kapunk. Kicsit frissítettünk és cserélgettük. Pár percig meg is tudtuk tartani a labdát, sőt. Martin lábában volt az egyenlítés, de először nagyon rossz szögből lövést választott a passz helyett, másodszor pedig 12 méterről sem lövés, sem passz a labda pedig elgurul a kapu előtt.
Ez ahogyan szokott lenni, egyre jobban kinyíltunk, hogy gólt szerezzük, így a védelmünk fellazult és kaptunk még a végén két kontrából két találatot. Itt is úgy, hogy Baranyai Zoli védett még vagy hármat, amit kapussal szemben vittek. Sajnos, hogy így jártunk, de ezekre legközelebb figyelni kell. Megvertük magunkat.
Az első félidőben, ha jobban koncentrálunk és a támadásainkat jobban fejezzük be, akkor a második félidőben esélye sem lett volna ellenfelünknek. Így a következő mérkőzésen kell javítani. Sajnos vannak ilyen meccsek és van olyan, amikor több embernek sem megy a játék. Máskor meg nekünk kedvez minden. Bosszankodunk, de ez csak egy meccs. Ezen a héten javíthatunk. Csak a Kormányőr!

Keret: Baranyai, Domán, Ősz M., Lakatos S., Drahos, Szabó D., Gömbicz, Kurucz, Gozsovics, Papp, Ősz A., Horváth, Rieger, Balogh

Gól: Ősz A., Papp

Previfitt SE

Previfitt SE - Istenhegy FC 1-0 (0-0) 
Goldball Park, 4 néző
Gólszerző: Gábor Somogyi (59. perc)

Küzdöttünk, hajtottunk... Nem volt éppen egy Real-Barca, de ma végre átléptük a saját árnyékunkat és győztesként hagyhattuk el a pályát. Szép volt Fittek! 
U.i:A csapat lelkiismeretének, Kasza Szabolcsnak pedig mielőbbi felépülést!

 

BLSZ III/2 csoport

Már pénteken elkezdődtek a mérkőzések a csoportban. Mondjuk ennek a BP. Polgári SC nem örült annyira, amikor péntek este 9-0-ra kikapott a Budai XI-től.
Az élen álló MUN SE-nek nem okozott nagyobb gondot a BVSC II, miután egy sima mérkőzésen Lengyel Dániel 3 góljának is köszönhetően 4:0-ra nyertek ellenük. A BP. Erdért SE nem adja könnyen a bőrét. Ezt most a Budatétény is megtapasztalhatta, mert egy jó mérkőzésen csak 4:3 ra tudtak nyerni ellenük. Az Erdért azért is sajnálhatja a mérkőzést, mert úgy szenvedtek vereséget, hogy a második félidő elején még ők vezettek 2 góllal 3:1 arányban, innen tudott a Budatétény felállni és fordítani.
A harmadik helyen álló Duna SK a forduló meglepetését szolgáltatta, amikor 5 megnyert mérkőzés után  kiállításokkal tarkított mérkőzésen 4:1 arányban kikapott (!) a Mahatma Gandi csapatától.
A győzelmi sorozatát megszakító Büske 3:3-as döntetlent játszott a Műegyetem II csapatával. A BEAC és a Budakeszi pedig 1:1-es félidő után igencsak rákapcsolt, és egy érdekes mérkőzésen vízilabdás eredményt produkálva 9:5-ös BEAC győzelemnél állapodtak meg. Itt a BEAC-ból Porogi Mátyás és Flaskay Miklós, illetve a Budakeszi csapatából Tóth Barnabás is 3-3 gólt szerzett.
A TFSE II feledtetve eddigi nem túl sikeres sorozatát Horváth Ákos 3 góljának is köszönhetően 5:0-ra nyert a 3R Spartacus otthonában.

MUN SE

Győzött a rutin!

20.forduló: MUN SE - BVSC Zugló II 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Szabó D (2), Kozma Z (1), Lengyel D (1)

Vasárnap délután, kissé szeles időben fogadtuk Budafokon a BVSC második csapatát. Fiatal játékosokból álló ellenfelünk védekezésre rendezkedett be már a mérkőzés elejétől kezdve, és ebből próbáltak kontrákat vezetni. A meccs előtt az öltözőben megbeszéltük, hogy türelmesen játsszuk a megbeszélt játékunkat, aminek idővel eredményre kell vezetnie. Az első gólunkra viszonylag sokáig kellett várni, mert ellenfelünk nagyon masszív volt hátul, és mi sem a legjobb formánkban kezdtük a mérkőzést. A 31. percben megtört a jég, amikor Szabó Dávid egy szemet gyönyörködtető sarkalással bevette a BVSC kapuját. A szünetig nem változott az eredmény, de ez inkább az ellenfélre nézve volt hízelgő.

