BLSZ3-as és BLSZ4-es beszámolók az 1. fordulóból

Írta: Szabó Miklós

issimose

Ahogy már az előző évad során megszokhattátok, a BLSZIII és BLSZIV-es csapatok facebook oldalairól ismét összegyűjtöttük a beszámolókat.

Aki, úgy érzi kimaradt: írjon az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre! 

MUN SE facebook oldal

 

MUN SE - Budatétény SE 3-2 (0-0)

Gólszerzők: Kozma Z (2), Burián Á (1)

Sorsolásunk szeszélye folytán frissen feljutó csapatként a tavaly még BLSZ II-es Budatétény látogatott hozzánk az első fordulóban. Jó mérkőzésre volt kilátás, ezt prognosztizálta a sok kilátogató néző is. Az első félidőben nagy taktikai csata folyt a pályán, de egyik csapat sem tudta a másikra erőltetni akaratát. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, talán nálunk voltak nagyobb ziccerek, de a kapuk érintetlenek maradtak. Gól nélküli döntetlennel vonultunk le a pályáról, és frissítettünk a szünetben, amire nagy szükség volt a hőség miatt.

A második félidőben ellenfelünk még nagyobb elánnal esett nekünk, és ez egyik szögletrúgásuk után szerencsésen megszerezte a vezetést. A védőnk felszabadító rúgása az ellenfél hátsójáról a kapunkba pattant. Sokat nem kellet várni az egyenlítésre. Az ellenfél szabadrúgását határozottan fogta kapusunk és gyorsan játékba hozta Rolandot aki remekül szolgálta ki Kozit, aki higgadtan megszerezte az első gólunkat. Azt, hogy mennyire volt változatos a meccs mi sem bizonyítja jobban, hogy egy percen belül megkaptuk 2. gólunkat is. Igaz egy szabálytalan szerelés előzte meg az ellenfél vezető találatát, de újra náluk volt az előny. Taktikailag váltanunk kellett, és feljebb kezdtük a letámadást. Egyre több helyzetünk volt, ahogy fáradt az ellenfél. Egy ilyen szituáció után megszereztük az egyenlítést. Szabadrúgáshoz jutottunk középről, igaz ez elakadt a sorfalban, de a levágódott labdát a tizenhatoson belülre sikerült juttatni, ahol Burián Áron remekül érkezett és egyenlített csapatunknak. Ezután a Budatétény játékosainál elszakadt a cérna, és egy "csetepaté" után csapatkapitányuk a kiállítás sorsára jutott. Ekkor még negyedóra volt a meccsből, mi pedig fokoztuk a nyomást, de figyelnünk kellett a hátsó alakzat megtartására is. A meccs hajrájában egy újabb remek kiugratást váltott gólra Kozi, ezzel megszerezve a győzelmet csapatunknak!
Összegezve a mérkőzést, a srácok a mai napon nagyon egységesek voltak, bár játékunkon még kell javítani, ettől függetlenül megérdemeltük a győzelmet!
Jövő héten két mérkőzésünk is lesz, szerdán a kupában kell helyt állnunk és hétvégén pedig bajnoki!
Köszönjük a szurkolóinknak a biztatást!

 

ZUGLÓI KINIZSI facebook:

JÓL KEZDTÜNK....
Csapatunk a bajnokság első fordulójában az Amatőr SE vendégeként lépett pályára!
Megújult csapatunknak fontos volt a jó kezdés és ez össze is jött!
Amatőr SE - Zuglói Kinizsi SE 0:3
Gólszerzők: Albert Csaba, Földi Róbert, Solymosi II. Csaba

 

Nimród SE facebook:


Nimród SE - MUN SE II 5:2 (3:0)
Gól :
Könczey Zsolt 3
Tóth Norbert 2
Végre eljött a várva várt nap, hogy csapatunk bajnoki mérkőzésen léphetett pályára. Túl a felkészülésen, az utolsó edzőmérkőzésen jöhetett végre egy téttel bíró összecsapás.
Hazai környezetben fogadtuk a tavalyi bajnok MUN SE második csapatát, amelyről igazából nem tudtuk milyen erőt képvisel, így nehéz mérkőzésre számítottunk. Nem is estünk egymásnak, hátulról járatva a labdát építkeztünk, majd alakítottunk ki helyzeteket. Sokat nem kellett várnia szurkolóinknak, akik most is szép számmal látogattak ki, mivel a 4. percben Tóth Norbert megszerezte a vezetést. Majd a félidő 35-37 perceiben jött egy Könczey dupla, így 3 gólos vezetéssel vonultunk pihenőre.
Pánya József vezetőedző 3 helyen is frissített csapatán, de újabb találatot csak a 62. percben szereztünk ismét Tóth révén. Ellenfelünk harcosabban jött ki a második játékrészre , ugyanis kapusunknak ekkor már többször kellett játékba avatkoznia, talán el is kényelmesedtünk a 4 gólos előny birtokában, amit a MUN csapata 2 találattal is büntetett. A végére maradt még egy Könczey találat, ezzel bebiztosítva a győzelmünket. Örömteli hogy sikerült nagyarányú győzelemmel kezdeni a bajnokságot. Jövő héten a Rendőr csapatához látogatunk, mely mérkőzés nem ígérkezik könnyűnek, de 3 pontért megyünk! Szurkolóinkat várjuk szeretettel!
Hajrá Nimród!

