8 gólos támadó is volt! Beszámolók a BLSZ3-ból és a BLSZ4-ből!

Írta: Szabó Miklós

erosvarfc 2017

Javában benne vannak a csapatok az események sűrűjében, hiszem már a harmadik tavaszi forduló mérkőzéseit is lejátszották. Akadnak olyan csapatok, akik most léptek fel a dobogóra, és akadtak, akik most voltak kénytelenek onnan lelépni. Vannak, akik elhagyták a kieső zónát, valamint olyanok is akadnak, akik most zuhantak le oda és most saját bőrükön érzik a veszélyt. Nézzük az eseményeket csapatról csapatra.

 

Legeredményesebb játékosok:

- Murányi Domonkos (33 FC) 8 gól
- Kaltenekker Attila (Gázgyár II) 6 gól
- Győri Zoltán (Tabán LC) 5 gól
- Matisztlovics Márton (Tabán LC) 4 gól
- Papp Gábor (Közgáz DSE) 4 gól
- Cseh Roland (BME Wanderers) 4 gól
- Pénzes Tamás (Gázgyár II) 4 gól
- Hajnal Gergely Tamás (Híd-Unió) 3 gól
- Tóth Barnabás (Budakeszi) 3 gól
- Tóth András (Pestszentlőrinci SFA) 3 gól
- Bódi István (Merkapt) 3 gól
- Zsebe Tamás( BP.Erdért II) 3 gól
- Knapp Zoltán (Zuglói Kinizsi) 3 gól
- Nagy Gábor Imre (BEAC II) 3 gól
- Kovács Erik (RTK Vasló II) 3 gól
- Némethy Kristóf (Gázgyár II) 3 gól

 

BLSZ III/1 csoport
Az éllovas Szabadkikötő a második helyen álló CSHC ellen viaskodott egyet és 1:1-es döntetlennel végeztek a csapatok. Ennek az eredménynek a Goldball csapata örülhetett igazán, mert vasárnap este 2:1-re győzött a Previfitt ellen, így közelebb léphetett az élen állókhoz.
A tavasszal megtáltosodott Istenhegy már harmadik győzelmét aratta zsinórban, most a MAC-Grund ellen sikerült a 3 pontot bezsebelniük (4:3).
A tavaszi szezont jól indító DINI SE 1:0-s előnyről volt kénytelen megadni magát a MFC Favoritnak (1:5), a Rúg-6-on töltötte ki haragját a korábbi két vereség miatt a Közgáz DSE. Papp Gábor 4 góljával 5:0-s félidő után 7:1-es győzelmet aratva.
A Margitsziget pedig a kétgólos hátrányát a hajrában kiegyenlítve szerezte meg első tavaszi pontját az Inter 04 FC ellen (3:3).

 

BLSZ III/2 csoport
Az első helyét továbbra is őrző MUN SE ha szűken is, de hozta a meccsét a BEAC ellen (2:1), míg a második-harmadik helyért sorban álló Budatétény - Duna SK rangadón emberhátrányban is győzni tudott a Duna SK (3:4), így elöl tovább sűrítette a mezőnyt.
A második csapatok találkozóján a TFSE II otthoni környezetben kapott ki a Műegyetem II-től (0:2).
A Bp. Erdért jó rajt után beleszaladt egy pofonba, amit a Budakeszi SC kínált fel neki (2:5). Többek között Tóth Barnabás 3 gólja miatt volt érdekes a találkozó, illetve még azért is, mert a hosszabbításban két gólt is szerzett a vendégcsapat.
A Budai XI is legyűrte a Mahatma Gandit (2:1) valamint vasárnap este a BÜSKE nyolcat számolt a Bp. Polgári SC-re, a csoport gólkirályi címére ácsingózó Nemes Iván Sándor 3 góljt rúgott (8:2).
A 3R Spartacus újabb verést mért a sorozatosan zakózó BVSC II-re (2:1).

