BKF farkasai szenzációs meccsen nyerték a rangadót! Videó

Írta: Darázs Tamás

egyfutsalkep

Végletekig izgalmas mérkőzésen és fantasztikus hangulatban győzött a BKF Farkasok csapata a 13. forduló szuperrangadóján a BME együttese felett. Ismét tudott győzni a TF, viszont az Óbudai Egyetem csak egy döntetlenre volt képes az ELTE ÁJK ellen, így a tesisek a hátralévő öt fordulót nagyon kényelmes helyzetből várhatják.

Az Óbudai Egyetem bicskája is beletört az ELTE ÁJK-ba.

 

Bajnoki cím szempontjából rendkívül érdekes mérkőzésnek ígérkezett a harmadik kerületiek és az ELTE jogászválogatottjának az összecsapása. A forduló előtt második helyen tanyázó ÓE a múlt héten parádés játékkal győzte le a nagy riválisát, a BME-t, míg az eltések az éllovas TF-et verték kis híján, azonban egy időn túli kisbüntetővel pontot mentettek a tesisek.

A mérkőzés intenzív óbudai letámadással kezdődött, amit a jogászválogatott felívelt labdákkal operált. Ennek meg is volt az eredménye, hiszen a mérkőzés elején a három kialakított tiszta ziccerből egyet értékesített Pálffy László. A következő gólra egészen a 19. percig kellett várni. Ekkor a sérülésből visszatért Kovács Levente egalizált. A 24. percben az ÓE házi gólkirálya, Appl Kristóf csapatának a vezetést is megszerezte, azonban az ELTE ÁJK hírnevéhez ismét hű maradt és hatalmas szívvel küzdve, három másodperccel a dudaszó előtt kiegyenlített Nyitrai Tibor találatával.

 

A második játékrész közepéig itt is helyzet, ott is helyzet, gól sehol. A gólcsendet a 40. percben Kelemen Tibor törte meg. Zimermann Zoltán löbbölte elé a labdát, amelyet kapásból a rövid alsóba továbbított. Az ÓE nagy bajban volt, kellett egy vezér, aki felpörgeti a csapatot. Hoffer Csaba ezt magára vállalta, aminek hat perccel később meg is lett az eredménye. Az 5 a 4 elleni játéknak köszönhetően Rozmann Roland előtt nyílt meg az út lövésre, nem habozott, kíméletlenül kilőtte a jobb felső pipát. Az egyenlítés ellenére nem állt vissza 4 a 4 elleni játékra az ÓE, győzni akartak és majdnem ez lett a vesztük. Labdajáratás közben porszem került a gépezetbe, egy gyenge átadást Zimermann Zoltán fülelt le és higgadtan továbbította a labdát az üres kapuba. Másfél perc volt hátra, ismét egy hatalmas meglepetés kapujában állt az ELTE ÁJK múlt héthez hasonlóan (TF ellen 5:5). Az ÓE növendékei mindegy-mindegy alapon kezdtek el rohamozni, aminek meg is lett az eredménye, Appl Kristóf mentett pontot az óbudának.

Mindkét csapat hatalmasat küzdött és a látottak alapján igazságos döntetlen született a 13. forduló szerdai játéknapjának rangadóján.

 

Hoffer Csaba, Óbudai Egyetem csapatvezetője: A múlt heti jó játéknak a nyomába se ért a mostani. Így nem lehet focizni! Valamin sürgősen változtatnunk kell, ha a dobogóra oda szeretnénk érni!

 

Visszatért a győzelem útjára a TF, de… Kántor Barnabás és Vörös Dávid páros vezette Corvinus Futsal az esélytelenek nyugalmával vághatott neki az éllovas TF elleni mérkőzésnek. Az edzőpáros folyamatos létszámproblémák, illetve csapat rapszodikus teljesítménye miatt is aggódhatott, hiszen a Közgáz bárkitől ki tud kapni simán, de bárkit meg is tud szorongatni. Póta Balázs és Akay

Bence által irányított TF makulátlan őszi mérleget produkálva magabiztosan várhatták a tavaszt. Azonban ez már a múlté, az elmúlt két fordulóban mindössze egy pontot gyűjtöttek a tesisek és még a házi gólkirályuk Szopkó Roland is súlyos térdsérülést szenvedett, akinek ezúttal mielőbbi felépülést kívánunk. A körülményeket figyelembe véve nem túl sok jó ígérkezett a TF-nek.

