Az Újpest hazai pályán magabiztos győzelmet aratott a Kecskemét ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójának szombat kora délutáni mérkőzésén.

A fővárosi lila-fehérek így sorozatban hetedik találkozójukon nyertek, igaz, a következő idényre élvonalbeli licencet nem kapó, így az NB III-ba szoruló kecskemétiek nem tanúsítottak érdemi ellenállást.

OTP Bank Liga 30. (utolsó) forduló:
Újpest FC-Kecskeméti TE 3-0 (2-0)
---------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 1765 néző, v: Berke
gólszerzők: Ojo (34.), Andric (35.), Perovic (86.)
sárga lap: Savic (59.)

Újpest:
-------
Balajcza (Banai, 49.) - Nego (Sankovic, 77.), Heris, Litauszki, Forró - Suljic, Hudák, Balogh B., Stanisavljevic, Andric - Ojo (Perovic, 61.)

Kecskemét:
----------
Tujvel - Szalai D., Skopljak, Gyagya (Eninful, a szünetben), Farkas A. - Szivacski, Patvaros, Savic (Selyem, 59.), Lévai (Gréczi, a szünetben) - Novák, Dudás D.

Az első félidőben a tempó és a játék színvonala sem volt magas. Az első félórában inkább az Újpest veszélyeztetett, s a játékrész hajrájához közeledve két perc alatt kétszer is a kapuba talált. A kecskemétiek teljesítményét látva úgy tűnt, ez a két gól el is döntötte az összecsapást.
A szünet után szinte semmit sem változott a játék képe, a hazaiak fölényben futballoztak, bár elvétve a vendégek is próbálkoztak támadások vezetésével. Az Újpest aztán a hajrában megadta a kegyelemdöfést, így magabiztosan és megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

 

Kilenc gólt és vendéggyőzelmet hozott a Puskás Akadémia és az Újpest felcsúti csatája a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati első mérkőzésén. A hazaiak összes találatát Tischler Patrik jegyezte, ám négy gólja sem volt elég a pontszerzéshez.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Puskás Akadémia-Újpest FC 4-5 (3-2)
-----------------------------------------------
Felcsút, 2054 néző, v: Solymosi
gólszerzők: Tischler (6., 18., 45., 65.), illetve Andric (13., 33.), Heris (12.), Kelic (69., öngól), Nego (79.)
sárga lap: Tóth II. B. (48.), Kelic (73.)

Puskás Akadémia:
-----------------
Danilovic - Szélesi (Makrai, 86.), Tar, Kelic, Guaru - Fiola, Tóth II B., Kleinheisler, Polonkai (Nagy Zs., 61.), Lencse - Tischler

Újpest:
-------
Balajcza - Nego, Litauszki, Heris, Forró - Suljic, Hudák D., Balogh B., Stanislavljevic, Andric (Sankovic, 94.) - Ojo (Perovic, 93.)

Gólzáporral indult a mérkőzés, negyedóra leforgása alatt négyszer is betaláltak a csapatok. Tischler Patrik kezdte a 6. percben, majd az ő találatával lett 2-2 is a 18. percben, miután az Újpest Jonathan Heris és Nemanja Andric révén átvette a vezetést.
Közvetlenül a szünet előtt Tischler mesterhármas birtokosává lépett elő, majd - már a második félidőben - a duplázó Andric fejesére válaszul negyedszer is ő következett, nagyszerű cselsorozat végén véve be a vendégek kapuját.
A 4-3-as hazai vezetés azonban vereségbe fordult át, mert előbb Renato Kelic öngólt rúgott, a 79. percben pedig Loic Nego volt jókor jó helyen, és közelről a kapuba lőtt. Ezzel lett 5-4 az Újpest javára, a lilák sorozatban hatodik bajnoki meccsüket nyerték meg.

Az Újpest FC sorozatban ötödik győzelmét aratva 1-0-ra nyert a vendég MTK Budapest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A harmadik helyen álló vendégeknek hatmeccses veretlenségi sorozata szakadt meg.

Bővebben: Újpest - MTK 1-0

Az Újpest végig vezetve, 4-2-re nyert Nyíregyházán a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának pénteki második mérkőzésén.

A fővárosi csapat sorozatban a negyedik bajnoki találkozóján gyűjtötte be a három pontot.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Nyíregyháza Spartacus FC - Újpest FC 2-4 (1-3)
----------------------------------------------
Nyíregyháza, 3214 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Seydi (11.), Pekár (48.) illetve Stanisavljevic (3.), Ojo (26. és 66.), Andric (34.)
sárga lap: Arziani (46.), Kostic (86.), illetve Balogh (86.), Suljic (87.)

