Az Újpest a hajrában kétgólos hátrányát ledolgozva 3-3-as döntetlent játszott otthon a Puskás Akadémia együttesével a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának első szombati mérkőzésén.


    OTP Bank Liga, 17. forduló:
Újpest FC-Puskás Akadémia 3-3 (0-1)
------------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 1230 néző, v.: Solymosi
    gólszerzők: Lázár (60.), Litauszki (79.), Simon (88.), illetve Margitics (31.), Szekeres (62.), Lencse (67., 11-esből)
    kiállítva: Suljic (87.)
    sárga lap: Suljic (45., 87.), Litauszki (66.), illetve Lencse (23.), Szekeres (82.), Luque (92.)

    Újpest:    
    -------
Balajcza - Nego, Juanan, Litauszki, Ngawa - Stanisavljevic (Balogh B.), Vasiljevic, Sankovic (Simon K., 70.), Suljic - Lázár B., Kabát (Tshibuabua, 55.)

    Puskás Akadémia:
    ----------------
Hajdúch - Tamás, Margitics, Szekeres A., Vaszicsku - Polonkai, Tóth B. (Luque, 81.), Cvitkovics, Szakály D. (U. Nikolic, 64.), Haraszti (Tischler, 91.) - Lencse

    A találkozó elején a csúszós, helyenkén havas talajon nem igazán alakult ki folyamatos játék, a vendégek azonban a félidő közepén kihasználtak egy komoly hazai védelmi hibát, és megszerezték a vezetést. A folytatásban az Újpestnek több lehetősége is volt az egyenlítésre, de Kabát és Vasiljevic is nagy helyzetben rontott, előbbi a kapufát találta el.
    A fordulást követően a lila-fehérek kezdeményeztek többet és Lázár góljával egyenlítettek is, a vendégek azonban néhány perc alatt kétszer is eredményesek voltak, amivel úgy tűnt, eldöntik az összecsapást. A hazaiak gyengén futballoztak, de tíz perccel a vége előtt Litauszki gólja visszahozta reményeiket. A lila-fehérek néhány perccel a vége előtt Suljic kiállítása miatt megfogyatkoztak, ennek ellenére tovább "nyomtak", és a csereként beállt Simon találatával egyenlítettek. Az Újpest a 94. percben a győzelmet is megszerezhette volna, de Lázár fejese a kapufán csattant.

MTI

Az Újpest 4-2-es győzelmet aratott Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

    A hazaiak kilencedik meccsükön maradtak nyeretlenek, legutóbb 2013. szeptember 13-án a Kaposvár ellen nyert Horváth Ferenc csapata.

    OTP Bank Liga, 16. forduló
MVM-Paks - Újpest FC 2-4 (2-1)
------------------------------
Paks, 1200 néző, v.: Solymosi
    gólszerzők: Könyves (9.), Bartha (32.), illetve Tshibuabua (22.), Nego (56.), Vasiljevic (60.), Lázár B. (65.)
    sárga lap: Éger (62.), Fiola (70.), illetve Nego (30.), Vasiljevic (86.), Kabát (90.)

    MVM-Paks:
    ---------
Csernyánszki - Fiola, Éger, Nyári (Kiss T., 68.), Horváth G., Szabó J. - Kecskés T. - Könyves (Báló, 84.), Bartha, Nagy O. (Tököli, 73.) - Simon A.

    Újpest FC:
    ----------
Balajcza - Nego, Ngawa, Juanan, Balogh B. - Eninful (Antón, a szünetben), Vasiljevic - Simon K. (Suljic, a szünetben), Sankovic, Lázár B. (Kabát, 77.) - Tshibuabua

    Magyar szinten kifejezetten jó mérkőzést játszott a két csapat. A Paks kezdett lendületesebben és korán vezetéshez is jutott, majd az Újpest egyenlítését követően képes volt újítani, sőt több gólt is szerezhetett volna a szünetig.
    A fordulást követően gyökeresen megváltozott a játék képe, az Újpest a cseréknek köszönhetően elkezdett jobban futballozni, melynek köszönhetően kielnc perc alatt egyenlített, majd kétgólos előnyt szerzett.