 

MUN SE
Harcos meccsen, megérdemelt győzelem!
16. forduló: BEAC - MUN SE 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Dajka B (1), Szabó D (1)

Úgy érkeztünk erre az összecsapásra, hogy a "kezdő" csapatunkból 4-5 játékos hiányzott sérülések és egyéb elfoglaltságok miatt. Ettől függetlenül maximális koncentrációval vittük véghez az előre megbeszélteket. Az egész mérkőzésre az volt a jellemző, hogy minden egyes labdáért keményen meg kellett küzdeni, de ezekből rendre mi jöttünk ki jobban. Az ellenfél nem nagyon tudott mit kezdeni velünk, az összes veszélyes szituációjuk a felívelésekből, illetve a kapunk közelében elvégzett pontrúgásból született. Az első félidőben a vezető találatot egy jogosan megítélt büntető után Dajka Balázs szerezte meg.
A második játékrészben sem változott a játék képe, mi építkeztünk, ők pedig gyors felívelésekkel próbáltak a kapunk közelébe kerülni. A 63. percben szögletet végezhetünk el. A beívelés átszállt a hosszúra, ahonnan Kérdi Jani fejelte vissza a labdát középre, amit a jól helyezkedő Szabó Dávid kapásból a léc alá bombázott, ezzel kettőre növeltük az előnyünket. A hátralévő időben a BEAC csapata mindent egy lapra feltett a szépítés reményében, és a 81. percben egy szabadrúgást gólra is váltottak, de igazából a győzelmünk nem forgott veszélyben, és abszolút megérdemelt!
Igazi csapatmunka volt, és értékes győzelem egy jó formában lévő csapat ellen. Köszönjük a szép számú szurkolóinknak a biztatást!

 

BLSZ III/3 csoport
A csoport élén állók mindannyian biztosan hozták a kötelezőt, így elöl nem történt érdemi változás. A Testvériség II már az első félidőben kialakította a végeredményt a Hidegkút II ellen (2:1), a Törökbálint javított a gólarányán a BFCE elleni 4:1-es győzelmekor, de a legtöbb gólt a 33 FC szerezte a Rákosliget elleni 11:2 alkalmával, ahol is Murányi Domonkos sajátította ki magának az egész pályát és igazán kiváló teljesítményt nyújtva 8 (!!!) gólt szerzett.
Az MLTC nem tudta kihasználni a hazai pálya adta előnyöket és 3:2-es vereséggel volt kénytelen levonulni a pályáról az Újpesti Flotta ellen.
A másik két újpesti klub a Káposztásmegyer és az Újpesti haladás is 4:0-s vereséggel volt kénytelen levonulni a pályáról. Az előbbit az Issimo SE verte, míg a másikat az MTK Baráti kör leckéztette meg.
A Piramis SE pedig 5:1-re tudott nyerni a korábban feltámadni látszó Futbalféria elleni bajnokin.

 

BLSZ IV/1 csoport
A Pestszentlőrinci SFA egy pillanatnyi kétséget sem hagyott afelől, hogy ki szerzi meg a 3 pontot a Róna SC elleni mérkőzésen, mert már a 25. percben 3:0-ra vezetve 6:2-re nyertek, Tóth András mesterhármasának is köszönhetően. A Lánchíd fogást talált a Wolfs FC-n és 3:1 arányban le is győzte őket tartva a második helyet.
A Tabán LC nagyon áthajtott a 2011 Champion SC-n. A 9:1-re megnyert mérkőzésen, a gólokon testvériesen megosztoztak a gólszerzők. Győri Zoltán 5 és Matiszlovics Márton 4 alkalommal voltak eredményesek.
A Lőrinci Kitartás az utolsó percig kitartott, mert a győztes góljukat Ónódi Dávid szerezte a 90. percben a Gamma LSE elleni 3:2-re megnyert mérkőzésen.
A Siketek is hosszú idő után tudtak győzni, ezúttal a Híd-Unió volt az áldozat (3:5), bár Hajnal Gergely Tamás mindent megtett a Híd Unió-ból, de megszerzett 3 gólja nem volt elég egy ponthoz sem.
A FC Pifu 04 3:2-re verte a Lurkó Se-t és a DINI SE II – Inter 04 FC II mérkőzésen elosztozkodtak a pontokon és a gólokon is (1:1).


Fc Pifu 04
Csapatunk az utolsó pillanatokban 3-2 győzött a Lurkó SE ellen, ezzel nagyon fontos 3 pontot szereztünk és kapaszkodunk fel a tabellán! Eddig remek a tavaszi mérlegünk így tovább! Hajrá Pifu!