 

PREVIFITT SE facebook:
Vasárnapi ebéd helyett csapatunk a Dini SE vendégeként lépett pályára ma a Goldball Parkban a BLSZ III. osztály 1 csoportjának nyitófordulójában. A végeredmény 1:1 lett (gólszerzőnk: Osváth László)

 

RESPECT FC:


Szép kezdés, ötgólos győzelem, ami akkor is nagy szám, ha az ellenfél a meccs nagy részében emberhátrányban volt sérülés miatt.
Volt öt cserénk, mind az öten hozzá tudtak tenni a játékhoz, jól mutatkoztak be az új igazolások, Sándor Peti egy góllal és három gólpasszal jelentkezett, Csillag és Mészáros egyaránt duplázott. Volt még rengeteg helyzetünk, s habár kaphattunk volna mi is többet, tudtunk gyakorolni, még inkább összeszokni.
Jövő héten nehezebb dolgunk lesz.
Igaz, az Issimo II kettős emberfórban nyert 7-1-re.

 

ISSIMO SE facebook:


Döntetlen a BLSZ III-as szezonnyitón
Kizárólag pontrúgásokból voltak veszélyesek a vendégek – abból viszont nagyon.
Sérülések, betegségek és eltiltások miatt meglepően kis létszámban vártuk a mérkőzést, a kispadon mindössze egy ember foglalt helyet a műtétje után visszatérésre készülő Szakács Andris személyében.
Ennek ellenére, vagy éppen azért, mert a tavaszi viszonylag összeszokott csapat lépett pályára, nem kezdtük rosszul a meccset az előző szezon második helyezettje ellen, ám egy pontrúgásból megszerezte a vezetést a Testvériség II. Sokáig nem örülhettek a vendégek, mert két palotai védő bizonytalanságát Gressó még az első félidőben góllal büntette – a 18 méteres lövésbe a kapus csak beleérni tudott. Az első játékrész végén aztán egy újabb szabadrúgásból volt eredményes ellenfelünk, így 1-2-vel vonultunk szünetre.
A második félidő elején Rozgonyi passzával Gressó indult meg a jobbszélén egy negyvenméteres szóló után kilőtte a hosszú felső sarkot. Sajnos jött a a menetrendszerinti szabadrúgás gól, ám egy tizenhatoson belüli kavarodás után Szilágyi Gabit buktatták a tizenhatoson belül, a tizit pedig Horváth Zsolt magabiztosan értékesítette, így 3-3-as döntetlennel zárult a meccs. A mutatott játék alapján több volt a mérkőzésben, de nem lehetünk teljesen elégedetlenek a megszerzett egy ponttal.

 

Issimo SE – Testvériség II 3-3 (1-2)
BLSZ III/3, 1. forduló, Varga Zoltán Sportközpont
Issimo: Pacsika – Ungi, Gonda, Pető, Balázs A. (Szakács), - Böjtös, Szilágyi G., Rozgonyi – Gressó, Horváth Zs., Szilágyi B.
Gólszerzők: Gressó (2), Horváth Zs. – büntetőből

 

DUNA SK
Győztes nyitány!
Az előző szezonban elszenvedett vereségekért szép revánsot vettek fiaink. Tavaly oda-vissza megvert minket az Erdért, ezért is volt nagyon fontos meccs a hétvégi.