Az Újpest 4-2-re nyert a vendég Lombard Pápa ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának szombat játéknapján.


    OTP Bank Liga, 15. forduló:
Újpest FC-Lombard Pápa Termál FC 4-2 (3-2)
------------------------------------------
Szusza Stadion, 1338 néző, v: Becséri
    gólszerzők: Litauszki (3.), Simon K. (28.), Stanisavljevic (43., 50.), illetve Kenesei (7.), Présinger (32.)
    sárga lap: Litauszki (47.), Sankovic (78.), illetve Présinger (27.), Rodenbücher (55.), Nagy T. (57.), Supic (93.)

    Újpest:
    -------
Balajcza - Ngawa (Ligot, 90.), Litauszki, Juanan, Balogh B. - Simon K., Eninful, Stanisavljevic, Suljic - Kabát (Tshibuabua, 88.), Lázár B. (Sankovic, 67.)

    Pápa:
    ----
Szűcs L. - Tóth G., Supic, Struhar, Présinger - Quintero (Eszlátyi, 70.), Rodenbücher, Orosz (Nagy T., a szünetben), Tajthy (Németh M., 70.), Arsic - Kenesei

    Gyors gólváltást követően is élvezetes maradt a mérkőzés, majd amikor közel félórája zajlott az összecsapás, ismét egy újpesti találatra négy perc alatt jött a válasz. De még nem volt vége, mert közvetlenül a szünet előtt harmadszor is vezetést szereztek a lila-fehérek.
    A szünet után Stanisavljevic ismételt, így már 4-2-re elhúzott az Újpest. A folytatásban inkább kontrákra rendezkedett be a Megyeri úti gárda, és végül biztosan győzött a nagy iramú találkozón.

 

A Kecskemét hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a második félidőben emberhátrányban küzdő Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.


    OTP Bank Liga, 14. forduló: Kecskeméti TE-Phoenix Mecano - Újpest FC 1-1 (1-1)
------------------------------------------
Kecskemét, 2000 néző, v.: Bognár
    gólszerzők: Balázs Zs. (9.), illetve Vukasovic (3. - öngól)
    sárga lap: Karan (42.), illetve Vasiljevic (45.)
    kiállítva: Vasiljevic (47.)

    Kecskemét:
    ----------
Antal B. - Póti, Gyagya, Karan, Varga R. - Patvaros, Savic, Vukasovic (Pekár, 63.) - Balázs Zs., Rajczi (Barry, 68.), Gréczi (Nagy P., 84.)

    Újpest:
    ---------------------
Balajcza - Ngawa, Litauszki, Juanan, Balogh B. - Eninful, Stanisavljevic - Simon K., Vasiljevic, Lázár B. (Sankovic, 72.) - Kabát (Vermes, 93.)

    Az első félidő két gyors góllal kezdődött, majd több kecskeméti gólszerzési lehetőség kimaradt a félidőig.     A második játékrész elején Vasiljevic műesésért megkapta második sárga lapját, ezért tíz főre fogyatkozott a vendégcsapat. Az emberelőnyben a Kecskemét nem tudott komoly gólhelyzetet kialakítani az Újpest kapuja előtt, sőt, a vendégek veszélyesebben futballoztak, gól viszont egyik oldalon sem született.

 

MTI

A Debrecen 4-1-es győzelmet aratott Újpesten a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, így a hajdúságiak öt találkozó óta veretlenek.


    OTP Bank Liga, 13. forduló:
Újpest FC - DVSC-TEVA 1-4 (0-3)
-------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző, v.: Vad II.
    gólszerzők: Simon K. (62.), illetve Kulcsár T. (7.), Sidibe (10., 76.), Se. Bouadla (12.)
    piros lap: Nego (90.), illetve Se. Bouadla (81.)
    sárga lap: Kabát (24.), Simon K. (83.), illetve Se. Bouadla (63., 81.)

