BLSZ3-as és BLSZ4-es beszámolók a 4. fordulóból

Írta: Pestifoci.hu

hegy

 

BLSZ III/1 csoport
A Szabadkikötő száguld az élen 4 mérkőzésből 4 győzelemmel, Ráadásul a hétvégén 8 góllal terhelték meg a Prókátor SE hálóját, ebből Marton Zoltán egymaga 5 (!) gólt vállalt, ezzel a forduló legtöbb gólt szerző játékosa lett! További érdekesség, hogy a Kormányőr csapatából két játékost is kiállítottak, ennek ellenére sikerült pontot rabolniuk az Istenhegy FC-től (3:3).

 

DINI SE facebook
CSHC'94 FC-DINI SE 3-3 (2-2)
Gól:Supka(2),Csende
Sárga lap:Máthé,Répás,Bugya,Kiss P
A kezdőcsapat:Molnár-Szilágyi,Csende,Máthé,Répás-Kiss P,Móricz,Bugya-Szarka-Supka,Kiss A.
Edző:Dalkó László
Csereként játszott:Gulyás,Megyesi,Dömötör,Salánki,Viola
Küzdelmes mérkőzésen igazságos döntetlen született.

 

KORMÁNYŐR SE facebook
Istenhegy FC – Kormányőr SE 3-3 (1-1)

Nagyot harcolt BLSZ 3-ban szereplő csapatunk a „nagy mumus” Istenhegy ellen a bajnokság 4. fordulójában. A mumus szó használata nem véletlen, egészen a 2011/2012-s szezonig áshatunk vissza közös múltunkban és bár hiába végzett szinte rendre mögöttünk a tabellán mostani ellenfelünk, az azóta lejátszott kilenc találkozó során mindössze kettő alkalommal hagyhattuk el győztesen a pályát, egy döntetlen és hat vereség mellett. Igaz, a tavalyi kiírásban vendégként 1-0-s hátrányból tudtuk megfordítani az összecsapást, Domán Ati, Bandi és Kurucz Geri találataival.
Viszont ez a hűvös szeptember végi este sem kezdődött jól a mi szempontunkból. A majdnem ugyanilyen című Petőfi versből idézve:

„Elhull a virág, eliramlik az élet…”
Irodalom órán ilyenkor megkérdezték: mire gondol a költő? Nos, gyakorlati tartalmat tudtunk adni ennek a sornak. Hiszen a csak ezért a találkozóért Budapestre utazó Szujó Imi elhullt már tizenhat perc játék után, amivel talán azt lehetett érezni, eliramlik a meccs. Főleg, úgy, hogy nem sokkal később ellenfelünk a vezetést is megszerezte, az Imi helyett beálló Bandi mellett pöccintették el a labdát majd gurítottak az üres kapuba. De ezt követően sem estünk össze, sőt, úgy tűnt a kiállítás inkább ellenfelünket zavarta meg. Átvettük a játék irányítását és távolról próbálkoztunk egyszer-kétszer. Még nem negyed órával az ellenfél vezető gólja után Horváth Karesz kapott egy labdát a tizenhatos sarkán, nagyon megverte egy az egyben védőjét, majd szinte null szögből gyönyörűen lőtte ki a hosszú alsót. Lélektanilag a legjobbkor, már csak kettő perc volt ekkor a félidőig, így az első hármas sípszó után 1-1-re állt a találkozó.

