Mesteri gondolatok a BLSZ1. 13. fordulója előtt

Írta: Pestifoci.hu

 

  Gyorsan telik az idő, és már az őszi szezon hajrájában vagyunk! A lendület minden csapatnál a régi! A hétvégén is rengeteg érdekességre számíthatunk, már csak azért is, mert egy párosítást leszámítva az ellenfelek különböző osztályokban töltötték az előző bajnoki évadot.

 

A csapatok neve után zárójelben a forduló előtti helyezés szerepel.


Budafoki LC (7.) – Ikarus BSE (11.) 2013.november 9. szombat 13:00

A Budafok elkapta a fonalat, és az Ikarus ellen sem szeretné elengedni. A két csapatot ismerve könnyen lehet, hogy kioltják majd egymás játékát.
Ha az Ikarusnak nem lenne a levont hat pontja, most egymás nyakában lenne a két társaság a középmezőny elején. Akár tipikus egy gólos meccs is lehet ebből.

 

Schróth Lajos (Budafoki LC): - A múlt héten játékban azt kaptam, amit vártam, bár a RAFC lényegesen agresszívebben támadott, mint tette azt tavaly. A széleken megtudtak bontani minket párszor, de a kapusunk remekül védett. Szereztünk egy szép gólt, és az előnyünket meg tudtuk tartani az első félidőben. A szünetben tisztába tettük a dolgokat a srácokkal, elmondtam, hogy nagyon figyeljenek oda, ne adjuk fel a támadás lehetőségét, mint ahogy hasonló szituációban a Pénzügyőr ellen tettük. A második félidőben ellenfelünknek megvoltak a lehetőségeik, de nekünk is. A végén az volt a kérdés, hogy sikerül-e egyenlíteniük vagy egy kontrából mi eldöntjük a meccset. Ez most nekünk sikerült, és így egy jó csapatot győztünk le.
A hétvégén az Ikarus látogat hozzánk, nem ismerjük őket annyira, de úgy gondolom, hogy egy bajnokságot nem lehet véletlenül megnyerni. Erős csapat ellen készülünk.

 

Krampek Nándor (Ikarus BSE): - Az előző héten a Sashalom ellen, sajnos vezetésünk tudatában túlságosan azt hittük, hogy megvan a mérkőzés, leengedve jöttünk ki a második félidőre, és kaptunk is két gólt.
Az idei Budapest I. osztályban nem elég egy gólt szerezni, hogy egy csapat megnyerjen egy mérkőzést. Hozzáteszem ezen a mérkőzésen két meg nem adott, (úgy érzem, szabályos) gólt is szereztünk.
Egy feljövőben lévő Budafok vár ránk, és a papírforma most nem mellettünk szól, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy eredményesen tudjunk szerepelni.

 

 

Ferencvárosi FC (15.) – Pénzügyőr SE (3.) 2013. november 9. szombat 13:00

A Ferencváros a sírból hozta vissza az egy pontot az előző fordulóban a Hegyvidék ellen. Nagyon sokba került számukra a meccs, hiszen két játékosuk eltiltása tovább növelte hiányzóik számát. Meglepetés lenne, ha ilyen nehéz helyzetben az erős játékoskerettel rendelkező Pénzügyőr ellen bravúrt tudnának elérni.

 

Bitó Tibor (FFC): - Az elmúlt héten kettős emberhátrányban nagyszerűen küzdött a csapat, és a hozzáállással maximálisan elégedett voltam. Tovább bővült a sérültek listája, ami párosult még két eltiltással, és egy öt sárgás hiányzóval! Aki egészséges és játszhat, az játszani fog.

 

Vatai Attila (Pénzügyőr SE): - A hétvégi rangadó végeredménye fájdalmas volt számunkra, úgy gondolom, legalább a döntetlenre rászolgáltunk volna, de a győzelmet nem kell, a vereséget pedig nem lehet megmagyarázni, így nincs más dolgom, minthogy gratuláljak Varga László edzőkollégámnak!

A Ferencváros FC ellen két alkalommal műfüvön készülünk, ismerjük a hazaiak erényeit, mindent meg fognak tenni a győzelemért, mentálisan nagyon erősek és futballozni is tudnak. Várom a találkozást az ellenfél remek középpályásával Jáky-Szabó Gergővel aki „élete” mérkőzésére készül ellenünk! Sok évig volt játékosom a Pénzügyőr utánpótlásában és ő az a – manapság már sajnos kihalófélben lévő – sportember, aki a gyermekként kapott törődést és szeretetet magába szívta, elraktározta és most felnőttként közvetíti és sugározza!

