A Budapest Honvéd 2-0-ra legyőzte a már kiesett vendégét, a Pápát a labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójának szombati játéknapján, így bennmaradt az élvonalban.


OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló:
Budapest Honvéd-Lombard Pápa Termál FC 2-0 (0-0)
------------------------------------------------
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Ignjatovic (49.), Youla (69.)
piros lap: Elez (22.), illetve Csilus (61.)
sárga lap: Nagy G. (50.), illetve Nagy T. (26.), Jagodics (56.), Randjelovic (84.)

Budapest Honvéd:
----------------
Kemenes (Horváth A., 85.) - Botka, Ignjatovic, Elez, Baráth - Ikenne-King, Godoy, Hidi, Holender (Göblyös, 74.) - Youla, Nagy G.

Lombard Pápa Termál FC:
-----------------------
Horváth G. - Jagodics, Csizmadia, Juhász D., Frizoni (Gál, 64.) - Csilus, Nagy T. (Randjelovic, a szünetben), Stieber A., Sluka - Király (Schmid, 65.), Vankó

 

Nagy lendülettel kezdett a Honvéd, amelynek egyetlen pontra volt szüksége a biztos bennmaradáshoz. Igyekezett hamar megszerezni a vezetést, de a helyzetek kimaradtak, majd a félidő derekán emberhátrányba került Elez fegyelmezetlensége miatt. A kiállítás ellenére is a kispestiek játszottak fölényben, de még büntetőből sem sikerült betalálniuk.
A folytatásban aztán Ignjatovic megszerezte a biztonságot jelentő gólt a hazaiaknak, innentől nyugodtan futballozott a Honvéd, ráadásul a Pápa is megfogyatkozott. Csak idő kérdése volt, mikor növeli előnyét a fővárosi csapat, amely a második találatot követően már nem erőltette tovább a támadásokat és biztosan győzött.

A Ferencváros 1-0-ra legyőzte otthon a bennmaradásért küzdő Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, sikerével pedig bebiztosította ezüstérmét.

A Magyar Kupa-győztes zöld-fehérek immár 19 bajnoki találkozó óta veretlenek és egy fordulóval a bajnokság vége előtt négy ponttal előzik meg a bronzérmes MTK Budapestet.
A Honvéd négy veretlen meccset követően kapott ki ismét és mivel nem szerzett pontot, így még kieshet.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Ferencváros-Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
-------------------------------------
Groupama Aréna, 6745 néző, v.: Erdős
gólszerző: Somália (43.)
sárga lap: Nagy G. (15.), Godoy (77.)

Ferencváros:
------------
Dibusz - Dilaver, Pavlovic (Kukuruzovic, 89.), Batik, Ramírez - Varga R. (Haris, a szünetben), Gyömbér, Böde, Somália, Lamah - Lauth (Bönig, 74.)

Budapest Honvéd:
----------------
Kemenes - Botka (Ihrig-Farkas, a szünetben), Ignjatovic, Elez, Baráth - Ikenne-King, Hidi, Godoy, Nagy G. (Meza, 82.) - Youla, Holender (Prosser, 76.)

A Honvéd egyenrangú ellenfele volt esélyesebb riválisának, sőt nagyobb lehetősége a vendégeknek akadt a meccs elején. Később a Ferencváros is többször veszélyeztetett és a szünet előtt sikerült vezetést szereznie.
A folytatásban rendkívül elszántan futballoztak a kispestiek, akiknek egy pontra lett volna szükségük a bennmaradásuk bebiztosításához, de hiába dolgoztak ki helyzeteket, Dibusz jó formában védett, így a hazaiak megőrizték minimális előnyüket a lefújásig.

A Budapest Honvéd szombaton 1-1-es döntetlent játszott bajnok vendégével, a Videotonnal a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában.

    Az immár négy bajnoki találkozó óta veretlen kispestiek a most szerzett egy ponttal nagy lépést tettek a bennmaradás felé.

    OTP Bank Liga, 28. forduló:
Budapest Honvéd-Videoton FC 1-1 (0-1)
-------------------------------------
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Karakó
    gólszerző: Youla (69.), illetve Ivanovski (22.)
    sárga lap: Godoy (33.), Baráth (72.), Gazdag (87.), illetve Ivanovski (72.), Mareval (90.), Trebotic (92.)