Aztán a második elején is Karesz volt a főszereplő. Ezúttal nem egy-, hanem rögtön kettő védőt vert át. Bár az eső nem esett, egy esernyőt azért kiosztott, össze is akasztottá a lábát, jöhetett a büntető és természetesen Domán Ati, aki magabiztosan értékesítette is ezt. Az utolsó húsz perc kezdete nem a miénk volt, ellenfelünk három perc alatt megfordította az állást. De ezúttal sem estünk össze. Öt perccel később Tóth Csabi egy remek labdaátvétellel becsapta védőjét és megiramodott a kapu felé, már csak szabálytalanul tudták megállítani, újabb tizenegyes. Ismét Ati, ismét gól. Csapatkapitányunk már hatodik találatát jegyezte a negyedik fordulóban.
A hátralévő időben gól már nem született, viszont a csapatnak óriási gratuláció jár ezért a meccsért, hiszen majd’ 80 percnyi emberhátrányban sem esett össze senki. Tettük a dolgunkat és az össze játékos nagy futóteljesítményt nyújtott. A végén még Gozsi is megkapja második sárgáját, így a találkozót kilenc emberrel fejeztük be, de a legfontosabb a másik két szám, azaz, a három rúgott gól és az egy pont. Ami lehetett volna három is, ha nincs a korai kiállítás, meg lehetett volna ez is.
De még egyszer megemlítve: a csapat óriásit harcolt és nagyon megérdemelte legalább az egyik pontot. Igazi csapatként küzdöttünk!
Csak a Kormányőr!

 

PREVIFITT facebook
A bajnokság 4. fordulójának záró mérkőzésén a Közgáz DSE csapatát fogadtuk és csapatunk megszerezte idei első győzelmét.
Previfitt SE - Közgáz DSE 3-1 (3-0)
Gólszerzőink: László Osváth, Kántor Balázs és Kasza Szabolcs remekbe szabott centerezése után az ellenfél 9-es számú játékosa

 

BLSZ III/2 csoport
A Büske vezeti a táblázatot eddig 100%-os teljesítménnyel miután a 3 naposra nyúlt 4. forduló zárásaként vasárnap délután 4:3-ra verte a Budakeszi SC csapatát.
Közvetlenül utána sorakozik a MUN SE is hasonló mutatóval, csak rosszabb gólaránnyal

 

MUN SE facebook
Megküzdöttünk az újabb győzelemért!

 

BUDAI XI SE - MUN SE 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Kozma Z (1), Jakab B (1)
Az ellenfél kérésére ezt a meccset a mai napon játszottuk le, de ez azt jelentette, hogy több játékosunk nem tudott eljönni. Aki ott volt, azok közül sem volt mindenki egészséges, mégis vállaltuk a játékot, de tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, attól függetlenül, hogy a BUDAI XI SE csapatának még nem volt pontja. Az ELMŰ pálya nem tartozik a kedvenceink közé, ráadásul az ellenfél a mérkőzés elejétől elég agresszív játékot játszott. Ettől függetlenül már az első félidőben is megvoltak a helyzeteink, de azokat nem sikerült gólra váltani, és ahogy ilyenkor lenni szokott a hazai csapat egy tolódási hibánkat kihasználva megszerezte a vezetést. A szünetben volt egy kis szájkarate a két csapat között, ami az agresszívabb játéknak tudható be. Mi próbáltuk a szünetben felhívni a figyelmet arra, hogy ne engedjük kizökkenteni magunkat a játékunkból és határozottabban építsük a támadásokat. A második játékrészre szépen fokozatosan átvettük az irányítást és egyre több bonyodalmat okoztunk a védelmüknek. A 61. percben az egyik ilyen helyzet után Kozi erőszakosságával kiegyenlítettünk. Ezek után tovább folytattuk a rohamokat, aminek a 87. percben meglett az eredménye. Kero gyönyörű indításával Kozi kilépett, majd keresztbe vezette a labdát a 16-os előtt és önzetlenül tálalt a bal oldalon érkező Beni elé, aki higgadtan a lábak között kilőtte a hosszút, ezzel beállítva a 2-1-es végeredményt.
Összességében egy nehéz meccsen vagyunk túl, de egyenlőre hibátlan a mérlegünk. Dolgozunk tovább, és megpróbálunk minél több ideig jó teljesítményt nyújtani.
Jövő héten egy keddi kupameccs és egy vasárnapi bajnoki vár ránk. Ismételten köszönjük a szurkolóinknak a biztatást, és várunk mindenkit szeretettel a következő meccseinkre is!

