Beszámolók a BLSZ3. és BLSZ4. 19. fordulójából

Írta: Szabó Miklós

kormanyor

Lassan a hajrához közeledik a szezon a BLSZ III-IV-ben. A 19. forduló több helyütt azt hozta, hogy a vezető csapatok kénytelenek voltak helyüket átadni üldözőiknek. Szívesen számolunk be kieső helyen lévő csapatok feltámadásairól, hosszú győzelmi sorozatokról, illetve érdekességekről. De ne szaladjunk előre, nézzük mi is történt a 19. fordulóban.


Legeredményesebb játékosok:
- Bódi Sándor ( Merkapt SE) 4 gól
- Horváth Balázs (CSHC) 3 gól
- Győri Zoltán (Tabán ) 3 gól
- Regős Mátyás ( Erős Vár) 3 gól
- Madarász Viktor (Respect ) 3 gól
- Jóni Norbert Pál (Tizenhárom FC) 3 gól
- Nemes Iván Sándor ( Büske) 3 gól.

 

BLSZ III/1 csoport
A Szabadkikötő megtette azt a szívességet, hogy 3:2-re kikapott az Inter 04 FC csapatától, így a második helyre szorult a CHC’94 csapata mögé, akik egy gólzáporos mérkőzésen Horváth Balázs 3 góljával 3:3-at játszottak a Goldball csapatával. A döntetlenért járó egy pont is elég jelenleg az első helyhez.
Ha gólzáporos volt a CHC meccse, akkor pláne az volt a Közgáz – MFC Favorit SE mérkőzés, ahol sorozatban második győzelmét arató MFC Favorit 5:4-re nyert, így ha csak gólaránnyal is, de a harmadik helyen állnak.
A Kormányőr a Previfitt elleni 3:0-s győzelemmel igyekszik feledtetni a múlt heti vereségüket. A Rúg-6 megint nyert sorozatban már harmadszor. Az utolsó helyről hajrázó Rúg-6 most az Istenhegy vendégeként nyert 4:2-re, így ugyan még utolsók, de csökkent a hátrányuk.

 

Kormányőr SE (forrás:kormanyorse.hu)
Kormányőr SE I. – Previfitt SE 3-0 (1-0)
Húsvét előtti pénteken játszottunk a hosszú hétvége miatt. Mindkét csapat számára jó megoldás volt, hiszen így mindenki együtt tölthette az ünnepet családjával, szeretteivel, barátaival. Részünkről az időpont választás megfelelő volt, viszont a létszám az ünnepek miatt kevésnek bizonyult. Mindössze két cserénk volt.
A mérkőzés kicsit álmosan kezdődött mindkét fél részéről, de szerencsére Mi nyitottunk hamarabb és ellenfelünk csak elvétve jutott el kapunkig. A labdát sok passzal járatva helyzeteket, lövéseket sikerült kialakítani, így kijelenthetjük, hogy a kezünkbe vettük az irányítást. Ellenfelünk ívelt labdákkal próbálkozott, de védőink minden esetben jól tették a dolgukat. Egyre több szögletet rúgtunk és egyre jobban nyomtunk, aminek meg is lett az eredménye. Egy keresztbe lőtt labda Rieger Ádám felé, aki a labda levétele után a kifutó kapus lábai között a hálóba lőtt, ezzel megszerezve csapatunk első találatát és megszerezve saját első Kormányőrös gólját (1-0). Jókor jött a gól, hiszen még jobban és szervezettebben játszottunk.

A második félidőben ellenfelünk kicsit felpörgette a játékot. Ugyan helyzetekig nem nagyon jutottak el, de sokkal veszélyesebben játszottak. Egy szöglet részükről, majd a kavarodásban röviden szabadítottunk fel, így ellenfelünk 12 méterről lőtt, de Baranyai Zoli remekül védett. Itt még egyszer ellenfelünk elé pattant, amit ismét védett és ebből egy harmadik lövés, amit szögletre ütött. Ez meleg helyzet volt, de szerencsére Zoltánunk remek formában van, hétről-hétre. Aztán, ahogyan az lenni szokott, egy remek támadás részünkről, Kurucz Geri adta be a labdát a jobb szélről, amit Papp Martin fejelt a hálóba (2-0). Ez a gól már csak minket pörgetett és nem sokkal később egy újabb Martin találat meg is pecsételte a mérkőzés sorsát. Indítás után Martin visszahúzta a labdát és a hosszúba lőtt (3-0). A gól után nyugodtan hátra dőlhettünk, hiszen már nem sok idő volt hátra. Szerencsénkre a Previfitt nem pörgött úgy, ahogyan azt megszokhattuk tőlük, így nem nagyon nehezítették meg a dolgunkat. Gratulálunk srácok! Csak a Kormányőr!

