BLSZ3-as és BLSZ4-es összefoglalók a 15. fordulóból

Írta: Pestifoci.hu

 issimose facebook

Már a második tavaszi fordulót gyűrték le a hétvégén a csapatok a BLSZ III-IV csoportokban. Volt, aki szerencsésen nyert, volt aki elvérzett volt nagyarányú győzelem is és olyan játékosok is akadtak, akik megint maradandót alkottak. Nézzük csoportról csoportra mi is történt a 15. fordulóban.

/fotó: Issimo SE facebook/

 

Legeredményesebb játékosok:
- Lakatos Zsolt (Unione II) 7 gól
- Fazekas Adrián(Merkapt SE) 6 gól
- Horváth Csaba (Hegyvidék II) 4 gól
- Verschitz Péter (Műegyetem II) 4 gól
- Cseh Roland ( BME Wanderers) 4 gól
- Győri Zoltán (Tabán LC) 4 gól
- Kurucz Gergely (Kormányőr) 3 gól
- Berta Norbert (Gamma) 3 gól
- Reichert Dávid (Erős Vár)3 gól
- Jóni Norbert Pál (Tizenhárom FC) 3 gól

 


BLSZ III/1 csoport

Az élen álló Szabadkikötő sorozatban 6. győzelmét aratta a bőrét nehezen adó MFC Favorit ellen, bár más az első félidőben kialakult a későbbi végeredmény (2:3).
A Kormányőr hetet számolt a Mac-Grund csapatára (7:0) és a számolásban három góllal segédkezett Kurucz Gergely.
A harmadik helyen álló Goldball is győztesen hagyta el a pályát vasárnap este, amikor 3:1 arányban győztek a Rúg-6 ellen. Az Inter 04 némi meglepetésre 2:0-ra győzött a Previfitt elleni mérkőzésen, valamint hasonlóan 2:0-ra nyert a DINI SE a Margitsziget ellenében. A Közgáz DSE-nek továbbra sem megy mostanában, a tavaszi ébredésre még várniuk kell, mert megint vesztesen voltak kénytelenek levonulni a pályáról az Istenhegy elleni 1:2 alkalmával.

 

Kormányőr SE (forrás:www.kormanyorse.hu)

MAC-Grund – Kormányőr SE I. 0-7 (0-3)
Szombat délután látogattunk a MAC csapatához. Az első mérkőzést sikeresen hoztuk, így ezt is nagyon szerettük volna megnyerni. Többen hiányoztak, de szerencsére így is elég erős keretünk volt, ahhoz, hogy egy nagyon jó meccset játszunk. Nagyon kicsi pályán játszottunk, így teljesen más taktikát kellett választanunk. Lipy mester kijelölte a kezdő csapatot és mindenkinek a lelkére kötötte, hogy inkább távoli lövésekkel bombázzunk a kis távolság miatt. Ez így is történt. Már a második percben egy remek lövés, de a kapus hárított. Aztán a 10. perc körül Kurucz Geri engedett el egy bombát, ami a felső lécről csapódott a hálóba (0-1). Alig telt el pár perc és máris megdupláztuk előnyünket. Papp Martin ugratta ki Ősz Andrist, aki a kapus lába mellett lőtte ki a bal alsót (0-2). Ellenfelünk próbálkozott, de igazán helyzetig nem jutottak el jó ideig, amikor egy kicsi megingás védelmünkben, ellenfelünk pedig lőtt egy jobb alsó kapufát. A visszapattanó labda Baranyai Zoli ölében landolt. Még két helyzetecske a túloldalon, de semmi több. Nálunk Papp Martin került kétszer is a kapussal szembe, de sajnos minkét alkalommal kimaradt a helyzet. Aztán egy Martin beadás, de túl erős lett, így Kurucz Geri már nem tudta irányítani a fejest. Aztán csak megtört a jég. Papp Martin kapott remek labdát, amivel a kapuig gyalogolt, majd lőtt a kapus lába alatt a hálóba (0-3).

