BLSZ3-as és BLSZ4-es beszámolók a 9. fordulóból

Írta: Szabó Miklós

munsefacebook2

Lássuk, hogy szerepeltek a csapatok a hétvégén.

A leghatékonyabb góllövőket követően a beszámolók következnek.

A hétvége legjobb góllövői BLSZ3-BLSZ4:

Könczey Zsolt (Nimród) 4 gól
Kiss Bence (MLTC) 3 gól
Szekeres Szabolcs (Róna SC) 3 gól
Kiss Nándor Krisztián (Bp.Erdért II) 3 gól
Hűvösvölgyi Olivér (Hegyvidék II) 3 gól
Teleki Olivér (Rúg-6 FC II) 3 gól


BLSZ III/1 csoport
Szombat kora reggel, szinte még éhgyomorra verte a CsHC a Kormányőrt 2:1-re zsinórban ötödik győzelmét aratva. Az MFC Favorit 4:2-re nyert az Istenhegy csapata ellen, majd vasárnap délelőtt a Szabadkikötő 2:2-es döntetlent ért el a MAC-Grund vendégeként. Ez a pontvesztés most az első helyük elvesztésébe is került.
A Közgáz – Dini 2:2 a forduló meglepetése. A Dini nem adta fel, küzdött és jutalmuk most egy pont volt. A Rúg-6 nyolcadik vereségén van túl, ezúttal a második helyen álló Margitsziget lépett túl rajtuk 3:1 arányban. Az első helyről a vasárnap este megrendezett Goldball-Inter 04 mérkőzés döntött, amely 3:1 arányban a Goldball sikerét hozta, ami jelenleg az első helyhez elég.

 

CsHC weboldal

 

Szombaton reggel a Kormányőr csapatához látogattunk. Csapatunknál több hiányzó is volt, így nem a legerősebb csapatunkkal léptünk pályára.

Sajnos a találkozó se úgy indult, ahogy azt elterveztük. A hazai csapat már a mérkőzés elején, a tizedik percben megszerezte a vezetést. A vezető gólt Kurucz Gergely szerezte.

Mi a huszadik perc környékén kezdett ébrendezni. Szépen lassan elkezdtük kidolgozni a helyzeteket, és magunkhoz ragadni az irányítást. A 38. percben egy szögletet követően Horváth Balázs egyenlített. A gól után akadtak még helyzeteink, de újabb gólt nem sikerült szereznünk.

A második félidő első helyzete a Kormányőr előtt adódott, de nem tudták gólra váltani, mivel kapusunk Huszár Attila bravúrral védeni tudott. Ezután már inkább csak nekünk adódtak lehetőségeink. A 64. percben Udvardi Gábor tört be a tizenhatoson belülre, és mielőtt még kapura lőhetett volna, szabálytalankodtak vele szemben. A játékvezető büntetőt ítélt, amit Halászi Dániel magabiztosan értékesített.

A gól után végleg eldönthettük volna a találkozó kimenetelét, de nagyobbnál nagyobb lehetőségeket puskáztunk el. A találkozó végén még próbálkozott a Kormányőr csapata, de igazán komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani, így az eredmény már nem változott.

Ebben fordulóban szerencsére riválisaink közül többen is botlottak, így 9 forduló után, már a hatodik helyen állunk a tabellán úgy, hogy a negyedik forduló óta nem találtunk legyőzőre. Nagyon szoros mezőny. A tabella élén 3 csapat áll 19 ponttal, negyedik a Közgáz csapata 17 egységgel, majd követzünk mi, valamint az MFC Favorti csapata egyaránt 16 ponttal.

A követkkező fordulóban, szombaton fél 3-tól, hazai pályán fogadjuk az Istenhegy csapatát. Nekünk nincs más dolgunk, mint folytatni az utóbbi időszak kiegyensúlyozott teljesítményét, és akkor továbbb zárkózhatunk az élmezőnyre.

Hajrá Csepel, Hajrá CsHC !!!

