Beszámolók a BLSZ3. és a BLSZ4. 17. fordulójából

Írta: Szabó Miklós

munse face 2

Teljes fordulatszámon pörög a bajnokság a BLSZ III-IV csoportjaiban. Néhány csapat megerősítette vezető pozícióját a tabellán, voltak nagyarányú győzelmek és megint akadtak olyan labdarúgók, akik kiemelkedőt nyújtottak. Kiveséztük a mérkőzéseket csoportról-csoportra, kiemelve a fontosabb momentumokat.

Legeredményesebb gólszerzők:
- Tóth Norbert (Nimród ) 6 gól
- Orbán Balázs (Hegyvidék II) 5 gól
- Könczey Zsolt(Nimród) 4 gól
- Kovács Krisztián (RTK Vasló II) 4 gól
- Huszár Viktor Erik (Inter 04) 3 gól
- Bernáth György (Duna SK) 3 gól
- Kapitány Gábor (Káposztásmegyer)3 gól
- Simonyi Gábor (Pestszentlőrinci SFA) 3 gól
- Berta Norbert (Gamma) 3 gól
- Bubori Dezső (Róna SC) 3 gól
- Gressó Gergely András (Issimo II) 3 gól
- Babos Ádám (Unione II) 3 gól
- Gulyás Erik (Hegyvidék II) 3 gól.

 

BLSZ III/1 csoport
Az élen álló Szabadkikötő szabadnapos volt, a második CSHC’94 pedig magabiztosan lépett túl a DINI SE elleni mérkőzésen (4:0), viszont a harmadik Goldball nagy lehetőséget szalasztott el, mert vasárnap este 2:1-es vereséget szenvedett a Margitsziget csapatától.
A tavasszal remekül rajtoló Istenhegy is elszenvedte első vereségét, mivel a Kormányőr tudott győzni 3:0-ra ellenük, a Közgáz DSE pedig egy góllal győzve 2:1-re tudhatta le a Previfitt elleni találkozót.
Az Inter 04 Huszár Viktor Erik háromgólos segítségével 6:2-re nyernt a MFC Favorit gárdája ellen.
És közhírré tétetjük a csoportban a hét hírét: újra győzött a Rúg-6! Ha nem is nagy arányban, de 2:1-re hozta a mérkőzést a Mac-Grund ellen. Ezzel a 3 ponttal együtt is még nagy a lemaradásuk az utolsó helyen, de kezdetnek nem rossz!

Kormányőr (forrás:kormanyorse.hu)

Kormányőr SE I. – Istenhegy FC 3-0 (1-0)
Szombat reggel a szokásos korai időpontban fogadtuk az Istenhegy csapatát, azaz a “mumust”. Nagyon kemény és nehéz meccseket játszunk ellenük, így ezen mérkőzésen is erre számítottunk. Az összeállításban nem sok választási lehetőségünk volt és ráadásul péntek éjszaka még két ember lemondta a játékot, így a kispad is nagyon vékony lett. Mindenesetre nem álltunk fel rosszul így sem.

