BLSZ3-as és BLSZ4-es beszámolók a 14. fordulóból

Írta: Pestifoci.hu

munse2

Megkezdődött a pontvadászat a BLSZ III-IV-es csoporttokban is. A csapatok a téli/tavaszi felkészülési időszak után most már élesben mérkőznek a bajnoki pontokért. Nézzük, kinek hogyan sikerült az első tavaszi forduló, hogy érezték a mérkőzéseket a csapatok. Facebook oldalakról szemezgettünk.
Legeredményesebb játékosok:
- Budai Gergely (Lánchíd FC) 4 gól
- Gresso Gergely András (Issimo II) 4 gól
- Szabó Dániel József (BME Kármán) 4 gól
- Kaltenekker Attila (ASr Gázgyár II) 4 gól
- Lippai Krisztián (Lánchíd FC) 3 gól
- Szűcs Péter György (DINI SE II) 3 gól
- Győri Zoltán (Tabán SC) 3 gól
- laskai Zoltán (Külker SC) 3 gól
- Bódi István (Merkapt SE) 3 gól
- Ales Viktor (Sziget Sport Ak) 3 gól

 

BLSZ III/1 csoport
Az éllovas Szabadkikötő hozta a 3 pontot a Margitsziget ellen (2:1), és az őt üldöző CSHC is ugyan ilyen arányban tudott győzni a MFC Favorit SE otthonában (2:1), míg a Goldball némi meglepetésre 4:3-ra kikapott az Istenhegy vendégeként.
A Kormányőr 4:2-re verte a Közgáz DSE-t, és a Rúg-6 pontot mentett az Inter 04 elleni 2:2 alkalmával.
A forduló záró eseményeként vasárnap este 22 órára kiderült, hogy a Previfitt 3:1 arányban elvérzett a Dini SE vendéglátójaként.

BLSZ III/2 csoport
A tavaszi szezon mindjárt egy rangadóval szolgált, mert az első helyezett MUN SE találkozott a második helyen álló Budatétény csapatával. A hazai pályán játszó Budatétény szerzett vezetést Pergel Péter révén, amire a Mun SE részéről Kozma Zoltán Csaba 2 góllal is sikeresen válaszolt, így a második félidőben a vendégcsapat még a vezetést is megszerezte, de a végén Gál Krisztián a 87. percben egyenlíteni tudott, így döntetlennel vonulhattak a csapatok az öltözőbe. A MUN SE így tartja kétpontos előnyét az élen a Budatéténnyel szemben.
A harmadik helyen álló TFSE II 4:1-re múlta felül a BP. Polgári SC-t, és a negyedik Büske 3:1-re verte a BVSC II-t.
A BEAC hasonlóan 4:1-re nyert a Budai XI ellen, a BP. Erdért pedig 2:2-es döntetlenre végzett a Duna SK csapatával.
Az alsó házban a 3R Spartacus otthon kapott ki a Mahatma Gandhitól (0:1), míg a Műegyetem II 3:2-re verte a Budakeszit.

 

MUN SE
Rangadó, ami döntetlennel zárult!
14.forduló: Budatétény SE - MUN SE 2-2 (1-1)
Gólszerző: Kozma Z (2)
Jó fociidőben, szép számú közönség előtt, egy frissen átadott pályán kezdtük meg a tavaszi bajnokságot a nagyon jó erőkből álló Budatétény csapata ellen. Ahogy számítottunk rá, már a mérkőzés elejétől nagy nyomás alá helyezett minket az ellenfél, mi pedig nem jól reagáltuk le ezt az időszakot. A 14. percben vezetést is szereztek, egy "érdekes" szituáció után. A játékvezető gólt ítélt, de a partjelző lest mutatott, majd következett egy 2-3 perces diszkurzus a kettőjük között, a hazai csapat játékosainak pressziója mellett, végül érvényesnek ítélték gólt.
Talán ez a kis színjáték is kellett hozzá, hogy magunkhoz térjünk a kezdeti álmosságból és felvegyük a meccs ritmusát. A 29. percben Szabó Dávid rutinosan végzett el egy szabadrúgást, amivel kihagyhatatlan helyzetbe hozta házi gólkirályunk Kozit, aki nem gondolkodott, hanem az ellenfél hálójába vágta a labdát, ezzel kialakítva a félidei eredményt.