Nyíregyháza:
------------
Balogh (Ovszijenko 54.) - Kostic, Szokol (Dartsimelia 79.), Kovacevic, Fodor, Bosnjak - Arziani (Abdouraman 54.), Zofcák - Pekár, Halenár, Seydi

Újpest FC:
----------
Balajcza - Heris, Stanisavljevic, Litauszki, Balogh, - Nagy, Forró, Andric (Bardhi 68.) - Hudák, Suljic (Addo 88)., Ojo (Perovic 79.)

Az Újpest már a második percben megszerezte a vezetést, de a válaszra sem kellett sokat várni, csaknem tíz perccel később egyenlített a Nyíregyháza. A viszonylag gyors gólváltás után mezőnyjáték folyt, majd egy helyzetből ismét a vendégcsapat szerzett előnyt. Jóval aktívabb volt támadásban az Újpest, amely a félidő vége felé - az egyik nagy hazai védelmi hibát kihasználva - már a harmadik góljánál tartott.
A gólzáporos első játékrész után a második félidőre harcosabban jött ki a Nyíregyháza, Pekár szépségdíjas találata után ismét egyre gólra csökkent a hátránya. A nyírségi csapatnak rosszul jött kapusa, Balogh János sérülés miatti kényszerű cseréje, ráadásul a helyére beállt Ovszijenko sem tudott mit kezdeni a remekül játszó Ojóval, aki másodszor is betalált a hazaiak kapujába, megszerezve ezzel az Újpest negyedik gólját.
Az utolsó negyedórában nagy helyzeteket hagyott ki az egyre jobban elfáradó Nyíregyháza. A vendégek jól őrizték előnyüket, és megérdemelten nyerték meg a jó iramú, változatos mérkőzést.

Az Újpest egygólos győzelmet aratott a vendég Győr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A lila-fehérek sorozatban harmadik sikerüket aratták, s feljöttek a hatodik helyre a tabellán.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Újpest FC-Győri ETO FC 1-0 (0-0)
--------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 1058 néző, v.: Solymosi
gólszerző: Perovic (69.)
sárga lap: Ojo (37.), Nego (85.), illetve Pátkai (31.), Priskin (54.), Lang (83.)

Újpest FC:
----------
Balajcza - Nego, Heris, Litauszki, Forró - Balogh B., Addo (Bardhi, 63.) - Andric (Stanisavljevic, 86.), Nagy I G., Suljic - Ojo (Perovic, 58.)

Győri ETO FC:
-------------
Pogacsics - Nagy Á. (Windecker, 49.), Lang, Lipták, Ibánez - Pátkai (Bucsa, 64.), Kamber - Brdarovski, Rudolf (Kvilitaia, 77.), Koltai - Priskin

Az első félidőben a hazaiak birtokolták többet a labdát, de a vendégek több veszélyes kontratámadást is vezettek. A lila-fehéreknek is volt számos gólszerzési lehetősége, de Pogacsics többször is bravúrral hárított.
A szünet után is adódtak helyzetek mindkét kapu előtt, majd a csereként beállt Perovic gólja eldöntötte a találkozót.

A sereghajtó Dunaújváros 3-1-es vereséget szenvedett a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a vendég Újpesttől, amelyben a védő Jonatan Heris duplázott.


OTP Bank Liga, 25. forduló:
Dunaújváros Pase-Újpest FC 1-3 (0-2)
------------------------------------
Dunaújváros, 1500 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Nikházi (71.), illetve Perovic (2.), Heris (13., 77.)
sárga lap: Villám (34.), Thiago (73.), illetve Andric (53.), Balogh B. (87.), Dankwah (90.)

Dunaújváros Pase:
-----------------
Nagy G. - Szekeres, Farkas V. (Jakab, a szünetben), Vaskó, Villám (Grubjesic, 69.) - Böőr, Petneházi, Nikházi, Csehi, Orosz (Thiago, 60.) - Eppel

Újpest FC:
----------
Balajcza - Nego, Heris, Litauszki, Forró - Suljic, Balogh B., Bardhi (Nagy I G., 65.), Stanisavljevic, Andric (Dankwah, 89.) - Perovic (Sankovic, 58.)