A második félidőben Gozsovics Dávid jött Rieger Ádám helyett. A taktika maradt ugyanaz. Ellenfelünk egyre jobban fáradt, mi pedig kihasználhattuk volna jobban is a helyzeteinket, de nem nagyon sikerült, egészen a 60. percig. Szöglethez jutottunk, amit Papp martin adott be. A kapu előtt érkezett Gömbicz Gabi, aki szépen visszafejelte hosszúba (0-4). Pár perc ellenfelünk támadásaival, és jött egy újabb Kurucz Geri bomba. 20 méternél tolt egyet még a labdán és kilőtte a jobb felsőt (0-5). Parádés gól volt, de ezt még tudtuk fokozni. Domán Atti csavart a bal szélről jó 25 méterről a hosszú felsőbe. Mindenki beadásra számított, Atti pedig rendesen becsavarta (0-6). A végére pedig, hogy ilyen is legyen. A saját kapunktól hoztuk a labdát. Szabó D.-Ősz A.-Tóth Cs.- Ősz A.- Tóth Cs.- Ősz A.-Kurucz Geri és begyalogolt a kapuba, ezzel beállítva a végeredményt és megszerezve saját harmadik találatát (0-7). Jól is játszottunk, nem is hagytunk teret ellenfelünknek. így kell ezt csinálni. Ismét megmutattuk erőnket és ezt szeretnénk minden meccsre átvinni. Gratulálunk srácok! csak a Kormányőr!

 

BLSZ III/2 csoport
A Műegyetem II részéről Verschitz Péter igencsak sok borsot tört a Budai XI védőinek orra alá, amikor egymaga 4 gólt, méghozzá klasszikus mesternégyest (!) szerzett, az 5:1 arányban megnyert mérkőzésen.
Az élen álló MUN SE újra élen járt a győzelmet illetően, mert ismét nyert az ismét vereséget szenvedő 3R Spartacus ellen (4:1), a TFSE II pedig hozta a kötelezőt a Budakeszi SC ellen, bár már 3:0-ra is vezettek, végül 3:2-vel kellett megelégedniük, de a 3 pont ezért az eredményért is jár.
A hétközi Budapest Kupában is vitézkedő és ott helytálló Duna SK egy sokgólos mérkőzésen verte a Büske csapatát (5:3), és a BEAC is halad tovább a győzelmi ösvényen, erről most a Mahatma Gandi csapata győződhetett meg (2:4).


Műegyetemi Football Club
Pénteken este kettes csapatunk nagyaranyú győzelmet aratott a Budai XI. SE csapata felett. A mérkőzést 5-1-re nyertük Mattia Cascio és Verschitz Péter 4! góljával.
A vezetést már a harmadik percben megszereztük. Ezt az előnyt a mérkőzés végéig sikerült megtartanunk és növelnünk. Ellenfelünk csak a második félidőben tudott szépíteni, de szerencsére ezen a napon több gólt nem szereztek.
Ezzel a győzelemmel a tabellán is 3 pontos előnyt harcoltunk ki velük szemben.
Ellenfelünknek sok sikert kívánunk a bajnokság további mérkőzéseire!

 

MUN SE
Hoztuk a kötelezőt!
15 forduló: MUN SE - 3R Spartacus 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Kozma Z (2), Kerezsi Sz (1), Burián Á (1)
Ahogy számítottunk rá, ezen a meccsen már nem az őszi formában lévő Spartacus csapata lépett ellenünk pályára. Sokkal összeszedettebbek voltak, ennek ellenére az első félidő elején egymás után alakítottuk ki a helyzeteinket, de a befejezésbe rendre hiba csúszott. Ha van olyan, hogy tökéletes statisztika akkor az ellenfél ezt elmondhatja magáról, mert az első játékrészbe egyszer tudták veszélyeztetni a kapunkat, amiből meg is szerezték a vezetést. Utólag azt mondom, kellett nekünk ez a pofon, mert innentől kezdve más hőfokon kezdett dolgozni a csapat. 4 perccel a bekapott gól után, sikerült egyenlítenünk, egy jogosan megítélt büntetőből.A szünetig már nem változott az eredmény. A második játékrészre teljesen odaszegeztük az ellenfelet a kapujához, és 17 perc alatt hármat rámoltunk a hálóba. Sorrendben Kero, Burián Áron, és Kozi szerezte a góljainkat. A meccs hajrájában még ellenfelünk megpróbált szépíteni, de a kapufa hárította a próbálkozásukat. Összességében megérdemeltük a győzelmet, egy kicsit jobb koncentrációval nagyobb arányú győzelmet is szerezhettünk volna. Jövő héten idegenben játszunk a BEAC csapata ellen, várjuk szurkolóinkat.

