BLSZ3-as és BLSZ4-es beszámolók a 3. fordulóból

Írta: Szabó Miklós

erosvar

 

 

BLSZ III 1.csoport
Jól szerepel a Szabadkikötő csapata, 3 mérkőzésből 3 győzelemmel áll a táblázat élén. A 3. fordulóban kiemelkedő teljesítményt nyújtott Máthé Gáspár az MFC favorit SE játékosa, aki a Dini Se elleni mérkőzésen 4 gólt vállalt csapata 5 találatából.

 

DINI SE facebook

DINI SE-MFC Favorit 3-5 (2-4)
Gól:Csende,Budi,Szarka
A kezdőcsapat:Molnár-Szilágyi,Dobsi,Répás-Budi,Máthé-Csende,Szarka,Bugya-Kiss P,Kiss A
Csereként játszott:Móricz,Becskei,Viola,Bíró
Jó iramú változatos mérkőzésen,az első félidőben lévő jobb helyzet kihasználás döntött a vendég Favorit javára.

 

CSHC’94 SE facebook
3 gól és 15 lap a Csepeli Derbyn

Vasárnap délután, kellemes futball időben került sor a két csepeli csapat, a Szabadkikötő és a CsHC összecsapására.
A hazai csapat két győzelemmel kezdte a szezont, mi pedig két vereséggel rajtoltunk a bajnokságban. Ehhez képest álomszerűen indult a találkozó, Pálházi Ákos révén már a 7. percben megszereztük a vezetést. A gólunkat követően is inkább a mi akaratunk érvényesült, sikerült helyzetek kialakítunk, amikből megszerezhettük volna a második találatunkat is.

35.percben azonban ellenfelünk váratlanul kiegyenlített. Egy kapu előtti kavarodást követően átkerült a hosszú oldalra a labda, amit Szabadkikötő játékosának, Gyányi Artúrnak úgy sikerült eltalálni, hogy az kapusunk feje fölött a kapuba hullott.
A félidő vége előtt a játékvezető vette át a főszerepet, és ezt megtartotta a találkozó végéig. Történt ugyanis, hogy egy oldalvonal melletti párharc után, játékosunk Juracskó Dávid a labda helyett a Kikötő játékosának a lábát találta el, ezért a játékvezető kiállította, majd véget vetett az első félidőnek.
Félidőben kettőt cseréltünk. Bodor Andrást és Tyukodi Tibort, Botos Krisztián valamint Hamar László váltotta. Az emberhátránynak köszönhetően, kicsit átalakult a mérkőzés képe, de ellenfelünk továbbra sem tudott fölénk kerekedni, sőt időnként kontrákból továbbra is veszélyt jelentettünk a hazai kapura.

És elérkezett a 77.perc. A játékvezető figyelmeztetés nélkül leküldte a pályáról Horváth Istvánt, valamint Kalácska Tamást, akik a játékvezető véleménye szerint “goromba és sértő kifejezéseket használtak egymásra”.
Az emberelőnyt már sikerült gólra váltania a Szabadkikötőnek. A 80. percben, egy jobb oldali beadásra egyszerre robbant be a hazai támadó és csapatunk védője Hamar László, de a labda a menteni igyekvő védőnkről a kapunkba pattant.
1 perccel később ismét villant a piros. Egy felívelést követően Botos Krisztián küzdött ellenfelével, aki szabálytalankodott vele szemben. A játékvezető a védő javára döntött, majd kiállította Krisztiánt, aki nehezményezte ezt. De még nem volt vége piros lapoknak. A 84. percben a hazaiak csapatkapitányát Hajdú Imrét küldte le a pályáról a játékvezető, aki megjegyezte neki, hogy megnyúlt a meze egy 11-es gyanús szituációban. A találkozó zárasaként még kiállította Udvardi Gábort is, aki egy lesgyanús szituációt látott máshogy.