 

Duna SK facebook:

Duna SK - Bp. Erdért SE
3 - 1
Kezdők:
Duna: Dobos - Orosz, Bedő, Kerekes, Tinelly – Nap (Kern), Tóth, Vida - Bernáth, Kis(Császár), Nagy
Erdért: Kiss, Fizli-Szabo, Kiss, Steinmetz, Molnár, Palkó, Viczián, Engler, Palkovics, Kobolák, Bagó
Gólszerzők: Bernáth, Kis (2) ill. Kobolák


Több év után ismét győzelemmel kezdett csapatunk, ráadásul a már mumussá avanzsált Erdért ellen. Kisebb problémákkal indult a felkészülés, de ez sem akadályozta a srácokat abban, hogy majdnem csúcsformában rajtoljanak.
A vártnál kicsit melegebb időjárási körülmények között kezdődött a bajnokság, ennek ellenére egyik csapaton sem látszott a fáradtság. Csapatunk türelmes játékkal kezdett, mentek a labdajáratások, alakultak a helyzetek. Az ellenfél inkább az ívelgetős, területre indítós taktikát választotta. Komolyabb helyzetünk nekünk adódott, azonban Kis, Nagy és Vida próbálkozása is vagy erőtlenre sikerült, vagy a kapus tudott hárítani.
Az első találatra 37 percet kellett várni, amikor is Bernáth kapott remek labdát, - előtte üres terület kínálkozott - majd még egy visszacselt bemutatva, pontosan lőtt a kapu bal oldalába. (1-0)
Az ellenfél zavarát kihasználva rögtön a középkezdés után Kis szerzett labdát, majd a kapussal vívott egy az egyes csatából játékosunk került ki győztesen, tovább növelve előnyünket.(2-0)
A félidő vége előtt fél perccel szabadrúgáshoz jutott az Erdért a pálya bal oldalánál. Fel is sorakozott mindenki a 16-os vonalán, várva a beadást. A beadás meg is jött, Kobolák pedig érkezett és ugrott a legmagasabbra, majd bólintott a hosszú sarokba. (2-1)
A második félidőben némi zavar támadt csapatunk háza táján, többször kerültünk kellemetlen szituációba, de szerencsére mindig jól jöttünk ki belőle. Az 57. percben Kis csapott le remekül egy felívelt labdára, fejjel megtolta majd megindult a kapu felé, de váratlan módon nem a bent érkező Nagyot választotta, hanem az üresen maradó rövid oldalt. Ezzel annyira meglepett mindenkit, hogy a labda gond nélkül talált utat a hálóba, és kialakult a 3-1-es végeredmény.

Helyzeteink adódtak még a továbbiakban is, de gólra váltani egyiket sem sikerült. A 70. percben Nap sérülés miatt kényszerült elhagyni a játékteret, helyére Kern érkezett. A 78. percben szinten sérülés és fáradtság miatt Kis helyére Császár érkezett. Mindkét játékos remekül szállt be, és sikerrel vette fel a meccs ritmusát. Kern jó labdáival, míg Császár helyzetével hívta fel magára a figyelmet.
Az egész meccset tekintve hátul, középen és elöl is helytállt csapatunk, remek egyéni teljesítményekkel megtoldva.

SZÉP VOLT FIÚK!
Az átigazolási időszak sem telt esemény nélkül, erről a héten kaphatnak részletesebb beszámolót. A hétvégén ismét kemény meccs elé néznek a srácok, vasárnap a BÜSKE csapata ellen kell harcolni.
Old boys csapatunk 6-2-es győzelmet aratott az Érdi VSE ellen, gratulálunk nekik is!
Hajrá Duna!

 

Erős Vár FC facebook:


Három pont a szezonrajton

1. forduló
Dinamo Torpedo-Erős Vár FC 0-2
Gólszerzők: Regős Mátyás, Bakonyi Pál

Tegnap a Dinamo Torpedo otthonába látogattunk, és szoros mérkőzésen begyűjtöttük a három pontot a BLSZ IV második csoportjának nyitómeccsén, mely egyúttal első hivatalos mérkőzésünk is volt.

Tapasztalt ellenfelünk végig keményen és elszántan játszott, így amellett, hogy a védelmünk újfent stabilan állt a lábán, szükségünk volt néhány egyéni megmozdulásra, mivel nem tudtunk olyan mezőnyfölényt kialakítani, mint edzőmeccseinken.

Szerencsére azonban jöttek az egyéni villanások: az első félidő vége felé Regős Matyi lőtt látványos szólógólt, majd a második játékrész derekán Bakonyi Pali jelentkezett be egy fineszes találattal.

Az összecsapás hajrájában ellenfelünk kilenc emberre fogyatkozott, azonban kettős emberelőnyünket nem tudtuk újabb gólokra váltani, így maradt a 0-2-es végeredmény.

Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik tegnap kijöttek szurkolni, felemelő érzés volt, hogy ennyien és ilyen lelkesedéssel biztattak minket! Hajrá EVFC!

 

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.