 

BLSZIII/3 csoport
Alaposan megfricskázta a Törökbálint a Testvériség II orrát. Az első forduló óta pontot sem vesztő, 13 megnyert mérkőzéssel a háta mögött élen álló Tesi II vendégjátékra jelentkezett a Goldball Parkban.
Ekkor még nem sejtették, hogy a pályaválasztó Törökbálint mire készül, ám később kiderült, hogy ők is győzelmi szándékkal léptek pályára. Igaz a végeredmény kialakulásához valószínűleg hozzájárult a Tesiből egy kiállítás is, de ez semmit sem von le a Törökbálint sikeréből. Oravecz Tamás szerzett vezetést a hazaiaknak, amit Ivitz Zoltán Tamás tovább növelt a 71. percben. A Tesi ezek után Gergely Adrián révén még felzárkózott a 83. percben, de a lefújás előtt nem sokkal Szalai Szabolcs beállította a 3:1-es végeredményt. Ez volt a Törökbálint 9. győzelme zsinórban, így jogosan foglalják el második helyüket a tabellán.
A 33 FC kicsit megállította a Futballfériát (3:1), így ezzel a győzelemmel jelenleg a harmadik helyen áll, az Issimo pedig 4:1-re verte a BFCE csapatát.
Az Újpesti Flotta – Káposztásmegyer FC mérkőzésen a két negyedik kerületi csapatnak 90 perc nem volt elég, hogy eldöntsék ki a jobb jelenleg (2:2), a Hidegkút II viszont tudatta az MTK Baráti Kör-el, hogy most otthon tartják a 3 pontot (2:0).
A Piramis SE pedig újra győzött, méghozzá nem is akárhogy, mert idegenben 8:4-re tudott diadalmaskodni az Újpesti Haladás otthonában.

 

Issimo:

A második félidőben döntöttünk a Babylon ellen
Magabiztos győzelmet aratott a BLSZ III-as csapat.
Erős kerettel vártuk a Babylon elleni hazai mérkőzést, ennek megfelelően támadólag léptünk fel a meccs elején és a 9. percben egy szöglet után Taki 11 méterről meg is szerezte a vezetést számunkra (1-0). Ezt követően is domináltunk, de egy büntetővel kiegyenlítettek a vendégek - Vályi-Nagy eltalálta az irányt, de nem háríthatott (1-1).
A bekapott gól kicsit idegessé tette a csapatot, de a második játékrészben felőröltük a Babylont, és végül magabiztosan nyertünk. Az 59. percben Böjtös ballábas átlövése talált utat a hálóba (2-1), két perccel később a középre behúzódó Ungi belsőzött a tizenhatoson belül a kapuba (3-1). A kegyelemdöfést Horváth Zsolt tizenegyesből adta meg ellenfelünknek a 70. percben (4-1), így háromgólos sikerrel hangoltunk a jövő heti Káposztásmegyer elleni találkozóra.
Issimo SE - Babylon FC 4-1 (1-1)
BLSZ III/3. csoport, 15. forduló
Issimo: Vályi-Nagy - Terjéki, Gonda, Pető, Balázs (Temesvári, 70.) - Böjtös, Horváth Zs. (Gressó, 70.), Rozgonyi (Szakács, 55.) - Vértesi (Szilágyi G., 68.), Takáts, Ungi (Szijer, 64.)
Gólszerzők: Takáts (9.), Böjtös (59.), Ungi (61.), Horváth Zs. (70.)
Sárga lap: Ungi (31.), Szakács (65.)

 

 

BLSZ IV/1 csoport
A Pestszentlőrinci SFA egy igazán gólzáporos mérkőzésen mérkőzött meg a FC Pifu 04 gárdájával, de a 4 lőtt gólra négyet is kaptak így kénytelenek voltak a mérkőző felek megosztozni a pontokon (4:4).
A Második helyezett Lánchíd egészen közel lépett a Szentlőrinchez azzal a 2:1-es Inter 04 elleni győzelemmért járó 3 ponttal. A Lőrinci Kitartásnak a harmadik helyébe került a pontokra mindig farkaséhes Wolfs elleni 2:2, mert a helyét most a dobogón az a Tabán LC foglalta el, akik simán verték 6:0-ra a Lurkó SE-t. Győri Zoltán alaposan megszolgálta, hogy magára húzhatta a Tabán mezét, mert keretbe foglalta a mérkőzést: az első két gól, és az utolsó két találat is az övé volt!
A Gamma mint az őrült ki letépte láncát, vágtatott a Rónán át (6:1), többek között Berta Norbert 3 találatával, a hátrább lévő csapatok pedig jól elvoltak egymással, amikor a Siketek 3:2-re kikaptak a Dini SE II-től, valamint a 2011 Champions FC 4:1-es győzelemmel tette túl magát a Híd-Unió FC elleni találkozón.

