Mesteri gondolatok! BLSZ1. beharangozó!

Írta: Pestifoci.hu

Ferencvárosi FC – III. KER. TVE 2013. augusztus 24. (szombat) 16:00 óra

 

   A múlt héten a Ferencváros már két góllal vezetett a Voyage ellen, de végül 5-2-re alulmaradtak. Most ismét egy erős csapat lesz az ellenfelük, de hazai pályán játszva, jó esetben több száz szurkolójuk által támogatva akár meglepetést is okozhatnak, ha túl tudják tenni magukat az 1 hete történteken. A Kerület remek első félidővel nyert az első körben, erőtől duzzadva érkeznek a Népligetbe.

 

Bitó Tibor (a Ferencvárosi FC): Csapatom egyéni hibák miatt veszítette el a Voyage elleni mérkőzést, 20 percig nagyszerűen futballoztunk, utána viszont szétestünk. Megbeszéltük min kell változtatnunk és remélem már a Kerület ellen sikerül javítanunk. Jó mérkőzést várok!


Varga László (III. KER. TVE): A Budafok ellen megszerzett pontokkal elégedettek lehettünk, de a játékunkon van még javítanivaló!  A Ferencvárosi FC ellen természetesen győzelmet várok, de gondolom az FFC-nek is lesz hozzá egy-két szava. Küzdelmes és szenvedélyes mérkőzésre számítok.

 

Budafoki LC – Unione FC 2013. augusztus 24. (szombat) 17:00 óra


   Az első fordulóban mindkét együttes vereséget szenvedett. A budafokiak a Kerület vendégei voltak. Az Unione kisebb meglepetést okozott azzal, hogy hazai pályán alulmaradt az újonc, igaz jó kis játékosokból álló Testvériség ellen. Szabó Andrásék szombaton ismét a Promontor utcában próbálják meg kiköszörülni a csorbát. Nem lesz könnyű feladat, a mindenképpen javítani akaró tavalyi NB3-as Budafok ellen.


Schróth Lajos (Budafok): Természetesen győzelmet várok a szombati találkozótól. A múlt héten egy félidő alatt sikerült veszítenünk a III. Kerület ellen. Sajnos akkor az első percben bekapott gól meghatározta a mérkőzést, onnantól nem tudtuk azt játszani, amit eredetileg elterveztünk. Most is nehéz meccset várok, az Unione-ban több rutinos, jól képzett játékos játszik. Megpróbáljuk azt játszani, ami az erősségünk, és úgy gondolom, hogyha 100%-ot nyújtunk, és kellően összpontosítunk, akkor megnyerhetjük a mérkőzést.


Szabó András (Unione FC): A múlt heti Testvériség elleni mérkőzésünkön tulajdonképpen nem éreztem nagy problémát a játékunkban, azt gondolom, hogy szerencsétlen gólokat kaptunk, ami a vereséghez vezetett. Úgy érzem, hogy egy szervezett és ügyes csapat ellen játszottunk. Ezen a mérkőzésen a szerencse inkább őket pártolta. Úgy gondolom, hogy kicsit nagyobb sebességre kell kapcsolnunk a Budafok ellen, hogy jól szerepeljünk. A mérkőzés helyszíne számunkra nem számít idegennek, mivel mi is itt játsszuk hazai mérkőzéseinket. Természetesen minden egyes mérkőzésen nyerni szeretnénk.

 

 

Ikarus BSE – Hegyvidék SE 2013. augusztus 25. (vasárnap) 10:00 óra


   Az első fordulót mindkét együttes halasztotta. Első ránézésre hazai pályán az Ikarus tűnik esélyesebbnek, kérdés hogy tudják-e ott folytatni, ahol az előző bajnokságban abbahagyták. A mérkőzést mégsem mernénk fix egyesre venni, mert a Hegyvidék, mely végül mégis megőrizte első osztályú tagságát, képes arra, hogy idegenben is meglepetést okozzon. Sőt előző csatájuk óriási meccset hozott, a bajnokság vége felé kiélezett szituációban csak egy utolsó pillanatban szerzett góllal sikerült nyernie 3:2-re a későbbi bajnoknak.

