BLSZ3-as és BLSZ4-es beszámolók a 10. fordulóból

Írta: Szabó Miklós

chcuj2

A 10. fordulót rendezték a BLSZ3-ban és a BLSZ4-ben. Ismét érdekes eredmények születtek, és külön örömünkre szolgál, hogy a kiemelt gólszerzők e heti tábora is egyre népesebb lett.

 

Legeredményesebb gólszerzők:
Hajdu Imre (Szabadkikötő) 4 gól
Marusa Zoltán (Újpesti Flotta) 4 gól
Bodor László (CSHC) 3 gól
Nádasi Levente (Törökbálint) 3 gól
Vértesi Donát (Issimo SE) 3 gól
Punyi Máté (Hegyvidék II) 3 gól

Czeglédy Gábor (Goldball ) 3 gól

 

BLSZ III/1 csoport
A CsHC sorozatban 6. győzelmét aratta a hétvégén, ezúttal 7:0-ra verték az Istenhegy csapatát. Bodor László 3 góllal vette ki részét ebből a győzelemből. A Szabadkikötő (Hajdu Imre 4 góljával) kétszámjegyű győzelmet aratott a Kormányőr ellen (10:0) és tartja első helyét, de a szorosan mögötte sorakozó Goldball is nagyarányú győzelmet aratott. Ezúttal a Prókátor SE csapata ellen győztek 8:2 arányban.
A Margitsziget 2:1-es győzelme a harmadik hely megtartásához volt elegendő, a Dini 2:0-ra kikapott hazai pályán a MAC-Grund-tól, valamint a kieső helyen tanyázó Rúg-6 2:2-es döntetlenjével pontot rabolt a MFC Favorit csapatától.


Kormányőr facebook
Szabadkikötő – Kormányőr SE 10-0 (2-0)

Vasárnap ebédidőben egy kis focira adtuk a fejünket. Nem indult jól a nap és nem gondoltuk, hogy még pocsékabb lesz. Tudtuk előzetesen, hogy nagyon kevesen leszünk, így mindenki telefonálgatott, hogy ki az aki még ráér. Meccs előtt 45 perccel csak nyolcan ültünk az öltözőben és kiderült, hogy nem is leszünk meg. Gyors döntések után Tóth Csabi elszaladt Artúrért a város másik oldalára, Kurucz Geri elment a szertárba még elhozni igazolásokat, a többiek pedig telefonálgattak, hogy ki lehet a 11. játékos. Már kezdődött volna a mérkőzés, de még mindig csak kilencen voltunk a pályán, majd szerencsére befutott Csabi és Artúr. Azt már nem is mondom, hogy Lakatos Sankó betegen, Ősz Bandi pedig sérülten játszott. Szóval nem tudtuk mi történik majd. Azt tudtuk, hogy mérgesek vagyunk azokra, akik nem veszik komolyan a mérkőzéseket.

Elkezdődött a meccs egy pompás pályán. Még, ha vizes is volt élvezetes volt játszani. Régen tapasztaltunk ilyen jó minőségű pályát. A mérkőzés úgy zajlott, ahogyan azt sejtettük. Ellenfelünk kezébe vette az irányítást és nem is engedte ki azt. Nem is kellett sokat várni az első gólra sajnos. A kapott gól után egy tuti ziccer Martin előtt, de ezen a meccsen sem ment az egy az egyben a kapussal szemben. Így ellenfelünk tovább presszionált minket, így újabb gólt kapva (0-2).
A második félidőben már érződött a fáradtság, de azért próbáltunk harcolni. Ez sikerült is egy darabig, de sajnos újabb gólokat kaptunk. Aztán nagyon szétnyúltunk, így kezdtünk szét esni, ezek pedig újabb kapott gólokban mutatkoztak meg. Már vagy hat gólnál jártunk, maikor Sankó fejsérülés szenvedett és nem tudta tovább folytatni a játékot. Szerencsére semmi komoly baj nincs, így ennek legalább örülünk. Tízen folytattuk a mérkőzést és egyre jobban dőltünk bele a késbe. Védőinket már szinte mindig magukra hagytuk, így sorra rámolták be a gólokat. A vége egy csúfos vereség lett sajnos. Nagyon jó csapat volt ellenfelünk, de ez pocsék eredmény. A mérkőzés miatt nem szégyenkezünk, inkább a hozzáállás miatt. Gyorsan el kell felejteni a mérkőzést és a jövő hétre koncentrálni! Csak a Kormányőr!