A második játékrész elejére megbeszéltük, hogy teljes letámadást fogunk alkalmazni, aminek gyorsan meg is lett az eredménye. A 46. percben egy kombinatív játék után Kozi kihagyhatatlan helyzetbe hozta Danit aki élt a lehetőséggel és megszerezte csapatunk 2. gólját. Itt egy hosszabb gólszünet volt, majd a 80 percben a csereként beálló Toma próbált kapura fordulni a 16-oson belül ahol buktatták, a bíró jogosan büntetőt ítélt, amit Kozi magabiztosan értékesített. 
Egy percre rá Kozi volt a kiszolgáló, a tizenhatoson belül lerázta védőjét, majd egy tökéletes ívelés után a hosszún érkező Dave magabiztosan fejelt a hálóba, ezzel megszerezte saját maga 2. illetve a csapat 4. gólját. Ezek után az eredmény már nem változott, a végére sima győzelem lett. Köszönjük az ellenfélnek a sportszerű játékot, és sok sikert kívánunk nekik a bajnokság hátralévő részére. A héten egy kiélezettebb csatára van kilátás, várjuk szurkolóinkat, ne lankadjatok, a szezon hajrája következik!

 

BLSZ III/3 csoport

Az első helyezett Testvériség II mérkőzése elmaradt a héten, így a mögötte állók szerencsés esetben egészen közel zárkózhattak hozzájuk. Így is tettek az üldözők, mert a Törökbálint 5:0 nyert idegenben a Rákosliget vendégeként, a 33 FC pedig egy gólokkal fűszerezett mérkőzésen 7:4-re győzött a Hidegkút II ellen, úgy, hogy a gólkirályi címért is harcban álló Murányi Domonkos 3 gólt ért el a találkozón.
Az Issimo is szállította a 3 pontot az Újpesti Flotta elleni 3:0-s győzelem alkalmával, és a másik újpesti csapat az Újpesti Haladás sem haladt előre egy lépést sem, mert az MLTC Zubnyai Viktor 3 gólos közreműködésének is köszönhetően 10:1-arányban lelépte őket.
Az MTK Baráti Kör feltámadóban van, mert újabb győzelmet arattak, ezúttal a BFCE ellen győztek 3:2-re, valamint a Piramis is behúzta sorozatban második győzelmét a Káposztásmegyer elleni 3:1-es győzelem alkalmával.

BLSZ IV/1 csoport

A Siketek teljes megtáltosodásának lehetünk szemtanúi. Az a csapat, amely korábban alig nyert vagy szerzett pontot, most a negyedik győzelmét aratta egymás után. Az Inter 04 FC II reménykedett a jobb szereplésben a mérkőzésen, de végül is a Siketek 2:1-re nyerni tudtak ellenük.
De az élen álló Pestszentlőrinci SFA sem a hibákról híres. Az ötödik győzelmet könyvelhették el zsinórban. A hétvégén a Híd-Unió próbálta útjukat állni, de nem jártak eredménnyel a 4:1- es pestszentlőrinci győzelemmel végződött mérkőzésen. Itt Kiss Gergő szállított 3 gólt a bajnokesélyes gárda számára.
A Lánchíd FC is áthidalta a problémákat, amiket a Róna SC esetleges legyőzése jelentett volna számukra. Nem is volt akadály a Róna a 6:0-s összecsapáson. Itt Lippai Krisztián iparkodott jobban a többieknél, és 3 góllal hívta fel magára a figyelmet.
A harmadik helyen álló Tabán LC 3:3-as döntetlent ért el a Gamma LSE vendéglátójaként, és így esély adódott a Lőrinci Kitartásnak, hogy feljebb zárkózzon minekután 3:0-ra verték a Lurkó SE-t. A farkasoknak is mintha kihúzták volna a fogait, hogy ne tudjanak harapni, mert 5 meccs alatt a negyedik vereségüket voltak kénytelenek elszenvedni. Ezúttal a 2011 Champion járt túl az eszükön 2:1 arányban.

 

Lőrinci Kitartás

Lőrinci Kitartás SE - Lurkó SE 3-0 (3-0)

A csapat történelmének 50. hivatalos tétmérkőzésén sikerült 3-0 arányban nyernünk. A mérkőzést az elejétől kezdve a kezünkben tartottuk, mezőnyben és a kapu előtt is fölényben tudtunk lenni. Egy szép összjáték után Wiedemann Péter gurított középre Katona Róbert elé aki a rövidbe lőtt. 1-0
Nem sokkal később Vakulya Ákos lövése a kapufáról kifelé pattant. 
A 22.percben Katona Róbert beadásába csúsztatott bele az ellenfél védője, így Velis Márk elé került a labda ő pedig 20-m ről vállalkozott lövésre, amibe az ellenfél kapusa már csak beleérni tudott. 2-0
A félidő vége előtt ismét egy szép passzjáték után Perei Dávid tálalt Vakulya Ákos elé aki beállította a végeredményt. 3-0
A második félidőben voltak helyzetek mindkét csapat előtt, többek közt Ónodi Dávid szabadrúgása csattant a kapufán, majd a kapus hátáról ismét a lécet érintve gurult szögletre.

