BLSZ3-as és BLSZ4-es beszámolók az 5. fordulóból

Írta: Szabó Miklós

 issimose2

Ahogy megszokhattátok, a BLSZIII-as és BLSZIV-es csapatok facebook oldalairól ismét összegyűjtöttük a beszámolókat.

Aki, úgy érzi kimaradt: írjon az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre!

 

BLSZ III/1 cs.
A Szabadkikötő továbbra is 100%-os teljesítménnyel vezeti a tabellát, és már 5 pont az előnye az üldözőkkel szemben, miután a Goldball 3:3-as döntetlent játszott a MFC Favorit csapatával. A Kományőr 6-ot rúgott a Rúg-6-nak, és a CsHC is megszerezte első győzelmét. Nagy Krisztián a csepeli csapatból 30 perc alatt kerekített egy mesterhármast az Inter 04 ellen 4:1-re megnyert mérkőzésen.

 

Kormányőr facebook:

Kormányőr SE I. – Rúg6 FC 6-2 (4-2)
Nehezen indult a szombati mérkőzés ugyanis a Rúg6 FC intézője otthon hagyta az igazolásokat és ez csak mérkőzés előtt derült ki, így a játékvezetői döntés alapján vagy létszám hiányosan állnak ki vagy nem lesz mérkőzés. Nem volt őszinte a mosolyunk, hiszen mi játszani jöttünk. Megtörtént a nagy egyeztetés, de nem kerültünk előrébb, amikor is a Rúg6 csapatvezetője úgy döntött, hogy játszanak 10 emberrel.

Majd 20 perc késéssel, de elkezdődött a mérkőzés. Tudtuk, hogy nekünk sokkal nehezebb lesz, hiszen nem megy a kevesebb létszámú csapatok ellen a játék. A mai napon szerencsére ezt nagyon hamar levetkőztük. Egy remek labda Kurucz Geritől és elnök urunk meg is szerezte a vezetést (1-0). A kapus kicsit kint állt, Bandi pedig pimasz módon emelte a kapus fölött a labdát a kapuba majd 20 méterről. Ez jól jött, de a folytatás még jobban. Gömbicz Gabi indította Ősz Bandit, aki a védőt megelőzve a pattanó labdát a kifutó kapus “szeme közé” lőtte (2-0). A Rúg6 támadott, de sikertelenül, nem úgy a Kormányőrök. Kurucz Geri indult meg a saját labdájával, majd egy védelmi hiba után előtte maradt a labda és kilőtte a hosszú sarkot (3-0). Mondhatjuk nagyon nekünk állt a meccs, így jól belealudtunk.

Ellenfelünk egy pattogó labdát a kint álló Tóth Artúr fölött fejelt a hálóba (3-1). Két perc múlva pedig egy nem a legjobban eltalált lövés csattant a bal felsőbe a léc alatt, így mindjárt melegebb lett a helyzet (3-2). Volt egy fél perc pánik, de Horváth Karesz mindenkit megnyugtatott egy remek lövéssel. A tizenhatosra betörve kilőtte a bal alsó hosszút(4-2). Ez nagyon hiányzott, mert a kapott gólok után kicsit elengedtünk.

A második félidőben ellenfelünkön látszott a fáradtság, hiszen rengeteget futottak. Ekkor kicsit jobba elkezdtünk játszani, belefértek az egyéni megoldások mé, ha nem is lettek helyzetek. Aztán az 54. percben sajnos indítottuk ellenfelünket, de szerencsére Artúr reagált és egy 25 méteres sprinttel ellőtte ellenfelünk elől a labdát. Olyan szerencsésen, hogy ebből gólpasszt adott Karcsinak. Karesz elvitte a felugró kapus mellett, majd higgadtan gurította azt a hálóba (5-2). Pár perc múlva Domán Atti pakolt egy remek labdát Karesz elé, aki a kapusig vitte, majd a legnagyobb sportszerűség, hogy nem lőtte le, hanem Bandi elé tálalt, aki a kapu közepébe rúgta a bőrt, így megszerezte a harmadik találatát (6-2). A gól Karesz érdeme. Ekkor Lipy mester lehozta a csatár kettőst és helyettük Martin és Csomi lépett pályára. Majd pár perc múlva Balogh Attilát is pályára küldte Kurucz Geri helyett. Több találat már nem született egyik oldalon sem, így pár perc kivételével simán hoztuk a kötelezőt. Ma nem kellett nagyon küzdeni, de koncentrálni igen és az nagyon ment. Gratulálok fiúk, csak így tovább!