Már a mérkőzés legelején kiderült, hogy a Közgáz jobbik arcát mutatja a TF elleni. Az edzők nagyon jól felkészítették a csapatot és okosan visszaálltak sündisznóállásba és hagyták, hogy a tesisek kezdeményezzenek. Épp hogy csak három perc eltelt a mérkőzésből, egy rossz kapusindítást Mészáros Martin lefülelt és nagyon okosan az üres kapuba emelt, amellyel hatalmas meglepetésre a Corvinusnak megszerezte a vezetést. Az első félidő folyamán a TF csak ment és ment és ment, de a hazaiak kapusának eszén nem tudtak túljárni. A 19. percben a BCE szabadrúgáshoz jutott a TF kapujától 6 méterre, amit nem kis meglepetésre értékesítettek is, de nem tudjuk, hogy talált utat a kapuba a láberdőn keresztül a labda.

A második félidőben Póta Balázs ismét 5 a 4 elleni játékra váltott, ami már oly sokszor megmentette csapatát a szezon során. Hihetetlen, de most is bejött a számítása, mindössze három perc leforgása alatt megfordították a meccset Heller Máté duplájának és Körösi Péter góljának köszönhetően. Ezek után a TF okosan visszaállt a saját térfelére és kontrákra rendezkedett be. A Corvinus emberfeletti erőket mozgósított, többször hatalmas lehetőségük is akadt az egyenlítésre, de minden alkalommal Tasi Előd bravúrral hárított. Az elpuskázott helyzetekre az utolsó percben jött a válasz Örkényi Bencétől, akinek találata azt jelentette, hogy a TF ismét visszatért a győzelem útjára. Érdekesség, hogy az 5 a 4 elleni játéknak köszönhetően a szezon folyamán a TF már 13 pontot szerzett. Ha ezt nem tették volna meg akkor valószínűleg ezeken a meccseken összesen 1 pontot gyűjtöttek volna. Szép teljesítmény!

 

Kántor Barnabás, Corvinus Futsal vezetőedző: Csak gratulálni tudtunk Dáviddal a srácoknak a mérkőzés után! 4 a 4 elleni játékban legyőztünk egy olyan csapatot, akiknek a lehetőségeik annyival jobbak, mint pl. a Manchester Citynek egy angol kiscsapathoz képest.

Sajnálom, hogy megint csak szimpatikus vesztesek voltunk, és nem tudtuk megajándékozni magunkat valamint a többi csapatot azzal, hogy pontokat rabolunk az éllovastól. Az emberelőnyös játékot jobban játszották, így megérdemelten nyertek, gratulálok nekik!

 

5/5! A BME sem tudott ellenállni a BKF Farkasoknak!

 

Csütörtök este nyolc órától rendezték azt a meccset, amelyet leginkább várt mindenki ebben a fordulóban. A harmadik helyezett BME fogadta a közvetlen üldöző, tavasszal még 100% BKF Farkasok csapatát. A mérkőzés nagy iramban kezdődött, enyhe BKF fölénnyel,

amelynek a 4. percben meg is lett az eredménye. Egy szögletkombináció után lepattant lövés került Bagó Balázs elé, aki komolyabb probléma nélkül beverte a labdát. A vezetés nem tartott ki sokáig. Két perccel később Biczó András indult meg a saját térfeléről, majd lyukra futtatta Fábián Gábort, aki becsúszva visszakanalazta a hosszú oldalon érkező Fábián Ákos elé a labdát, akinek már nem volt nehéz dolga csak be kellett passzolni az üres kapuba játékszert. Ezt követően a játék többnyire a pálya közepén zajlott, néha egy-egy távoli lövéssel próbálkoztak a felek. A 13. percben Erdei Tamás vette észre, hogy Bagó Balázs szabadon ólálkodik a BME kapuja előtt, majd hajszálpontos kidobással játékba hozta a támadót, aki eltolta a labdát a kapus mellett, majd az érkező Rápolti Richárd a kapuba kotorta a labdát. Újabb gólra egészen a 25. percig kellett várni, mikor ismét Erdei Tamás hozta játékba kézzel Bata Árpádot, aki egy finom mozdulattal továbbította a labdát Bagó Balázshoz, majd a gólkirály jelölt némi szerencsével a kapus lábai között a kapufa érintésével jutatta a labdát a hálóba.