A vendégeknek nemcsak az első gólhoz, hanem előnyük megduplázásához sem volt túl sok időre szükségük: az Újpest negyedóra alatt két találattal ellépett a hazaiaktól, akik nagyon nehezen találták meg a ritmust, de az első félidő hajrájában már többet veszélyeztettek.
A szünet után a Dunaújváros a kapujához szegezte fővárosi riválisát, de a nyomás csak a 71. percben érett góllá, a lila-fehéreknek viszont erre is volt válaszuk: hat perccel később Heris megszerezte saját maga második és csapata harmadik találatát, így az Újpest elvitte a három pontot.

 

Az Újpest fölényes, 4-0-s győzelmet aratott a vendég Pápa felett a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

A fővárosi együttes első idei bajnoki sikerével továbbra is nyolcadik a tabellán, míg a pápaiak az utolsó előtti helyen állnak.
OTP Bank Liga, 24. forduló:
Újpest FC-Lombard Pápa Termál FC 4-0 (2-0)
------------------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Litauszki (36.), Balogh (40.), Ojo (71., 11-esből), Nego (75.)
sárga lap: Nego (59.), illetve Bogunovic (70.)

Újpest:
-------
Balajcza - Nego, Litauszki, Hudák, Forró - Andric (Dankwah 73.), Nagy I. G., Perovic (Stanisavljevic 66.), Bardhi, Balogh B. (Cvejba 84.) - Ojo

Pápa:
-----
Szűcs - Jagodics, Csizmadia, Bogunivic (Randjelovic 77.), Völgyi - Ahodikpe, Pongrácz (Gál a szünetben), Frizoni - Seye, Popin, Vankó (Yannick a szünetben)

A kezdéstől az Újpest volt a kezdeményezőbb, a hazaiak irányították a játékot, ám gólig sokáig nem jutottak. A szakasz hajrájára fordulva aztán gyorsan eldöntötték a találkozót, négy percen belül két gólt szerezve.
A fordulás után becsülettel próbálkozott a kieséstől fenyegetett pápai együttes. Az Újpest ugyanakkor biztosan védekezett, a másik oldalon pedig jól használta ki a pápaiak hibáit, s végül kiütésessé tette sikerét, megszerezve első bajnoki győzelmét idén.

 

Kétgólos hazai siker született az első Groupama Arénában rendezett Ferencváros-Újpest bajnoki rangadón, melyet a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában rendeztek.

A zöld-fehérek, akik sikerükkel feljöttek a tabella második helyére, immár 13 találkozó óta veretlenek az élvonalban, míg vasárnapi riválisuk hét forduló óta nyeretlen.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
Ferencváros-Újpest FC 2-0 (0-0)
-------------------------------
Groupama Aréna, 21 217 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Hajnal (61.), Varga R. (71.)
piros lap: Suljic (70.)
sárga lap: Perovic (19.), Stanisavljevic (31.), Nego (83.)

Ferencváros:
------------
Dibusz - Dilaver (Batik, 36.), Nalepa, Mateos, Ramírez (Bönig, 74.) - Varga R., Gera, Hajnal (Busai, 80.), Somália, Lamah - Böde

Újpest FC:
----------
Balajcza - Nego, Heris, Litauszki, Forró - Andric (Bardhi, 79.), Nagy I. G., Balogh B., Stanisavljevic, Suljic - Perovic (Ojo, 60.)