 

Krampek Nándor (Ikarus): Úgy érzem nagyon sikeres felkészülés vége felé vagyunk, a játékosok jó fizikai és mentális állapotban vannak. Nagyon elszántak és várják az első éles mérkőzésünket. Mint minden csapatnál nálunk is vannak sérültek és vannak olyan játékosok, akikre kisebb nagyobb problémák miatt nem számíthatunk a bajnokin. Elméletben az álom csapat megvan, de a sors itt is közbe szólhat. Sem a Hegyvidék, sem mi nem játszottunk még éles mérkőzést, ezért a nézők egy nagyon jó és kiegyensúlyozott találkozót láthatnak. Remélem olyan hangulatú, színvonalú mérkőzésre számíthatunk, mint az utolsó bajnoki mérkőzésünk volt.

 

Csucsi Nándor (Hegyvidék- Bajzik József segítője): A felkészülésünk sajnos nem sikerült a legjobban, egyrészről nem tudtuk ilyen-olyan okok miatt a tervezett minőségű edzőmérkőzéseket lejátszani (helyettük picit gyengébb csapatok ellen léptünk pályára). Másrészről a sérülések sem kerültek el minket, és az új érkezőkkel együtt ez még csak egy "massza" amit sajnos a bajnokság közben kell majd csapattá gyúrni. Vannak kérdőjelek még a hétvégi kezdőcsapatban, valószínűleg csak a mérkőzés előtt derül ki, hogy milyen összeállításban  futunk ki a pályára.

 

Reggel 10 órakor szerintem szakmailag értékelhetetlen egy mérkőzés (az amatőr futball bája, hogy csak akkor van szabad időpont a pályán). Apró dolgok dönthetnek (pl. a meleg, vagy, hogy melyik csapat alkalmazkodik jobban a korai kezdéshez), amikből remélem, hogy mi jövünk ki jobban. Egy biztos a tavalyi bajnok otthonában kezdeni nem könnyű, de tavaly is két nagyon jó mérkőzést játszottunk az Ikarus csapatával és hajszálon múlt, hogy nem döntetlennel végződött mindkét meccs. Most is pontot szerezni megyünk a Bátony utcába, reméljük a végjátékban nem fogy el a koncentráció belőlünk, úgy mint ahogy a tavaszi meccsünkön történt.

 


Inter CDF - RAFC 2013. augusztus 25. (vasárnap) 11:00 óra
  

   Az újonc Inter 4:1-es vereséget szenvedett az első fordulóban, s most egy volt harmadosztályú csapat ellen kell bebizonyítania, hogy mire képes, egy újabb vereséggel lépéshátrányba kerülhetnek a BLSZ1-ben. A RAFC szurkolói elkisérik csapatukat a Könyves Kálmán körútra is és nagyon bíznak az első sikerben.

 

Dr. Agonglo Joel Geraldo (Internationale CDF): Sajnos az előző meccsen a Vízművek ellen a kiállítás megpecsételte a sorsunkat, próbáltunk támadni utána is, de sajnos kaptunk két gólt. A csapat első félidei játékára lehet építenünk, jól játszottunk. Ha így játszunk a RAFC ellen is, akkor lesz sanszunk. Remélem a fegyelmezetlenségek elmaradnak, és ha a csapatunk maradéktalanul betartja a taktikát, akkor sikerül otthon tartanunk a három pontot. Nem lesz könnyű, de bízom a játékosaimban.

 

Vörös Péter (RAFC): Az első fordulóban a Nagytétény ellen eldönthettük volna a meccset a 60. percig, majd miután gólt kaptunk nem volt esélyünk a győzelemre. Így nézve reális a pontosztozkodás. Egyértelmű, hogy csak a győzelem az elfogadható eredmény, de ebben a bajnokságban szinte minden meccsünkre igaz ez. Érdekes mérkőzés lesz ez egészen biztos. Mi kiestünk, ők feljutottak ebbe az osztályba. Az első fordulóban az Inter is és mi is rossz eredményt értünk el. Mindenképpen javítani szeretnénk, és ennek megfelelően készülünk a mérkőzésre.