    Újpest FC:
    ----------
Balajcza - Ngawa, Nego, Juanan, Litauszki - Simon K., Eninful (Tshibuabua, 57.), Vasiljevic, Balogh B. (Sankovic, 72.) - Lázár B. (Stanisavljevic, 77.), Kabát

    DVSC-TEVA:
    ----------
Novakovic - Lázár P., Mészáros N., Trninic, Korhut (Bódi, 66.) - Se. Bouadla, Zsidai, Vadnai, Szakály P. - Kulcsár T. (Seydi, 76.), Sidibe

    A Debrecen szűk negyedóra alatt három gólt szerezve hamar eldöntötte a mérkőzést. A hátralévő időben a vendégek biztos vezetésük birtokában átengedték a területet az Újpestnek, amelynek erejéből csak szépítésre futotta, ráadásul később Sidibe második góljával visszaállította az eredeti különbséget a két csapat között.

 

MTI

 

Az Újpest egygólos győzelmet aratott az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

    A lila-fehér együttes - amelynek kispadján ezen a meccsen debütált a szerdán kinevezett szerb Nebojsa Vignjevic vezetőedző - két hónap után nyert ismét bajnoki meccsen, legutóbb ugyanis augusztus 24-én a Mezőkövesd ellen diadalmaskodott. 

    OTP Bank Liga, 12. forduló:
MTK Budapest-Újpest FC 0-1 (0-1)
--------------------------------
Hidegkuti Stadion, 1500 néző, v: Andó-Szabó
    gólszerző: Juanan (23.)
    sárga lap: Poór (47.), Kanta (89.), illetve Suljic (80.)

    MTK Budapest:
    -------------
Hegedüs - Poór, Kálnoki Kis, Kelemen, Fejes - Batik (Ayub, 68.), Pölöskei Zs., Kanta - Bese, Eppel (Horváth P., a szünetben), Csiki (Varga Sz., 64.)

    Újpest FC:
    ----------
Balajcza - Litauszki, Nego, Juanan, Antón (Lázár, 86.) - Simon K., Eninful, Suljic (Tshibuabua, 82.), Vasiljevic, Balogh B. (Sankovic, 76.) - Kabát

    Az első percekben az MTK vezetett veszélyesebb támadásokat, a félidő derekán mégis - egy védelmi hibát kihasználva - az Újpest szerezte meg a vezetést. A házigazdák igyekeztek még a félidő lefújása előtt egyenlíteni, voltak is helyzeteik, de a kapuba nem sikerült betalálniuk, miközben a lila-fehérek is eljutottak néhányszor a kék-fehérek tizenhatosáig.
    A szünet után inkább az Újpest futballozott fölényben, az MTK küszködött, de játékában nem volt átütő erő, így a kiesés elkerüléséért harcoló vendégcsapat fontos három pontot gyűjtött be a Hungária körúton.

 

MTI

 

A házigazda Újpest 2-1-es vereséget szenvedett a címvédő Győr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi játéknapján.

    A fővárosiak legutóbb szűk két hónapja, augusztus 24-én nyertek bajnoki mérkőzést, és immár kiesőhelyen állnak.
    OTP Bank Liga, 11. forduló:
Újpest FC - Győri ETO FC 1-2 (1-2)
-----------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző, v.: Farkas Á.
    gólszerzők: Kabát (36.), illetve Pátkai (10.), Lipták (15.)
    sárga lap: Kabát (55.), Eninful (71.), illetve Pátkai (74.)

    Újpest:
    -------
Balajcza - Vermes, Juanan, Antón, Ligot - Sankovic (Suljic, 69.), Eninful (Stanisavljevic, 79.), Balogh B., Vasiljevic - Simon K. (Tshibuabua, 61.) - Kabát

    Győr:
    -----
Kamenár - Svec, Lipták, Völgyi - Kronaveter (Lang, 90.), Mevoungou, Kamber, Pátkai - Varga R (Trajkovic, 92.)., Andric, Koltai (Strestík, 54.)