 

DINI SE facebook

KÖZGÁZ DSE-DINI SE 2-2 (1-1)
Spartacus Sporttelep 50 néző
Játékvezető:Szingajevszkíj J,asszisztensek:Tóth A,Müller I
Gólszerző:,Rátkai,Megyesi Zs ill Szarka,Bugya
Sárga lap:Papp G,Vargha ill Szilágyi,Szarka,Supka
KÖZGÁZ:Koblencz-Wéber,Papp Gergő,Papp Gábor,Csiki,Rátkai,Detre,Erdei,Boga,Gyarmati,Vargha
Csere:Rátkai helyett,Takács,Detre helyett,Tóth A,Boga helyett,DR Révész,Gyarmati helyett,Megyesi Zs
DINI SE:Megyesi G-Kiss P,Kokavec,Máthé,Szilágyi,Csende,Petike,Bugya,Fábián,Szarka,Kiss A.Edző:Dalkó László
Csere:Petike helyett,Supka,Szilágyi helyett,Viola

Jó iramú, változatos mérkőzésen nagy elánnal kezdett mindkét csapat,ami két védelmi hiba révén már az elején(4.és 6.perc) gyors gólváltást eredményezett. Ezután a küzdelem vette át a szerepet, ahol sajnos a 25.percben támadó középpályásunkat Petike Áront sérülés miatt cserélnünk kellett,ami azért a felállásban némi szerkezet átalakítással járt. Főleg a középpályán folyt nagy csata, ahol az ellenfelünk pontos gyors passzok után,a széleken próbált átjátszani minket,mi pedig labdaszerzés után próbáltunk egy,két húzásból támadóinkat megjátszva kapujuk elé kerülni. Ebből adódóan azért helyzetek voltak,itt is,ott is de ezek kimaradtak,így egállal mentünk a szünetre.

A szünetben a hazaiak kettőt is cseréltek,és mi is próbáltuk Viola beállásával frissíteni a bal oldalunkat..
A második félidőben a Közgáz próbált nyomást gyakorolni ránk,mi pedig kontrából próbáltunk veszélyeztetni. Egy ilyen ellen akcióból az 57.percben,egy gyönyörű Bugya szóló végén sikerült újra vezetést szereznünk,sőt ez idő tájt a meccset is eldönthettük volna, mint később kiderült,de előbb Szarka lőtt óriási helyzetben kapufát,majd kettő az egy szituáció végén,Bugya hozta százszázalékos helyzetbe Violát,aki lövés helyett megvárta még védője beéri.

Ezek után a Közgáz kihasználta harmadik cseréjét is,és még nagyobb sebességre kapcsolt. Sorra dolgozta ki a helyzeteket,ahol vagy a kapufa,vagy Megyesi bravúrjai kellettek ahhoz, hogy elkerüljük a gólt. Sajnos a 85.percig bírtuk amikor egy védelmi hiba következtében,a csereként beállt Megyesi Zsolt góljával sikerült a hazai csapatnak egyenlítenie. Ezek után kevesen gondolták,hogy harmadszorra is meccslabdánk lesz,pedig így volt. A hosszabbítás perceiben Supka lépett ki kihagyhatatlan helyzetben a tizenhatoson belül,de lövésénél a labda,a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret,ami után a játékvezető azonnal lefújta a mérkőzést.

Elmondhatjuk,hogy egy érdekes mérkőzésen vagyunk túl,ahol akár nyerhettünk is volna,de sajnos a fordítottja is bőven benne volt. Meg kell említenem Megyesi Gábor remek teljesítményét,hisz kényszerből kellett a kapuba állnia mezőnyjátékos létére,és elmondható hogy a pontszerzésben nem kis szerepet vállalt. Ugyanakkor a csapatot is dicséret illeti,a küzdeni tudásáért,és azért hogy hétről,hétre komoly feladat elé tudjuk állítani,az éppen aktuális ellenfeleinket,ezzel jelezve,hogy velünk komolyan kell számolnia minden csapatnak ebben a bajnokságban.


BLSZ III/2 csoport
A csütörtöktől vasárnapig tartó 9. forduló igazi meglepetéseket tartogatott az érdeklődők számára. Az első helyezett TFSE II 1:1-es döntetlent játszott a Budai XI. SE ellen, valamint a Duna SK 4:0 verte a BVSC II-t.
A Polgári SE- MUN SE összecsapás elmaradt, mert a hazaiak nem jelentek meg kellő számban (!) a mérkőzésen, a BÜSKE könnyen lépett túl 3:0-ra a 3R Spartacus ellenében, a Bp. Erdért – BEAC mérkőzésen a hajrában esett gól döntött a BEAC javára (0:1).