 

 

BLSZ III/3 csoport
A Futballféria csapata áll a tabella élén, bár most kicsit szégyellheti magát, mert a Rákosligeti AC ellen 2:0-ra megnyert mérkőzésén esett a legkevesebb gól ebben a fordulóban. A csoport összes mérkőzésén 43 gól született, aminek örülünk. Ebben a fordulóban a Testvériség II-ből Nagy Krisztián 6 perc (!) alatt szerzett mesterhármasa érdemel említést (mellesleg lőtt még egyet a a 87. percben is, így 4 góllal zárt az Újpesti Haladás ellen). A BFCE játékosa Kazár Péter is mesterhármasig jutott a Hidegkút SC II elleni 6:4-re megnyert mérkőzésen, de hasonlóan járt Nádasdi Levente is a Törökbálinti FC-ből aki szintén mesterhármast szerzett a Káposztásmegyer ellen.
A Piramis csapatából pedig Fehér Gyula jeleskedett 3 góllal az MTK Baráti körrel szemben..

 

Issimo SE facebook:
Ebbe a pofonba belenéztünk
Nem vártuk jó előjelekkel a szombat délutáni mátyásföldi vendégjátékunkat, mivel ismét sok volt a hiányzónk. Sérülés, munka, és családi elfoglaltságok miatt az előző heti kezdőcsapatból 4en hiányoztak.
Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, több nagy helyzetet alakítottunk, de ezek rendre kimaradtak. A játékrész végén jött egy komoly rövidzárlat nálunk, ami alatt kaptunk gyorsan három gólt a szünetig.
Huszti mester próbálta a csapatot felrázni a szünetben. Biztatóan kezdtünk, egy büntetőből Zsolti szépíteni is tudott. Ekkor jöttek az újabb helyzetek, amik továbbra is kimaradtak. Egyre többet kockáztattunk, amiből kontrázni tudott a hazai csapat. Ezekből a kontrákból és újabb hibáinkból kaptunk további három gólt, így a végén komoly vereséget szenvedtünk.

 

MLTC - Issimo SE 6-1
2016.09.24 16.00
Mátyásföld
Issimo SE: Vályi - Ungi, Böjtös, Pető, Balázs - Rozgonyi, Horváth, Szakács - Vértesi, Camara, Szilágyi B.
Csereként játszott: Szilágyi G, Nagy Zs
Gólszerző: Horváth

 

BLSZ IV/1 csoport
A Pestszentlőrinci SFA áll az élen 100%-os teljesítménnyel, sarkában a szintén hiba nélkül álló Lánchíd Fc-vel, akik csak rosszabb gólkülönbségükkel maradnak le. A hétvégi fordulóban egymással viaskodnak majd, jó kis mérkőzés várható!
A forduló legnagyobb arányú győzelmét a Tabán LC aratta a Siketek elleni 9:1-es mérkőzésen.

 

Wolfs FC facebook

ÚJABB GYŐZELEM!
BLSZ IV., I. csoport, 4. forduló:
DINI SE II – WOLFS 0–1
Csapatunk Újpesten vendégeskedett, nehéz mérkőzésnek nézett elébe. Ennek megfelelően az első félidő szoros küzdelmet hozott, de gólt nem. A fordulás után mi irányítottunk, és Mihály Máté góljával megnyertük a találkozót, és elvittük a pontokat! HAJRÁ, WOLFS!

 

BLSZ IV/2 csoport

Nimród az élen, a Külker utána, a Merkapt a harmadik, így néz ki most a tabella eleje. A végén a Thán Károly Se újabb nagyarányú vereségbe szaladt bele a Nimród elleni 0:9-el.
Kovács Áron Dániel a Henger VL csapatából lepte meg csapatát és a szurkolókat 4 szerzett góllal, közte egy klasszikus mesterhármassal a Csabagyöngye elleni 6:2-es mérkőzésen. 4 gólig jutott Könczey Zsolt is a Nimród csapatából és már 11-nél tart 4 mérkőzés alatt.