Sikerült a csapat 50. tétmérkőzését kapott gól nélküli győzelemmel ünnepelni. Jövő héten a Lánchíd FC csapata ellen szeretnénk folytatni a győztes szériánkat 2017.04.29.-én 20.00 kor a Goldball Parkban.

 

Róna SC

 

BLSZ IV. 1. csoport 20. forduló

Lánchíd FC - Róna S.C. 6-0 (2-0)

Róna S.C.: Magyar V. - Veréb A., Váradi Zs., Gódor Zs. (Kertész R.), Turay L. - Mihály Zs., Bíró I. (Klepáts T.), Antal J. - Henézi J., Bubori D. - Faliszek R. (Dersi T.)

Hajrá Róna!

 

BLSZ IV/2 csoport

Az Erős Vár erősen halad céljai felé. Sokadik győzelmét aratta a hétvégén. Most a Rend-Őr 07 volt kénytelen meghajolni előttük egy 6:1-re elveszített mérkőzésen. Így az Erős Vár megerősítette vezető helyét a mögötte 3 ponttal elmaradó Nimród SE előtt, akik a forduló rangadóján 3:0-ra győztek idegenben a BME Kármán vendégeként.
A Külker hozta a kötelezőt a Dinamo Torpedo SE 4:0-s legyőzésével, a Merkapt pedig a forduló meglepetését szolgáltatva hosszú idő után vereséget szenvedett. A Sziget Sport Akadémia Léber Tibor 3 góljával tudott nyerni ellenük 4:3 arányban. A Than Károly ismét pontot szerzett. Egy fordulatos gól gazdag mérkőzésen 4:4-re végeztek a Kormányőr II csapatával. A Henger VL FC otthon kapott ki 2:1-re Mun SE II-től, és ugyanígy végzett az ULC Vasló is, akik szintén hazai pályán nem tudták otthon tartani a 3 pontot a Csabagyöngye SE elleni 1:2 alkalmával.

Erős Vár

Újabb győzelem Budafokon

20. forduló
Rend-Őr 07 - EVFC 1-7
Gólszerzők: Schranz Áron 2, Fabiny Márton 2, Domokos Bence, Tipary Zsombor, Vértesi Ferenc

Ma délután, akárcsak két héttel ezelőtt, ismét Budafokra látogattunk, ezúttal a forduló előtt hatodik helyen álló Rend-Őr 07 csapatához. Ősszel 4-2-es győzelmet arattunk felettük egy kemény mérkőzésen, s ma is a három pont megszerzése volt a célunk.

Ennek megfelelően támadólag léptünk fel a meccs elejétől, és viszonylag gyorsan háromgólos előnyre tettünk szert. Először Schranz Áron értékesített egy ziccert, majd egy távoli lövéssel megduplázta saját és csapatunk góljainak számát. Nem sokkal ezután Fabiny Marci kígyózott be a védők között a tizenhatoson belülre, és higgadtan lőtt a hálóba. Ellenfelünk egy tizenegyesből szépíteni tudott, de egy szép összjátékot követően visszaállítottuk a három gól különbséget, Domokos Bence találata révén. A félidő vége felé Fabiny Marci egy újabb szép szólógólt szerzett, 5-1-es állásnál mentünk tehát a szünetre.

A második játékrészre kicsit visszavettünk a tempóból, nem is sikerült sok helyzetet kialakítanunk. Ennek ellenére két csereként beállt játékosunk is betalált: előbb Tipary Zsombor majd Vértesi Feri zörgette meg a hazai csapat hálóját. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy egy összetűzés után Vértesi Feri és egy Rend-Őr játékos is piros lapot kapott, így 10-10 játékos hallhatta a hármas sípszót a pályán.

Köszönjük mindenkinek a mai szurkolást, pénteken is várjuk szurkolóinkat a Merkapt SE ellen! Hajrá EVFC!

 

BLSZ IV/3 csoport

Az első helyezett Bp. Erdért II a 3 gólt szerző Kovács Bálint vezérletével 3:2-re nyert a BME Wanderers vendégeként így őrzi vezető pozícióját és 6 pontos előnyét a Tizenhárom FC-t 4:1 arányban legyőző Issimo II előtt. A Respect igyekszik visszahódítani a dobogót és ezúttal is simán győztek a BMC ellen 3:0-ra.
A Kőbányai Egyetértés 2:2-es döntetlent játszott a Pestújhelyi FC-vel, valamint az Amatőr SE De Rossi Marcell hathatós segítségével és 4 góljával 4:2-re verte a Hangos SE-t.
A Zuglói Kinizsi is pontot tudott szerezni az Erzsébet SK vendégeként a 2:2-re végződött mérkőzésen.

BLSZ IV/4 csoport

Az élen álló ASR Gázgyár II Kaltenekker Attila 3 góljával 4:0-ra verte az RTK Vasló II-t, a második helyezett Hegyvidék II pedig az utolsó pillanatokban kapott ki 3:2-re az Unione II-től.
A Budatétény II 7:2- re nyert a Rákosszentmihály II ellenében, míg a Rúg-6 II egy jó kis mérkőzésen kapott ki 6:4-re a BEAC II-től.Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.