 

MUN SE facebook
Pontszerzés játék nélkül!
Bp Polgári FC - MUN SE 0-3
Sajnos a Polgári csapata nem tudott a mai mérkőzésre, csak 7 fővel megjelenni, ezért játék nélkül megkapjuk a 3 pontot. Ilyennel utoljára kb. 10 éve találkoztam, és eléggé elszomorító, hogy BLSZ III-ban még vannak csapatok, akik nem tisztelik az ellenfeleiket annyira, hogy korrekten végigcsinálják a bajnokságot!
Jövőhéten a Budakeszi csapatát fogadjuk.........


Újpesti Flotta facebook

Meccsbeszámoló a Hidegkút elleni rangadóról:

Hidegkút II. - Újpesti Flotta 2-2
(Argyelán Attila, Ármai Károly)

Csapatunk idegenbe látogatott a Hidegkút második csapatához, ahol gyakorlatilag egy kiesési rangadót vívott. Továbbra is 13 hiányzóval "büszkélkedhet" a csapat, amely nem könnyíti meg a helyzetet, sem a vezetőedző dolgát. A mérkőzést nagyszerűen kezdték a fiúk. Egy nagyon jól elvégzett szögletet követően Argyelán Attila fejelt zseniálisan a hálóba!
És ezek után következett a szokásos öngyilkosság:
Egy legurított szögletet követően egy távoli lövés, amely védhetőnek tűnt száguldott a kapuba, így egyenlítettek a hazaiak, majd egy perccel később egy hazagurított labdát követően Novák János óriási hibája után megszerezték a vezetést.

A félidő után nagy erőket mozgósított a csapat. Egy nagyszerű indítást követően Guzy Péter húzta el a kapus mellett a labdát, majd hibázta el üres kapura a lövést. Ekkor azt lehetett hinni, hogy a fiúk összetörnek... de nem így történt!
Egy tetszetős akció után Varga László, aki nagyszerű cserének bizonyult, passzolt és tálalt Ármai Károly elé, aki beverte a felső sarokba!

Ármai Károly tehát debütált, mint játékos és egyből gólt is szerzett. Példaértékű lehet ez minden játékosnak, főleg, hogy a vezetőedző szerepkörét is ellátja ez mellett. Reméljük azért, hogy a sérültek felépülnek majd, ő pedig visszafoglalhatja szokásos helyét.
Addig is küzdeni kell tovább! Egy csapatként, ahogy eddig.
A megszerzett pontnak örülni kell, 5 pont nélküli meccs után sikerült újra pontszerzéssel távozni, igaz, ebben a meccsben sokkal több volt...
Mi lett volna, ha minden eltiltott és sérült visszatér és a pályára lép?
Ez egy olyan kérdés, amelyre már nem kapunk választ.


BLSZIII/3 csoport
Az éllovas Testvériség II újabb kapott gól nélküli mérkőzést tudhat a magáénak, miután 3:0-ra legyőzte a Káposztásmegyert. Az eddig jól szereplő Futballféria hajója újabb léket kapott, sorozatban 3. (!) vereségüket elszenvedték el, ezúttal a BFCE nyert 3:2-re, de még így is harmadik a csapat a tabellán. Alsóházi rangadókat is rendeztek a hétvégén, ezeken: Újpesti Haladás – Rákosliget 2:5, illetve a másik mérkőzésen Hidegkút II – Újpesti Flotta 2:2.
5:1-re nyert a Törökbálint az Issimo ellen és már második, A Piramis nem bírt a 33 FC-vel (1:1) és az MLTC újabb sokgólos mérkőzését produkálva, többek között Kiss Bence 10 perc alatt elért klasszikus mesterhármasával 11:3-ra verte az MTK Baráti Kört.

