BLSZ3-as és BLSZ4-es cikkek: Világkörüli út és paprikás krumpli

Írta: Pestifoci.hu

munse

Ismét elolvashatjuk a BLSZ3-as és BLSZ4-es mérkőzések összefoglalóit a csapatok saját szavaival, amelyek ismét számos érdekességet tartogatnak, a világkörüli úttól a babgulyásig.

 

Ezúton szeretnénk megkérni minden edzőt, intézőt, játékost, képviselőt, hogy nekünk is küldjék el bejegyzéseiket az adott mérkőzésről egy képpel egyetemben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre, hogy nagyobb publicitást tudjunk adni a csapatoknak, mérkőzéseknek fordulóról-fordulóra. A cikkeket szerkesztve közöljük.

 

BLSZ4/2

Címlapkép: MUN SE Facebook

MUN SE Facebook:

MUN SE - Mahatma Gandhi 0-4 (0-0)

Mindkét csapat bő kerettel érkezett, és már a bemelegítésnél érezhető volt, hogy ennek a meccsnek már nagyobb tétje van.

Az első félidőben jól dolgozott a középpályássorunk és uraltuk a játékot. Az ellenfél egyszerű megoldásokat választott, az elöl álló gyors játékosait próbálta hosszú labdákkal indítani. Egy-egy ilyen felívelésből tudtak helyzeteket kialakítani. Sajnos nekünk sem sikerült a helyzeteinket gólra váltani. A félidőt 0-0-ás döntetlennel zártuk. A második félidő elején, egy téves bírói ítélettel ( a partjelző lest mutatott, ehelyett a bíró szabadot adott) jó szögből és helyről jöhetett szabadrúgással a Mahatma csapata, amit gólra is váltottak. A bekapott gól után, mi próbáltuk fokozni a nyomást, az ellenfél pedig még jobban berendezkedett a kontrákra. A második és harmadik gólt is ilyen szituációból kaptuk, mi egyre jobban kinyíltunk, ők pedig kihasználták a gyors játékosaik sebességét és eldöntötték a meccset. Ami ma vigasztalhat minket, az az, hogy a közvetlen riválisunk is pontokat vesztett, így tartjuk az előnyünket a bajnoki hajrá előtt.

Jövő héten a Külker SC csapatát fogadjuk, győzelmünk esetén miénk a bajnoki cím!

Egy lépéssel közelebb a bajnoki címhez:

 

 

BLSZ4/1

Rúg-6 FC facebook:

Lánchíd FC - Rúg-6 FC 1-2 (0-0)

Gólszerző:Teleki,Cservák Gy.

Kívülálló számára kötelező győzelemnek tűnhet ez a párosítás, mi azonban az őszi mérkőzésünkre visszagondolva tudtuk, nehéz összecsapás vár ránk, és ezt igazolta is a mérkőzés.

Az első félidőben többet birtokoltuk a labdát, helyzeteket alakítottunk ki, kapufát szereztünk, de a góllövés nem jött össze.

A második félidő elején a csapat is érezte, hogy több kell, a kapujához szögeztük a vendéglátókat, sorra rúgtuk a szögleteket és a szabadrúgásokat, és ennek az 55.percben meg is lett az eredménye, mikor a kaputól 18 méterre megítélt szabadrúgást Teleki Olivér a kapuba tekerte(0-1).

Ezek után jött a szokásos kapott gólunk, igaz ezt nem ellenfelünk szerezte. Egy beadást követően hátvédünk, Moóri pillanatnyi zavarában elegánsan elbelsőzte kapusunk mellett a labdát (1-1). Ismét rohanhattunk a győzelemért, és annak ellenére, hogy akadozott a játékunk, a pályánlévők igyekeztek egymást kiegészítve küzdeni, több alkalommal csak a szerencse mentette meg ellenfelünk kapuját a góltól. Mígnem a 78. percben Cservák Gyuri kapott egy labdát az ellenfél kapujától 20 méterre a tizenhatos bal oldalánál és kapásból a hosszú felső sarokba ívelt(2-1).

Vezető gólunk után még ellenfelünk is ijesztgetett egy alkalommal, de szerencsére az eredmény már nem változott.