 


III. Kerületi TVE (1.) – Fővárosi Vízművek SK (2.) 2013. november 9. szombat 13:30

A III. Kerület a múlt héten fontos győzelmet aratott a Pénzügyőr otthonában, és most ismét egy élbolyban lévő csapattal találkozik. A 3 pontért hasonló hozzáállással kell küzdeniük, mint Pasaréten, hiszen a Vízművek már többször bebizonyította, hogy bárki ellen képes jó eredményt elérni.

 

Varga László (III. Kerület): - A Pénzügyőr ellen fegyelmezett és határozott játékot nyújtottunk volt több lehetőségünk a gólszerzésre igaz az ellenfelünknek is , de ezek kimaradtak. A győzelmünket nem értékeljük túl, helyén kezeljük!
Felkészülésünkben nem lesz változás az eddigiekhez képest, de tudjuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk!


Schmél László (Vízművek): - A tartalékos csapatunk gyenge teljesítményt nyújtott a Voyage ellen az előző hétvégén, és a kiállítás után elszállt a reményünk a pontszerzésre.
A III. Kerület ellen sok hiányzónk lesz sajnos. Az előzmények ismeretében tisztes helytállást várunk.

 

Rákosmenti TK (9.) – Unione FC (10.) 2013. november 9. szombat 14:00

Az RTK felemás teljesítményt nyújt egyelőre a bajnokságban, ahogy az Unione is. Szép győzelmek mellett, sok-sok elvesztegetett pont miatt lehetnek bosszúsak.

Az a csapat nyerhet, amelyik a jobbik arcát tudja megmutatni.

 

Szakál Béla (RTK): - A hibáink most már egyre jobban kirajzolódnak. Sajnos nem azt játsszuk, amit ebben a korban játszani kell, és nem mindig azt, amit tudunk. Ez a mi hibánk is. Reálisabban kell néznünk a dolgokat.
Azt, hittük jó kis tapasztalatszerzés lesz ez a bajnokság. Tavasszal remélem, beérik a társaság, mert a minőség megvan a csapatban. Az Unione ellen a rutint kell legyőznünk.

 

Szabó András (Unione FC): - Sajnos a múlt héten 10 perc alatt kivégeztük magunkat és két gólos hátrányba kerültünk. Utána jól játszottunk az Inter ellen, de ennyi előnyt nem adhatunk egy ellenfelünknek sem.
Szoros a mezőny második fele, egy-két verséggel hátul is találhatjuk magunkat, győzelmekkel pedig elől. Győzni szeretnénk, mert mi nem szeretnénk hátul telelni. Szeretnénk megtörni a rossz sorozatunkat.

 

Internationale CDF SE (8.) – Kelen SC (12.) 2013. november 9. szombat 15:00

Két az utóbbi időben fontos pontokat gyűjtögető csapat meccse lesz ez. Az Inter pozíciója megnyugtató a középmezőnyben, a Kelennek még van mit szépítgetnie eddigi szereplésén.
Mindkét társaságnak nagyon sokat érne a 3 pont.

 

Dr. Agonglo Joel Geraldo (Inter CDF SE): - Az Unione ellen már a mérkőzés elején sikerült eldöntenünk a meccset, jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki.
A második félidőben olyan játékosainknak is lehetőséget adtunk, akik eddig kevesebbet játszottak. Egy kicsit visszaesett a játékunk, de nem forgott veszélyben a győzelmünk.
A Kelent ismerjük, nem becsüljük le őket. Mindenképpen támadólag lépünk fel, így építettük fel a játékunkat, otthon és idegenben is támadni igyekszünk.
Fontos, hogy otthon tartsuk a 3 pontot céljaink eléréséhez.

 

Szőke László (Kelen SC): - Múlt héten a brusztolós arcát mutatta meg a csapat, de a győzelem remek gyógyír volt minden szenvedésre. Igaz vezéráldozatokkal járt, hiszen Jerome és Kelényi személyében két védőnk is kisárgult. Ezen kívül is vannak kisebb gondjaink, de ezek az öltöző falain belül kell, hogy maradjanak. Ennek ellenére győzni megyünk az Interhez, hiszen nekünk minden pont az életünket jelentheti. A 3 pont azért is fontos, mert ezzel szeretnénk köszönteni, Jerome kisfiát, a kis Oriont, aki ezen a héten született. Szinte senkit nem ismerünk ellenfelünktől, még sohasem találkoztunk velük. Skadra nagyapónak - akivel majd 7-8 évet együtt játszottam még én is - azonban üzenném, hogy kösse fel az alsóneműjét.