A második félidőben a BME fokozta a nyomást, sokkal bátrabban támadtak, hatalmas lehetőségeik adódtak, azonban Erdei Tamás eszén nem tudtak túljárni. 10 perccel a vége előtt a műszaki egyetem hallgatói átálltak 5 a 4 elleni játékra. Igazán csak ekkor szorult

be a BKF, azonban ez újabb lehetőséget kínáltak a farkasok előtt, hiszen a BME kapuja üresen tátongott. Ez meg is bosszulta magát 43. percben, mikor Erdei Tamás egy védést követően a kirobbanó Bata Árpád elő dobta a labdát, aki még a kapus visszaérte előtt a

hálóba továbbította azt. A mérkőzés eldőlni látszott. De csak látszott, mivel Biczó András egy perccel később hatalmas gólt akasztott a jobb felsőbe, majd további három perccel később egy egyéni hibát kihasználva Fábián Gábor hozta fel egy gólra a BME-t. Nagyon kemény három perc következett a kommunikációs főiskola játékosainak. Foggal-körömmel őrizték az előnyüket, s tették sikerrel, hiszen 40 másodperccel a vége előtt Bagó Balázs elvette a labdát az utolsó embertől, majd könnyedén bevezette a labdát a BME kapujába, kialakítva az 5:3-as végeredményt a farkasok javára.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a bajnokság kezdete óta az egyik legjobb színvonalú, egyik legizgalmasabb és a BKF szurkolóinak köszönhetően a legjobb hangulatú mérkőzést játszotta ez a két csapat.

 

Lengyel Béla, BKF Farkasok-Vári Group vezetőedzője: Nagyon vártuk a BME Docler Akadémia elleni bajnokit, sajnos kicsit görcsösen kezdtünk, de sikerült gyorsan rendezni a soraink! Amit a héten gyakoroltunk az nagyjából sikerült megvalósítani es ennek örülök. Gratulálok a csapatnak es várom a folytatást.

 

Nem sikerült nyernie a Pázmánynak, kettészakadt a mezőny.

 

Az ELTE-BEAC és a JTE Pázmány mérkőzése egy igazi középmezőnybeli rangadó, ha csak a tabellára tekintünk. Azonban ez a meccs sokkal több volt annál. Az élcsapatok botlásai miatt sűrűsödik az élmezőny, amelynek a legnagyobb nyertese az lehetett, amely ezt a

mérkőzést megnyeri. Mérkőzés vesztese viszont leszakadhat a többi csapattól és megrekedhet a középmezőnyben.

Az összecsapást a Pázmány hallgatói kezdték jobban, már az 1. percben Pápai Patrik megszerezte a vezetést. Négy perccel később egy távoli lövéssel Kertész Balázs egalizált, azonban döntetlenre csak a 7. percig álltak a felek, ekkor Pulay Vince talált a kapuba.

A következő 32 perc már nagyon egyoldalú volt, az ELTE-BEAC hat alkalommal is betalált. Kertész Balázs egyébként nagyon elemében volt, 33 perc alatt mesternégyest ért el. Az utolsó 10 percet még a Pázmány megnyomta, amelynek egy Maruzs Bence András mesterhármas lett a vége, de a túloldalon Demeter Dávid is eredményes tudott lenni, így kialakítva a 8:5-ös ELTE győzelmet.

 

Eredmények:

 

ELTE-BEAC ÁJK – Óbudai Egyetem 4:4 (2:2)

Gólszerzők: Pálffy László (6.), Nyitrai Tibor (25.), Kelemen Tibor (40.), Zimermann

Zoltán (47.) – Appl Kristóf (24., 48.), Kovács Levente (19.), Rozmann Roland (46.)

 

Corvinus Futsal – TFSE Futsal 2:4 (2:0)

Gólszerzők: Mészáros Martin (3., 19.) – Heller Máté (30., 31.), Körösi Péter (33.),

Örkényi Bence (50.)

 

BME Docler Akadémia – BKF Farkasok KSE-Vári Group 3:5 (1:3)

Gólszerzők: Fábián Ákos (6.), Biczó András (44.), Fábián Gábor (47.) – Bagó Balázs

(4., 25., 50.), Rápolti Richárd (13.), Bata Árpád (43.)

 

ELTE-BEAC – JTE Pázmány 8:5 (3:2)

Gólszerzők: Kertész Balázs (5., 10., 28., 33.), Nagy Szilárd (16., 39.), Gyurián Gábor

(29.), Demeter Dávid (43.) – Maruzs Bence András (39., 50., 50.), Pápai Patrik (1.),

Pulay Vince (7.)

 

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.