 


BLSZ III/2 csoport
Már pénteken megkezdődött a csoportban a 10. forduló, amikor is a Budai XI 3:1-re verte a dobogóról lelépni kényszerülő Bp. Erdért csapatát. A szombati folytatásban a TFSE II simán győzte le a Mahatma Gandhi-t (6:1), az első helyezett MUN SE pedig zsinórban harmadik győzelmét aratta, ezúttal a Budakeszi volt a vesztes fél (4:1). A BEAC is szerzett pont nélkül hagyta el a küzdőteret a BÜSKE ellen (1:3), valamint a BVSC II is kikapott otthon a BP. Polgári SC-től (1:3).
A Duna SK a mérkőzés hajrájában fordított a Műegyetem II ellen (4:1), valamint a Budatétény 8:0-ra lépte le az utolsó helyezett 3R Spartacust

 

MUN SE facebook
Fölényben voltunk!
10. forduló: MUN SE - Budakeszi SC 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Burián Á (1), Szabó D (1), Kozma Z (1), Jakab B (1)


Vasárnap délelőtt fogadtuk hazai pályán a Budakeszi csapatát, akik a korábbi meccseiket szoros eredménnyel hozták le, ezért nem készültünk sétagaloppra. A két csapat már rögtön a meccs elején egymásnak esett, nem nagyon volt taktikázás, inkább jó erős "iramfoci" alakult ki. Az első öt percben kicsit akadozott a hátsó alakzatunk összhangja, ennek köszönhetően, egy-két kósza labda veszélyesen kanyargott a kapunk előtt, de szerencsére egyikből sem lett gól. Nekünk viszont az első félidőben kétszer is sikerült bevennünk az ellenfél kapuját, először Buri majd Dave góljával vonulhatunk a szünetre. A második játékrészben egy jogos büntetővel (amit Kozi harcolt ki. és végzett is el) tovább növeltük előnyünket. Majd egy tökéletes kiugratás után Kozi önzetlenül passzolt Beni elé, aki értékesítette a ziccert, ezzel négy gólosra állítva a különbséget. A hajrára az ellenfél egyre jobban fáradt, és már csak egy-két ellentámadásra futotta erejéből. Az egyik ilyen szituációnál, többször szerencsésen pattant vissza csatáruk elé a labda, amit gólra tudtak váltani (igaz les helyzetből), de ezzel csak kozmetikázni tudtak az eredményen. Csapatunk jól küzdött, és a padról besszálló játékosok is hozzá tudtak tenni a meccshez, de egy kicsit nagyobb koncentrációval nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. A Budakeszi kapusa remek napot fogott ki, mert minimum plusz 4-5 góltól mentette meg csapatát.
Győzelmünkkel tovább őrizzük első helyünket, és a következő fordulóban a tabella 2. helyén lévő TFSE II csapatával játszunk!
.

BLSZ III/3 csoport
A Törökbálint nagyon elkapta a sorozatban negyedik (!) vereségét elszenvedő Futbalféria csapatát. A 6:1-re megnyert mérkőzésen Nádasdi Levente a hazaiak részéről 3 góllal járult hozzá a sikerhez. A kieső helyektől menekülő Újpest-i csapatok összecsapásán a Flotta alaposan ellátta a Haladás baját a 7:2-re abszolvált mérkőzésen. Itt a Flottából Marusa Zoltán 4 gólt ért el, ezzel a forduló legeredményesebb játékosának bizonyult. Az MLTC nem tudta megismételni eddigi jó teljesítményét, otthon vérzett el a Testvériség II ellenében (0:3). A Piramis idegenben győzte le a Rákosliget csapatát és már a 4. helyen áll, alig lemaradva a 33 FC-től, akik 6:0-ra győzték le az MTK Baráti Kör-t. A csereként beálló és 3 gólt szerző Vértesi Donát vezérletével az Issimo SE emberhátrányban is 7:1-re lépte le a Hidegkút SC II-t. A Káposztásmegyer pedig 4:2-re kikapott otthon a BFCE-től.