Összességében nem érdemeltünk vereséget, de az emberhátrányokat már nem bírta el a csapat. Jövő héten a Dini SE csapatát fogadjuk, szombaton. Bízzunk benne, hogy a jó játékhoz már győzelem is fog párosulni.
Hajrá Csepel, Hajrá CsHC !!!

 

BLSZIII 2. csoport
A BÜSKE vezeti a tabellát 3 győzelemmel és már 19 (!) szerzett góllal. Őket követi a MUN SE szintén 3 győzelemmel, rosszabb gólaránnyal. A forduló gólszerzője címet Dr.Nemes Iván Sándor érdemelte ki, akire a BÜSKE lehet büszke, a Bp. Polgári Sc elleni 5:1-re megnyert mérkőzésen szerzett klasszikus mesterhármasa miatt.

 

MUN SE facebook:
Megvan a harmadik győzelem is!

MUN SE - BEAC 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Kozma Z (1), Novák M (1), Szabó D (1), Kérdy Á (1)
A tabella alapján mondhatjuk, hogy rangadót játszottunk az elmúlt években rendre jól teljesítő BEAC csapata ellen, akik nem utolsó sorban az idei bajnokságot is két győzelemmel kezdték, velünk egyetemben. Talán nem tűnik szerénytelenségnek, de ezen a napon nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A meccs elejétől végéig kontrolláltuk a játékot, és igazából a mi akaratunk érvényesült. Minden gólunk tudatosan felépített játék után született, és a csapat erősségét mutatja, hogy mindegyik gólt más-más játékos rúgta. BLSZ 3-as újoncként egyenlőre meggyőző teljesítményt nyújtunk, de hosszú még a bajnokság, ezért ezeket a részsikereket a helyén kezeljük. Köszönjük a kilátogató nézőinknek a biztatást, és reméljük továbbra is jó játékkal tudjuk őket kiszolgálni. Jövő héten pénteken fogunk játszani az ellenfél kérésére, várjuk az érdeklődőket.

 

BLSZ III/3. csoport
A Futballféria csapat áll a csoport élen eddig hibátlan teljesítménnyel, de a Testvériség II és az ISSIMO is ott liheg a nyakukon. A fordulóban Vincze Roland (Issimo) és Orbán Csaba (Testvériség II) voltak a legjobb góllövők 3-3 góllal.

 

Újpesti Flotta facebook:
A hétvégi, MLTC elleni mérkőzés egy hatalmas vihar következtében az 56. percben félbeszakadt. Addig a vendégek 1-0-ás vezetés birtokában voltak.

 

BLSZ IV/1 csoport
3 együttessel találkozhatunk az élen, ha a táblázatra pillantunk. A Pestszentlőrinci SFA, a Lánchíd FC és a 2011 Champion FC sem veszített még pontot az eltelt fordulókban. Közöttük a sorrendet csak a gólkülönbség dönti el. A fordulóban a gólvágók között a legjobbak a Híd-Unió játékosa Smelo Roland, valamint Ónodi Dávid (Lőrinci Kitartás), Baranyai István (Pestlőrinci SFA) és Németh Bence (Dini SE II) voltak egyaránt 3-3 góllal, bár Német Bencének a klasszikus mesterhármasához csak 17 (!) percre volt szüksége.

 

 

 

BLSZ IV/ 2. csoport
A Merkapt SE vezeti fel a tabellát eddig 3 mérkőzés alatt szerzett 9 ponttal. Alaposan gyártották a gólokat a csapatok ebben a fordulóban, mert a leg gólszegényebb összecsapáson is 6 gól született, összességében pedig 6 mérkőzés alatt 51, ami 8,5-ös gólátlag, ez azért elég jónak mondható. A gólokból a Nimród játékosa Könczey Zsolt vette ki igazán a részét a Nimród – Henger VL FC elleni 8:4-es mérkőzésen 4 gólt vállalva. 3 gólig jutott még Laskai Zoltán (Külker SC).

