BLSZ3-as és BLSZ4-es beszámolók a 11. fordulóból

Írta: Szabó Miklós

cshckep

Esős, szeles, kellemetlen időben megrendezett mérkőzéseken vannak túl a csapatok a BLSZ III-IV 11. fordulójában. Sajnos meglehetősen sok mérkőzés maradt el, de amelyeket lejátszottak, ott érdekes eredmények születtek. Lássuk kiknek hozott szerencsét a rossz idő, és kik voltak a forduló legtöbb gólt szerző játékosai.

 

Legeredményesebb gólszerzők:
Gressó Gergely András (Issimo SE II) 5 gól
Kelemen Tibor (BÜSKE) 4 gól
Marton Zoltán (Szabadkikötő) 3 gól
Ignácz Dávid (Kormányőr) 3 gól
Szakolczai-Sándor Kristóf (Budai XI) 3 gól
Tóth András (Pestszentlőrinci SFA) 3 gól
Kuremszki Viktor (Kőbányai Egyetértés) 3 gól.

BLSZ III/1 csoport

A Szabadkikötő ellenállhatatlanul száguld céljai felé. Újabb nagyarányú győzelmet arattak a csepeliek, ebben a fordulóban az Istenhegy kapitulált előttük (6:1). Marton Zoltán 3 góllal járult hozzá a sikerhez. A Margitsziget idegenben verte 2:1-re a Prókátort, a Kormányőr igyekezetét hosszú idő után siker koronázta, ugyanis 4 vereség után tudtak győzni. Ezúttal a DINI SE asszisztált a 4:2-es Kormányőr győzelemhez, amelyhez a csereként beállt Ignácz Dávid egy 7 (!) perc alatt elért mesterhármassal járult hozzá.
Mostanában a CSHC is elfelejtett hibázni, mert sorozatban 7. győzelmét szerezte. Most a Rúg-6 nem talált ellenszert a csepeli támadásokra (3:1).

 

Kormányőr facebook
Kormányőr SE – Dini SE 4-2
Szombat reggel szakadó esőben maximum 2 Celsius fok hőmérséklettel, erős széllel kezdődött a mérkőzés. Meccs előtt megbeszéltük, hogy nem számít, ha nem szép a játék csak győzzünk végre. Nem is kezdtük rosszul a meccset. Igazán nagy helyzeteink nem voltak, de birtokoltuk a labdát és játszottunk. mentek a passzok a csúszós talajon. Ellenfelünk nem igazán találta a játékot. Voltak gyors játékosai, de nem tudták kihasználni, mert védőink remek teljesítményt nyújtottak. Igazán nagy helyzetünk a 28. percben alakult, amikor Ősz Bandi lépett ki, majd lövés helyett passzolni akart Horváth Karesz elé, de se lövés, se jó passz, így ez elúszott. Aztán pár perc múlva már jól sikerült a passz. Bandi passzolt Karesz elé, aki a kifutó kapus mellett a hálóba passzolt (1-0). Nagyon kellett ez a gól. Kicsit megnyugtatta a bandát.

A második félidőben Lipy mester cserélt. Horváth Karesz helyett Ignácz Dave lépett pályára. a taktika ugyanaz volt, így elkezdtünk jobban nyomni, hiszen szükség volt legalább még egy gólra, hogy kicsit megnyugodjunk. Így is lett. Bandi lépett el a bal oldalon, majd tálalt középre. a labda a kapus és a védő között megcsúszott és pont Dave elé, aki kihasználta a kínálkozó lehetőséget (2-0). a gól után kicsit megnyugodtunk, de szerintünk túlságosan is, mert ellenfelünk gólt szerzett a semmiből sajnos (2-1). Ezzel egy kicsit ők pörögtek fel és sorra halmozták a helyzeteket. Ezek azonban szerencsére kimaradtak, viszont mi nem hibáztunk. Kurucz Geri lépett meg a jobb oldalon, majd remek beadására Dave érkezett és vágta a hálóba (3-0). Azt hittük meg lesz a meccs és leálltunk. Olyannyira, hogy fegyelmezetlenül nem védekeztünk, csak támadtunk, így egy szöglet után lakatos Jani fejelt, de sajnos csak kapufa, a kipattanó labdát ellenfelünk egyből előre vágta. Drahos Dani maradt hátul a rengeteget futó Tóth Csabival. A Dini támadója szerintünk kézzel rakta maga elé a labdát, de a játékvezető nem így látta és a kifutó Szujó Imi mellett lőtte ki a hosszú alsót (3-2). Nem sokáig volt pánik, mert a középkezdés után azonnal válaszoltunk. Bandi kapott remek labdát, majd kiosztott egy bőrt a védőnek és remekül adott be Dave elé, aki megszerezte a saját harmadik, csapatunk negyedik találatát (4-2). Ekkor már csak pár perc volt hátra és nem forgott veszélyben a győzelem. ma egy ilyen nap volt. Nem játszottunk túl jól, de rengeteg futással és passzal sikerült megszereznünk a három pontot. Gratulálunk srácok!