A mérkőzést jól kezdtük. Támadtunk és járattuk a labdát. Igazán nagy helyzetünk mégsem nekünk volt, hanem ellenfelünknek. Ráadásul rövid időn belül kettő is. Mi is veszélyeztettünk elég sokat, de igazán nagy gólhelyzet nem volt egyikből sem. Egészen a 31. percig, amikor Ignácz Dávid lőtte erősen keresztbe a labdát a kapu előtt, ellenfelünk védője pedig beletette a lábát, majd a saját kapujába pattant a labda (1-0). Fura körülmények között, de megszereztük a vezetést. Ezek után persze sorra jöttek a jó helyzetek, de gólhelyzetig nem jutottunk el. Két-három jobb lövés, de fölé vagy mellé.
A második félidőben Tóth Csabi sajnos cserét kért, így Papp Martin folytatta a helyén. Nem Martin érdemeit elvéve, inkább Csabi érdemeit emelve, sajnos nagyon megéreztük a hiányát. Az első 15 percben nem tudtuk melyik bolygón vagyunk. Sokszor a védőinknek, illetve Baranyai Zolinak köszönhettük, hogy nem kaptunk gólt. Valami nem volt jó és ezt tudtunk, láttuk, de nem tudtunk változtatni rajta. Aztán szerencsénkre Kurucz Geri lódult meg, majd a kapuig vitte, ahol Ignácz Dávid elé tálalt, de a védők tisztázni tudtak, vagyis csak tudtak volna, mert visszapasszolták Geri elé, aki a kifutó kapus lábai között megszerezte második találatunkat (2-0). Kicsit megnyugodtunk és most ellenfelünk nem találta a játékot. Ráadásul a 75. percben Ősz Máté vitte végig remekül az egész pályán a labdát, majd emelt a kifutó kapus mellett, de a kapus a tizenhatoson kívül kézzel védte azt. Piros lap, szabadrúgás. Ellenfelünk létszám hátrányba került és ez ezen a ponton meg is pecsételte a sorsukat. Nem tudtak mit kezdeni a hátrányos helyzettel. Aztán jött a csattanó. Kurucz Geri indította Ősz Andrist, aki a kifutó kapus mellett lőtt a hálóba, ezzel bebiztosítva a végeredményt.
Egy nagyon sportszerű csapattal találkoztunk, ahol bárki nyerhetne másik meccseken, de ma a kiállítást is leszámítva, azt gondolom uraltuk a mérkőzés nagy részét és jobban akartuk a győzelmet. A játék sem ment rosszul, kivéve azt a második félidei megingást. Gratulálunk srácok, nagyot játszottatok és hoztátok a tutit. nagyon kellett ez a győzelem. Három tavaszi meccsből, hármat nyertünk és az elmúlt két mérkőzésen még gólt sem kaptunk. Csak a Kormányőr!
Keret: Baranyai, Ősz M., Domán, Szabó D., Lakatos S., Gozsovics, Kurucz, Gömbicz, Tóth Cs., Ősz A., Ignácz; Balogh, Papp
Gól: Ignácz, Kurucz, Ősz A.

 

BLSZ 3/II csoport
A MUN nem volt nagy munkában, ugyanis aránylag könnyedén lépett túl a Budai XI-en (4:0). A második helyen tülekedő Budatétény és a Duna SK is egyaránt hozta a mérkőzését. Az előbbi a Bp. Polgári SC ellen győzött idegenben 5:2-re, míg a Duna a 3R Spartacusnak köszönt be hatszor (6:1). Itt a csoport gólkirályi címéért is harcban álló Bernáth György 3 alkalommal volt eredményes.
A Büske is begyűjtötte a 3 pontot a Budakeszi otthonában (3:2). A győztes gólt az utolsó pillanatokban Onder Péter szerezte.
A BEAC is legyőzte a BVSC II-t (2:0) és a Műegyetem II is nyert a Mahatma Gandi elleni 3:1 alkalmával.
Mun Se
Könnyed győzelem!
17.forduló: MUN SE - BUDAI XI. SE 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Szabó D (2), Kérdy Á (1), Lengyel D (1)
Délutáni melegben, hazai környezetben kezdődött meg az első csapatunk számára a 17. forduló aktuális mérkőzése a Budai XI csapata ellen. Ellenfelünkről nehéz volt megmondani melyik arcát mutatja ellenünk, de az már az első percekben látszott, hogy a vendég csapat a saját térfelükre tömörített védekezésre rendezkedett be. A támadás próbálkozásaik kimerültek az előre felívelt labdákból, lesz, ami lesz alapon. Mi ennél jóval tudatosabban szerveztük a játékot, de viszonylag sok pontatlansággal, mégis 3 gólos előnyre tudtunk szert tenni a szünet előtt, és ránk kevésbé jellemző módon, mindhárom gólunkat rögzített szituáció előzött meg. Szabó Dávid kétszer is fejjel vette be a kaput, valamint Kérdy Áron szabadrúgásból növelte előnyünket. A második félidőben nem sokat változott a játék képe, az ellenfél próbált szépíteni, de nem sok átütő erő volt a játékukban. Nekünk adódtak lehetőségeink az előny növelésére,de egészen a 87. percig ez nem sikerült. Akkor viszont Szabó Dávid önzetlenül szolgálta ki Lengyel Danit, aki az idei bajnokságban első (de nem az utolsó) megszerzett góljával hálálta ezt meg. Összességében egy könnyed győzelmet aratunk a mai napon és megint léptünk egyet a célunk felé.
Jövő héten azzal a Mahatma csapattal játszunk, akiktől az egyetlen vereséget szenvedtük el a szezonban, lesz miért visszavágni......