    Budapest Honvéd:
    ----------------
Kemenes - Botka (Ikenne-King, 79.), Ignjatovic, Elez, Baráth - Nagy G., Hidi (Gazdag, 82.), Godoy - Youla, Punosevac (Prosser, 36.), Holender

    Videoton FC:
    ------------
Calatayud - Brachi, Maréval, Juhász (Sakla, 14.), Fejes - Oliveira (Feczesin, 79.), Sándor Gy., Kovács I., Luyckx (Trebotic, 70.), Álvarez - Ivanovski

    Jobban kezdett a Honvéd, de kezdeti rohamai hamar alábbhagytak. Az unalmasas "csordogáló" mérkőzésbe az sem hozott változást, hogy a székesfehérváriak vezetést szereztek.
    A folytatásban egyre fokozódott a Honvéd fölénye, amely aztán góllá érett. Ezt követően a kispestiek mindent egy lapra feltéve támadtak a győztes és vélhetően biztos bennmaradást érő gól megszerzéséért, de a kapufa kétszer is megmentette a Videotont, amelynek kapusa is többször nagyot védett, így nem született újabb találat.

A bennmaradás szempontjából fontos győzelmet aratott a Budapest Honvéd a vendég Kecskemét felett szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában.

A kispestiek szeptember 13-a óta először nyertek a Bozsik Stadionban. A Kecskemét a második vereségét szenvedte el az idén.
OTP Bank Liga, 27. forduló:
Budapest Honvéd-Kecskeméti TE 2-0 (2-0)
---------------------------------------
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Youla (30.), Holender (45.)
sárga lap: Gazdag (60.), illetve Eninful (72.)

Budapest Honvéd:
-----------------
Kemenes - Botka, Ignjatovic, Elez, Baráth - Nagy G. (Gazdag, 55.), Hidi, Godoy - Youla, Punosevac (Ihrig-Farkas, 70.), Holender (Ikenne-King, 61.)

Kecskeméti TE:
--------------
Tujvel - Lovric, Skopljak, Karan, Gyagya (Radoja, a szünetben), Laczkó - Vukasovic (Eninful, a szünetben), Savic (Szalai, 68.), Kitl - Bebeto, Novák

A Honvéd lépett fel támadólag, a Kecskemét alapvetően a védekezéssel törődött, illetve előreívelésekkel próbálkozott. A mezőnyfölényben futballozó hazai csapat akcióiban ugyan nem volt sok kreativitás, de így is összejött a vezetés, amikor a kecskemétiek igen lassan reagáltak a Honvéd passzolgatására, és még rosszul is helyezkedtek.
A szünet előtt növelte előnyét a fővárosi együttes, amely a második félidőben már nem erőltette túlzottan a támadásokat, de így is magabiztosan gyűjtötte be a három pontot, mivel a Kecskemét nem tudott komoly zavart okozni a védelmében.

A bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent ért el a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A hazaiak így három, a vendégek négy bajnoki találkozó óta nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Paksi FC-Budapest Honvéd 0-0
----------------------------
Paks, 1000 néző, v.: Andó-Szabó
sárga lap: Gévay (74.), illetve Youla (12.), Baráth (30.) Ignjatovic (40.)

Paksi FC:
---------
Molnár P. - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Bartha, Bertus, Kecskés (Hahn, 70.), Tamási (Vági, 81.), Haraszti (Simon A., 70.) - Balázs Zs.

Budapest Honvéd:
----------------
Kemenes - Botka, Ignjatovic, Elez, Baráth - Nagy G., Godoy (Csábi, 54.), Gazdag - Prosser (Ihrig-Farkas, 84.), Youla (Punosevac, 54.), Holender

Mindkét csapat elég álmosan kezdett és ez nem is változott a szünetig, így jobbára unalmas mezőnyjátékkal telt el az első félidő, melynek során a kapuk nem forogtak veszélyben.
A folytatásban valamivel nagyobb iramban futballoztak a csapatok, a Honvéd próbált nyomást gyakorolni a Paksra, de mezőnyfölénye helyzetekben nem nyilvánult meg. A hajrában a hazaiak is feljavultak, de az egész meccsre jellemző pontatlanság miatt nem született gól.

A címvédő Debrecen 1-1-es döntetlent ért el a bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.