 

DINI SE facebook

DINI SE-SZABADKIKÖTŐ 1-2 (1-0)
Gólszerző:Szarka ill,Marton,Gerstmayer
Sárga lap:Kokavec,Répás,Bugya ill,Rodriguez,Seres,Gyáni
Piros lap:Petike

DINI SE:Molnár-Dobsi,Kokavec,Répás-Csende,Máthé-Fábián,Kiss A,Bugya-Petike-Szarka Edző:Dalkó László
Csere:Dobsi helyett Kiss P,Szarka helyett Supka,Fábián helyett Szilágyi,Csende helyett Budi,Répás helyett Móricz
Szabadkikötő:Jánosi-Rodriguez,Karanedeff,Seres,Kócsi-Csányi,Erős,Gyáni,Gerstmayer-Marton,Juhász
Csere:Juhász helyett Szabella,Csányi helyett Farkas
Jó iramú küzdelmes mérkőzésen, nem érdemeltünk vereséget.Gratulálok csapatom idei,legjobb játékához.

 

cshc-felnott.hu :

 

CSHC:

 

INTER 04: Nagy – Horváth, Deák, Rózsa, Megyesi, Balassa (Bakó 59′), Ipolyi-Keller (Molnár 46′), Kis-Balázs (Lukács 63′), Fahny, Novinecz, Huszár

Vezrtőedző: Maráczi János

CsHC: Farkas – Hamar, Halászi, Kovács, Fazekas, Bacsik, Horváth B. (Huszár 82′), Nagy, Pálházi, Tyukodi M. (Juhász 78′), Bodor

Vezetőedző: Tyukodi Tibor

Gólok: Fahny (14′) ill. Bodor (35′), Nagy (3)(47′,65′,77′)

 

Szombaton végre sikerült begyűjtenünk az első három pontunkat a BLSZ III. 1-es csoportjában. Annak ellenére alakult így, hogy ellenfelünk szerezte meg a vezetést, egy jól sikerült szabadrúgás variáció után. Ezt követően szép lassan átvettük a játék irányítását, és egyre több helyzetet alakítottunk ki.

Még az első félidő vége előtt sikerült kiegyenlítenünk. A 35. percben egy szögletet követően, Bodor András érkezett kiválóan a beérkező labdára és védhetetlenül bólintott a hálóba.

A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. A 47. percben az ellenfél kapusának védését követően, Nagy Krisztiánról került a labda a hálóba. A gól után továbbra is az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, veszélyesek tudtunk lenni az ellenfelünk kapujára. A mezőnyfölény a 65.percben újabb góllá érett. Ismét Nagy Krisztián talált a kapuba.

A találkozó utolsó 20 percében ellenfelünk mindent megtett, hogy közelebb kerüljenek hozzánk. Ennek viszont az lett a következménye, hogy mi rendszeresen veszélyes ellentámadásokat tudtunk vezetni. Az egyik ilyent követően Bodor András tartotta meg remekül a labdát a büntető területen belül, akit csak szabálytalanul tudtak megállítani, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyeshez Nagy Krisztián állt, aki ismét nem hibázott, és el is döntötte ezzel a találkozót a 77.percben.

A mérkőzés krónikájához még hozzátartozik, hogy az ellenfélből volt még két kiállítás a találkozó végén. Az elsőnél az INTER védője megkapta második sárgáját, egy oldalvonal melletti szabálytalanságért a találkozó 90. percében, míg a második kiállítás pedig a találkozó lefújása után történt.

Az előttünk álló héten sűrű lesz a program. Kedden este 19,30-tól a BLSZ II-es TF csapatával mérkőzünk meg idegenben a Budapest Kupában, szombaton pedig hazai pályán fogadjuk 16 órától, a pályán még veretlen Goldball csapatát (az Istenhegy ellen nem álltak ki az első fordulóban).

Bízzunk benne, ott folytatjuk ahol szombaton abbahagytuk !

Hajrá Csepel, Hajrá CsHC !!!

 

Previfitt facebook
Szombaton délután lejátszotta csapatunk idei 5. bajnoki mérkőzését is.
MAC-Previfitt SE 0:1 (0:1)
Gólszerzőnk: Dobosi N.