 

BLSZ III/3 csoport
A Testvériség II továbbra is menetel. Ezúttal az Újpesti Haladáson haladtak túl aránylag simán (3:0), míg az őket üldöző Törökbálint talán a forduló meglepetését okozva hazai pályán megbotlott a klasszikus mesterhármast szerző Kapitány Gábor által vezérelt Káposztásmegyer FC ellen (1:3), így a Testvériség II kissé meglépett üldözőitől. A 33 FC sorozatban harmadik győzelmét aratta: Murányi Domonkos újabb 2 góllal járult hozzá az Újpesti Flotta elleni 6:2-es győzelemhez.
A tavaszt jól kezdő MLTC rosszul folytatta, mert már második vereségét szenvedte el zsinórban. Ezúttal az Issimo SE nyert 4:1-re a majd egy félidőt emberhátrányban játszó Mátyásföldiek ellen, úgy, hogy az utolsó két gól az utolsó két percben esett.
A Hidegkút II hozta a meccsét a BFCE ellen (2:1), és a nagyon nyerni és nagyon kikapni is tudó Futballféria klasszikus eredményt produkálva 6:3-ra verte a Rákosliget csapatát. A tavasszal szerencsére a góllövő cipőjüket megtaláló Piramis SE támadói ismét kitettek magukért, mert sorozatban harmadik győzelmüket is megszerezték, ezúttal az MTK Baráti Kör ellen (4:0).

BLSZ IV/1 csoport
A Pestszentlőrinci SFA Simonyi Gábor vezérletével és 3 góljával 4:1 arányban gyűjtötte be a 3 pontot a Lőrinci Kitartás ellen. Így egyértelműen ők a forduló nyertesei, mert az őket eddig szorosan követő Lánchíd FC igencsak megbukott a Gamma ellen, ahol Berta Norbert 3 góllal járult hozzá a kifejezetten értékes győzelemhez (5:1).
A Siketek is fogást talált a harmadik helyen álló Tabán LC-n (4:3). A Róna SC az eddigi nem éppen fényes teljesítményét egy gólokban gazdag mérkőzésen igyekezett feledtetni, és a 4:4 végződött mérkőzésen megszerezték első tavaszi pontjukat a Pifu 04 FC vendégeként. Bubori Dezső 3 góllal tette feledhetetlenné az egy pontot.
A Wolfs ismét elbukott, sorozatban ez már a második vereségük. Ezúttal a Dini SE II járt túl a farkasok eszén (1:3), illetve a Híd-Unió FC is ismét megízlelhette a győzelem ízét, ami igen régen nem kóstoltak. Most az Inter 04 FC II ellen tudtak győzni Kercsmarics Zsolt góljával 1:0-ra.
A csoportban a középmezőnyben elhelyezkedő csapatok találkozóján a Lurkó SE 5:1-re verte a 2011 Champion FC-t.

BLSZ IV/2 csoport
A forduló rangadóján találkozott a csoportban az élen álló BME Kármán és a jelenleg harmadik helyezett Erős Vár FC. Még az első félidőben a BME szerzett vezetést Horváth Győző révén, amit a második játékrészben Tipary Zsombor András egalizált. Ezzel a két góllal elosztoztak a pontokon a csapatok, így mindenki maradt a helyén, már ami a táblázatot illeti.
A Nimród azonban nem kegyelmezett a Than Károlynak, Tóth Norbert 6-, és Könczey Zsolt 4 góljával 10:0-ra győztek, alaposat javítva a gólarányukon és megerősítve helyüket a második helyen.
Az eddig győzelmet győzelemre halmozó Merkapt SE ezúttal kénytelen volt 1:1-re végezni a Külker SC ellen, a Dinamo Torpedo SE pedig 0:2-ről fordítva Mácsár Csaba az utolsó percben szerzett góljával 3:2-re verte a Rend-őr 07 FC-t.
A Kormányőr II újabb vereséget tudhat magáénak, ezúttal a Mun SE II nyert ellenük 4:1-re. A Henger VL FC-nek sikerült feledtetnie a múlt heti bravúros pontszerzést a Nimród ellen, mert most 1:0-ra kikaptak a Csabagyöngye csapatától.