 

MUN SE facebook
Győztes hétvége!

 

MUN SE II - Kormányőr SE II 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Karakas P (1), Horváth N (1)


A negyedik fordulóban a Kormányőr II csapatát fogadtuk, akik 4 ponttal a tabella közepén tanyáztak. Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést a részünkről, mivel az első fordulóban elszenvedett vereségünk után a csapat összeszedett, fegyelmezett játékkal nagy arányú győzelmet aratott a második fordulóban. A mérkőzést kicsit visszafogottabban kezdtük, az ellenfél kezdte jobban a meccset, de komoly helyzetig ők sem jutottak. Ahogy telt az idő fokozatosan átvettük a kezdeményezést, mezőfőlényünk helyzetekké érett, de gólt mi sem tudtunk szerezni. A második félidőben tovább folytatódott a mezőfőlényünk, az ellenfelünk fokozatosan fáradt. A cserejátékosaink remek ütemben szálltak be a meccsbe, így az utolsó 20 percre felpörögtek az események. Egy szöglet után megszereztük a vezetést, miután a védők kifejelték a labdát Patrikhoz került a labda, aki egy pazar csel után a tizenhatosról a jobb alsóba rúgta a játékszert. Az örömünk kicsit bealtatott minket, így a középkezdés után egyből felívelt labdára lecsapott a Kormányőr támadója, rávezette a kapusunkra, aki nem tudta hárítani a lövést, így megszületett az egyenlítő találat.

Besszer Ádám kapusunk az egyenlítésnél ütközött a csatárral és megsérült, de nem kért cserét, hanem hősiesen a pályán maradt és folytatta a remek védéseit. Néhány percig rákapcsolt ellenfelünk, néhányszor veszélyeztetett, de a mérkőzés végére teljesen elfáradtak. A jó cseréknek hála a mi támadásaink viszont nem lankadtak, és a meccs vége előtt 5 perccel Norbi a tizenhatos sarkából a hosszúba ívelte a labdát, óriási gólt rúgva. Ezzel a góllal diadalmaskodunk újra, remek csapatmunkát láthattuk a kapustól kezdve, a védőkön, középpályásokon át, a csatárokig, a csapat minden tagja remek teljesítményt nyújtott, egymásért küzdve, harcolva. Jó volt látni, hogy ilyen remek csapatunk van, ahol mindenki teszi a dolgát. Jövő héten szombaton az Erős Vár FC otthonába látogatunk és várjuk továbbra is minden kedves szurkolónkat. Köszönjük az eddigi szurkolást, buzdítást. Hajrá fiúk, HAJRÁ MUN SE!!!

 

ERŐS VÁR FC facebook
Igazságos döntetlen született
4. forduló

BME Kármán FC - EVFC 1-1
Gólszerző: Bakonyi Pál

Tegnap késő délután a forduló előtt szintén 6 ponttal álló BME Kármán csapatához látogattunk. A mérkőzés remekül kezdődött számunkra, jól játszottunk és fölényünk a 13. percben góllá érett: egy felszabadítás után Bakonyi Pali ugrott ki és szerezte meg a vezetést. Ezután is mi kezdeményeztünk, helyzeteink is voltak, nem sokkal később azonban váratlanul egyenlített ellenfelünk, és ez mintha megfogott volna minket.
A szünet után már nem tudtunk ugyanolyan teljesítményt nyújtani mint a mérkőzés elején, és bár voltak kísérleteink, a második gólt nem tudtuk megszerezni. Négy forduló után így a hatodik helyet foglaljuk el a tabellán.
A kilátogató szurkolóknak köszönjük a biztatást, folytatás szerda este a Budapest Kupában az Unione FC ellen! Hajrá EVFC!