 

Issimo SE facebook

 

Emberhátrányban is magabiztosan nyert a BLSZ III-as csapat

Issimo SE – Hidegkút II 7-1 (2-0)
BLSZ III/3, 10. forduló
Issimo: Pacsika – Böjtös, Gonda, Pető, Balázs – Rozgonyi, Szilágyi G. (Szilágy B., 66.), Szakács (Gressó, 57.) – Ungi (Vértesi, 55.), Horváth Zs. (Camara, 46.), Vincze R.
Gólszerzők: Vértesi (56., 66., 78.), Horváth Zs. (16., 26.), Szilágyi G. (64.), Gressó (67.)
Kiállítva: Vincze R. (39.)
Sárga: Ungi (44.), Szakács (48.)

 


Hatgólos győzelem a vasárnapi esőben – Vértesi triplázott, Horváth duplázott
Néhány hiányzótól eltekintve szinte teljes kerettel vártuk a Hidegkút II csapata elleni bajnokit vasárnap este a Kövér Lajos utcában. Ezek a mérkőzések korábban rangadónak számítottak a csoportokban, de ellenfelünket érzékelhetően rosszul érintette, hogy megszűnt a keretek közötti átjárás így gyenge szezonkezdés után érkeztek Zuglóba.

Már a mérkőzés elején egyértelműsítettük, hogy ezen a bajnokin csak a hazai győzelem jöhet szóba. A 16. percben Vincze Roli átemelését bravúrra hárította a hidegkúti kapus, de a kipattanót Horváth Zsolt 17 méterről, kapásból a hálóba lőtte. Tíz perccel később ismét Zsolt volt eredményes, Ungi Geri remek beadását passzolta a kapuba. A 39. percben megfogyatkoztunk, Vincze Roli kapta meg a második sárgáját - lehetett rajta vitatkozni, de a játékvezető persze nem változtatta meg az ítéletét.
A szünetben a sok rúgást kapó Horváth helyett Camara lépett pályára, nem sokkal később pedig Vértesi és Gressó is beszállt a kispadról. Az emberhátrányt addig sem lehetett érezni, de a cserékkel végképp nem tudtak mit kezdeni a folyamatosan fáradó vendégek. Előbb az 57. percben Vértesi Donát kapott ajándéklabdát a kapustól – ezzel lett három, majd a kapussal szemben álló Gressót buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt Szilágyi Gábor értékesítette. Két perccel később Gressó passzából Vértesi talált be, majd újabb egy perccel később ő maga volt eredményes. Kicsit elünnepeltük magunkat, ezért szépíteni tudott az ellenfél, de a 78. percben egy újabb Gressó-Vértesi akció végén Donát megszerezte saját maga harmadik, csapatunk hetedik gólját, így nagyarányú, megérdemelt győzelmet arattunk.

 

 

BLSZ IV/1 csoport
Az éllovas Lánchíd SE 3 megnyert mérkőzés után pontot veszített a DINI SE II elleni 1:1 alkalmával, a PIFU 04 a hajrában tetézte a 2011 Champion baját a 4:0-ra megnyert mérkőzésen, valamint a Lőrinci Kitartás is nyerni tudott idegenben a HÍD- Unió vendégeként (1:5). És, hogy az otthonjátszó csapatok baja még tovább nőjön, hazai pályán az Inter 04 is kikapott a Gamma SE elleni 2:4 alkalmával.