BLSZ III / 2 csoport

A MUN SE továbbra is hibátlan. Hiába próbálta az útjukat állni a Műegyetem II nem jártak sikerrel, mert a MUN 3:0-ra nyerni tudott ellenük, és az ötödik győzelmüket aratták sorozatban.
De a Mun SE-vel lépést tartó Duna SK sem kevésbé eredményes, Ők is ötödször élhették át sorozatban a győzelem érzését, mikor a forduló egy korábban lejátszott mérkőzésén 4:2-re nyertek a Budai XI ellen.
A Bp.Polgári SC otthon adta át a 3 pontot a BEAC-nak (2:4), a magára találó Budakeszi pedig második győzelmének örülhetett sorozatban. Ezúttal a 3R Spartacus ellen nyertek 1:0-ra, de ez a szerény győzelem is 3 pontot ér a jelenleg 10 helyen álló csapat számára.
Az alsóházi csapatok találkozóján a meglehetősen szerény szezont futó BVSC II 2:1-re kikapott a Mahatma Ganditól.
A Büske pedig 4:2 nyert idegenben a Bp.Erdért SE ellen Nemes Iván Sándor 3 góljával.
Korábban játszották TFSE II – Budatétény 1:3

MUN SE

Lenulláztuk a Műegyetem kettes csapatát!
19.forduló: Műegyetemi FC II - MUN SE 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Csoba R (2), Lengyel D (1)

 

Péntek délben léptünk pályára idegenben a Műegyetem második csapata ellen. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert ellenfelünk kapta a második legkevesebb gólt a csoportunkban, ráadásul a tavaszi menetelésben eddig nem is vesztettek pontot. Rögtön a mérkőzés elején magunkhoz vettük a kezdeményezést, és többször is helyzetbe tudtunk kerülni a betömörülő ellenféllel szemben. Viszonylag hamar sikerült megszereznünk a vezetést egy remek megoldás után. Bedobást végezhettünk el az ellenfél ötösének magasságából, amiből Kozi remekül fordult le az alapvonalnál két védő szorításában, és tette a labdát középre, az érkező Szabó Dávid nagyszerű érzékkel átengedte azt a lába között, ezzel még jobb helyzetbe hozva Lengyel Danit, aki egy igazítás után a bal alsóba vágta a bőrt. A gyorsan megszerzett vezetés sajnos túlságosan is megnyugtatta csapatunkat, mert a remek kezdés után visszaestünk mezőnyben és előre játékban egyaránt, viszont a védekezésünk szinte tökéletesen működött, ezért igazán veszélyes helyzetet nem tudott az ellenfél kialakítani.
A szünetre maradt az 1-0 ás előnyünk.
A második játékrészre újra felszívtuk magunkat, és ha nem is szemet gyönyörködtető játékkal, de rendesen melóztak a srácok. A cserék igazán jó frissítést jelentettek csapatunknak, kiemelve Csoba Rolit aki kétszer is villant ebben a játékrészben és az ő góljaival magabiztos győzelmet arattunk a mérkőzésen.
Összességében egy munkás meccs volt, egy stabil ellenfél ellen, nagyon értékes három pontot szereztünk, és haladunk tovább a célunk felé. Nagyon köszönjük a buzdítást a szép számú közönségünknek, tartsátok meg jó szokásotokat, és gyertek minden meccsre!


BLSZ III/ 3 csoport
Hát most aztán olyan dolog történt, ami igen régen nem esett meg! Az MTK baráti Kör 4:0-ra, ismétlem 4:0-ra verte az ettől még magabiztosan az élen álló Testvériség II-t. Mivel az éllovas botlott, a Törökbálint egy győzelemmel egészen közel kerülhetett volna a Tesi II-höz, de erre 2:1-re kikapott az eddig remek tavaszt produkáló 33 FC-től, akik így harmadikak jelenleg.
A Futbalféria ismét nyert, igaz a lehető legkisebb arányban múlta felül az Újpesti Flottát (1:0).
Az MLTC 3 vereség után szerzett 3 pontot a bajnokságban, ezúttal a Hidegkút II otthonában nyert 4:1-re. A két IV. kerületi csapat találkozóján a Káposztásmegyer 3:0-ra nyert idegenben az Újpesti Haladás ellen.
A Piramis – BFCE és a Issimo – Rákosliget elmaradt.