 

Lőrinci Kitartás

Wolfs FC - LŐRINCI KITARTÁS SE 2-2 (0-1)
Gólszerzőink: Ónodi Dávid, Wiedemann Péter (Simon Richárd)
A Csapat: Bercza Krisztián - Ambrus Gergely, Ferancz Marcell (Ferenczi Ádám), Kovács Roland, Tóth Balázs, Vakulya Ákos - Velis Márk, Katona Róbert, Wiedemann Péter, Simon Richárd - Ónodi Dávid
Kispad: Molnár Simon, Horváth Tamás, Pusztai Gergő, Zsludov Péter
Edző: Laczkó Péter
Már a második percben Ónodi Dávid révén vezetést szereztünk szabadrúgásból. Innentől kezdve uraltuk a játékrészt, ellenfelünk kontratámadásokra épített. Egy-egy komolyabb helyzet adódott mindkét csapat előtt, alapvetően az ellenfél kapuja előtt folyt a játék.
Az utolsó percben még ránk ijesztett az 1 ponttal mögöttünk lévő ellenfelünk egy kapufával.
A második játékrész 3. percében kiegyenlített egy kiugratás után a hazai csapat.
Ezután átvették az irányítást, egy 20 perces szakaszra, ami alatt több kapufát lőttek, majd idővel sikerült ismét magunkra találni.
Sajnos ismét nem mehetünk el szó nélkül egy egyértelműen elmaradt büntető mellett és ha ez nem lenne elég, a kontratámadásból a vezetést is megszerezte az ellenfelünk.
A bekapott gól után sikerült úgy felrázni a csapatot, hogy viszonylag hamar kiegyenlítsünk.
Kovács Roland tartotta meg elöl a labdát majd készített Simon Richárd elé, aki visszatette Wiedemann Péternek, ő pedig ballal a hosszúba lőtt.
Sajnos a vezetést már nem sikerült visszavenni, pedig megvolt rá a lehetőség - Kovács Roland ugrott ki két védő közül, majd mikor már csak a kapussal állt szemben harsant a síp, mely szerint lesen volt, amit többen is vitattunk, de visszacsinálni nem tudtuk.
Nem fogjuk a játékvezetésre és nem állítjuk, hogy végig mi uraltuk a meccset, hisz ellenfelünk több kapufát is lőtt.
Összességében döntetlen szagú meccs volt, mint ahogy az őszi is, ám abból ők jöttek ki jobban, most nekünk járt volna ki, de nincs veszve semmi, javítanunk kell és csinálnunk tovább, aminek meg lesz az eredménye.

 

Róna SC
BLSZ IV. 1. csoport 15. forduló
Gamma LSE - Róna S.C. 6-1 (4-1)
Róna S.C. : Magyar V. - Turay L., Lits B., Horváth G., Gódor Zs. - Klepáts T., Szekeres Sz., Antal J. - Bubori D., Veréb A. - Faliszek R.
Gól: Bubori D.
Csapatunk a Gamma LSE vendégeként lépett pályára és bár sajnos 6-1-es vereséget szenvedtünk, mégis azt kell mondjuk, hogy az eredmény egyáltalán nem tükrözi a játék képét! A srácok az egész meccsen jól játszottak, küzdöttek és szívvel-lélekkel mentek előre kifulladásig, csak a helyzeteink befejezésének a pontossága hiányzott! Egyáltalán nem érdemeltünk vereséget! A mutatott játék és a csapat hozzáállása bizakodásra ad okot a szezon hátralévő részére! Jövő héten vasárnap a bajnokság listavezetőjét, a Pestszentlőrinc SFA csapatát fogadjuk majd!
Hajrá Róna!