 


Testvériség SE – Kelen SC 2013. augusztus 25. (vasárnap) 11:00 óra

 

   A Testvériség remek győzelemmel mutatkozott be az Unione ellen. Azt eddig is tudtuk, hogy remek támadókkal rendelkeznek, de idegenben három gólt rúgni dicséretes teljesítmény egy újonc csapattól. A Kelen ellen sokgólos élvezetes mérkőzésre számíthatnak a mérkőzésre kilátogatók.

 

Szőke László (a Kelen SC másodedzője): Nekünk edzőknek is nagy kérdés mire lesz képes a csapat. Elsősorban a védekezésünket próbáltuk stabilizálni a felkészülés alatt, ez hol jól, hol kevésbé sikerült. Szokás szerint rengeteg gólt szereztünk, de sajnos kaptunk is bőven. Fizikálisan biztosan előreléptünk, az elvégzett munka nem veszett kárba, ezt az edzőmeccsek egyértelműen alátámasztják, de a csapat kétarcúsága sajnos továbbra is megvan. Ha jó napunk van, bármelyik csapatot meg tudjuk verni, de ha rossz, akkor a halottakat is feltámasztjuk. Érzésem szerint azért bőven léptünk előre, de ezt csak a bajnoki meccsek igazolhatják. A Testvériség csapatát nem nagyon ismerjük, de azért leselkedtünk hétvégén egy kicsit, így némi elképzelésünk van arról, hogyan győzhetnénk Újpalotán. Szoros mérkőzés lesz, ebben biztos vagyok, de egy apró góllal jobbak leszünk!

 

Balogh István (Testvériség SE): Elég későn kerültem a csapathoz, nem tudtam még az általam elképzelt munkát elvégezni. Úgy gondolom még 2-3 hétre szükségünk van, hogy összeálljunk. Ennek ellenére egészen formásan játszottunk az első fordulóban és sikerült nyernünk. Mint minden újoncnak az első hazai meccs nagyon fontos. Az ellenféllel nem szoktam foglalkozni, inkább saját csapatomat próbálom felkészíteni, megpróbálni saját játékunkat rákényszeríteni a vendégcsapatra. Természetesen javuló játékot, összeszokottabb csapatot és győzelmet várok a következő fordulóban!

 

  VS.

RTK-Vasló – Fővárosi Vízművek 2013. augusztus 25. (vasárnap) 17:00 óra
 

  A rákosmentieknél a nyár folyamán a játékos keret nagy része kicserélődött, s úgy tűnik, hogy még mindig nem állt teljesen össze a védelem. Az biztos, hogy vasárnap is komoly próbának lesznek kitéve a kreatív támadójátékot játszó Vízmű ellen.

 

Szakál Béla (RTK): Sajnos játékban elmaradtunk a Pénzügyőr csapatától. Nem voltunk elég agresszívak, a támadásvezetések nagyon gyengék voltak. Ebben még fejlődnünk kell. Megérdemelt volt a Pénzügyőr győzelme. A Vízművek ellen szeretnénk itthon tartani a 3  pontot.

 

Schmél László (Vízművek): Szeretnénk jó eredményt elérni a tavaly még NB3-as csapat ellen. Első hazai meccsükön biztos ők is mindent megtesznek majd a győzelemért. Mi az előző fordulóban sikeres rajtot vettünk egy kemény hajtós Inter ellen, bízunk a jó folytatásban, és természetesen győzni szeretnénk.

 

Nagytétényi SE – Voyage SE 2013. augusztus 25. (vasárnap) 17:00 óra
  

   Az első fordulóban a Nagytétény idegenben ért el döntetlent a RAFC ellen, bebizonyítva, hogy egy volt harmadosztályú csapattal is feltudják venni a versenyt. A Voyage már-már szokásos második félidei lehengerlő játékával végül öt gólt rámolt be a Fradi hálójába, így megfelelő önbizalommal készülhet a Nagytétény ellen. A mérkőzés abszolút háromesélyes.