NIMRÓD SE
Nimród Se - Than Károly Se 10:0 (2:0)
Gól
Könczey Zsolt 4
Tóth Norbert 6
Sok mindent nem lehet elmondani a mérkőzésről, mert ellenfelünk hiába érkezett a megszokottnál bővebb kerettel, nem tudott megszorongatni minket. Elvégezték a kezdőrúgást, onnantól kezdve pedig szinte át sem lépték a felező vonalat. Nagyon betömörültek a kapujuk elé, - mondhatni betolták a buszt- így lassan született meg az első találat, melyet Könczey Zsolt szerzett. Nem sokkal a félidő vége előtt megszerezte csapatunk és jómaga második találatát amely szépségdijasra sikeredett. (Félig háttal két ember szorításában a kapust is megtréfálva)
Félidőben Vezetőedzőnk mind a 4 cserelehetőséget kihasználva pályára küldte játékosait. Tóth Norbert sokáig nem vacakolt gyorsan rúgott is kettőt. 4:0-ás vezetésnél ellenfelünk nem éppen finoman szerelte Sipost aki sajnos nem is tudta folytatni a játékot, és mivel több cserénk már nem volt 10 emberrel játszottunk tovább. Nem látszott..ellenfelünk igy sem tudott a kapunkig eljutni mi pedig további 6 góllal terheltük kapujukat, edzőmérkőzéssé alakult a bajnoki.
Jövő héten a Külker fogad minket, ami azért már egy igazi derbi lesz. Most is szép számmal kilátogató szurkolóinkat várjuk szeretettel !
Hajrá Nimród !

ERŐS VÁR

17. forduló
Erős Vár FC - BME Kármán FC 1-1
Gólszerző: Tipary Zsombor
Péntek este a tabella élén álló BME Kármán együttesét fogadtuk. Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen ellenfelünk hozzánk hasonlóan a második forduló óta őrzi veretlenségét.
Óvatos játékkal kezdtek a felek, egyik csapat sem akart kockáztatni, kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, rengeteg mezőnymunkával. Az első játékrész legvégén azonban előnybe került ellenfelünk: egy szögletet követő pillanatnyi figyelmetlenség elég volt nekik a vezetés megszerzéséhez.
A második félidőre sikerült átvennünk az irányítást, a vendégcsapat vezetésük tudatában visszaállt. A nyomásnak meg is lett az eredménye: egy oldalról beívelt pontrúgás után Tipary Zsombor elé került a labda, aki jobb lábbal a kapunak szinte háttal állva megszerezte egyenlítő gólunkat. Ezután sem álltunk meg, újabb találatot viszont nem sikerült szereznünk. A hajrában mindkét csapatnak volt esélye, hogy eldöntse a meccset, ez egyikünknek sem sikerült, így az őszi találkozónkhoz hasonlóan 1-1-es döntetlennél szólalt meg a mérkőzés végét jelző hármas sípszó.
Szurkolóinknak köszönjük a fáradhatatlan biztatást, jövő hétvégén a MUN SE II otthonában ismét harcba szállunk a három pontért!


BLSZ IV/3 csoport
Nyert a Respect FC! Hosszú ideje nem írhattuk ezt le, de a korábbi listavezető, most harmadik helyezett Respect 3:2 arányban tudta le az Erzsébet SK elleni mérkőzést. A második helyen álló Issimo II idegenben kellemetlenkedett a Vizafogó vendégeként. A 6:0-ra megnyert mérkőzésen Gressó Gergely András 3 gólt ért el, aki mostanában feltűnően gólerős tevékenységet fejt ki.
De az éllovas Bp. Erdért II is hatot lőtt a Zuglói Kinizsi számára (6:2), így megerősítette vezető helyét. A Kőbányai Egyetértés 3:3-ra végzett a Hangos SE vendéglátójaként és a Tizenhárom FC is döntetlent játszott hazai pályán a BMC csapatával.

 

BLSZ IV/4 csoport
Szörnyű dolog történt a csoportban. Nem született gól a BEAC II – Budatétény II mérkőzésen, ami valljuk be szokatlan esemény. De bőven volt gól viszont a többi mérkőzésen. 7 találat volt a RTK Vasló II – Rug-6 II FC meccsen (7:0), itt Kovács Krisztián 4 gólt vállalt, 8 gól volt az Unione II – ASR Gázgyár II találkozón (3:5). Az Unione II játékosa Babos Ádám 3 gólja nem volt elég a pontszerzéshez.
A második helyen álló Hegyvidék II 10:0-ra nyert idegenben a Rákosszentmihály elleni mérkőzésen, ahol Orbán Balázs 5, és Gulyás Erik 3 góllal segítette a győzelmet.

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.