 

BLSZ IV/1 csoport

A Pestszentlőrinc továbbra is menetel a bajnokságban, 8 mérkőzés 8 győzelem a mérlegük. Most a 2011 Champion SE volt az, aki kénytelen volt félre állni az útjukból, a 2:0-ra elveszített mérkőzésen.
A Lánchíd 4:2-re verte idegenben a Lurkó SE-t, a Lőrinci Kitartás pedig 4:1 arányban intézte a DINI II sorsát.
A Wolfs tartja a lépést az élmezőnnyel, miután 3:2-re győztek az Inter 04 II ellenében, valamint a Róna SC alaposan ellátta a Híd-Unió baját a 7:1-re megnyert mérkőzésen. Itt Szekeres Szabolcs 3 találatot ért el.
A Gamma pedig 5:1-re verte az utolsó helyezett Siketeket.

 

BLSZ IV/2 csoport
3 nap alatt zajlottak le a 9. forduló mérkőzései. Péntek este az Erős vár kezdett a Henger VL FC ellen és 3:1-arányban diadalmaskodva tartja 4. helyét.
Szombaton a Dinamo Torpedo – BME Kármán mérkőzésen egy az utolsó pillanatokban esett öngóllal nyert a vendégcsapat 3:2-re, és őrzi vezető helyét. A második Külker SC 3:3-as döntetlent ért el a MUN II otthonában, valamint a Rend-Őr 07 4:1-re verte a Than Károly-t.
A forduló zárásaként vasárnap este a Nimród alaposan elkapta a Merkapt SE-t, mert többek között a gólkirályi címért is versenyt futó Könczey Zsolt 4 góljával 8:3-ra nyerték a mérkőzést.Beküldött beszámoló:

Tökéletes futballidőben lépett pályára a listavezető BME Kármán a mérkőzés előtt 10. helyen lévő Dinamo Torpedo KSE otthonában, az Elektromos pályán. Az első félidő a Kármán rohamairól szólt az ellenfél csak vétve jutott el a másik kapuig, de hátul összeszedetten védekezett. A 16. perc hozta a vezető gólt a listavezetőnek egy tökéletes szöglet után, a helyzetek ellenére így vonultak a csapatok az öltözőbe. A második félidőben tovább uralta a BME a meccset, gyorsan újabb gól esett, 2-0. Röviddel ezután kisebb védelmi rövidzárlat után, mely öngólt eredményezett visszajött a meccsbe a Dinamo és nem sokkal ezután egy szöglet utáni kavarodás után az egyenlítő gólt is megszerezte, 2-2. Sokáig úgy tűnt ez lesz a végeredmény, de a 93. percben egy okos bedobásvariáció után az utolsó utáni pillanatban Szabó Sániel gólt szerzett, így mégis győzött a BME és tovább menetel,jelenleg 2 pont előnnyel vezeti a BLSZ IV. 2. csoportját a Külker csapata előtt.

 

Erős Vár facebook

Győzelem, gyenge játékkal
9. forduló

Erős Vár FC - Henger VL FV 3-1
Gólszerzők: Fabiny Márton, Regős Mátyás, Bakonyi Pál
Bizakodva vártuk a Henger elleni mérkőzést, hiszen az előző két fordulóban nyertünk, a Merkapt ellen ráadásul a szezon eddigi legjobb játékát nyújtva.
Ennek megfelelően kezdtük a meccset, nálunk volt a labda és mi kezdeményeztünk. Az első félidő derekán egy kezezés miatt befújt büntetőből Fabiny Marci megszerezte a vezetést, viszont a Henger nem sokkal később egyenlíteni tudott. A félidő végén hiába játszottunk jól, gólt nem tudtunk szerezni.
A második játékrészre aztán mintha kicserélték volna a csapatot. Nem tudtuk folytatni a félidő végén mutatott játékot, sőt jóval gyengébb teljesítményt nyújtottunk. Sokáig úgy tűnt, hogy nem fog több gól születni, de aztán Regős Matyi újra vezetést szerzett, majd Bakonyi Pali egy saját térfélről indult szóló után a kapust is kicselezve az üres kapuba lőtt, beállítva ezzel a végeredményt.
Köszönjük minden szurkolónknak, akik a helyszínen buzdították a csapatot, hajrá EVFC!