 

CsHC facebook

Vasárnap kora délután a tabella 14. helyén álló, Rúg-6 FC csapatához látogattunk. Előzetesen mi számítottunk a találkozó esélyeseinek, de várható volt, hogy nem számíthatunk majd könnyű mérkőzésre.
Nem is igazán találtuk a múlt heti jó formánkat, körülményesek voltunk. Ennek ellenére mi futballoztunk fölényben, és Horváth Balázs révén meg is szereztük a vezetést a találkozó 20. percében. A gólunk után meg voltak a lehetőségeink, hogy eldöntsük a találkozót, de kihagyott helyzetek megbosszulták magukat és a Rúg-6 csapata egy kontra után egyenlíteni tudott. A találatot Bodnár Zoltán szerezte.

A második félidőnek, úgy mentünk neki, hogy ennél sokkal több kell a győzelemhez. Próbálkoztunk, mentünk, fölényben játszottunk, de a gól nem akart összejönni. A jég a novemberi hidegben, a 71. percben tört meg. Huszár Attilát állították meg a tizenhatos előtt szabálytalanul. A szabadrúgáshoz kapusunk, Farkas Máté állt oda, és kb. 18-20 méterről védhetetlenül lőtte a labdát a bal kapufa mellé.
A Rúg-6 csapata mindent megpróbált, hogy az utolsó 20 percben kiegyenlítsenek, de a találkozó végén nekünk sikerült még gólt szereznünk. A találatot Horváth Balázs szerezte a 90. percben. Ezzel Balázs már a 7. gólját szerezte a bajnokságban, amivel utolérte Bodor Andrást a házi góllövőlistán, aki múlt héten szerzett mesterhármast az Istenhegy csapata ellen.
Jövő héten a Previfit SE csapatával mérkőzünk. Újabb nehéz mérkőzésre számíthatunk, ellenfelünk helyezése a tabellán ne tévesszen meg senkit, mivel két mérkőzéssel kevesebbet játszottak mint mi. Két mérkőzés van még hátra az őszi szezonból, a maximumot kell nyújtanunk és akkor nagyon szép helyen várhatjuk majd a Karácsonyt!
Hajrá Csepel, Hajrá CsHC !!!

 

BLSZ III/2 csoport
Már péntek este egymásnak feszültek a csapatok a 11. fordulóban. A BÜSKE hazai pályán esős időben szinte vízilabda eredményt ért el a Budai XI SE ellen. Érdekesség, hogy az 5:5-ös végeredménnyel zárult mérkőzésen már a második percben 1:1 volt az állás. Ez ám a támadó futball! Itt a hazaiak részéről Kelemen Tibor 4 gólt szerzett, míg a vendégektől Szakolczai-Sándor Kristóf 3 góllal segítette csapatát a végső eredmény kialakításában.
A forduló rangadóján a MUN SE idegenben verte a TFSE II gárdáját 3:2-re és 6 pontra tudta növelni előnyét üldözői előtt. A Budatétény már harmadik helyen áll a BEAC 1:0-s legyőzése után, a Műegyetem II éppen csak legyőzte a 3R Spartacust (1:0). A Duna SK pedig egyelőre búcsút mondhatott a dobogónak minekután a BP. Polgári SC ellen 4:2-re kikapott.

 

MUN SE facebook

Megdupláztuk az előnyünket!