OTP Bank Liga, 25. forduló:
Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 1-1 (1-1)
-------------------------------------
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Youla (25.), illetve Bouadla (39.)
piros lap: Ikenne-King (71.), illetve Ludánszki (77.)
sárga lap: Holender (16.), Ikenne-King (22., 71.), Ignjatovic (48.), Hidi (86.), illetve Lázár (36.), Bódi (73.), Jovanovic (79.)

Budapest Honvéd:
----------------
Kemenes - Ikenne-King, Ignjatovic, Elez, Baráth - Nagy G., Hidi, Vécsei - Prosser (Gazdag, 61.), Youla (Botka, 75.), Holender (Punosevac, 54.)

DVSC-TEVA:
----------
Verpecz - Lázár P., Mészáros, Brkovic, Korhut (Balogh N., 75.) - Varga J., Jovanovic, Mihelic, Bouadla (Ludánszki, a szünetben), Bódi - Sidibe (Nagy Z., 83.)

Az első félidő sokáig unalmas mezőnyjátékkal telt, egyik csapat sem jelentett komoly veszélyt a másik kapujára. A Honvéd a 25. percben váratlanul vezetést szerzett egy szép góllal, ettől kezdve viszont a hajdúságiak nagyobb sebességi fokozatba kapcsolatak, melynek köszönhetően Bouadla távoli lövésével még a szünet előtt egyenlítettek.
A folytatásban ismét kiegyenlített, de nem eseménydús játékkal telt az idő, mígnem a 71. percben emberhátrányba került a Honvéd Ikenne-King kiállítása miatt, ráadásul a reklamáló Marco Rossi vezetőedzőt is elküldte a kispadtól Vad II. játékvezető. Ezt követően a Debrecennél volt többet a labda, de veszélyesebbé nem vált a vendégcsapat, amely ráadásul szintén megfogyatkozott Ludánszki piros lapja miatt. A hátralévő időben a Honvéd járt közelebb a győztes gól megszerzéséhez, ugyanis Vécsei szabadrúgásból a keresztlécet találta el, míg Punosevac az utolsó pillanatban, szemben állva a kapussal nem találta el

A Pécs a hajrában egy perc alatt fordítva nyert a vendég Budapest Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szombati játéknapján.


    OTP Bank Liga, 24. forduló:
PMFC-Matias - Budapest Honvéd 2-1 (0-0)
----------------------------------------
Pécs, 1000 néző, v: Bognár
    gólszerző: Ojdanic (85.), Makriev (86.), illetve Holender (71.) sárga lap: Hidi (84.), Youla (88.)

    Pécs:
    -----
Helesfay - Nagy J., Balogh B., Causic (Ojdanic, 38.), Uzoma - Pauljevic, Márkvárt, Horváth A., Fröhlich (Rácz, 64.), Szatmári (Weitzer, 81.) - Makriev

    Honvéd:
    -------
Kemenes - Ikenne-King, Ignjatovic, Elez, Baráth - Nagy G., Hidi, Meza (Holender, 45.) - Vécsei, Punosevac (Youla, 60.), Prosser (Gazdag, 73.)

    Kiegyenlített küzdelmet láthatott az első félidőben a PMFC Stadion nagyjából ezerfős közönsége. A játékrész első felében inkább az akkor kapufáig is jutó hazaiak, majd a második részben a vendégek voltak aktívabbak és kapura veszélyesebbek.
    A szünet után meglehetősen sokáig a mezőnyben folyt a játék, aztán a hajrához közeledve a Pécs újra a kapufát találta el, a Honvéd viszont egy perc múlva megszerezte a vezetést. A kapott gól észhez térítette a hazaiakat, akik néhány perccel a lefújás előtt bő egy perc alatt kétszer is bevették Kemenes kapuját, így otthon tartották a három pontot.

A kiesés elől menekülő Budapest Honvéd döntetlent játszott a tavasszal továbbra is nyeretlen Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján.

A kispesti csapat sorozatban hetedik hazai mérkőzésén nem tudta begyűjteni a három pontot. Legutóbb ez tavaly szeptemberben a Haladás ellen sikerült neki.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 1-1 (1-1)
---------------------------------------
Bozsik Stadion, 1047 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Hidi (31.), illetve Marjanovic (7.)
sárga lap: Ikenne-King (15.), illetve Koman (33.), Marjanovic (53.), Egerszegi (81.)