Nimród SE facebook

Nimród Se - Merkapt Se 8:3 (2:0)
Gól :
Könczey Zsolt 4
Sipos István
Tóth Norbert
Gendur Gábor
Kovács Máté

A hosszú hétvége közepén játszottuk le a Merkapt elleni mérkőzésünket hazai környezetben, ahol szép számban jelentek meg szurkolóink is.
Ezt meghálálva már az első percben megszereztük a vezetést majd nem sokkal később meg is dupláztuk előnyünket. Ezzel a két gyors találattal teljesen kontrolláltuk a mérkőzést, sorra dolgoztuk ki a helyzeteinket, de sajnos újabb találatot nem sikerült elérnünk, így megnyugtató előnnyel vonulhattunk szünetre. Szünetben kicsit frissítettünk a csapaton, és lehet ez, valamint a 2 gólos előny egy kicsit elkényelmesített bennünket, amit ellenfelünk ki is használt mivel rögtön kezdés után szépített.

Ez a gól azonban minket jobban felrázott, mint ellenfelünket ugyanis 4 perc leforgása alatt berámoltunk 3 gólt ezzel el is döntve a mérkőzést. Ellenfelünk azért nem adta fel küzdött, aminek az eredménye egy újabb találat, amire csapatunk hárommal válaszolt. Góljaink szebbnél szebbek voltak, remek mérkőzést játszottunk, jutalmul előre léptünk a második helyre, játékosunk Könczey Zsolt pedig átvette a vezetést a góllövő listán!
Jövő héten az Erősvár csapatát fogadjuk szintén hazai pályán, szurkolóinkat várjuk szeretettel !
Hajrá Nimród !

 

MUN SE facebook

/A címlapfotón a MUN SE II látható/


Mun SE II
Értékes pontot szereztünk!
9. forduló: MUN SE II.- Külker SC 3-3 (2-1)
Gólszerzők: Lakatos J (1), Szenti L (1), Bodzák G (1)

A második helyezettet fogadtuk, akik évek óta meghatározó csapata a bajnokságnak, elmúlt meccseiket fölényesen nyerték, nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, de sikerült meglepetést okoznunk.
A vezetést az ellenfél szerezte meg, pár perccel a kezdés után, szögletből. Nem csüggedtünk el, folytattuk a a megbeszéltek szerint, fegyelmezetten védekeztünk és kontrákkal próbáltunk helyzetet kialakítani. Türelmünk kifizetődött, egy középpályán szerzett labdával, gyors kontrából Levente passzát követően Józsi értékesítette a ziccert. Pár perccel később egy hasonló szituációból indulva megszereztük a vezetést Szenti Levente góljával. Így 2-1-es előnnyel vonultunk le szünetre.

A második félidőben, ahogy számítani lehetett rá, ellenfelünk egyre nagyobb nyomást helyezett ránk. Ennek ellenére a középpályán az ellenfél gyenge bedobását Stircz Máté levadászta és egy zseniális passzal megjátszotta Bodzák Gergőt, aki egy kis versenyfutást követően magabiztosan betalált a hálóba. Ezzel két gólosra növelve előnyünket.

Sajnos ezután ellenfelünknek sikerült újra meccsbe hoznia magát egy szerencsés góllal, Ezek után kicsit felborult a pálya, és a Külker csapata egyre nagyobb nyomást helyezett a védelmünkre. Ennek ellenére még sokáig kitartott a csapat, közben több lehetőségünk is volt kontrákból eldönteni a mérkőzést, de nem találtunk be. A mérkőzés hajrájában ellenfelünk folyamatos nyomása kifizetődött, a 86. percben sikerült kiegyenlíteniük.
A találkozó végén még volt egy helyzetünk, amivel sokkolhattuk volna ellenfelünket, de sajnos a labda a kapu fölé szállt. Maradt a 3-3-as végeredmény! Akik kijöttek, egy izgalmas jó meccset láthattak. Büszkék lehetünk erre a teljesítményre. Mindenki alázattal küzdött csinálta a feladatát. Megmutattuk van potenciál a srácokban. Alakul a csapat... (S.M.)

 

BLSZ IV/3 csoport
Korábban már lejátszották a Vizafogó – BMC mérkőzést, amely 5:3-as vendég diadalt hozott.
A szezont 4 győzelemmel kezdő Erzsébet SK zátonyra futott az utóbbi időben, mert a legutóbbi 3 fordulóban nem tudtak győzni és most egy komoly verést kaptak az Issimo II vendégekét (0:7).
Az Ark SE ellen gólzáporos mérkőzésen győzött a Bp. Erdért II. Az 5:4-re megnyert csatában Kiss Nándor Krisztián egymaga 3 találatot vitt be.
A Respect FC továbbra sem tud hibázni és egy újabb gól gazdag mérkőzésen győzött. Ezúttal a Pestújhelyi FC-t verték 5:3-ra és szikla szilárdan, 5 pont előnnyel tartják vezető pozíciójukat.