Közel telt ház, több mint 21 ezer néző fogadta a csapatokat. A hazaiak kezdtek jobban, méghozzá olyannyira, hogy teljesen beszorították az Újpestet, és bár voltak lehetőségeik, a vendégek átvészelték az első tíz percet bekapott gól nélkül. A későbbiekben is az FTC irányított, mégis a lila-fehérek előtt adódott a játékrész két legnagyobb helyzete, de a hazaiak válogatott kapusa, Dibusz Dénes mindkétszer nagyot védett. A szüneti előtti percek kiegyenlítettebb játékot hoztak, gól pedig továbbra sem született a jó iramú és élvezetes mérkőzésen.
A Ferencváros úgy kezdte a második félidőt, ahogy az elsőt, azaz nagy nyomást helyezett riválisára. Az Újpest egy ideig állta a rohamokat Balajcza Szabolcs bravúrjainak is köszönhetően, de amikor Hajnal Tamás lecsapott egy kipattanóra, már ő is tehetetlen volt. Ezt követően Dibusz a meccs bravúrját bemutatva hárított, majd az ellentámadásból eldőlt a meccs, ugyanis Böde Dániel lerántásáért Suljicot kiállította a bíró, a megítélt szabadrúgásból pedig a végig agilisan játszó Varga Roland csavart a bal felső sarokba. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, a Ferencváros megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.
A mérkőzés előtt, illetve alatt ferencvárosi ultrák tiltakoztak a klub vezetésének intézkedései ellen a Groupama Aréna közelében, a Népligetben. A rendezvényen a szervezők szerint öt-hatezer, az FTC közlése alapján pedig 1200-1500 szurkoló vett részt. Az ultrák, akik a többi között a szurkolói kártya, a vénaszkenner bevezetése, illetve a hagyományos Fradi kabalasas lecserélése ellen demonstráltak, tiltakozásképpen a Planetárium oldalában felállított kivetítő falon követték nyomon a mérkőzést. Mint azt a szervező, a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül csoport képviselője az MTI-nek elmondta, ehhez az ultrák adták össze a szükséges pénzt. 
Ha több ezer ember tiltakozására azt mondja a klubvezetés, hogy ez nem számít, az nagyon szomorú - mondta a szervező. 
A rendezvényen megfogalmazták a "szurkolói kiáltványt", vagyis a szurkolók követeléseit is. Többek között a szurkolókkal folytatott valós párbeszéd elindítását követelték, a "fradizmus" helyreállítását, a ferencvárosi szurkolói csoportok kriminalizálásának, kitiltásának megszüntetését, a biztonsági szolgálat teljes körű reformját, az eredeti Fradi-induló visszaállítását, a klubmodell átalakítását és a belépési lehetőségek leegyszerűsítését. A szurkolók egyebek mellett a "Kubatov, takarodj!" rigmust skandálták.

Az éllovas Videoton egygólos győzelmet aratott Újpesten a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, így megőrizte tízpontos előnyét a második MTK Budapesttel szemben.

A székesfehérváriak 11 bajnoki találkozó óta veretlenek, míg az újpestiek sorozatban hatodik meccsükön maradtak nyeretlenek az élvonalban.
OTP Bank Liga, 22. forduló:
Újpest FC-Videoton FC 0-1 (0-1)
-------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 1300 néző, v.: Vad II.
gólszerző: Oliveira (37.)
sárga lap: Stanisavljevic (32.), Ojo (86.), illetve Juhász (25.)

Újpest FC:
----------
Balajcza - Nego, Heris, Litauszki, Forró - Suljic, Stanisavljevic, Balogh B., Nagy I. G., Andric (Bardhi, 61.) - Perovic (Ojo, 76.)

Videoton FC:
------------
Calatayud - Szolnoki, Juhász, Sakla, Stopira - Oliveira, Sándor Gy., Kovács I. (Simon Á., 45.), Trebotic (Ivanovszki, 59.), Gyurcsó (Heffler T., 75.) - Nikolics

Az Újpest játszott veszélyesebben az első félidőben. A hazai kapusnak szinte egyáltalán nem akadt dolga, míg kollégájának a túloldalon többször is hárítania kellett, mégis a székesfehérváriak szereztek vezetést a szünetig.
A folytatásban is az Újpest futballozott gólratörőbben, de erőfeszítései nem vezettek eredményre, így a vendégek tulajdonképpen egyetlen helyzetüket kihasználva vitték el a három pontot a Szusza Ferenc Stadionból.

Az Újpest 2-2-es döntetlent ért el a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A továbbra is kieső, 15. helyen álló kispestiek immár 14 bajnoki találkozó óta nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Budapest Honvéd-Újpest FC 2-2 (1-2)
-----------------------------------
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Hidi (33.), Prosser (52.), illetve Vasiljevic (20., 11-esből), Andric (42.)
sárga lap: Kosnic (19.), illetve Hudák (4.), Balogh B. (73.)

Budapest Honvéd:
----------------
Kemenes - Ikenne-King, Elez, Kosnic (Prosser, a szünetben), Ignjatovic, Morgan - Nagy G. (Vécsei, 58.), Hidi, Godoy - Punosevac, Meza (Izazola, 73.)

Újpest FC:
----------
Balajcza - Nego, Heris, Hudák, Forró - Balogh B., Dankwah (Perovic, 75.), Vasiljevic, Nagy I. G., Andric - Bardhi (Stanisavljevic, 65.)

Sok hibával játszott mindkét csapat, de büntetőből vezetést szerzett a labdát többet birtokló Újpest, majd a kispestiek váratlanul egyenlítettek. A szünet előtt a hazai védelem újabb hibáját kihasználva ismét a vendégek kerültek előnybe.
A folytatásban Balajcza potyagóljának következtében ismét egyenlő lett az állás, ezt követően pedig megélénkült a meccs. Mindkét csapat győzelemre játszott, s bár adódtak helyzetek, gól már nem született.

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.