Győzelmünkkel ismét egy nagy lépéssel közelebb kerültünk a bajnoki címhez, azonban ez a mérkőzés a győzelem mellett attól marad emlékezetes, hogy csapatunk balhátvédje, csupaszív játékosa Szundi Geminián ma játszotta búcsúmérkőzősét.

 

Gemi hat évvel ezelőtt érkezett csapatunkhoz, csapatválasztására jellemző volt, hogy abban az idényben csapatunk rendelkezett szinte az egész mezőnyben a legszerényebb mutatókkal ő úgy gondolta, hogy nálunk tud a legtöbbet segíteni, ismeretlenül bejelentkezett, és azóta csapatunk egyik vezéregyénisége lett.

Aki ismeri, tudja róla, hogy egy életművészről beszélek: aki utánozhatatlan, aki nyáron mezítláb, vagy felemás papucsban érkezik meg a mérkőzésre, aki télen a sapka bojtján évekig cumit vagy propellert visel, aki minden rendezvényről magán hagyja az aktuális karkötőt, és amikor a játékvezetők ezt megelégelik,  a pálya szélén könnyes szemmel vágja le magáról az "emlékeket", hogy részt vehessen a mérkőzésen.  Aki edzői végzettséggel rendelkezik és szinte ingyen gyermekeket oktat a labdarúgásra. Aki Szombathelyen járt főiskolába, de az anyagiak és menetjegy hiányában pénteken elindul a vonattal, hogy többszöri leszállítás után vasárnap részt vehessen csapata aktuális bajnoki mérkőzésén, és utána induljon vissza, aki tavaly egy romokban lévő Dacia személygépkocsival harmadmagával pénz nélkül fél Európát bejárta, és aki játékával sokszor az ellenfél csatárait az őrületbe kergette, ezzel nagyon komoly érdemeket szerezve a jelenlegi helyezésünkben is.  Nos ez az életművész elhatározta, hogy jövő héten útnak indul először Franciaországba, az EB-n szurkol a Magyaroknak, majd szó szerint világot lát és több év alatt körbe utazza a földet, szinte minden ország érintésével.

Mivel lebeszélni nem tudtuk őrült tervéről ezért tiszteletben tartjuk döntését és méltóképpen elbúcsúztattuk.

Emberileg és játékosként is hiányozni fog a csapatból, de drukkolok neki, hogy valósítsa meg álmait és bármikor érkezik is vissza, ha még lesz csapat a bal oldalon mindig biztos helye lesz.

 

Nimród SE facebook:

BLSZ4/2

Nimród SE - Kormányőr II. 4-1 (1-0)

Gól : Sipos István (2), Szurkos Zalán (2)

Csodálatos napsütésben léptünk pályára, de sajnos a múlt heti létszámot nem tudtuk überelni , így ismét 12 fővel vágtunk neki a mérkőzésnek. Ősszel 3-3-as döntetlent játszott egymással a két csapat, ezért szurkolóink bizakodva várták az újabb gólgazdag mérkőzést. Inkább a hazai csapat támadott, alakított ki több helyzetet, így csak idő kérdése volt mikor szerzi meg a vezetést. Bár az első félidőben több lehetőségünk is volt Sipos átemelős találatán kívül nem esett több, 1-0-al vonultak szünetre a csapatok. Szünetben egy húzódás miatt kénytelen volt cserélni a mester, és a csereként beálló Szurkos 2 góllal hálálta meg a bizalmat, ugyanis Sipos 2x is kihagyhatatlan helyzetbe hozta társát. A mérkőzés végén Könczey adott remek labdát Siposnak, aki beállította a végeredményt, ezzel keretbe foglalva a mérkőzést.

Jövő hétvégén Pünkösd miatt ellenfelünk halasztást kért, így mérkőzés nem lesz.

Hajrá Nimród !

 

Previfitt facebook

BLSZ3/1

Previfitt SE - Prókátor 3 - 2

Végig küzdelmes meccsen nagyon fontos győzelmet szereztünk. Góljainkat Somogyi Gabi, a nagy visszatérő Czegi és Kasza "Kifli" Szabi szerezték. Mostantól csak a következő meccsre koncentrálunk!