BLSZ IV/2 csoport
Nem enged a BME Kármán az előnyéből. Sorozatban 6. győzelmét aratta a hétvégén az éllovas, ezúttal a Kormányőr II volt kénytelen fejet hajtani a BME 5:2-es győzelme után. A második helyen álló Külker SC eggyel kevesebbet kapott, mint az élen álló BME, 5:1-re verte a Rendőr 07 csapatát, a forduló rangadóján pedig a Nimród 2:2-es döntetlent játszott az Erős Vár-ral.
A Than Károly majdnem pontot szerzett a Henger VL FC-vel szemben (2:3), a Merkapt rendesen elkapta a Csabagyöngyét (7:2), valamint a MUN SE II 3:1-re győzött az ULC Vasló vendégeként.

 

Erős Vár facebook
Egy pont a rangadón
10. forduló
Nimród SE - EVFC 2-2
Gólszerző: Fabiny Márton (2)
Tegnap este a hozzánk hasonlóan 20 ponttal álló Nimród csapatához látogattunk. Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen ellenfelünk szerezte eddig a legtöbb gólt a bajnokságban.
A meccs elején rögtön magunkhoz vettük az irányítást, nagy helyzetet azonban nem sikerült kidolgoznunk. Egy szélről beívelt szabadrúgás után viszont a Nimród váratlanul megszerezte a vezetést. Ezt követően visszaesett a teljesítményünk, de mégis sikerült az egyenlítés: Fabiny Marci előbb kiharcolta, majd higgadtan értékesítette a büntetőt.
A második játékrészben újra magunkra találtunk, és mi birtokoltuk a labdát, helyzetekig azonban megint csak az ellenfelünk jutott, és a 75. percben újra megszerezték a vezetést. Mi viszont nem adtuk fel, és hét perccel később ismét Fabiny Marci villant: egy bedobás után a bal oldalon került hozzá a labda, elindult befelé majd 25 méterről védhetetlenül bombázott a léc alá, kialakítva ezzel a végeredményt.
Jó mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók, két győzni akaró csapat meccsén igazságos döntetlen született. Mindenkinek köszönjük a buzdítást, hajrá EVFC!

 

NIMRÓD SE facebook
Nimród Se - Erősvár Fc 2:2 (1:1)
Gól
Bolgár Roland
Tóth Norbert

Újabb forduló van mögöttünk, melyen az Erősvár csapatát fogadtuk. Ellenfelünkről csak annyit tudtunk, hogy fiatal , lendületes csapat, eddigi eredményeik alapján nem véletlenül tanyáznak az élmezőnyben. Egyszóval nehéz mérkőzésre számítottunk. Az első félidő elején egy kicsit elaludtunk, ebből adódóan ellenfelünk egymás után dolgozta ki helyzeteit. Szépen lassan kezdtünk mi is magunkra találni, majd egy jobboldali szabadrúgást követően Bolgár Roland érkezett jókor és fejjel a hálóba küldte a játékszert. Ellenfelünk mindent elkövetett az egyenlítésért, olykor a sportszerűség határát is súrolva oda-oda pakolgatott a játékosainknak. Sajnos egy nagyszerű kiugratást követően Tóth most még csak a kapufát találta el, így nem tudtuk növelni előnyünket, ellenben ellenfelünk egy szép összjáték után a kijövő kapusunktól megijedve eldobta magát a spori meg befújta a büntetőt, melyet értékesítettek. Nem sokkal ezelőtt egy lerántás valamint egy kezezés miatt nekünk egyik esetben sem ítélt büntetőt a spori, de ezen már kár is rágódni, 1-1 állással vonultunk szünetre.

Vezetőedzőnk kicsit átszervezett és frissített a csapaton. Mindkét csapat a győzelemért játszott, felváltva voltak veszélyben a kapuk, az egyik ilyen helyzetünket, Tóth Norbert egy remek kiugratást követően, gyorsaságát kihasználva végig száguldott majd higgadtan a kapuba lőtte a labdát. Majd 10 perccel a vége előtt ellenfelünk játékosa védhetetlenül -a felső kapufa érintésével- bombázott a kapunkba, és mivel több találat már nem született így kialakult a végeredmény.
Igazán jó mérkőzést játszottunk, mert mindkét csapat nyerni akart, és bár szerettük volna otthon tartani a 3 pontot a döntetlen igazságosnak mondható.
Jövő hétvégén a Csabagyöngye csapatához látogatunk...mindhárom pontért !
Hajrá Nimród!