Budapest Honvéd:
----------------
Kemenes - Ikenne-King, Ignjatovic, Elez, Morgan (Botka, 88.) - Nagy G., Godoy (Gazdag, 81.), Hidi - Prosser, Punosevac (Ontivero, 59.), Vécsei

Diósgyőri VTK:
--------------
Antal - Okuka, Alves, Németh M., Husic (Szalai V., 73.) - Marjanovic (Bacsa, 89.), Egerszegi, Bognár, Koman (Kristic, 92.), Takács T. - Griffiths

Akárcsak múlt vasárnap a Haladás otthonában, úgy ezúttal is korán hátrányba került a Honvéd, de most sem törte meg a gyorsan bekapott gól. A félidő közepére egyenlített, s csak a szerencsének, illetve Okuka gólvonalon bemutatott mentésének köszönhették a diósgyőriek, hogy nem találtak be újra a hazaiak.
A fordulást követően is a fővárosiak futballoztak veszélyesebben, több nagy helyzetet is kialakítottak, ám ezeket nem tudták gólra váltani.

 

A Budapest Honvéd 3-1-re nyert a Szombathelyi Haladás otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel nemcsak az utolsó helyről, hanem a kieső zónából is elmozdult.

A piros-feketék 14 mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat szakították meg, legutóbb szeptember 13-án éppen a Haladás ellen gyűjtötték be a három pontot.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Budapest Honvéd 1-3 (1-3)
-----------------------------------------------------------
Szombathely, 2500 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Radó (21.), illetve Ignjatovic (13.), Prosser (40.), Punosevac (42.)
sárga lap: Ignjatovic (34.), Prosser (38.)

Szombathelyi Swietelsky-Haladás:
--------------------------------
Rózsa - Angyal, Fehér, Jánvári, Alcibiade - Németh M. (Mancini, 53.), Iszlai, Nagy P., Gaál (Bühler, 65.) - Martínez, Radó

Budapest Honvéd:
----------------
Kemenes - Ikenne-King, Ignjatovic, Elez, Morgan - Nagy G., Hidi, Vécsei - Meza (Gazdag, 71.), Punosevac (Koné, 75.), Prosser (Botka, 87.)

Az első félidőben szinte végig a fővárosiak térfelén folyt a játék, ennek ellenére a vendégek kétgólos előny birtokában mehettek a pihenőre. Ignjatovic szöglet után szerzett góljára Radó révén még gyors válasza volt a Haladásnak, de Prosser és Punosevac találata már úgy tűnt, megtöri a hazaiakat. Különösképpen a harmadik gól érintette érzékenyen a szombathelyieket, Rózsa ugyanis könnyedén háríthatta volna a Honvéd támadójának lövését.
Nem sokkal a fordulást követően ismét Radó lehetett volna eredményes, de Kemenes hatalmas bravúrral hárított. Ezt követően mintha elfogyott volna az ötlet a szombathelyiek játékából, a Honvéd pedig a kétgólos előny tudatában biztosan őrizte előnyét, így hosszú idő után szerzett újra három pontot.

Az Újpest 2-2-es döntetlent ért el a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A továbbra is kieső, 15. helyen álló kispestiek immár 14 bajnoki találkozó óta nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Budapest Honvéd-Újpest FC 2-2 (1-2)
-----------------------------------
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Hidi (33.), Prosser (52.), illetve Vasiljevic (20., 11-esből), Andric (42.)
sárga lap: Kosnic (19.), illetve Hudák (4.), Balogh B. (73.)

Budapest Honvéd:
----------------
Kemenes - Ikenne-King, Elez, Kosnic (Prosser, a szünetben), Ignjatovic, Morgan - Nagy G. (Vécsei, 58.), Hidi, Godoy - Punosevac, Meza (Izazola, 73.)

Újpest FC:
----------
Balajcza - Nego, Heris, Hudák, Forró - Balogh B., Dankwah (Perovic, 75.), Vasiljevic, Nagy I. G., Andric - Bardhi (Stanisavljevic, 65.)

Sok hibával játszott mindkét csapat, de büntetőből vezetést szerzett a labdát többet birtokló Újpest, majd a kispestiek váratlanul egyenlítettek. A szünet előtt a hazai védelem újabb hibáját kihasználva ismét a vendégek kerültek előnybe.
A folytatásban Balajcza potyagóljának következtében ismét egyenlő lett az állás, ezt követően pedig megélénkült a meccs. Mindkét csapat győzelemre játszott, s bár adódtak helyzetek, gól már nem született.

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.