 

BLSZ IV/2 csoport
A BME Kármán meccse elmaradt az ULC Vasló ellen, mert az ellenfél nem jelent meg kellő számban, így előnyük kettő pontra csökkent az Erős Várral szemben, akik idegenben 6:2-re verték a Kormányőr II-t.
A Nimród SE értékes pontokat hullajtott el az eddig nem igazán remeklő Henger VL FC ellen. Már 2:0-ra is vezettek, de a végén kénytelenek voltak a 3:3-as végeredménybe, és az ezért járó egy pontba belenyugodni.
A zsinórban sokadik győzelmét arató Merkapt elkapta a Than Károly SE-t, Bódi István 3 góljával együtt egy hétig most ellesznek ezzel az eredménnyel a csapatok (7:1).
A Külker 4:1-re verte a Sziget Sport Akadémiát, és a MUN SE II is ilyen arányban végzett a Dinamo Torpedo Se ellen, valamint a Rend-Őr 07 FC 3:0-ra tudott győzni a Csabagyöngye elleni mérkőzésen.

 

Nimród SE
Henger VL Fc - Nimród Se 3:3 (2:2)
Gól:
Könczey Zsolt 2
Tóth Norbert

Szombat délelőtt fogadott minket a Henger csapata a Goldball parkban, mivel mindkét együttesnek ez a hazai pályája, így mégis "hazai" környezetben játszottunk.
Ellenfelünk az előző két fordulóban nagyon sok gólt kapott, ami számunkra biztató előjel volt, és mivel közvetlen riválisunk a BME csapata pontokat veszített számunkra csak a győzelem volt elfogadható , hogy továbbra is lőtávolon belül maradhassunk.
Kezdetét vette a mérkőzés!
A hazai csapat egyáltalán nem védekezésre rendezkedett be, próbáltak minél hamarabb eljutni a kapunkig, de vagy kapusunk hárított vagy védelmünk tisztázott. Talán a korai időpont , a meleg kicsit fásultá tette a csapatot , így kellett némi idő még rendeztük sorainkat , majd szépen lassan átvettük a mérkőzés irányítását. Jöttek a helyzetek is , majd egy labdaszerzést követően egy szép lövéssel Könczey Zsolt megszerezte a vezetést. A hazaiak továbbra is támadtak , de egy remek kontrából Tóth Norbert révén megdupláztuk előnyünket. Könczey most az előkészítő szerepét vállalta magára. Egy ártalmatlan beadásba védőnk keze is beleakadt igy a játékvezető szabadrúgást ítélt , melyből egy középre adott labdára üresen érkező hazai játékos megszerezte a szépítő találatot. Pár perccel később bedobást végeztünk el, mely nem sikerült a "legjobban" , és ezt kihasználva ellenfelünk játékosa lecsapott a labdára, amit vélhetően beadni szándékozott , de mégis a kapunkba kötött ki a játékszer. 2:2-es állással vonultunk szünetre.

Frissítettünk a csapaton, de újabb találatig sokat kellett várni. Szurkos Zalán kavargatott a bal oldalon, majd Könczeyhez passzolt , aki megszerezte csapata 3. jómaga 2. találatát. Ezt megelőzően a mérkőzés sérülés miatt állt egy bő 5 percet, melyet a játékvezető a rendes játékidő letelte után még hozzáadott. Sajnos ez lett a vesztünk, ugyanis a hazai csapat kapott egy büntetőt melyet sajnos értékesített. Lehet a sérülés miatt álló játék kizökkentette a játékvezetőt mert innentől kezdve kicsit össze vissza fújdogálta a mérkőzést. A tizenegyest megelőzően nekünk is járt volna egy büntető, mivel játékosunkat húzta vonta a hazai védő, még kicsit zenélt is a lábán, ám amikor elesett -nem önszántából- a 16-on belül a síp néma maradt....
Nem csüggedünk, továbbra is dolgozunk keményen és üldözzük az éllovast, jövő héten pedig javítunk a Than Károly csapata ellen!
Szurkolónkat várjuk szeretettel!
Hajrá Nimród!