BLSZ III/2. csoport
A listavezető Büske 4:3-ra kikapott a TFSE II-től, de ennek ellenére még vezetik a csoportot, igaz csak jobb gólkülönbséggel. A MUN is nagy lehetőséget szalasztott el, mert esetleges győzelmével átvehette volna vezetést, erre 4:1-re kikapott a Mahatma Gandhi-tól, ahol Jarju Omar 3 gólt ért el, és a Budatétény is megszerezte zsinórban negyedik győzelmét.

 

MUN SE facebook
Elszenvedtük idei első vereségünket!

 

MUN SE - Mahatma Gandhi SE 1-4 (1-2)

A mai napon azzal a Mahatma Gandhi csapattal játszottunk, akikkel az előző szezonban is éles meccseket vívtunk, ezért ma sem számítottunk másra. Jól kezdtük a mérkőzést, az ellenfelünk nehezen találta a ritmust. A 13. percben egy jó kiugratást kapott Kozi, amivel elindult a kapu felé, lerázta mindkét védőjét, amikor a kapus a 16-oson kívül (utolsó emberként) eltarolta. A bíró szerint ez nem ért kiállítást,sárga lapot kapott, idézem a spori magyarázatát: a csatárunk annyira megtolta a labdát, hogy a védők visszaértek volna ezért nem gólhelyzetben lévő játékos ellen történt a szabálytalanság! (erről posztolok egy videót és ki-ki döntse el milyen lapot ért a szabálytalanság)

Ettől a szerintünk igazságtalan ítélettől kicsit kizökkentünk a játékból. A védekezésünknél (ránk kevésbé jellemző módon) határozatlanok voltunk, amiből az ellenfél megszerezte a vezetést. Rövid időn belül sikerült kiegyenlítenünk, egy átemelős góllal, de a félidő vége előtt az első kapott gólunkhoz hasonlóan, egy bizonytalanság után újra az ellenfél szerzett vezetést. A második félidőben kemény mezőnymunka folyt a pályán. A 81. percben egy gyors támadás után a Mahatma csapata tovább növelte előnyét. Ezek után sorra alakítottuk ki a helyzeteket, és egymás után viszonylag rövid időn belül jogosan két tizenegyest is kiharcoltunk, viszont mindkettő kimaradt. Ahelyett, hogy döntetlenre mentettük volna a meccset, egy 4. gólt is kaptunk, ezzel elveszítettük a veretlenségünket.
Attól voltunk eddig sikeresek, mert az ilyen meccsek után is felálltunk, és most is így lesz. Jövő héten visszatérünk a győzelem útjára!

 

BLSZ III/3 csoport
A Futballféria továbbra is hibátlan teljesítménnyel áll az első helyen, miután 2:1 arányban győzött az MTK Baráti kör ellen. Ám figyelnie kell, mert nyakán liheg a Testvériség II, amely egy nagy skalp begyűjtése után szerzett 3 pontot, miután a harmadik helyezett Piramis-t verték 3:2-re. Az Újpesti Haladás megszerezte első győzelmét, 5:1-re legyőzte a BFCE csapat, többek között Tóth Richárd 3 góljával.

 

BLSZ IV/1
A forduló rangadóján a Pestszentlőrinci SFA a Lánchíd csapatával találkozott és meggyőző arányban 4:0-ra győzött. A Wolfs Fc simán nyert és már ötödik, valamint valódi gólzápor volt az Inter 04 II – Tabán LC mérkőzésen 14 gól született, de nem testvériesen elosztva, hanem a 10:4 arányban a Tabán LC javára. Ezen a mérkőzésen Győri Zoltán 4 gólt szerzett és ezzel ő lett a forduló legeredményesebb góllövője. Gratulálunk!

 

BLSZ IV/2 
Az ULC Vasló a Merkapt Se elleni 3:2-es győzelemmel biztosította az első helyét a tabellán, de a még veretlen Nimród közvetlenül árnyékként követi, mivel ismét (a múlthéthez hasonlóan) egy gólzáporos mérkőzést játszottak valódi záporban a Külker ellen, de most mind a gólokon (4:4), mind a pontokon (1-1) elosztoztak.
Az Erős vár már harmadik győzelmét aratta a Mun SE II ellen (3:1), A Kormányőr hatot kapott a Rend-őr 07-től, és a Thán Károly Se-nek is várnia kell az első pontokra (0:2 a Csabagyöngye ellen).