 

Újpesti Flotta facebook

 BLSZ4/3

Újpesti Flotta – Hangos SE 2 - 1

 

Véget ért egy újabb rangadó, újabb győzelemmel! Csapatunk 2-1 arányban diadalmaskodott a Hangos SE csapata felett.

A mérkőzés a szokott ütemben vette kezdetét, ám a 3. percben egy saját térfélen eladott labda után, egy szabálytalanságot követően egy szabadrúgásból a vendégek megszerezték a vezetést! (1-0)

Szerencsére csapatunkra nem nyomta ez rá a bélyegét, és tovább hajtott és küzdött, a saját tempójában futballozott tovább. Ennek meg is lett az eredménye. A 15. perc tájékán Argyelán Attila egalizált (1-1)!

A mérkőzés játékvezetőjét ért kritikák teljesen helytállóak. A játékvezető szörnyen vezette a mérkőzést! Mindkét félnek hihetetlenül rossz döntéseket hozott meg és az asszisztensei sem voltak a helyzet magaslatán, amelynek a kilátogató szurkolók többsége hangot is adott. Egy érdekes ítéletsorozat után szögletet kapott csapatunk, amelyet gólra is váltott. Guzy Péter volt eredményes hosszú idő után! (2-1)

Nagy esemény már nem történt, így mehettek a srácok a félidőre.

A második játékrészben nagy helyzetet egyik fél sem tudott igazán kialakítani. Csapatunk helyzetei az utolsó momentumnál akadtak meg rendre, az ellenfélre ugyan ez volt elmondható. A nagyon lapos második játékrészben, az ellenfél szélső védője egy kezezés után piros lapot kapott, így 10 emberre fogyatkoztak meg a vendégek. Csapatunk teljesen beleült ebbe a mérkőzésbe és a 86. percben egy vendégek által elvégzett pontrúgás után majdnem egyenlítettek.

A mérkőzést a "nagyszerű" játékvezetés lefújta, így 2-1-es sikernek örülhettek a srácok.

Kínkeserves mérkőzés volt. A második játékrészben mutatott játék mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Az mellett sem, hogy 20 meccs óta tartó győzelmi szériája van a srácoknak, ami figyelemre méltó, azonban ennél a teljesítménynél sokkal de sokkal több kell.

A mérkőzés után a nézőket kérdeztük: " A lilák( Újpesti Flotta) az első félidőben nagyon mentek. A másik csapat nem nagyon érezte mit kellene tennie, de ez a játékvezető is botrányos volt. Összességében szerintem azért megérdemelték a győzelmet a lilák"

Több kell ennél!

Hajrá Flotta!

 

Issimo SE facebook:

BLSZ3/3

Issimo SE-Zuglói Kinizsi 2-1 (2-0)

Issimo: Pacsika – Ungi, Gonda, Pető, Balázs (Mészáros) – Fülöp (Reszeli Soós), Böjtös, Szakács (H. Nagy) – Szilágyi B. (Gressó), Illés, Vincze

Gólszerzők: Illés, Vincze ill. Rigó

 

Kiszenvedett győzelem a Kinizsi ellen

A sereghajtó ellen sok helyzetet kihagyva húztuk be a három pontot.

Álmosan kezdtük a találkozót a BLSZ III/3. csoportjának 21. fordulójában az utolsó helyezett Zuglói Kinizsi ellen, ám Illés Roli először egy kapufával, majd egy közeli góllal felébresztette a csapatot. Nem sokkal később Vincze Roli passzolt be egy kipattanót – a vendégek amúgy remek napot kifogó kapusa Gonda Miki lövését tolta éppen Roli elé, aki nem hibázott.

A második félidő első részében többször is végleg eldönthettük volna a mérkőzést, de kimaradtak a helyzetek, majd egy baloldali támadás után egy ötméteres fejessel szépíteni tudott a Kinizsi. Ellenfelünk ettől lendületbe jött, mi pedig kapkodva játszottunk, de végül megérdemelten a Varga Zoltán Sporttelepen tartottuk mind a három pontot.

A győzelmet, valamint Pető Peti születésnapját – Peti jóvoltából – egy remek babgulyással, izé, paprikás krumplival, valamint némi sörrel és pálinkával ünnepeltük meg a büfében, mindenki megelégedésére.

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.