 

Issimo facebook

Issimo II

 

Issimo SE II-Erzsébet SK 7-0 (5-0)
BLSZ IV/3, 9. forduló
Issimo: Vályi-Nagy – Nagy V., Hogyinszki (Bíró), Zsilinszky, Mészáros Gy. – M. Tóth, Reszeli Soós, H. Nagy – Tálai (Iványi), Gressó, Szilágyi B.
Gólszerzők: Szilágyi B. (2), Gressó (2), M. Tóth, Tálai, H. Nagy

Kapott gól nélkül, magabiztosan nyert a BLSZ IV-es csapat
Végig irányítottuk az Erzsébet SK elleni mérkőzést.
A forduló előtt BLSZ IV-es csapatunk előtt állt a tabellán az Erzsébet SK együttese, így papíron rangadóra készültünk a szokatlan, szombat kora reggeli időpontban.
Már a mérkőzés elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, az első gólt H. Nagy jobboldali szabadrúgása után az ezúttal szűrőként szereplő M. Tóth bólintott a hálóba. A gól láthatóan elvette az ellenfél kedvét a meccstől, és az első játékrész utolsó harmadában négy gólt is sikerült szereznünk. Először Szilágyi Bende adott két gólpasszt Gressónak, majd Tálai Geri értékesítette az általa kiharcolt büntetőt (ami miatt később sajnos le kellett cserélni, jobbulást), a szünet előtt pedig Bende lőtt gólt az ötös sarkáról Reszeli Soós szabadrúgása után.

A félidő említésre méltó jelenete volt még Vályi-Nagy Gabi hatalmas védése – kapusunk egy 19 méteres, hosszú felső sarokba tartó szabadrúgását ütött ki szögletre.
A második félidő csendesen folyt nagyjából a felééig, amikor Gressót buktatták a tizenhatos vonala előtt. A játékvezető először büntetőt ítélt, majd végül szabadrúgás és némi veszekedés lett a dologból – a feszültséget csak tetézte, hogy H. Nagy Máté külsővel a hosszúba tekerte a szabadot Ezt követően az addig viszonylag sportszerű meccsből részünkről gát- és akadályfutó verseny lett, egy gólt azért még így szereztünk, Bende egy szép egyéni akció után szerezte meg a hetediket.

 

Zuglói Kinizsi facebook

ÚJRA ÖSSZEJÖTTÜNK...
Csapatunk szombat délután Csepelen lépett pályára!

Ha minden meccsre mindenki eljönne..
Eddig két meccsen tudtunk komplett csapattal kiállni!
2 hete a nagyon jó erőkből álló BME csapatát sikerült, szinte teljes csapattal legyőzni, most pedig a TIZENHÁROM FC-t!
Most is volt hiányzó, de csak 3-4 játékos! Sajnos többnyire 8-9 hiányzik a meghatározó játékosok közül! Még szerencse, hogy vagyunk olyan harmincan!

 

BLSZ IV/4 csoport
A szezon leggóldúsabb összecsapásán vannak túl a résztvevő csapatok. a Hegyvidék II – Rúg-6 FC II 16:3-as mérkőzésen 19 (!) gól esett. Már a szünet 9:0-volt a hazaiak javára majd a második félidőben tovább növelték előnyüket. Két játékos is 3 találatig jutott a találkozón. Az otthon játszó Hegyvidék II részéről Hűvösvölgyi Zsombor, illetve a vendégek becsületét megmentő Teleki Olivér talált háromszor a kapuba.
Az RTK II – BEAC II mérkőzést 3:1-es hazai győzelemmel ért véget és talán az utóbbi fordulók legkevesebb gólja született a Budatétény II – ASR Gázgyár II mérkőzésen, ahol 1:1-es eredménnyel döntötték el a pontok sorsát.
A Rákosszentmihály II- Unione II mérkőzésen azonban marad a régi megszokott gólzápor, mert 4:3 arányban a vendégek nyerték a találkozót.

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.