 

 

Nagytétény SE (14.) – Hegyvidék SE (16.) 2013. november 9. szombat 16:00

A Nagytétény a múlt héten bár belecsúszott egy szerencsétlen vereségbe, javuló formát mutat. A gondot nem is csak a 3 pont elvesztése jelenti, hanem az, hogy egyik legjobbjukat Marosfalvi Lászlót eltiltották.
Ennek ellenére otthon papíron ők az esélyesebbek a legutóbb az FFC ellen egy megnyert meccset egy pontra cserélő Hegyvidékkel szemben.

 

Nagy József (Nagytétény SE): - Az első félidőben a Kelen ellen nem játszottunk rosszul, gólt is szereztünk, fegyelmezettek voltunk. Sajnos a második félidőben kaptunk mi is egy gólt, egy olyan helyzetből, amit kissé igazságtalannak tartottunk. Ezután sajnos egyik játékosunk elkövetett egy fegyelmezetlenséget, és sajnos tíz emberrel nem az tudtuk már nyújtani, amit tudunk.
Nem érdemeltünk, győzelmet, itt is szeretnék gratulálni a Kelennek.
A Hegyvidék ellen nem tudunk kiállni a teljes csapattal, Marosfalvi játéka is hiányozni fog. De megpróbáljuk otthon tartani a 3 pontot, mert jelenlegi helyzetünkben ez egy sorsdöntő mérkőzésnek számít.


Csucsi Nándor (Hegyvidék SE): - A múlt hétvégén pont azért vesztettünk két pontot, mert amitől féltünk beigazolódott, vagyis mentálisan nem tudtunk az ellenfelünk fölé nőni.
Aki a tabellára néz láthatja, most már csakis egy célunk lehet, pontot, pontokat szerezni a következő három meccsen, még ha ez Nagytétényben nehéz feladat akkor is! Ahhoz, hogy egyben tartsuk a mezőny hátsó részét nem jöhetünk el vesztesen!

 


Voyage SE (5.) – RAFC (4.) 2013. november 9. szombat 19:00

A Voyage egy pontra van a RAFC-tól, a táblázat alapján idei teljesítményük is mindenképpen figyelemreméltó.
Olyannyira, hogy mára ez a mérkőzés egy háromesélyes rangadónak minősül.

 

Bajnóczi Tamás (Voyage SE): - A legutóbbi fordulóban nagyon rövid kispaddal érkeztünk a Vízművekhez, talán szombatra már újra bővebb lesz a keret. Úgy tapasztalom, hogy az NB3-ból kiesőkkel mi BLSZ I-esek egyelőre nehezen tudjuk tartani a lépést. Nem könnyíti a dolgunkat, hogy miután mindegyikük első lendületből szeretne visszajutni részükről a "kis csapatok" ellen nem fér bele a pontvesztés, ezzel a tudattal lépnek pályára. Döntő lehet, hogy ez a tudat teherként jelentkezik-e náluk.

 

Vörös Péter (RAFC): - Ez egy olyan sportág amit gólra játszanak, így megérdemelten nyert a Budafok.
Biztos érdekes mérkőzés lesz a Voyage ellen, hiszen két játszós csapat csap majd össze!

 

THSE-Sashalom (13.) – Testvériség SE (6.) 2013. november 10. vasárnap 11:30

A Sashalom az utóbbi időben szépen összekapta magát, és sokat tett azért, hogy ne mint potenciális kiesőjelöltről beszéljenek a csapatról.
Most egy nagyon nehéz feladat vár rájuk a múlt héten a tudásához képest gyengébb játékkal is nyerni tudó Testvériség ellen.

 

Strebek Marcell (THSE Sashalom): - Az elmúlt évekhez képest egy teljesen más Testvériség látogat hozzánk. Sok fiatallal, szépen fejlődő csapattal mérhetjük össze tudásunkat. Nekünk ez az ősz keservesre sikeredett, de ezen a mérkőzésen is mindent meg fognak tenni játékosaim a győzelem megszerzéséért.

 

Balogh István (Testvériség SE): - Sikerült az elmúlt két hétvégén nyerni és sikerült kapott gól nélkül lehozni a mérkőzéseket. Azon dolgozunk, hogy így maradjon ezen a hétvégén is a jó formába lendülő Tintahalak ellen is!

 

 

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.