 


ERŐS VÁR
Zsinórban ötödik bajnoki győzelmünket arattuk
16. forduló
Kormányőr SE II – Erős Vár FC 2-6
Gólszerzők: Reichert Dávid (2), Regős Mátyás (2), Tipary Zsombor, Schranz Áron

Tegnap délután a Kormányőr SE II vendégeként léptünk pályára a Siketeken. Őszi meccsünket 4-2-es győzelemmel abszolváltuk, és most is a három pont begyűjtése volt a célunk. Ennek megfelelően a mérkőzés elejétől uraltuk a játékot, és szép számmal dolgoztunk ki lehetőségeket, azonban a helyzetkihasználásunk közel sem volt tökéletes az összecsapáson. Szerencsére ezzel együtt is háromgólos vezetéssel mehettünk a szünetre: elsőként Regős Matyi vette be ellenfelünk kapuját, majd Tipary Zsombor szerezte meg második gólját kék-fehérben, egy percre rá pedig Reichert Dávid is eredményes volt.
A második játékrészben is hasonló volt a játék képe, nem tört meg a dominanciánk, ugyanakkor vétettünk néhány elkerülhető hibát, így a Vasló elleni összecsapással ellentétben most nem maradt érintetlen a hálónk. Előbb a tavaszi szezont rendkívül eredményesen kezdő Dávid újabb találatára érkezett hazai válasz, majd miután Matyi is megduplázta góljainak számát, illetve a csereként beálló Schranz Áron is betalált, volt újra eredményes a Kormányőr gárdája. Mindent összevetve: újabb értékes három pontot gyűjtöttünk be, s ezzel zsinórban ötödik bajnoki mérkőzésünket nyertük meg, ugyanakkor a következőkben sokkal pontosabb és koncentráltabb játékra lesz szükségünk, hogy sikeresek maradhassunk.
Az összecsapáson debütált Czenthe Isti és a sokáig sérüléssel bajlódó Traply Zsolt, míg fiatal játékosunk, Angler Ajtony először volt kerettag együttesünkben. Az Evangélikus Diakóniának ezúton is szeretnénk megköszönni új mezeinket, míg a kilátogató szurkolóinknak a lelkes biztatásért tartozunk hálával!

 

BLSZ IV/3 csoport
Az éllovas Bp. Erdért II tavasszal győzelmet győzelemre halmoz, ráadásul úgy hogy a lőtt góljaikra nem kapnak választ. Tavaszi gólarányuk 12:0.
Most a Vizafogó ismerkedhetett meg az Erdért támadójátékával, akik Zsebe Tamás 3 góljának is köszönhetően 7:0-ra hozták a mérkőzést. A hasonlóan igyekvő Issimo Se II alig kevesebbet termelt be az Amatőr Se hálójába. A 6:0-s végeredmény továbbra is biztosítja számukra a dobogó második fokát, mert az ősszel remeklő, de tavasszal kissé döcögősre váltó Respect SE alapos verésbe szaladt bele a BME Wanderers ellen (1:5). Itt Cseh Roland 4 alkalommal köszönt be a Respectnek.
A Pestújhelyi FC megint nem adta 4 alá, már ami a kapott gólok számát, most az Erzsébet SK nyert ellene 4:0-ra.
A Zuglói Kinizsi is először nyert tavasszal. A Tizenhárom FC elleni 5:3-as végeredmény Knapp Zoltán hathatós közreműködésének és 3 góljának is köszönhető. A Hangos SE – BMC mérkőzésen nem a játékosok villantak a kapuk előtt, hogy gólokat szerezzenek, hanem a piros lapok a játékvezető kezében, mert a későbbi győztes BMC-ből két játékos is hamarabb mehetett az öltözőbe (1:2).

 

BLSZIV/4 csoport
4 gól született a Budatétény II – Unione II (1:3) mérkőzésen, 6 gól volt a Rákosszentmihály II – BEAC II összecsapáson (1:5), ahol Nagy Gábor Imre egy klasszikus mesterhármassal járult hozzá a győzelemhez.
8 gólt osztottak el szépen, barátságban a RTK Vasló II – Hegyvidék II mérkőzésen (4:4), itt a hazai csapatból Kovács Erik volt a legügyesebb az egymaga szerzett 3 góllal.
És akkor következzék a szezon egyik legtöbb gólját hozó mérkőzés. A Rúg-6 16-ot kapott a ASR Gázgyártól. A szinte kétpercenként eső gólokat többek között Kaltenekker Attila 6, Pénzes Tamás 4, Némethy Kristóf 3 gól szerezték.

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.