Az igazsághoz tartozik, hogy ez az eredmény a mi számunkra volt hízelgő, mert ha kapusunk Tomi nem így teljesít kialakulhatott volna egy nagyobb különbség a javukra. A szünetben átbeszéltük miben kellene változtatni, és már egy sokkal összeszedettebb csapat futott a pályára. Ahogy telt az idő, úgy fáradtak fejben a hazaiak, aminek egyre több sárga lett az eredménye. A 67. percben egy buta szabálytalanság miatt büntetőhöz jutottunk, amit Kozi értékesített, ezzel megszereztük a vezetést. Az utána következő időszakban elég lüktető volt a játék, hol itt, hol ott voltak óriási ziccerek, de ezek kimaradtak.
Majd a 87. percben egy felívelés után a budatétényi csapat kiegyenlített, és a hátralévő időben már nem változott az eredmény. Összességében igazságos eredmény született, de ha bármelyik csapat nyer, a másik egy szót sem szólhatott volna. Ezzel a döntetlennel megőriztük első helyünket a tabellán, viszont mögöttünk sűrűsödött a mezőny, és többen bejelentkeztek a bajnoki címre!

 

BLSZ III/3 csoport
Az első helyen telelő Testvériség II hozta a formáját és 3:0 arányban abszolválta a mérkőzést az Issimo Se ellen. A tavasz első fordulója itt is egy pikáns, rangadó jellegű mérkőzéssel szolgált, mert a dobogóért harcoló MLTC látta vendégül a 33 FC csapatát. A két nagy múltú klub csatájából most az MLTC került ki győztesen 3:2 arányban.
A Futballféria vagy győz, vagy veszít, most nyert méghozzá 4:1 arányban az Újpesti haladással szemben.
Az MTK baráti kör pedig otthon szaladt bele egy kellemetlen vereségbe a Törökbálint ellen (1:5).
BLSZ IV/1 csoport
Az éllovas Pestszentlőrinci SFA folytatta győzelmi szériáját, és ha nem is könnyedén, de 3:2-re hozta a mérkőzést a Lurkó SE vendégeként.
A második helyen álló Lánchíd FC nagyon elkapta az utolsó helyezett Siketek SC-t. A 9:3-as mérkőzésen Budai Gergely 4, illetve Lippai Krisztián 3 gólt szerzett.
A Lőrinci Kitartás is tartja a lépést az élen állókkal és 4:0-ra verte az Inter 04 II-t. A Tabán is szállította saját maga számára a 3 pontot. Többek között a csoport gólkirályi címére is esélyes Győri Zoltán 3 találatának köszönhetően nyertek a Híd-Unió ellen 7:1 arányban.
A DINI SE II 4:2-re verte a 2011 Champion csapatát Szűcs Péter György 3 góljával, illetve a télen a 43. számú Építők ellen a Budapest kupában is helyt álló Wolfs simán verte 3:0-ra a Róna SC-t.

 

BLSZ IV/2 csoport
Az élen álló BME Kármán esélyt sem adott az utolsó helyezett Than Károly SE-nek. A 8:0-s mérkőzésen Szabó Dániel József 4 gólt szerzett, közte egy klasszikus mesterhármast is.
A második helyen álló Nimród Se sem akart lemaradni és a két Könczey hathatós segédletével (Könczey Zsolt és Balázs mindketten 2-2 gólt szereztek mindössze 23 perc alatt) 5:1-re győzött a MUN SE II vendégeként.
A Külker SC már az első félidőben dűlőre vitte a dolgot az ULC Vasló ellen. Laskai Zoltán 3 gólja is kellett a 7:0-s végeredményhez.
A Merkapt SE Bódi István klasszikus mesterhármasával 4:0-ra verte a Rend-őr 07 csapatát, valamint a Kormányőr II 3:3-as döntetlent játszott a Csabagyöngye SE ellen, és a két közép csapat találkozóján a Sziget Sport Akadémia egy 5:3-as győzelemmel jutott túl a Henger VL FC elleni találkozón. Itt Ales Viktor volt a legeredményesebb játékos a maga 3 találatával.

 

Nimród SE:
MUN Se II - Nimród Se 1:5 (0:2)
Gól :
Könczey Balázs 2
Könczey Zsolt 2
Szurkos Zalán