 

MUN SE II facebook

Megérdemelt győzelem!
10. forduló: ULC Vasló - MUN SE II 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Karakas P (1), Szenti L (1), Bodzák G (1)

Péntek este, csípős időjárás mellett került sor a soron következő mérkőzésünkre egy számunkra ismeretlen csapat ellen. A korábbi eredményeik azt vetítették előre, hogy nehéz meccsre számíthatunk. Ezzel kicsit ellentétesen csordogált az első félidő. Igazából a Vasló csapata nem tudta veszélyeztetni a kapunkat, mi pedig sok helyzetet kidolgoztunk, de a befejezéseknél rendre rossz döntést hoztunk, így gól nélküli döntetlennel vonultunk a szünetre.
A pihenő alatt edzőnktől megkaptuk a jogos fejmosást, de sajnos a második félidő első perceiben, három védőnk összehozta a semmiből az ellenfél vezető találatát. Szerencsére ez nem vetette vissza a csapat morálját, és tovább folytattuk a támadás építéseket. Aztán egy rögzített helyzetből Patrik remekül fejelte át a labdát a kimozduló kapus fölött. Ezek után egy kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, mert kapusunk kezét egy rúgás érte, ezért egy mezőnyjátékos állt a helyére. Ahogy telt az idő, az ellenfél csapata úgy fáradt, mi pedig egyre jobban helyeztük őket nyomás alá, aminek meg lett az eredménye. Először Levi talált a kapuba, majd a meccsbe remekül besszálló Gergő is mattolta a kapust ezzel kialakítva a 3-1-es végeredményt. A Vasló csapatának is voltak helyzetei, de a "vészkapuson" ezen az estén nem lehetett kifogni. Összességében megérdemeltük a győzelmet, még akár nagyobb arányú is lehetett volna, egy nagyon szimpatikus és sportszerű ellenfél ellen, akiknek sok sikert kívánunk a folytatásra.
Sajnos két játékosunkat is korán le kellett cserélnünk sérülés miatt, nekik jobbulást kívánunk, és mielőbbi visszatérést a csapatba!
Jövő héten folytatjuk...

 

BLSZ IV/3 csoport
Hatodik győzelmét szerezte sorozatban a Respect SE amikor 4:1-re verte a Tizenhárom FC csapatát és megingathatatlanul őrzi első helyét. A második helyezett Bp. Erdért II idegenben 1:0-ra verte a Hangos SE-t, és a jó teljesítményével a harmadik helyre felérő Vizafogó FC 3:1-re nyert a Kőbányai Egyetértés ellen. A „kieséséi rangadón a Pestújhely 2:1 arányban lépett túl az Amatőr SE-n, az ARK SE pedig pontot szerzett a negyedik helyezett Issimo SE II-től (3:3). A zsinórban harmadik döntetlenjét játszó Zuglói Kinizsi pedig 2:2-re végzett a BMC csapatával.

 

ISSIMO SE II facebook

Értékes döntetlen a BLSZ IV-ben


Nem készültünk könnyű mérkőzésre a szombat délelőtti hidegben. A vendéglátók tabellán elfoglalt helyezése megtévesztő lehetett, hiszen igen kemény sorsolásunk volt az őszi szezon első felében. Összehasonlítási alapunk sem igen volt, hiszen kevés olyan csapattal játszottak eddig, akikkel már mi is találkoztunk. Mindemellett a szokatlan talaj miatt is különösen koncentrálnunk kellett, figyelve arra is, hogy az az első csapatunkat is kellemetlenül megtréfálta ez a múlt héten. Gergő rotációja alapján ezúttal H. Nagy maradt - volna- ki a kezdőből. A mérkőzés előtt 10 perccel azonban Vályi-Nagy jelezte, hogy nem tudja vállalni a játékot, így gyorsan váltanunk kellett, végül M. Tóth állt a kapuba, illetve a tervezetthez képest mezőnyben is eszközölt néhány változást vezetőedzőnk.