 

Pál József (Nagytétény): A Voyage jól kezdte a bajnokságot, és mi sem maradtunk el a jó eredménnyel, ha egy kicsit jobban játszunk, vagy több szerencsénk van akár nyerhettünk is volna a RAFC ellen idegenben. Mi hazai pályán általában nyerni szoktunk következő ellenfelünk ellen. Ha ezt nézzük, akkor most is jó esélyeink vannak. Mindenképen győzni szeretnénk!

 

Bajnóczi Tamás (Voyage SE): Örülünk az első fordulóbeli sikernek, hiszen az első meccs eredménye mindig nagyon fontos, egészen a második meccsig. Továbbra is megfelelő szerénységgel készülünk, hiszen még korántsem játszunk azon a szinten, ahogyan szeretnénk. A Nagytétény ellen nem túl szívderítő az eddigi idegenbeli mérlegünk és az Angeli utcában soha nincs könnyű 90 perce a vendégcsapatoknak. A magam részéről egy szokásosan feszült, kemény és nagyon hajtós összecsapásra számítok, ahol reményeim szerint a játékunkban felfedezhető lesz némi előrelépés.

 

THSE-Sashalom – Pénzügyőr SE 2013. augusztus 25. (vasárnap)17:30 óra
  

   A Tintahalak nem léptek pályára az első fordulóban, így elsőre mindjárt a csoport egyik nagyhalával kerülnek szembe.  Kérdés, hogy a Pénzügyőr az elmúlt bajnokság bronzérmese ellen felvállalja-e idegenben is a nyílt támadójátékot.

 

Strebek Marcell (THSE-Sashalom): Nehéz még az erőviszonyokat átlátni, de úgy gondolom az egyik, ha nem a legerősebb ellenfél érkezik hozzánk vasárnap délután. Nem véletlen a múlt heti magabiztos győzelmük sem az RTK csapata ellen. Természetesen, mint minden ellenfelünket, őket is feltérképeztük, amiből meg is tudhattuk, hogy egy jó erőkből álló, sokat futó dinamikus, egységes csapatot látunk vendégül. Csapatunk ezer sebből vérzik, és meghatározó játékosokat kell nélkülöznünk. Az új játékosaim csapatba való beépítése is nehezebb, hosszadalmasabb munka lesz, mint gondoltam. Azonban amióta létezik a "Halak" együttese mindig is közismert volt, hogy nem ismert számunkra a lehetetlen. Bárki ellen felvesszük a harcot, és hazai környezetben a Pirosrózsa utcában soha senki nem számíthatott a múltban sem könnyed átmozgató mérkőzésre. Csapatként a száz százalékot fogják nyújtani játékosaim, és bár a mérkőzés egyértelmű esélyese véleményem szerint a vendégcsapat, a labdarúgás azért is szép, és izgalmas sportág mert a pályán fegyelmezettséggel, szervezettséggel, akarattal ki lehet egyenlíteni akár a fennálló tudáskülönbséget is. Mi erre készülünk! Számunkra tökéletes erőfelmérő lesz ez a mérkőzés abból a szempontból, hogy mire lehetünk képesek játékban, és eredményességben egy ilyen remek ellenféllel szemben.

 

Vatai Attila (Pénzügyőr SE):
   A Belgiumból visszaérkező Meggyes már jó állapotban van, hiszen a nyáron végig velünk edzett, a többiekre még sok munka vár. Sokolowskira nem számíthatunk a héten mert külföldre utazik.  
A keret minősége határozza meg stratégiánkat. Sztrunga, Iflinger és Szakolczai érkezésével, Pápai lábtörésből történő felépülésével, az utánpótlásból érkező fiatalokkal Lestivel, Novákkal és Tivadarral a tavaszhoz képest jelentősen erősödtünk a támadó szekciót illetően, a most már ötödik idényét nálunk kezdő Kozareknek végre kiváló társai vannak, azaz adottak a feltételek az eredményes és ötletes támadófutballhoz.

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.