 

Nimród SE facebook

Than Károly Se - Nimród SE 0:9 (0:4)
Gól : Könczey Zsolt 4, Sipos István 2, Koppándi Dániel Szijj-Daróczi Levente
Gendur Gábor


Tökéletes idő, kellemes ellenfél fogadott minket a II. kerületi sportpályán. A mérkőzés előtt - nem lebecsülve ellenfelünket- is a vendégcsapat volt a favorit, de a kezdő sípszó után ez már a pályán is látszott.
Pozitívum hogy sok gólt sikerült szereznünk - Könczey ismét egy négyessel járult hozzá- és nem kaptunk egyet sem, mivel ami kapura tartó lövés volt azt kapusunk hárította, nem volt sok dolga. Ez a mérkőzés egy jó ráhangolódás volt a jövő heti mérkőzésre, ugyanis a komolyabb erőkből álló Külker Fc csapatát fogadjuk. Nehéz mérkőzésre számítunk, de bízunk a jó eredményben. Szurkolóinkat várjuk szeretettel, szükségünk lesz a buzdításukra!
Ezzel a győzelemmel - míg a többi eredményt nem közlik- a tabella élére ugrottunk!
Hajrá Nimród!

 

BLSZ IV/3
A Respect 4:2-re kikapott az Erzsébet TK-tól így átadni kényszerült vezető pozícióját az eddig száz százalékos Erzsébetnek. A BME Wanderers pedig alaposan ellátta az Amatőr SE baját. (15:1). A Wanderers-ből Eszes Zoltán vállalt 4-et ebből a 15-ből valamint Dominik Zsolt ért még el 3 találatot.

 

Issimo facebook:

 

ISSIMO II (képen)
Fordulatos mérkőzésen győzelem a BLSZ IV-ben
Bár a háromgólos előnyt nem sikerült megtartani, miénk lett a három pont.
Gyakorlatilag egymás után két vendég középkezdéssel indult a meccs, hiszen Reszeli Soós remek kiugratása után Gressó már a 2. percben betalált. Ezt követően is irányítani tudtuk a mérkőzést, egy szöglet után Iványi lövése Roni elé pattant, aki átemelte a Vizafogó kapusát, majd Vinh szerzett gólt távoli szabadrúgásból. Az első játékrész vége előtt átvette az irányítást a vendégcsapat, még a szünet előtt szépíteni tudtak, majd egy védelmi hiba és egy szöglet után ki is egyenlítettek, sőt, Vályi-Nagy Gabi nagy védéseire volt szükség ahhoz, hogy ne fordítsák meg a találkozót.
Az utolsó tizenöt percre azonban újra az ellenfél kapuja előtt volt a labda, sorozatban dolgoztuk ki a helyzeteket, gyakran csak szabálytalanul tudták megállítani támadásainkat, háromszor pedig a kapusuk hárított bravúrral. A lefújás előtt két perccel azonban már ő is tehetetlen volt, H.Nagy passza után M.Tóth Gabi vágta be a labdát a hosszúba, így megérdemelten otthon tartottuk a három pontot.

Issimo SE – Vizafogó FC 4-3 (3-1)
BLSZ IV/3, 4. forduló
Issimo: Vályi-Nagy – László (Nagy V.), Zsilinszky, Mészáros, Reök (Bíró), Vinh, Reszeli Soós, Iványi – Tálai (H. Nagy), Gressó, Roni (M. Tóth)
Gólszerzők: Gressó, Roni, Vinh, M. Tóth
Sárga: Reszeli Soós

 

BLSZ IV/4 csoport

Élen áll a Hegyvidék II hibátlan teljesítménnyel, a Gázgyár II pedig egy sokgólos mérkőzésen verte a Unione II csapatát. (7:4).
A Gázgyár II-ből Pénzes Tamás klasszikus mesterhármassal járult hozzá a győzelemhez, valamint Kovács Domonkos (RTK Vasló II) szintén 3 gólt szerzett a Rúg-6 elleni 6:0-s mérkőzésen.

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.