11. forduló: TFSE II - MUN SE 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Kozma Z (1), Kerezsi Sz (1), Szabó D (1)


Ma délután idegenben léptünk pályára a jó erőkből álló TFSE II csapata ellen. Az időjárás nem volt túl baráti, de ez mindkét csapatnak egyformán fájt. Ahogy vártuk ellenfelünk tudatosan járatta a labdát, mi pedig kerestük a lehetőséget a labdaszerzésre, és gyors kontratámadásokra. A mérkőzés elején meg is volt a lehetőségünk a gólszerzésre, de a TF kapusa hárította azt. Viszont nem kellett sokat várni az első gólra, mert ellenfelünk játékosának jól eltalált lövése elemi erővel csapódott a hálónkba a 7. percben. Kicsit váratlanul ért minket ez a találat, de nem zökkentett ki minket a játékunkból, építkeztünk tovább.
Az egyenlítésre a 36.-ik percig kellett várni, amikor Kozi szólója után csak szabálytalanul tudták szerelni a 16-oson belül, a spori jogosan büntetőt ítélt, amit maga a sértett váltott gólra. Rövidesen ismét hátrányba kerültünk, egy kommunikációs hiba miatt, a védőnk és kapusunk között. 2-1-es hátránnyal vonultunk a szünetre.

Frissítettünk kettőt, és egy kicsit nagyobb pressziót gyakoroltunk a szemmel láthatóan fáradó ellenfélre. Az 53. percben újra kiegyenlítettünk. Egy felívelt szabadrúgást, szépen csúsztatott a kapuba Keró.
Mezőnyben kiegyenlített játék folyt, helyzet volt mindkét oldalon, de a vezetést (először a mérkőzésen) a 76. percben egy újabb szabadrúgás után mi szereztük meg. Kérdy Áron végezte el, laposan, erővel rúgta kapura, amit a kapus még ki tudott ütni, de a kipattanóra Dave szemfülesen érkezett, és a hálóba préselte a labdát. Ezzel a góllal ki is alakult a végeredmény, ami csapatunk számára pillanatnyilag 6 pontos előnyt jelent. Hátra van még két kemény mérkőzés az őszi szezonból, amire várunk minden kedves ismerőst! Köszönjük azon szurkolóinknak, akik az időjárás ellenére kitartottak mellettünk, és buzdítottak minket.

 


BLSZ III/3 csoport
Péntek este rajtolt a forduló. Ennek valószínűleg a Hidegkút II nem örült igazán, mert a Törökbálint nagyon kellemetlen vendégként tűnt fel náluk, ugyanis 6 góllal 0 ellenében vitték el a 3 pontot. A szombati folytatásban a múlt héten a Testvériség II ellen elvérző MLTC magára talált, és újra sok gólt szerezve győztesen hagyták el a pályát a BFCE ellen (6:3). A Futbalféria 4 vereség után ismét nyert, ezúttal a Káposztásmegyer volt a legyőzött fél 3:1 arányban. Az Újpesti Flotta némi meglepetésre 2:1-re tudott győzni a Piramis ellen, ráadásul idegenben tették mindezt. Az MTK Baráti Kör pedig barátságosan fogadta a Rákosligeti AC-t és vita nélkül el is osztották a gólokat és a pontokat is (1:1).

 

BLSZ IV/1 csoport
Az élen álló Pestszentlőrinci SFA és az Inter 04 FC II mérkőzésén 9:3-ra végeztek a csapatok, így 12 alkalommal kapituláltak a kapusok. Pedig semmi sem mutatott az ilyen nagyarányú Lőrinci győzelemre, a szünet még csak 3:2 volt a hazaiak javára, de Huszár Roland Botond révén a vendégek még 3:3-ra alakítottak az eredményt. De itt valami történhetett, mert a Lőrinciek rákapcsoltak és kilencig meg sem álltak. Tóth András 3 gólt vállalt a kilencből.
A Wolfs FC mostanában elfelejtett hibázni, sorozatban harmadik győzelmét aratta. Most a Gamma lehet elégedetlen, mert a Wolfs 2:0-ra nyert ellenük, a Lőrinci Kitartás előnye kitartott a végéig, amikor 5:3-ra nyertek a Tabáni SC ellen, és a második helyen iparkodó Lánchíd FC is öt gólt szerzett a Híd –Unió ellen (5:1). A Lurkó régen nem nyert, de most próbálkozásukat siker koronázta ezúttal 2:1 arányban a DINI SE II ellen.