 

BLSZ IV/2 csoport
A csoportot vezető BME Kármán botlott egyet a Külker SC ellen (1:1), de mivel a Nimród nem játszott a hétvégén, így előnye egyelőre megmaradt. Az Erős Vár igencsak erősen elkapta a megbokrosodott ULC Vasló-t, és a 9:0-ra megnyert találkozón Reichert Dávid 3 gólja is kellett a végeredmény kialakulásához.
De nehogy azt higgyük ez volt a legtöbb gól egy meccsen a fordulóban, mert a Merkapt – Henger VL FC mérkőzésen 10:1 lett a találkozó végeredménye. És itt is volt egy valaki, aki kimagaslót nyújtott, Fazekas Adrián 6 (!) góllal segítette csapatát a nem mindennapi eredményhez. Gratulálunk!
És megvan a Than Károly SE-nek is a következő pontja, mert 2:2-t játszottak a Sziget Sport Akadémia vendégeként!
A tabella alsó régiójában elhelyezkedő csapatok megkezdték a helyezkedést. A Dinamo-Torpedo 4:2-re verte a Kormányőr II-t és a Csabagyöngye is 2:0-ra tudott győzni a Mun SE II vendéglátójaként.

 

Erős Vár
Gólzáporos győzelemmel kezdtük a tavaszt
15. forduló
ULC Vasló - Erős Vár FC 0-9
Gólszerzők: Reichert Dávid (3), Schranz Áron (2), Regős Mátyás, Regős László, Mészáros Ádám, Regős Mihály
Tegnap este a Vasló vendégeként lejátszottuk idei első bajnoki mérkőzésünket. Történelmi összecsapás volt, hiszen először ült edző a kispadunkon, Benkovics Attila személyében.
Mint minden meccsen, most is a három pont megszerzése volt a célunk. Azonnal letámadtuk az ellenfelünket, és a 4. percben meg is szereztük a vezetést: Reichert Dávid szerzett labdát a támadóharmadban, és meg sem állt a kapuig, magabiztosan értékesítette a helyzetet. A 17. percben Schranz Ambrus beadását Regős Matyi csúsztatta a kapuba, majd négy perccel később ismét Dávid volt eredményes. Negyedik gólunk a másodikhoz hasonlóan fejjel született: ezúttal Fabiny Marci volt az előkészítő és Regős Laca a befejező ember, ezzel első gólját szerezve a csapatban. A 41. percben újra Dávid villant, Matyi passzát követően, majd a félidő legvégén Mészáros Ádám egy szöglet után bólintott a hálóba, megszerezve ezzel hatodik gólunkat.
A második játékrészben sem álltunk le, a labda nálunk volt, mi irányítottuk a meccset, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, ám ezek rendre kimaradtak. A 74. percben aztán Schranz Áron törte meg a jeget, majd hat perccel később megduplázta góljainak számát: kétszer is remek labdát kapott társaitól, és nem kegyelmezett ellenfelünknek sérülésből visszatérő játékosunk. Az utolsó percekre maradt a kilencedik gólunk, amikor Marci a kapussal szemben állva önzetlenül passzolt tovább Regős Misinek, ő pedig nem hibázott és öccséhez hasonlóan ő is meglőtte első EVFC gólját.
Szurkolóink ismét fantasztikus hangulatot teremtettek, ezt nagyon köszönjük nekik, jövő vasárnap is várjuk őket szeretettel a Kormányőr II ellen! Hajrá EVFC!

 

BLSZ IV/3 csoport
Az eddig élen álló Respect FC SE kissé beragadt a rajtnál és a tavasszal elszenvedett két veresége azonnal az első helyükbe került. Pedig az Issimo SE II ellen kétszer is hátrányból álltak fel a csereként beállt Sándor Péter két góljával, de a hajrában kaptak még egyet, amire már nem volt válaszuk (2:3)
Ellenben a BP. Erdért SE II-nek volt válasza a Respect botlására, mert idegenben 4:0-ra győztek az Amatőr Se ellen, így át is vették a vezető pozíciót a csoportban.
A BME Wanderers mondhatta, hogy nekem 8, mert 8:1-re verte a jobb napokat még váró Pestújhelyi FC-t, többek között Cseh Roland 4 góljának is köszönhetően.
A Hangos SE pedig otthon szenvedett vereséget a Tizenhárom FC ellen (4:6), ahol Jóni Norbert Pál 3 góllal segítette csapatát.

 

 

BLSZ IV/4 csoport
A BEAC II és az RTK VASLÓ II (2:3) mérkőzésén esett 5 gól igen szerénynek mondható, ahhoz képest, hogy az Unione II a 8 emberrel kiálló Rákosszentmihályt 14:0-ra verte Lakatos Zsolt 7 góljával. De ez még mind semmi, mert a Rúg-6 II – Hegyvidék II mérkőzésen még erre is rá tettek egy lapáttal, ugyanis itt 14:1 arányban nyert a Hegyvidék II többek között Horváth Csaba 4 találatával.

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.