 

Erős Vár FC facebook:
Megszereztük a második győzelmünket!

címlapfotó: kisricso photo; kisricso.fotoalbum.hu

3. forduló
EVFC - Kormányőr SE II 4-2
Gólszerzők: Bakonyi Pál (2), Regős Mátyás, Reichert Dávid
Nehezen indult számunkra a mérkőzés, hamar vezetést szerzett a Kormányőr. Egy kapushiba után azonban Bakonyi Pali gyorsan egyenlíteni tudott, majd nem sokkal később a vezetést is megszereztük Regős Matyi szépségdíjas gólja révén. Támadtunk tovább, ellenfelünk egy védelmi megingás után viszont egyenlíteni tudott, így 2-2-es állással mentünk a szünetre. A második játékrészben is mi domináltuk a játékot, Reichert Dávid egy távoli lövéssel megszerezte a vezetést, majd a meccs végén Bakonyi Pali jelentkezett még egy találattal, kialakítva ezzel a végeredményt. A kilátogató szurkolóknak köszönjük a biztatást, hajrá EVFC!

Kormányőr facebook

Kormányőr SE II 
Erős Vár FC – Kormányőr SE II. 4-2 (2-2)
Péntek este került megrendezésre a harmadik forduló, ahol ugyan hazai pályán, de mégis idegenben játszottunk az Erős Vár ellen. Igencsak tartalékos felállásban léptünk pályára, de így sem gondoltuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Olyannyira nem, hogy nem sokkal a kezdés után meg is szereztük a vezetést Kölcsei Tomi révén (0-1). Passzolgattunk, játszottunk ám nagyon hamar egyenlített ellenfelünk. Egy buta passz a kapuból, amire a támadó sprintelt, majd az üres kapuba gurított (1-1). Annyira megfogott minket ez a gól, hogy két perc múlva rögtön kaptunk még egyet, szinte lehetetlen szögből. nem gondoltuk, hogy a támadó ellövi és így senki sem lépett ki rá (2-1). Kicsit szétestünk, de szerencsére a remekül játszó Tokai Bálint nem így gondolta és egy jü kis lövést eresztett el, amit a kapus ugyan védett, de a kipattanó labdát ismét Kölcsei Tomi juttatott a hálóba (2-2).
A második félidőben cseréket hajtottunk végre, így egy kicsit a csapategység felborult és azt kell mondanom, hogy a négy cseréből senki sem hozta azt a szintet, amit a lecserélt játékostárs. Így egyre többször jutott el ellenfelünk a kapunkig, majd szerzett belőle egy és még egy gólt (4-2). nem nagyon jutottunk el helyzetekig, hiszen egyre jobban fáradtunk, a támadó részlegünkben pedig nagyon hiányzott Tokai Bálint. Nem játszottunk rosszul hatvan percig, de utána nem bírtuk a nyomást, így nem tudtuk bevenni a Várat.
A következő mérkőzésre, reméljük egy bővebb keret áll Lipy mester rendelkezésére és újra pontot, pontokat szereznek a srácok! Csak a Kormányőr!

 

Nimród SE facebook:

 

Nimród Se - Henger VLFC 8:4 (4:2)
Gól :
Könczey Zsolt 4
Pánya József 2
Bolgár Roland
Gendur Gábor

Derbi! Kezdhetnénk igy is, hiszen ez a két csapat már több mint 16. éve gyűri egymást, váltakozó sikerekkel. Az utóbbi időben ki-ki meccseket vívtunk egymással, így most is szoros mérkőzésre számítottunk. A kezdést követően hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, majd Könczey megnyitotta a gól csapot. Hamar 4 gólos előnyre tettünk szert, és mivel sok helyzet ki is maradt, ez előbb utóbb megbosszulta magát, így fordult elő hogy ellenfelünk előbb egy kontratámadásból szépített majd egy megpattanó lövés öngólt eredményezett ezzel téve szorosabbá a mérkőzést. Szünetben vezetőedzőnk frissített a csapaton, magát is csatársorba állítva. Nem sokkal a beállása után csak szabálytalanul tudták megállítani, a megítélt büntetőt pedig értékesítette. Ellenfelünk még 2x betalált a kapunkba, de mi sem maradtunk adósak a gólok tekintetében, - meghálálva a szép számban kilátogatott szurkolóink buzdítását - még 3x zörgettük meg a Henger hálóját.
Jövő héten a Than Károly csapatához látogatunk, szurkolóinkat várjuk szeretettel!
Hajrá Nimród !
Sajnos egy szomorú esemény árnyékolta be a mai mérkőzést , ugyanis Egyesületünk egyik alapító tagja , korábbi játékosa tragikus hirtelenséggel életének 36. évében egy súlyos betegség következtében eltávozott közülünk. A mérkőzés előtt egyperces néma gyásszal adóztunk tiszteletére. Nyugodj békében Kemény János!