 

Lőrinci Kitartás facebook

LKSE - Tabáni LC 5-3 (1-1)
A mérkőzésen két hasonló erősségű csapat találkozott, tisztában voltunk vele, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Magabiztosan kezdtünk és a labdabirtoklási fölényünk helyzetekben is megmutatkozott. Két lesgólt is szereztünk, de a vezetéshez ellenfelünk jutott egy kontratámadás után. Nem estünk össze, sőt 1 perc elteltével már ki is egyenlítettünk. Laczkó Péter csípett el egy passzt az ellenfél térfelén, majd a védője és a kapus mellett is elhúzta a labdát és a kapuba gurított.
A félidőben több gól már nem esett.
A második játékrészt ott kezdte csapatunk ahol abbahagyta és ennek hamar meglett az eredménye.
Kulcsár Dániel szöglete után Kovács Roland fejelt a kapuba megszerezve ezzel csapatának a vezetést. Nem sokkal később Kulcsár Dániel pontrúgása után növeltük előnyünket. Mentünk tovább és egy rossz felszabadítás után Wiedemann Péter emelte a hálóba a labdát 30 m-re az ellenfél kapujától.
Ezután egy kicsit visszavettünk a tempóból és ellenfelünk ezt ügyesen használta ki. Előbb egy szabadrúgásból szépítettek, majd egy jobbról érkező beadást helyezett a hálónkba az ellenfél támadója, téve így izgalmassá a végjátékot. A mérkőzés utolsó percében Laczkó Péter ugratta ki a leshatáron Ónodi Dávidot, aki föltette az i-re a pontot és biztossá tette a 3 pont sorsát.
Egy komoly ellenfél ellen sikerült megszereznünk magabiztos játékkal a 3 pontot. Szép volt!
LŐRINCI KITARTÁS SPORT EGYESÜLET

 

BLSZ IV/2 csoport
Az első helyen álló BME Kármán idegenben 4:0-ra verte a MUN SE II-t, ám az őket üldöző Nimród sem hibázott, amikor vendégségben volt a Csabagyöngyénél, mert 7:1-es győzelemmel távozhattak.
A Henger VL meglepetésre 2:1-re verte a harmadik helyezett Külkert, és a Kormányőr II - Sziget Sport Akadémia mérkőzésen sem mindennapi eredmény született. A 6:4-es Sziget által megnyert mérkőzésen a Kormányőr II 6:1-ről kapaszkodott vissza. A Rend-Őr 07 pedig újabb győzelmével (2:0 az ULC Vasló ellen), már egészen a dobogó közelébe lopakodott.

 

Nimród SE facebook
Csabagyöngye Fc - Nimród Se 1:7 (0:3)
Gól :
Könczey Zsolt 2
Sipos István 2
Keresztessy Tibor
Tarnai Gábor
Tóth Norbert

Újabb fordulóhoz érkeztünk,egy régi ellenfelünkhöz látogatunk , aki sokszor tört már borsot az orrunk alá. Azaz mindegy ki hol helyezkedett el a tabellán, sosem játszottunk könnyű mérkőzést ellenük, és inkább ellenfelünk örülhetett a mérkőzés után. A tavaszi kiütéses győzelmünk azért némi optimizmusra adott okot.
Elkezdődött hát a mérkőzés , és azonnal a kezünkbe vettük az irányítást, majd a sokadik kimaradt lehetőségek után , negyedóra elteltével megszereztük a vezetést. Tovább támadtunk és 5 perccel a szünet előtt megdupláztuk, majd egy kapu előtti kavarodás után 3-ra növeltük az előnyünket.
Szünetben Vezetőedzőnk mindhárom cserelehetőségét kihasználta , valamint átszervezte a csapatot , melynek újabb 4 találat lett az eredménye. Nem sokkal a vége előtt a hazai csapat megszerezte a becsület gólt , ami számunkra azért elkeserítő , mert jo lett volna kapott gól nélkül lehozni ezt a mérkőzést.
Sikerült tehát nagyarányú győzelmet aratnunk , egy nem túl fényes játékkal, és ha jobban összpontosítunk még több vendég találat születhetett volna.
Mivel közvetlen riválisuk - Külker- vereséget szenvedett , előre léptünk a 2. helyre tovább üldözve a BME csapatát!
Jövő héten hazai környezetben fogadjuk a Dinamo Torpedo csapatát és mivel az előző szezonban 4 pontot szereztek ellenünk , most csakis a győzelem elfogadható számunkra !
Minden kedves szurkolónkat várjuk szeretettel !
Hajrá Nimród !