 

Erős Vár
Magabiztos hazai siker

5. forduló
Erős Vár FC - MUN SE II 3-1
Gólszerzők: Bakonyi Pál, Domokos Bence, Fabiny Márton
A hétközi Budapest Kupa-búcsú után tegnap hazai pályán fogadtuk a MUN SE II csapatát, mely a forduló előtt (nálunk egy mérkőzéssel kevesebbet játszva) 6 ponttal állt a bajnoki tabellán.
Igen hamar, az összecsapás 10. percében vezetést szereztünk a kiváló formában lévő, és immáron 7 gólos Bakonyi Pali révén. Bár ezt követően futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket, egészen a 74. percig kellett várni az újabb találatunkig, ekkor Domokos Bence volt eredményes egy formás akció végén, megszerezve első találatát az EVFC színeiben.
A hajrában Fabiny Marci is bevette ellenfelünk kapuját, s bár egy védelmi megingás után szépíteni tudott az egyébként végig sportszerűen játszó vendégcsapat, a győzelmünk így sem került veszélybe.
A mérkőzésen sérülés miatt kellett lecserélnünk Lőrik Szabit, neki innen is kívánunk mihamarabbi felépülést, továbbá szeretnénk köszönetet mondani szurkolóinknak a buzdításért! Hajrá EVFC!

 

MUN SE II
Ennyivel jobbak voltak!

Erős Vár FC - MUN SE II 3-1 (1-0)
Gólszerző: Szenti L (1)
Ellenfelünk, jól szervezett, szépen futballozó csapatként lépett pályára ellenünk a tegnapi meccsen. A mérkőzés elején egy jó kiugratásból megszerezték a vezetést. Ezek után is sok helyzetet dolgoztak ki, de több gólt ebben a félidőben nem tudtak szerezni. A mi csapatunk inkább próbált kontrából játszani, de sajnos nem voltunk túl hatékonyak. A második játékrészben átalakítottuk egy kicsit a csapatszerkezetet, amivel jobban ki tudtunk bontakozni. Sikerült is kialakítani, egy-két szép támadást, de eredményt ezek sem hoztak. Az Erős Vár csapata a meccs hajrájában, kétszer gyors egymás után mattolta a védelmünket, amire mi egy szép támadás befejezéssel, és ezen a napon egy góllal tudtunk válaszolni. El kell ismerni, hogy egyenlőre egy jobb csapat ellen játszottunk, de küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk megint. Dicséret illeti még a kapusunkat, aki remek napot fogott ki.
Jövő héten megpróbálunk javítani....

 

NIMRÓD SE

Nimród SE - Külker Fc 4:4 (1:3)
Gól :
Keresztessy Tibor
Könczey Zsolt 2
Bolgár Roland

Rangadó! Így harangoztuk be ezt a mérkőzést, mivel az első helyezet fogadta a másodikat. Hogy ne legyen minden tökéletes még az eső is eleredt. Elkezdődött a mérkőzés és sajnos nem mi voltunk a domináns csapat. Ellenfelünk többet birtokolta a játékszert , és veszélyesebb is volt aminek gyorsan 3 gólos hátrány lett az eredménye. A szünet előtt Keresztessy szépített, így 2 gólos előnnyel mehetett pihenőre a Külker. Vezetőedzőnk kicsit átszervezte, valamint 3 cserével frissítette csapatunkat. Ennek köszönhetően - meg talán ellenfelünk is zsebben érezte a 3 pontot- felbillent a pálya, és egymás után dolgoztuk ki helyzeteinket, de gólt csak a jogosan megítélt büntető után értünk el. 2:3. vérszemet kapva rohamoztunk, de sajnos egy eladott labdából lekontrázott minket ellenfelünk melynek gól lett a jutalma. Ezután mindent elkövettek hogy húzzák az időt, de Mi nem adtuk fel , támadtunk , harcoltunk majd újabb gólt szereztünk , majd a mérkőzés 90. percében egyenlítettünk.
Itt egy a Külker csapatától lopott idézetet említenék a legutóbbi meccsünk után "a némileg demoralizált Külker játékosai majd megtanulják, hogy a meccs a lefújásig tart"
Jövő héten újabb rangadó vár Ránk, ugyanis az eredmények alakulása végett az első helyre ugró ULC Vasló csapatához látogatunk, mint a mezőny egyetlen veretlen csapata, aki a második helyről várja a találkozót.
Gyertek minél többen, hajrá Nimród !