 

BLSZ IV/ 1 csoport
Az elő helyen tartósan berendezkedő Pestszentlőrinci SFA 7:1-re nyert a Dini SE II ellen, így 10 pont előnnyel áll a második Lánchíd FC előtt, akinek a meccse ebben a fordulóban elmaradt.
A Tabán nem kegyelmezett a farkasoknak, mert a 6:2-re nyertek a Wolfs ellen, többek között Győri Zoltán 3 góljának is köszönhetően.
A Lőrinci Kitartás SE hosszú idő után szerzett 3 pontot megint, ezúttal a Róna SC ellen nyertek 5:1-re, a Gamma LSE 5:3-ra lépett túl a Híd-Unió elleni mérkőzésen, míg az Inter 04 II 2:0-re verte a 2011 Champion csapatát.

 

BLSZ IV/2 csoport
A 15. forduló óta élen álló Erős Vár 9:3-ra verte a Sziget Sport Akadémia csapatát, többek között Regős Mátyás 3 góljával, előnyük így 4 pontra nőtt második BME Kármán előtt. A BME egy 10 gólos mérkőzésen 6:4-re kikapott a Merkapt SE vendégeként. A tavasszal alaposan magukra találó hazaiak a 4 gólt szerző Bódi Sándor vezérletével nyertek és jelenleg a harmadikok a szintén 40 pontos Nimród SE előtt. A Nimród-nak 8 volt a hétvége, mert 8:0-re nyertek a ULC Vasló ellenében Könczey Balázs 4 góljával, és ugyan negyedikek, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.
A Dinamo Torpedo 4:0-ra verte a Than Károly SE-t, és hosszú idő után nyert a Kormányőr II is, ezúttal 3:1-re a Henger VL FC ellen.
A MUN SE II 3:1 arányban fektette két vállra a Rend-Őr 07 FC csapatát.

ERŐS VÁR
Fordulatos mérkőzésen gyűjtöttük be a három pontot
19. forduló
Erős Vár FC - Sziget Sport Akadémia 9-3
Gólszerzők: Regős Mátyás 3, Domokos Bence 2, Schranz Áron, Fabiny Márton, Vértesi Ferenc, Czenthe István
Ma délután sikerrel vívtuk meg a húsvéti időszak utolsó összecsapását, így ideiglenesen felkapaszkodtunk a bajnoki tabella első helyére (riválisunk, a BME együttese holnap lép pályára a Merkapt otthonában). A tizenegyesekkel és kiállításokkal tarkított mérkőzésen Vértesi Feri és Czenthe Isti is megszerezte első hivatalos gólját klubunk színeiben. Innen is gratulálunk nekik!
Köszönjük mindazoknak, akik kilátogattak a találkozóra, és támogatták csapatunkat! Áldott húsvétot kívánunk! Hajrá EVFC!

BLSZ IV/3 csoport
A Respect SE ismét nyert és a rossz tavaszi rajt után startol vissza az élre, bár hátránya jelenleg 7 pont, ami azonban nem behozhatatlan. Most a Hangos SE ellen nyerte többek között Madarász Viktor 3 góljával is 5: 0-ra.
A forduló rangadóján pedig a jelenleg első Bp. Erdért II találkozott az Issimo II-vel, ahol végül is az Erdért II 1:0-ra nyert, így őrzi első helyét.
A Vizafogó 5:2 nyert az Erzsébet SK ellen, a Tizenhárom FC pedig 4:0-ra jutott túl a Kőbányai Egyetértésen, ahol Jóni Norbert Pál 3 gólt szerzett.

BLSZ IV/4 csoport
Aránylag kevés gól esett a fordulóban. A Gázgyár II 2:0-ra verte a Hegyvidék II csapatát, az Unione II pedig idegenben nyert a BEAC II vendégeként.
Az RTK Vasló II mentette meg a csoportot, mert ők legalább termelték a gólokat a Budatétény II ellen, amikor 6:1-re verték őket.

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.