Szerencsére ezek nem igazán zökkentették ki a csapatunkat, a mérkőzés első fél órájában kontrol alatt tartottuk a találkozót. Először H. Nagy szögletét fejelte a rövid alsóra Mészáros Gyuri, amit még bravúrral védeni tudott az ellenfél kapusa. A hetedik percben az ellenfél térfelén szereztünk labdát, majd Reszeli-Soós lőtt 13-14 méterről a hosszúba. A 17. percben Gressó ment el megállíthatatlanul a balszélen, középen pedig H. Nagy és Temesvári is egyedül érkezett. Geri a hosszún tálalt Temesvári elé, aki magabiztosan lőtt a kapuba. Ezek után is nálunk maradt az irányítás, Gressó továbbra is könnyen verte ellenfeleit mindkét oldalon, azonban több nagy ziccer után sem tudtunk tovább növelni az előnyünket. A 31. percben keletkezett némi zavar az addig jól záró védekezésünkben, melyet azonnal ki is használtak a hazaiak. Fontos volt, hogy erre még az első féldiőben válaszoljunk, ami a 38. percben meg is történt: Gressót buktatták nagyjából 22 méterre a kaputól. A labda mögé H. Nagy állt, akinak szabadrúgását nagy bravúrral tolta a hosszú felső elől kapufára a kapus, a kipattanóra azonban Gressó érkezett és jutatott minket ismét két gólos előnyhöz. Az sajnos a félidőre nem maradt meg, a 40. percben megint könnyű gólt adtunk az ellenfélnek.

A félidőben készültünk arra, hogy a hazaiak nagyon megnyomják a második félidő elejét, ami így nem ért minket váratlanul. Az 55. percben mégis sikerült nekik az egyenlítés, egy baloldali beadást követő kavarodásból jöttek ki jobban. A második játékrészben többször is át kellett szervezni a csapatot, előbb Gerit szólította az NB1, így nagyon sokat veszítettünk támadó erőnkből, majd az ellenfél játékára is többször kellett reagálnunk, valamint az sem segített, hogy a mély talajon szokatlanul gyorsan fáradtunk. Ebben a játékrészben így jobbára a védekezés kötötte le az energiánkat, a harmadik hazai gólt követően egy-két kontrából tudtunk veszélyeztetni. Egy alkalommal Temesvári vitt végig példásan egy ilyet a bal oldalon, de sajnos a lövésre már nem maradt ereje, így hárítani tudott a kapus, majd H. Nagy sorfalon irányt változtató szabadrúgását követően kellett a hazai kapusnak hárítani.
3-3-at követően már nem esett több gól a mérkőzésen, összességében azt kell mondanunk, igazságos eredmény született. Sokat küzdöttünk, kevésbé tudtunk alkalmazkodni a körülményekhez, mindezek fényében pedig értékes számunkra az eredmény.

ARK SE - ISSIMO SE
3-3
GSZ.: RESZELI-SOÓS, TEMESVÁRI, GRESSÓ
ISSIMO:
M. TÓTH - NAGY, ZSILINSZKY, MÉSZÁROS, BÍRÓ - RESZELI-SOÓS, REÖK, H. NAGY - SZILÁGYI B., TEMESVÁRI - GRESSÓ
CSEREKÉNT: BALOGH J., LÁSZLÓ G.

BLSZ IV/4 csoport
A táblázat első helyét elfoglaló Hegyvidék II Punyi Máté 20 perc alatt elért klasszikus mesterhármasának is köszönhetően 6:1-re verte az RTK Vasló II-t, a Budadtétéy II szintén ilyen arányban győzte le aktuális ellenfelét, aki nem volt más, mint az Unione II.
A Rákosszentmihály II 4 vereség után tudott úja győzni, ezúttal a BEAC II orra elől hozták el a 3 pontot.

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.