 

BLSZ IV/3 csoport
Az Erzsébet Sk eddig hibátlan teljesítménnyel áll az élen. Most az Amatőr Se ellen tudtak győzni 1:0-arányban, így 4 mérkőzés, 4 győzelem az eddigi mérlegük. Az Erdért II az első fordulóban elszenvedett vereség óta zsinórban a negyedik győzelmén van túl, ezúttal a Tizenhárom FC volt az áldozat (2:1), és a Respect FC sem hibázott az ARK SE ellen (3:1). Az Issimo II hetet számolt a Zuglói Kinizsire, és a Kőbányai Egyetértés valamint a Pestújhely egyelőre pont nélküliek.

 

RESPECT FC
Most igazán kár az előző körben elszenvedett vereségért. Már egy döntetlennel is elsők lennénk. Mindenesetre igy se rossz, ahogy nem volt az az első félidő se a zsaruk ellen. Ekkor kellett vna végleg kicsinálni őket. Mivel nem tettük, a második félidőben voltak gondjaink. A következő meccs, amit a Hangos ellen játszunk, nemcsak azért fontos, mert rangadó a dobogóért, hanem a folytatás szempontjából is. Utána öt fordulón át ugyanis olyan csapatokkal találkozunk, amelyek a tabella alsó fertályához tartoznak.

 

ISSIMO SE II
Egy hétig tartott a BLSZ IV-es zuglói rangadó

Magabiztosan nyert vasárnap este az Issimo II.
Nagyon élesen kezdi mostanában a meccseket második csapatunk, hiszen a múlt heti találkozó után ismét az első percekben esett az első gól – ezúttal Gressó végzett el gyorsan egy jobboldali szabadrúgást, amely után M. Tóth lőtt a kapuba a két elmélázó hazai középső védő között. A jó start után is nálunk maradt az irányítás, és az emberét gyakran megverő Tálai Geri első Issimós gólját megszerezve kettőre növelte az előnyünket még a szünet előtt.
A második félidőt is remekül kezdtük, Vinh-t egy szép szóló után buktatták a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt pedig a sértett a jobb felsőbe bombázta. Nem sokkal később a szezon legszerencsésebb gólja született – Tálai egy hosszú szöktetés után letámadta a Zuglói Kinizsi jobbhátvédjét, aki rábombázta a labdát Geri lábára, az pedig a kapuban kötött ki. Nem sokkal később egy védelmi hibát követően egy az egyben ment a hazai támadó Vályi-Nagy kapujára és értékesítette a nagy ziccert (bár kapusunk beléért ebbe is, de nem háríthatott), nem tartott azonban sokáig a Kinizsi felzárkózása, ugyanis Gressó passza után a védőit megelőző H. Nagy Máté pofozta a hálóba a labdát. Máté pár perccel később visszaadta a kölcsönt Gressónak, majd Vinh passza után távolról Reszeli Soós is betalált, így alakult ki az 1-7-es végeredmény a tavaly még BLSZ III-ban játszó zuglóiak ellen, akiket tavasszal első csapatunk is csak 2-1-re tudott legyőzni.

 

Zuglói Kinizsi – Issimo SE II 1-7 (0-2)

BLSZ IV/3, 5. forduló
Issimo: Vályi-Nagy – Nagy V. (László G.), Zsilinszky, Mészáros Gy., Bíró – Vinh, Iványi (Reszeli Soós), H. Nagy – Gressó, M. Tóth, Tálai (Reök)
Gólszerzők: Tálai (2), M. Tóth, Vinh (11-esből), H. Nagy, Gressó, Reszeli Soós

 

BLSZ IV/4 csoport
A Hegyvidék II ismét egy sokgólos győzelemmel kedveskedett szurkolóinak (6:1 a Budatétény II ellen), és a Gázgyár II is hét góllal terhelte meg a BEAC II hálóját. A Rákosszentmihály II pedig harmadik győzelmét aratta az RTK Vasló II ellen (2:0).

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.