Eljött végre a várva várt nap, mikor is végre élesben, bajnoki mérkőzésen léphettünk pályára. Sajnos a felkészülési mérkőzéseink úgy alakultak, hogy a támadást igen, de a védekezést kevésbé tudtuk gyakorolni, így ha nem is aggódva inkább kíváncsian vártuk a bajnoki rajtot. Arra számítani lehetett, hogy ellenfelünk fiatal játékosokból álló csapattal fogad minket, és ősszel hiába a nagyarányú győzelem most azért komolyabb ellenállásra számítottunk. Nem így lett. A hazai csapat inkább védekezett mi, pedig támadtunk úgy, mint a felkészülési mérkőzéseinken. Egymás után dolgoztuk ki helyzeteinket, de most valahogy nem jött a gól olyan gyorsan, illetve olyan mennyiségben. Vagy kapusuk hárított, vagy a kapufa mentett, de volt olyan is hogy saját játékosunk állta útját a kapu felé tartó labdának. De aztán megtört a jég és a télen igazolt ifjabbik Könczey megszerezte a vezetést, azaz mint az első edzőmérkőzésen, bajnokin is góllal mutatkozott be. Nem sokkal később már kétgólosra növeltük előnyünket egy újabb Könczey találattal, de most a gólkirályi címért versenyben levő idősebb talált be. Félidőben így kétgólos előnnyel pihenhettünk. Vezetőedzőnk nem változtatott a kezdőcsapaton, és ennek újabb gól lett az eredménye. 3 gólos előny birtokában frissített a mester, a cserék pedig meghálálták, Keresztessy 2 gólpasszal, Szurkos pedig egy góllal jelentkezett. Újabb cserék, újabb gól. Aztán ellenfelünknek összejött a szépítés is a 85 percben. Ezzel a győzelemmel tovább tapadunk az éllovasra. Szurkolóinknak köszönjük a biztatást, szép számmal látogattak ki most is.
Jövő héten a Rendőr 07 csapatát fogadjuk hazai környezetben, és az őszi döntetlen után most szeretnénk revansot venni!
Hajrá Nimród!

 

BLSZIV/3 csoport
Nem kezdett jól az éllovas Respect SE, mert a Bp. Erdért II 1:0-ra lennullázta őket, ennek ellenére még maradtak az élen, de már csak minimális az előny.
Az Issimo II viszont jól rajtolt, mert Gresso Gergely András 4 góljával 6:0-ra lépett át a Pestújhelyi SC-n. A Zuglói Kinizsi 1:1-re mérkőzött az Amatőr Se ellenében, míg a Kőbányai egyetértés 3:0-ra győzött a BME Wanderers otthonában.

Issimo SE II (forrás :issimose.hu)
A Pestújhely FC ellen találkozó pont úgy kezdődött BLSZ IV-es csapatunk számára, ahogyan arra számítani lehetett. Az első perctől kezdve nálunk járt a labda, de a vendégek szándékos szabálytalanságoktól sem visszariadva védekeztek. Ez egy darabig működött is, egészen pontosan a 25. percig, amikor Vinh hosszú indításával Gressó lépett ki, majd éles szögből a hosszúba gurította a labdát (1-0). A második gólra kilenc percet kellett várni, ekkor egy Gressó-Szilágyi B.-Gressó összjáték után született meg a második gól - ezúttal is a hosszú sarokba gurult a labda (2-0). Az első félidőhöz tartozik még egy teljesen egyértelmű büntető is, ami nem lett befújva (Vinh lábát húzta el a kapus), de a 11-eseket úgyis mindig kihagyjuk, így ez nem volt eredményt befolyásoló hiba.
A második félidőt remekül kezdtük, Temesvári szabadrúgását M. Tóth bólintotta a hálóba (3-0). Ezt követően egyre durvábban igyekezett tartani az eredményt a Pestújhely, a pokróc-stílus egy darabig működött is, de Gressó előbb a 70. percben Szilágyi B. passzával gyalogolt be a félpályáról a kapuig (4-0), majd két perccel később Vinh centerezését tette a gólvonal mögé (5-0). Bende harmadik gólpasszát a 80. Percben a csereként beálló Roninak adta (6-0), így magabiztosan lett miénk a három pont.
A győzelem örvendetes, de ennél csak sokkal nehezebb ellenfelek várnak majd a csapatra, ennek szellemében kell készülnünk a folytatásra.

Issimo SE-Pestújhely FC 6-0 (2-0)
BLSZ IV/3, 14. Forduló
Issimo: Vályi-Nagy - Nagy V. (Bíró, 65.), Hajnal (Szendi, 55.), Mészáros, Temesvári - Iványi, Vinh (Roni, 72.), Reszeli Soós - Gressó (Simon R., 72.), M. Tóth (Rajna, 60.), Szilágyi B.
Gólszerzők: Gressó (25., 34., 70., 72.), M. Tóth (60.), Roni (80.)
Sárga lap: Gressó (57.)

 

BLSZ IV/4 csoport
A hétvégén inkább a támadásokat erőltették a csapatok és szerencsére a védekezéssel fukarabbul bántak. Ennek volt köszönhető, hogy a Budatétény 5:0-ra náspángolta el a Rúg-6 II-t. Az még hagyján, hogy a Hegyvidék II 7:5-re verte a Beac II-t, de hogy a Rákosszentmihály II 10:0-ra kikapjon az ASR Gázgyár II-től, arra már senki sem gondolt. Kivéve Kaltenekker Attilát, aki egymaga 4 góllal segíttete a csapatát a kétszámjegyű győzelemhez.

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.