    Az MTK szombati győzelme miatt az újpestiek a kiesőhelyről várták a bajnoki címvédő elleni meccset. A győriek rögtön a kezdés után támadólag léptek fel, és Pátkai Máté, valamint Lipták Zoltán jóvoltából már a 15. percben két góllal vezettek. A félidő második felében a győriek visszahúzódtak, az újpestiek átvették az irányítást, és Kabát Péter fejesével szépítettek is.
    A szünet után visszaesett az iram és a színvonal, leginkább a mezőnyben zajlott a játék. Kevés lehetőség alakult ki a kapuk előtt, azok is csak rögzített helyzetek után. A hajrában megélénkült a meccs, Kabát a kapufát találta el, majd a 97. percben is egyenlíthetett volna a hazai együttes, ám az eredmény már nem változott.

A Videoton hazai környezetben 3-0-ra győzött a 40 percen keresztül emberhátrányban játszó Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga tízedik fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén.

    Az Újpest immár öt mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban.
    OTP Bank Liga, 10. forduló:
Videoton FC - Újpest FC 3-0 (0-0)
---------------------------------
Székesfehérvár, 3300 néző, v.: Kassai
    gólszerzők: Zé Luis (48., 66.), Kleinheisler (53.)
    sárga lap: Nildo (24.)
    kiállítva: Ngawa (51.)

    Videoton:
    -----------
Calatayud - Szolnoki, Caneira, Vinicius, Stopira - V. Gomes, Sándor Gy. - Nildo, Kleinheisler (Álvarez, 73.), Paraibá (Gyurcsó, 73.) - Zé Luis

    Újpest:
    ---------
Balajcza - Ngawa, Vermes, Juanan, Antón - Suljic (Sankovic, a szünetben), Vasiljevic, Balogh B., Simon K. - Stanisavljevic (Litauszki, 53.) - Tshibuabua (Lázár B., a szünetben)

    A csapatok már az első perctől jó iramban futballoztak, az Újpest is bártan kezdett. A listavezető játszott veszélyesebben, egy alkalommal Kleinheisler labdája kevéssel tévesztett célt, majd kétszer is Balajcza Szabolcs bravúrjai kellettek, hogy ne kapjanak gólt a fővárosiak. Ezen a két momentumon kívül a kapuk nem voltak nyomás alatt.
    A szünet után alaposan bekezdett a Videoton: előbb Zé Luis vezetést szerzett, majd a Nildo által kiharcolt büntetőt elhibázta. A tizenegyest megelőzően Ngawa piros lapot érően szabálytalankodott. Az emberelőnyt gyorsan újabb gólra váltották a hazaiak. A folytatásban is uralta a játékot a Videoton, és Zé Lius beállította a 3-0-s végeredményt.

 

MTI

 

Az Újpest hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a Péccsel a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

    OTP Bank Liga, 9. forduló:
Újpest FC - Pécsi MFC-Matias 1-1 (1-1)
--------------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző, v: Bognár T.
gólszerzők: Simon K. (45.), illetve Grumic (12.)
sárga lap: Grumic (52.)

    Újpest:
    -------
Balajcza - Ngawa, Vermes, Juanan, Antón - Suljic (Ligot, 82.), Vasiljevic, Balogh B., Simon K. - Tshibuabua (Stanisavljevic, a szünetben), Kabát

    Pécs:
    -----
Gőcze - Fodor F., Romic, Lantos, Mohl - Márkvárt, Wittrédi (Pölöskey, 64.), Szatmári, Nagy J. (Horváth A., 57.), Uzoma - Grumic (Fröhlich, 77.)

    A kezdés előtt az újpesti játékosok "Jobbulást Akeem!" feliratú pólókkal vonultak a pályára, ezzel üzentek az ősi rivális Ferencváros 22 éves, trinidadi játékosának, Akeem Adamsnek, aki szerdán szívinfarktust kapott, és azóta is válságos állapotban van. A trikókat az FTC kommunikációs igazgatója, Vámos Zoltán, és a zöld-fehér csapat kapitánya, Józsi György vette át. A jövő héten egy jótékonysági árverés keretében lehet majd licitálni a ruhadarabokra.
    A meccs elején az Újpest lépett fel támadóbban, ezért némileg váratlan volt, hogy a 12. percben Grumic fejesével a PMFC szerzett vezetést. A folytatásban a hazaiaknál volt többet a labda, de az első félidő utolsó percéig nem tudták feltörni a pécsiek védekezését, akkor viszont Simon Krisztián egyenlített.
    A második félidő elején ismét az Újpest járatta többet a labdát, a pécsiek inkább a hajrában léptek fel támadólag, de hiába álltak közelebb a győzelemhez, maradt a döntetlen. 
    Az Újpestnek ez már a negyedik nyeretlen meccse zsinórban, a lila-fehérek legutóbb több mint egy hónappal ezelőtt, augusztus 24-én örülhettek három bajnoki pontnak.