 

BLSZ IV/3 csoport

A RESPECT SE hátát nézheti a mezőny a táblázat élén állva 9 ponttal, 3-ból 3 győzelemmel. Mögötte az az Erzsébet SK következik, akivel most a hétvégi fordulóban viaskodhatnak majd. A gólszerzőknél megemlíthető Papp Dániel (Erzsébet) és Ambrus Varga Gábor (Hangos SE) neve, akik egyaránt 3-3 góllal segítették csapatukat.

 

RESPECT FC facebook:
Háromból három: nagy meccsen a cseréink hozták a három pontot. Így tovább!

 

Issimo II facebook:
Két pontot Hidegkúton hagyott az Issimo II

Amatőr SE – Issimo SE II 2-2 (1-1)
BLSZ IV/3, 3. forduló
Issimo: Vályi Nagy – László G. (Bíró), Nagy V. (Zsilinszky), Mészáros Gy., Temesvári – Vinh, H. Nagy (Roni), Iványi – Tálai (Reszeli Soós), M. Tóth, Gressó
Gólszerzők: Gressó, Roni

Döntetlent hozott a mezőnyfölény az Amatőr SE ellen.
Különböző okok miatt sosem látott összeállításban kezdtük a meccset, a bajnokságot két vereséggel kezdő Amatőr SE ellen és esélyeshez méltóan már a meccs elején megszereztük a vezetést – Tálai beadását Gressó passzolta a hálóba. Ezt követően is sokat birtokoltuk a labdát, helyzeteket is kialakítottunk, de Gressó hiába szerezte meg a második gólt is, azt les miatt érvénytelenítették (véleményes ítélet volt), a szabadrúgás után pedig egy kontrából kiegyenlítettek a hazaiak.
A második félidőben ott folytattuk ahol abbahagytuk, végig az ASE térfelén folyt a játék. Gressó buktatása után tizenegyeshez is jutottunk, ám M. Tóth lövését védte a kapus. Mégis sikerült megszerezni a vezetést, miután Bíró passzát Roni éles szögből a hosszúba csavarta, de szinte a középkezdés után újra kiegyenlítettek a hazaiak. Még volt hátra néhány perc, de sikerült teljesen széttördelni a játékot az ellenfélnek, így 2-2-vel lett vége a meccsnek – nyerhető találkozón két pontot buktunk.

 

 

BLSZ IV/4 csoport

A csoportban a Hegyvidék II és az Unione II áll az élen 9-9 ponttal. A csoport gólszerzői igencsak kitettek magukért, mert Punyi Máté a Hegyvidék II-ből klasszikus mesterhármassal szállította a 3 pontot csapata számára. De ezt a teljesítményt is felülírta Lakatos Zsolt az Unione II-ből a saját maga által szerzett 4 góllal. És ha már azt hinnénk, hogy ennél több gólt nem szerzett senki ebben a fordulóban, akkor bizony tévednénk, mert Némethy Kristóf (ASR Gázgyár II) 5 góllal tette emlékezetessé a Rúg 6 – ASR Gázgyár II 1:14-es mérkőzést. Ezen a mérkőzésen még Hostyisovszki Patrik szerzett 3 gólt.

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.