 

BLSZ IV/3 csoport
3 mérkőzés is elmaradt a hétvégén a nem igazán kedvező időjárásnak köszönhetően. A megrendezett összecsapásokon azonban figyelemre méltó eredmények születtek. Az még hagyján, hogy a második helyen álló Bp. Erdért. II 2:0-ra verte a BMC-t, de, hogy a Zuglói Kinizsi – Kőbányai Egyetértés mérkőzésen 11 gól szülessen 4:7 arányban, arra kevesen fogadtak volna. Az Egyetértés játékosa Kuremszki Tibor 3 gólt vállalt a hétből.
Az Issimo SE II is hét gólig jutott a Hangos SE elleni 7:2 alkalmával, ahol Gressó Gergely András 5, azaz öt gólt szerzett, így a forduló legeredményesebb játékosa lett.
És a BME Wanderers – ARK SE mérkőzésen is 7 gólt szereztek a hazaiak (7:0).

 

ISSIMO SE II facebook
Heti hetes
Negyedszer hintett hét gólt a BLSZ IV-es csapat – ezúttal a Hangos SE volt az áldozat

Tavasszal egygólos vereséggel távoztunk a Hangos SE újpesti otthonából, így volt miért visszavágnia a második csapatnak vasárnap kora délután a Kövér Lajos Utcában. Ellenfelünknél természetesen a kezdőben kapott helyet a góllövő listát 17 góllal vezető Varga Gábor, aki már a 8. percben megszerezte a 18. találatát is, azonban ezt követően sikerült szinte teljesen kikapcsolnia védelmünknek a meccsből. Hamar érkezett az egyenlítés, majd a fordítás is – Gressó először egy kipattanót lőtt be a hosszúba, majd egy fantasztikus támadást követőn M. Tóth passzát Temesvári passzolta középre, Gressó pedig a kapust kicselezve az üres hálóba gurított. Erre még volt válasza ellenfelünknek, de a játék képéből egyértelmű volt, hogy ezt a mérkőzést nem veszítjük majd el.

A második játékrész végig nagy Issimo-fölényben telt. Nem sokkal a félidő kezdete után Gressó 14 méteres lövését még kivédte bravúrral a kapus, M. Tóth azonban a kipattanót szélsőnk elé birkózta, aki másodszor már nem hibázott. A negyedik gólunkra sem kellett sokat várni, Reszeli Soós indítása után M. Tóth Gabi átemelte a kapust, majd a hálóba passzolta a labdát. Folyamatosan fáradtak a pirosak, szinte a félpályán sem tudtak átjönni és a koncentrációjuk is teljesen elfogyott, hiszen az ötödik gólt hatalmas figyelmetlenség után kapták. Amíg ők a játékvezetőnél reklamált egy szituációt, Vinh Gressóhoz dobta a labdát a partvonalról, aki azt egészen a 16-osig vezette, majd elegánsan elgurított a tehetetlen hálóőr mellett. Ezzel még közel sem ért véget a meccs. A lefújás előtt előbb M. Tóth bombázott 18-ról a kapus felett a hálóba, majd kihasználva azt, hogy Bende és Vinh buktatása után sem fújt sípjába a játékvezető, Gressó szerezte meg 8 méterről a csapat hetedik, saját maga ötödik gólját. A védelem a két gól után egy órán keresztül remekül zárt, Gabinak is volt két nagy bravúrja, a középpálya és a támadósor pedig teljesen szétzilálta az ellenfél védelmét, akik faultokkal sem nagyon tudtak feltartóztatni minket.
Érdemes megállni néhány mondatra azon, hogy mindkét csapatunk támadójátéka mekkorát fejlődött az őszi idényben. Amíg tavaly a BLSZ III-as csapatban öt (Illés, Gressó), a BLSZ IV-es csapatban 10 góllal (M. Tóth, Szilágyi G.) házi gólkirálynak lehetett lenni, az első csapatban Horváth Zsolt már hét, Vértesi Donát és Vincze Roli hat, Gressó öt gólnál jár, a második sornál Gressó 13, M. Tóth pedig már hat gólt szerzett, Gabesz ráadásul három mérkőzésen is a kapuban állt sérülések miatt.

Issimo SE – Hangos SE 7-2 (2-2)
BLSZ IV/3, 11. forduló
Issimo: Vályi-Nagy – Nagy V. (László G.), Zsilinszky, Mészáros Gy., Bíró (Reök) – Vinh, Reszeli Soós, Temesvári – Gressó, M. Tóth, Nagy Zs. (Szilágy B.)
Gólszerzők: M. Tóth (2), Gressó (5)

 

BLSZ IV/4 csoport
Két mérkőzést rendeztek meg a 11 fordulóban. Az RTK Vasló II 9:2-re verte a Rúg-6 Fc II-t, és az élen álló Hegyvidék II 3:0-re nyert a Rákosszentmihály otthonában.

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.