MTI

 

  

 

    Budapest, 2013. szeptember 22., vasárnap (MTI) - A Ferencváros hazai környezetben 3-1-re nyert az ősi rivális Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának vasárnapi rangadóján.

    Ez volt a két csapat történetének 213. bajnoki összecsapása, a Ferencvárosnak immáron 96 győzelme van, 57 döntetlen mellett 60 újpesti siker született. 
    A találkozót több mint 22 ezren tekintették meg a helyszínen, magyar bajnoki iránt utoljára több mint 17 év éve nem volt ekkora az érdeklődés; 1996 júniusában a BVSC-Ferencváros találkozót több mint 30 ezren szurkolták végig a Népstadionban, a zöld-fehérek akkor 1-0-ra diadalmaskodtak, amivel megszerezték a bajnoki címet.

 

    OTP Bank Liga, 8. forduló:
Ferencváros-Újpest FC 3-1 (1-1)
------------------------------------
Puskás Stadion, 22 094 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Diallo (25.), Juanan (46., öngól), Böde (77.), illetve Tshibuabua (4.)
sárga lap: Gerson (17.), Adams (19.), Böde (92.), illetve Ngawa (12.), Ligot (43.), Juanan (57.), Tshibuabua (61.)
    Ferencváros:
    --------------
Jova - Mateos, Gerson, Besic, Adams (Bönig, 93.) - Jenner, Gyömbér, Józsi, Holman (Somalia, 65.) - Diallo (Cukic, 82.), Böde
    Újpest:
    --------
Balajcza - Ligot, Juanan, Ngawa, Antón - Simon K., Balogh B., Vasiljevic, Suljic (Stanisavljevic, 80.) - Tshibuabua, Kabát

    "Villámrajtot" vettek a csapatok, a vendégektől Kabát már a 40. másodpercben vezetést szerezhetett volna, de egy percen belül a túloldalon Jenner előtt is óriási lehetőség adódott. A korai adok-kapokból az Újpest jött ki jobban, mivel Tshibuabua egy gyönyörű akció végén már a negyedik percben megszerezte a vezetést. 
    A lilák ezt követően visszaálltak saját térfelükre és gyors kontrákkal próbáltak veszélyeztetni, két alkalommal Kabát csak centikre járt a góltól. A 25. percben aztán góllá érett a folyamatos ferencvárosi nyomás, Jenner beadását Diallo fejelte a kapuba. Öt perccel a szünet előtt talán a szezon egyik legelképesztőbb jelenetsorát láthatták a nézők, a Ferencváros játékosai nagyjából fél percen belül négyszer kerültek ziccerbe, de kétszer Balajcza, egyszer egy védő a gólvonalon, egyszer pedig a kapufa mentett.
    A fordulást követően szinte azonnal megszerezte a vezetést a Ferencváros, egy szabadrúgás után Juanan a saját kapujába fejelt. A gólt követően nyugodtabbá vált a hazaiak játéka, magabiztosan futballoztak, viszont az Újpest egyenlíthetett volna, de Antón hatalmas helyzetben hibázott. A találkozó a 77. percben dőlt el, amikor Böde fejelt a hálóba egy jobb oldali szögletet.
    Öt perccel a vége előtt a ferencvárosi drukkerek egy csoportja áttörte a kerítést, ez a vendég tábort is alaposan felhergelte. A rohamrendőrök azonban mindkét csoport előtt sorfalat álltak, a lila-fehérek néhány drukkerét könnygázzal kellett megfékezni. 
    Lefújás után a ferencvárosi szurkolók egy része berohant a pályára ünnepelni, a rohamrendőrük megakadályozták a nagyobb rendbontást.

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.